Hogyan lehet bejelentkezni és kijelentkezni az iCloudból a macOS Catalina és újabb verzióin

A macOS Catalina segítségével az Apple megváltoztatta az iCloud beállításainak helyét és megjelenését a Rendszerbeállításokban. Ha bejelentkezik, miután frissítette Mac-jét macOS Catalina-ra, és nem biztos abban, hogyan jelentkezzen be vagy jelentkezzen ki iCloud-fiókjából, olvassa el tovább!

Kövesse ezeket a gyors tippeket az iCloud bejelentkezéséhez vagy kijelentkezéséhez Mac gépével a macOS Catalina és újabb verzióival!

 1. Menj a Apple menü> Rendszerbeállítások és kattintson az Apple azonosítójára. Választ Áttekintés, azután Kijelentkezés…
 2. Ha még nem jelentkezett be Apple ID azonosítójába Mac számítógépén, koppintson a ikonra Bejelentkezés és írja be az Apple ID adatait. Az ellenőrzéshez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
  1. Miután bejelentkezett Apple ID azonosítójába, válassza ki az iCloud szolgáltatást, és válassza ki a használni kívánt szolgáltatásokat
 3. Az iCloud bizonyos funkcióinak kikapcsolásához lépjen a következő helyre: Apple menü> Rendszerbeállítások> Apple ID és válaszd iCloud a bal oldalsávról. Ezután törölje a jelet azokról a funkciókról, amelyeket már nem szeretne szinkronizálni az iCloudban

Az iCloud elérése a macOS Catalina alkalmazásban

A Rendszerbeállításokban található régi iCloud ikon mostantól eltűnt a macOS Catalina alkalmazásban. De továbbra is a Rendszerbeállításokat használja az iCloud-fiók eléréséhez - de inkább az Apple ID-jén keresztül.

Az iCloud hitelesítő adatok eléréséhez a macOS Catalina alkalmazáson kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Kattintson > Rendszerbeállítások
 2. Választ Apple azonosító (az iCloud ikon már nem érhető el a macOS Catalina alkalmazásban)
 3. Válassza a lehetőséget Áttekintés a bal oldali panelen
 4. Kattintson 'Kijelentkezés’Alján, hogy kijelentkezhessen az Apple ID-ből és az iCloudból
 5. Választ 'Tartson egy példányt”Az adatok helyi másolatának létrehozása érdekében

A fiókjához való újbóli bejelentkezéshez ugyanazt az utat kell követnie > Rendszerbeállítások> Apple ID

Ha részletes képet szeretne megtekinteni az iCloud-fiókját használó alkalmazásokról, bejelentkezhet iCloud-fiókjába aInternetfiókok’Részben a Rendszerbeállítások részben.

Kattintson az Internetfiókok elemre, majd a bal panelen kattintson az iCloud elemre. Ide írja be hitelesítő adatait, hogy bejelentkezhessen az iCloud-fiókjába.

Csak néhány iCloud-funkciót kapcsoljon ki

 1. Menj Apple menü> Rendszerbeállítások> Apple ID
 2. Koppintson a iCloud az oldalsávból
 3. Törölje a pipát minden olyan iCloud-szolgáltatáshoz, amelyet már nem szeretne használni
 4. További beállításokkal rendelkező iCloud-szolgáltatások, például az iCloud Drive és a Find My Mac esetén érintse meg a ikont Lehetőségek vagy Részletek gombot, és törölje a jelölőnégyzeteket azokról a dolgokról, amelyekre már nincs szükség

iCloud-fiókok a macOS Catalinán

Néha, amikor megpróbál újbóli bejelentkezéssel bejelentkezni az Apple ID-jével a rendszerbeállításokon keresztül, hibát tapasztalhat, amely azt mondja:Ismeretlen hiba történt”, Annak ellenére, hogy igazolása igaz.

Ha ilyen hibaüzenetekkel találkozik az iCloud elérésekor a MacOS Catalina rendszerbeállításain keresztül, indítsa újra MacBook-ját, majd próbálkozzon újra.

Ha iCloud Drive-ot használ Mac számítógépén fő Apple ID azonosítójával, akkor a Finder alkalmazás megnyitásával könnyen ellenőrizheti a bejelentkezett fiókot.

 • Ha megtalálta a Finder programot, kattintson az iCloud Drive elemre a bal oldali oszlopban, és ellenőrizheti az iCloud meghajtó tartalmát a használt iCloud-fiók megerősítéséhez.
 • A MacOS Catalina verzióra történő frissítés után, ha az iCloud meghajtó üres mappát vagy furcsa fájlokat mutat, tiltsa le az iCloud meghajtót a Rendszerbeállításokból, indítsa újra, majd engedélyezze újra az iCloud meghajtót.

Számos Catalina Betas-on találkoztunk ezzel a kérdéssel, és meg tudtuk oldani a kérdést.

Nem sikerült elfogadni az iCloud Általános Szerződési Feltételeit a macOS Catalina eszközön

Több felhasználó megállapította, hogy a macOS Catalina frissítése után nem tudja használni az iCloud-ot. Ez elsősorban azoknál a felhasználóknál történik, akik több Apple azonosítót használnak. (különösen a Mail beállításaikban)

Ha több fiókja van, ellenőrizze az itt megadott lépéseket a probléma rendezéséhez.

 1. Koppintson a Beállítások> Mail, Kapcsolatok, Naptárak elemre, majd érintse meg az első iCloud-fiókot. A tetején kék színnel látnia kell az Általános Szerződési Feltételek linket.
 2. Koppintson a linkre, görgessen az aljára, és koppintson az Elfogadás linkre.
 3. Ismételje meg az 1. és 2. lépést bármely más iCloud-fiókkal, amelyet a fiókok listájában jelenít meg.

Több Apple ID-t használ a macOS Catalina rendszeren?

Általában a legtöbb felhasználó Apple készülékeit egyetlen Apple ID használatával működteti, azonban sok olyan felhasználó van, aki általános azonosítót használ az iCloud-hoz, de más azonosítót használ a zene vagy más média megvásárlásához az adott App Store-ból.

Ebben az esetben a fő Apple ID-jét a macOS Catalina Rendszerbeállításaiban kell használnia, és az egyes alkalmazások esetében a különböző Apple ID-t használhatja az alkalmazások fiókbeállításainak elérésével.

A macOS Catalina alkalmazáson futó Apple Music esetében hozzáférhet a bejelentkezési folyamathoz az Apple Music menü „Fiók” elemére kattintva..

Az App Store esetében kattintson a Bejelentkezés gombra a bal alsó sarokban az Apple ID használatával történő bejelentkezéshez.

Az App Store hitelesítő adatait úgy is elérheti, hogy a felső menüben a „Store” gombra kattint, és innen elérheti a „Bejelentkezés” és a „Kijelentkezés” lehetőséget.

A macOS Catalina új TV alkalmazásában a felső menü „Fiók” elemére kattintva érheti el hitelesítő adatait.

Ugyanez vonatkozik az új Podcasts alkalmazásra is. A hitelesítő adatokat a legfelső „Fiók” menüből érheti el.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a rövid cikket. Kérjük, jelezze nekünk, ha bármilyen kérdése vagy aggálya van.

Legutóbbi hozzászólások