iPhone / iPad: A kamera nem működik, fekete képernyő (redőny zárva)

Az újabb iPhone, iPad és iPod touch modellek két kamerával rendelkeznek, az egyik a felhasználó felé néz, a másik a készülék hátulján található. Úgy tűnik, sok olvasónak van problémája a Camera alkalmazással, akik frissítettek a legújabb iOS-re.

A bejelentett problémák a következők:

  • Fekete képernyő
  • Nem lehet váltani a kamerákat (elöl és hátul)
  • Redőnyproblémák (nem nyílnak meg)
  • A kameraalkalmazás összeomlik

Azonosítsa a problémákat

Először határozza meg, hol és mikor jelentkezik a probléma. Csak az első kamerája nem működik, vagy az első és a hátsó kamera egyaránt? Egyik fényképezőgépe működik az Apple Camera alkalmazásával? Működnek a kamerák bármely Apple vagy harmadik fél alkalmazásával, vagy egyáltalán nem működnek?

Tippek iPhone vagy iPad készülékéhez: A kamera nem működik

  • Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt alkalmazás megfelelő engedélyekkel rendelkezik. Menj Beállítások> Adatvédelem> Kamera> és ellenőrizze, hogy a fényképezőgépet használni kívánt összes alkalmazás be van-e kapcsolva.
  • Ellenőrizze az iOS szoftverfrissítéseket, és ha elérhetőek, telepítse őket. Ehhez koppintson a ikonraBeállítások> Általános> Szoftverfrissítés. Ha nincs frissítés, indítsa újra a fényképezőgép alkalmazást a Home gomb kétszeri megnyomásával, majd csúsztassa felfelé a kamera alkalmazást.
  • A második dolog, amit meg kell tennie, az indítsa újra a készüléket. Csak nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot néhány másodpercig, majd csúsztassa el a piros csúszkát. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.
  • Ha az újraindítás nem oldja meg a problémát, állítsa vissza az összes visszaállítást. Egyszerűen menjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása. Ne feledje, hogy ezzel törli az összes beállítást és beállítást, de aggodalomra ad okot, hogy nem veszít semmilyen adatot.
  • Ha a probléma továbbra is fennáll, érdemes visszaállítania eszközét. Ehhez nyomja meg és tartsa lenyomva a Bekapcsológombot és a Kezdőlap (vagy a Hangerő csökkentése készülékek nélkül mechanikus Otthon esetén) gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.
  • Ha semmi sem segít fent, akkor ezt kipróbálhatja. Először készítsen biztonsági másolatot eszközéről (iTunes vagy iCloud), és törölje iPhone vagy iPad készülékét. azzal, hogy elmegyBeállítások> Általános> Visszaállítás> Minden tartalom és beállítás törlése. Állítsa be készülékét újként, amikor a rendszer felszólítja a készülék beállítására. Ellenőrizze, hogy a törlés és új eszközként történő beállítás megoldotta-e a kamerával kapcsolatos problémát. Ha problémája megszűnt, állítsa vissza eszközét az iTunes biztonsági mentéséből.

További tippek, ha a kamerái nem működnek

Ha iPadje tokban van, távolítsa el azt a tokból. Ezután hajtsa végre az erő-visszaállítást úgy, hogy 30 másodpercig lenyomva tartja a Kezdőlap és a Bekapcsológombot - az iPad-nek villognia kell az alma emblémáján - tartsa lenyomva a teljes 30 másodpercet. Ezt követően kapcsolja be az iPad készülékét a szokásos módon, és ellenőrizze a kamerákat.

Hardverproblémák

Ha a fenti megoldások egyike sem oldotta meg a problémát, akkor valószínűleg hardverrel kapcsolatos, ami azt jelenti, hogy javításra van szüksége. Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával e-mailben, telefonon, csevegésben vagy személyesen az Apple Store-ban, és egyeztessen időpontot a probléma áttekintésére.

További lehetőségek közé tartozik egy helyi iDevice szerviz beszerzése, hogy megnézze és becslést adjon, vagy ha ambiciózusnak érzi magát, végezzen DYI javítást. Rengeteg online forrás található arról, hogyan lehet az ilyen típusú iPad problémákat lépésről-lépésre javítani.

Legutóbbi hozzászólások