Az iPhone X alkalmazások a visszaállítás után nem fognak betöltődni, hogyan javíthatók

Több felhasználó arról számolt be, hogy az iPhone X alkalmazásai nem töltődnek be a visszaállítás után. Csak az „iPhone app waiting” üzenetet látja, és nem tölti le az alkalmazást. Más esetekben úgy tűnt, hogy az alkalmazások zárolva vannak, és nem indulnak el, ha megérintik őket.

A probléma más iPhone modellekkel is előfordul, és nem korlátozódik az iPhone X-re. Ha ezzel a problémával szembesül, kövesse az alábbi lépéseket, amíg meg nem oldja a problémát.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • Vidám Celveszíti az alkalmazásokat az iPhone X-en, 
  • Gyakori iOS 12-es problémák, a következőképpen javíthatjuk ki őket
  • Az iPad nem tölti le az alkalmazásokat, a javítást

Feltételezzük, hogy erős Wi-Fi-kapcsolattal rendelkezik, és az iPhone X-et feltöltötte, mielőtt folytatná az alábbi lépéseket a probléma megoldására. Kérjük, próbálja meg az alábbi lépéseket, amíg a probléma meg nem oldódik.

  1. Indítsa újra a készüléket. Ez az első lépés, mivel megoldhatja az iPhone legtöbb makacs kérdését. A kényszerű újraindításhoz a hangerő növelése és csökkentése, majd a bekapcsológomb használatára van szükség. Ha nem biztos abban, hogyan kényszerítheti újra az iPhone X, iPhone 8 vagy 8 plus eszközt, itt ellenőrizheti a lépéseket.
  2. Ha a kényszerű újraindítás nem oldotta meg a problémát, a következő lépés az, hogy törölje a beragadt alkalmazást, és próbálkozzon újra. Érintse meg a Beállítások> Általános> iPhone tárhely elemet. Görgessen lefelé, és koppintson egy alkalmazásra, amellyel problémái vannak. Válassza az Alkalmazás törlése lehetőséget, és erősítse meg. Most nyissa meg az App Store alkalmazást, kattintson a képernyő jobb felső sarkában lévő Apple azonosítójára, majd válassza a „Megvásárolt” lehetőséget. Érintse meg a „Saját vásárlások” elemet, és keresse meg a törölt alkalmazást. Érintse meg az alkalmazás mellett található Kék felhő gombot, és kezdje el a letöltést.
  3. Ha „Visszaállítás az iCloudból” próbálkozik ezzel a problémával, fennáll annak a lehetősége, hogy néhány régi, nem támogatott vagy hiányzó alkalmazás okozta ezt a problémát. Amikor megnyitja az App Store alkalmazást, és olyan alkalmazásokat talál, amelyek letöltés-forogási kört mutatnak, koppintson ezekre a letöltés szüneteltetéséhez.
  4. Csatlakoztassa iPhone X készülékét a töltőhöz. Lépjen ki az Appstore alkalmazásból. Kapcsolja ki a Wi-Fi-t. Várjon egy percet, majd kapcsolja vissza a Wi-Fi-t. Ezután nyissa meg az AppStore alkalmazást, lépjen a Frissítések fülre, és válassza az „Összes frissítése” lehetőséget. Tartsa a készüléket a töltőn, és ellenőrizze, hogy kezd-e frissülni.
  5. Kattintson a felhasználói ikonra a jobb felső sarokban, a fenti képen látható módon, majd válassza a Kijelentkezés lehetőséget az AppStore-ból való kijelentkezéshez, majd egy perc múlva jelentkezzen be. Miután újra bejelentkezett, próbálja meg frissíteni az egyik elakadt alkalmazást, hogy lássa, működik-e.
  6. Készítsen biztonsági másolatot az iPhone X-ről, majd próbálja meg az Összes visszaállítását. Érintse meg a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Összes visszaállítása elemet. Miután az újraindítási folyamat befejeződött és az eszköz elindult, ellenőrizze, hogy az alkalmazások betöltődnek-e. Ez eltarthat egy ideig.

Ha kipróbálta az összes lépést, és nem járt sikerrel, akkor ideje lenne kapcsolatba lépnie az Apple ügyfélszolgálatával.

Legutóbbi hozzászólások