Fotók és videók törlése után sincs hely az iPhone-on? Hogyan lehet javítani

Tehát készülékünk tudatja veled, hogy szinte elfogy a hely, ahová az összes képet, videót, szöveget és egyebet nem tárolhatod. És jó digitális állampolgárként odafigyel, és gondosan készít biztonsági másolatot fényképeiről és videóiról a számítógépére, vagy más megoldásra, majd törli őket az eszközről, hogy helyet teremtsen.

De nem működik - a készülék mégis azt mutatja, hogy a tárhelye szinte megtelt! Mi ad?

Ha minden alkalommal letölt egy alkalmazást vagy fényképet készít, mindig kényes egyensúlyozási műveletet folytat, abban a reményben, hogy nem kapja meg a rettegett „Tárolás majdnem megtelt” üzenetet. Olvassa el tippeket a végső kitisztításhoz ennyi tárhelyet, és újra működjön a készülék!

Kövesse ezeket a gyors tippeket, hogy a fényképek és videók törlése után visszakaphassa a tárhelyet iPhone-ján, iPadjén vagy iPodján

 • Győződjön meg róla, hogy az összes fotót és videót eltávolította a Fotók alkalmazásból a Nemrégiben törölt fotóalbumból
 • Váltson a Fotók optimalizálása eszközének iCloud-fotók beállítására
 • Tárhely felszabadítása érdekében indítsa újra az eszközt az elemek törlése után
 • Frissítse készüléke iOS vagy iPadOS verzióját a legújabb verzióra - használja az iTunes vagy a Finder alkalmazást, ha rendelkezik számítógéppel

Nézze meg a Photos alkalmazás nemrégiben törölt albumát

Bármennyire is meg akarja őrizni az évek során felhalmozott összes szelfit, tudja, itt az ideje, hogy néhányat elengedjen.

Törli az összes olyan fényképet és videót, amelyre nincs szüksége, annak reményében, hogy az iPhone-ján visszakap egy kis tárhelyet, hogy megállapítsa, hogy a memóriája nem mozdult el egy hüvelyknyi távolságot sem. Sokan kerültek ilyen helyzetbe, és ez nagyon frusztráló lehet!

Ha fényképeket és videókat távolít el iPhone-ról, iPad-ről vagy iPod-ról, azokat nem azonnal törli!

Ehelyett az Apple 30 napos visszatartásba helyezi őket, arra az esetre, ha meggondolja magát, vagy véletlenül törölte ezeket az elemeket.

Ne felejtse el kitisztítani a Nemrégiben törölteket
 • Tehát menj Fotók> Albumok> Nemrégiben törölt
 • Válassza ki az összes fotót és videót
 • Választ Mindet törölni és törölje őket onnan, hogy valóban felszabadítsa eszközének tárhelyét

Ne feledje, hogy amikor az iCloud fotókönyvtárat használja, és egy fényképet vagy videót töröl egy eszközről, akkor az törli azt a fényképet / videót a többi eszközéről is

Az iCloud mindenekelőtt szinkronizálási szolgáltatás, ezért hozzáadja és eltávolítja az összes olyan fotót és videót minden egyes iDevice-ből, ahová ugyanazzal az Apple ID-vel jelentkezik be. Ezért olyan fontos, hogy ezeket a fotókat és videókat először máshová mentse, mielőtt BÁRMILYEN eszközről törölné őket.

Kapcsolja be az iPhone Storage optimalizálása funkciót

Egy másik lehetőség, különösen az iCloud Storage-terveket vásárló emberek számára, hogy a fényképek kisebb, tömörített változatát megtartja az eszközén, és a teljes felbontású verziókat az iCloudon tárolja. Az Apple ezt optimalizáló tárolónak nevezi, és könnyű bekapcsolni.

 • Nyisd ki Beállítások> Fotók elemre
 • Váltás Optimalizálja az iPhone tárolást

Ha eszközén kevés a hely, az iCloud a teljes felbontású fotókat kicseréli ezekre a kisebb, eszköz méretű változatokra. És amikor szerkesztesz egy fotót, az automatikusan letölti azt a teljes felbontású verziót az iCloudról, így a legjobbakkal dolgozol!

Újra megjelennek az iPhone, iPad vagy iPod készülékén lévő fotók? Kapcsolja ki ideiglenesen az iCloud Photo alkalmazást

Ha az összes törölt fotó és videó újra megjelenik, akkor valószínűleg az iCloud Fotókkal van probléma. Szóval próbáld meg kikapcsolni.

Távolítsa el az összes fotót az iCloud-ból ezen opciók kikapcsolásával

Az iCloud Fotók kikapcsolása előtt győződjön meg arról, hogy biztonsági másolatot készít ezekről a fotókról és videókról a számítógépére, egy külső meghajtóra vagy egy másik biztonsági mentési lehetőségre, például a Google Fotók, a Dropbox vagy a választott fotó / videó biztonsági mentési módszerre.

Csak biztonsági másolat készítése után kapcsolja ki az iCloud fotókat iPhone, iPod vagy iPad készülékén

 • MenjBeállítások > Apple ID-profiliCloudFotók
 • Kapcsolja ki iCloud-fotók (más néven iCloud Photo Library) és Feltöltés a My Photo Streambe
  • Az iOS 10.2-es vagy korábbi verziót használó emberek számára lépjen a következőre:BeállításokiCloudFotók

Javasoljuk, hogy várjon néhány napot, és kapcsolja be újra az iCloud fotókat, ha továbbra is szinkronizálni kívánja az azonos Apple ID azonosítóval bejelentkezett eszközök között.

Zavart az iCloud-fotók miatt?

Oké, nem vagy egyedül!

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan működik az iCloud Fotók, tekintse meg Az iCloud-fotók végleges útmutatóját 2019-ben

Indítsa újra vagy kényszerítse újraindítást UTÁN a fényképek és videók törlése után

Amikor elemeket, beleértve a fényképeket és videókat is, töröl az iPhone-ról, iPad-ről vagy iPod-ról, az iOS és az iPadOS gyakran csak törlésként jelölte meg őket. A tényleges eltávolítás akkor történik, amikor kikapcsolja a készüléket és újra bekapcsolja - más szóval, újraindítja!

Ezért javasoljuk mindig az eszköz újraindítását, miután jelentősen megváltoztatták a tárhelyet.

IPhone, iPad vagy iPod újraindítása

 • Olyan iPad készüléken, amelyen nincs Kezdőlap gomb és iPhone X vagy újabb: nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / felső / bekapcsoló gombot és bármelyik hangerő gombot, amíg a csúszka meg nem jelenik.
 • Home vagy otthoni gombbal és iPod Touch készülékkel ellátott iPad vagy iPhone készüléken: tartsa lenyomva az Oldalsó / Felső / Bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik a csúszka
 • Húzza a csúszkát az eszköz kikapcsolásához, és miután a készülék kikapcsol, nyomja meg és tartsa lenyomva az adott Oldalsó / Felső / Bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.
 • Az iOS 11 és újabb rendszereken indítsa újra a (z) használatát Beállítások> Általános> Leállítás

És ha az újraindítás nem teszi be a trükköt, próbáljon meg kényszerített újraindítást.

Az eszköz újraindításának kényszerítéséhez kövesse az eszközre és modellre vonatkozó alábbi utasításokat:

 • IPhone 8 vagy újabb vagy otthoni gomb nélküli iPad készüléken: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / felső gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 6s és régebbi készülékeken, iPad gombbal vagy iPod touch: Tartsa lenyomva mind a Kezdőlap, mind a Felső (vagy Oldalsó) gombot legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Miután meglátta a logót, engedje el a gombokat, és hagyja, hogy iPhone rendszeresen elinduljon. Mostantól látnia kell az ingyenes tárhelyet

Ellenőrizze eszközének tárhelyét

Az újraindítás vagy az újraindítás kényszerítése után ellenőrizze újra a tárhelyet.

 • MenjBeállítások> Általános> Tárolás elemetés nézd meg a grafikont
 • A nyílt tér egyenletének ellenőrzésének másik módja az, ha csatlakoztatja iPhone készülékét a számítógépéhez, és a Finder (macOS Catalina +) vagy az iTunes (macOS Mojave és alacsonyabb) használatával ellenőrzi az eszköz tároló állapotsorát.
 • Látnod kell, hogy a fényképek számára most sokkal kevesebb hely lenne

Tippek a fényképek és videók tárolásához

1. tipp - Csatlakoztassa a külső meghajtót az iPhone-hoz, iPad-hez vagy iPod-hoz, és másolja át fényképeit és videóit arra a külső meghajtóra

Adapter segítségével csatlakoztassa a külső meghajtót iPhone-jához, iPadjéhez vagy iPodjához

Ehhez iOS 13 vagy újabb verzióra vagy iPadOS-ra van szükség, ezért ha lehetséges, frissítse készülékét legalább azokra az operációs rendszerekre.

  2. tipp: Töltse fel a Fotókat az iCloud-fiókjába, majd letöltse azokat egy USB-meghajtóra megőrzés céljából

   3. tipp: Érintse meg a Beállítások> Általános> Tárolás elemet

   Ha a Candy Crush nem menti a játék adatait a Facebookra, akkor előfordulhat, hogy az iPhone-ján van tárolva.
   • Tekintse át az alkalmazások listáját, valamint azt, hogy mennyi tárhelyet használnak
   • Néha csak annyit kell tennie, hogy törölje az alkalmazást, és újratelepítse
   • Azt is egyszerűen letöltheti az alkalmazást, de szükség esetén megőrizheti adatait
   • Ez gyakran rengeteg helyet takarít meg az iPhone készülékén!

   4. tipp - Kíváncsi voltál az állapotsor „Egyéb” -jára, amely megmutatja, hogy mennyi hely áll rendelkezésre az eszközödön?

   Használhatja a cikk néhány tippjét a probléma kezeléséhez.

    Csomagolás

    Az igazság az, hogy az Apple-nek le kell állítania a 100 GB-nál kevesebb memóriával rendelkező iPhone-ok értékesítését, és olcsóbbá kell tennie a nagyobb tárhelyű iPhone-t. Akik kevesebb memóriával rendelkező iPhone-okkal rendelkeznek (például azok a régebbi 1 GB-os telefonok), pontosan tudjuk, miről beszélek!

    Reméljük, hogy végre visszanyerheti iPhone-jának egy részét! Kérjük, ossza meg ezt a cikket másokkal, akik régebbi iPhone-juk szembesülhetnek az űrproblémákkal.

    Amikor szembesülünk ezzel a helyzettel, első impulzusunk az, hogy prioritásként kezeljük azokat a „dolgokat”, amelyek iPhone-nkon vannak, és elengedjük azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükségünk.

    Elkezdi átnézni az alkalmazásokat, és törölni azokat, amelyeket évek vagy hónapok óta nem használt.

    Ha ilyen nehézségekkel küzd, javasoljuk, hogy nézze meg átfogó útmutatónkat a tárhely felszabadításához az iPhone készülékén. Ha iOS 11 vagy újabb rendszert használ, nézze meg ezeket a praktikus eszközöket az iPhone és iPad tárolózsír levágásához!

    Legutóbbi hozzászólások