Az iMessage Group Chat használata iPhone vagy iPad készüléken

Eseményt tervez? Tartsa a kapcsolatot a barátaival? Munkahelyi csapatprojekt vezetése? Gyakran szükségünk van arra, hogy egyszerre sok emberrel kommunikálhassunk. Szerencsére az iMessage csoportos csevegés ezt lehetővé teszi.

Az iMessage segítségével szövegeket, fényképeket, hangklipeket és videókat küldhet - bármi is szükséges az üzenet továbbításához! Az iMessage csoportos csevegésben több ember fogadhatja és válaszolhat ezekre az üzenetekre ugyanabban a beszélgetésben.

Csak Apple ID-fiókra, internet-hozzáférésre és Apple-eszközre van szüksége.

Kövesse ezeket a rövid tippeket csoportos üzenetek létrehozásához és küldéséhez iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken:

 1. Ellenőrizze, hogy az MMS üzenetküldés be van-e kapcsolva a nem Apple eszközökre érkező szövegek esetén. Menj Beállítások> Üzenetek elemre és váltani MMS üzenetküldés.
 2. Nyissa meg a üzenetek alkalmazást, és hozzon létre egy új üzenetet.
 3. Ban,-ben Nak nek: mezőbe írja be az összes címzettet, vagy érintse meg a ikont Hozzáadás (+) ikonra, hogy kiválassza őket a névjegyzékből.
 4. Írja be az üzenetet, és koppintson a nyílra annak elküldéséhez.

Mi az a Group iMessage, az Apple szerint?

A csoportos üzenetek zavaróak, különösen, ha az iMessage-et hozzáadjuk a keverékhez! Íme, az Apple a csoportos üzenetek három típusának tekinthető:

 1. IMessage csoport: Minden üzenetet Apple készülékekről küldünk Apple ID-vel, bekapcsolt iMessage használatával. Az iMessage támogatja a fényképeket és videókat, valamint a szövegeket.

 2. Csoportos MMS: A résztvevők az Apple és a nem Apple eszközök keverékéből küldnek üzeneteket. Az iMessage-hez hasonlóan a Csoportos MMS is támogatja a fényképeket és videókat, valamint a szövegeket.

 3. Csoportos SMS: A csoport résztvevői minden típusú eszközről üzeneteket küldenek multimédia támogatás nélkül. Az üzeneteket egyedi szövegként küldjük, és az emberek nem látják a csoport egészének válaszait.

Csak az Apple teljes mértékben támogatja az iMessage csoportos csevegéseket

Igen ez így van! Bár bármilyen típusú csoportos csevegés használható, az iPhone valóban csak a csak iMessage csoportos beszélgetéseket támogatja. Itt minden résztvevő Apple-eszközöket használ, és az üzenetek kék buborékokban jelennek meg.

Csak az iMessage csoportos csevegésekkel nevezhet meg csoportot, hozzáadhat vagy eltávolíthat embereket, belső válaszokat küldhet vagy kiléphet a csoportból.

Az üzenet színeivel meg tudja különböztetni az iMessage csoportos csevegést az MMS vagy az SMS csoportos csevegéstől. Ha az összes üzenetbuborék kék, akkor az iMessage alkalmazást használja. Az MMS és az SMS üzenetek zöld színnel jelennek meg.

IMessage csoportos csevegés létrehozása

Először is hozzunk létre egy csoportos csevegést.

Ideális esetben mindenki, akivel kapcsolatba szeretne lépni, rendelkezik egy Apple eszközzel, amely lehetővé teszi számukra az iMessage használatát. Ha nem, akkor csak SMS vagy MMS csoportokra korlátozódik, amelyek használatáért a szolgáltató díjat számíthat fel.

Akárhogy is, a csoportos csevegés létrehozásának folyamata ugyanaz.

 1. Nyissa meg a üzenetek alkalmazást a választott Apple eszközön.
 2. Koppintson a Ceruza ikon új üzenet összeállításához.
 3. Ban,-ben Nak nek: mezőbe írja be annak nevét, számát vagy e-mail címét, akit hozzá szeretne adni a csoporthoz. Vagy érintse meg a ikont Hozzáadás (+) ikonra, és keresse meg őket a névjegyzékből.
 4. A névjegyek hozzáadásakor a nevük kék vagy zöld színnel jelenik meg.
  • A kék azt jelenti, hogy hozzáférnek az iMessage-hez.
  • A zöld azt jelenti, hogy csak MMS-re vagy SMS-re korlátozódnak.

   A kapcsolattartók neve kék és zöld színnel jelenik meg az iMessage és az SMS jelölésére.

 5. Ha hozzá van adva a névjegyek listája, írjon be egy üzenetet, és koppintson a Küldés ikonra a csoport létrehozásához. Mindenki, akit hozzáadott, olvashatja és válaszolhat rá.

A mobilhordozó korlátozhatja a hozzáadható emberek maximális számát.

Tesztként létrehoztunk egy több mint 25 fős csoportot, de a többi felhasználó 10 vagy 20 tagra korlátozódott.

Embereket említsen csoportos csevegésekben

Az iOS 14 kiadásával az Apple lehetővé tette az emberek megemlítését az iMessage csoportos csevegéseiben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy látják-e az üzenetet.

Ehhez írja be a @ szimbólum, amelyet az adott személy neve követ az üzenetben. A nevük kék vagy félkövéren jelenik meg, amikor ezt megteszi.

Az emberek megemlítése egy üzenetben segíthet elkerülni a zavart.

Beírhatja a személy nevét a @ szimbólum nélkül, majd koppintson a névre, és válassza ki az illetőt, mielőtt elküldi az üzenetét.

Ha az adott személy elnémítja a beszélgetést, akkor is értesítést kaphat, ha megemlíti őket egy üzenetben.

Beillesztett válaszok vagy szálak a csoportos csevegésekben

Az iOS 14 kiadása lehetővé tette a csoportos csevegés bizonyos üzeneteinek megválaszolását is. Ez a válasz külön szálra bomlik, így hatékonyan elkülönítheti a különböző beszélgetéseket ugyanabban a csevegésben.

Belső válasz indításához érintse meg és tartsa lenyomva az eredeti üzenetet, majd válassza a Válasz lehetőséget. Ezután írja be az üzenetet a szál létrehozásához.

A beillesztett válaszok egy olyan sorral jelennek meg, amely összekapcsolja őket az adott szál korábbi üzeneteivel. Tiszta buborékban láthatja azt az üzenetet is, amelyre válaszolnak.

Meglévő belső válasz folytatásához koppintson a legfrissebb üzenetre, hogy a szál összes üzenetét együtt láthassa. Ezután írja be és küldje el az új üzenetet a szokásos módon.

Alternatív megoldásként görgessen felfelé, és érintse meg az eredeti üzenetet, amely megmondja az adott válaszra adott válaszok számát.

Amikor megérinti és beilleszti a választ, megtekintheti az adott üzenet összes üzenetét.

Csoportos csevegés megnevezése az Üzenetek alkalmazásban

Most már tudja, hogyan hozhat létre iMessage csoportos csevegéseket, meg akarja tanulni, hogyan nevezze meg őket.

Ne feledje, hogy csak iMessage nevet adhat egy csoportnak. Nem nevezhet csoportos SMS- vagy MMS-beszélgetést.

Ellentétben a többi csoportos iMessage szolgáltatással, például: Hagyja el ezt a beszélgetést és Távolítson el egy tagot, amelyekhez legalább 4 tag szükséges, megnevezhet egy csoportot, amelynek csak két embere van. És természetesen minden, ami két felett áll, szintén működik!

Létrehozhat egy egyéni ikont is, amelyet a csoportos csevegéshez használhat!

Gondoljon ki egy emlékezetes csoportnevet

Elég egyszerű látni, kivel beszélsz egy-egy beszélgetés során, de a csoportos csevegéseket és azok különböző konfigurációit nehéz nyomon követni.

Alapértelmezés szerint a csoport az összes tag nevéhez fűződik, így gyorsan lefut a képernyő széléről.

Ez különösen zavaró, ha több csoportja van, kissé eltérő tagokkal.

Jobb megoldás, ha a nevet valami relevánsra módosítja, például Work Barátok vagy Cinema Club. Csak ne feledje, hogy bármelyik választott név mindenki számára látható a csoportban!

Módosítsa a csoport nevét és képét az iMessage alkalmazásban

 1. Nyissa meg a csoportos csevegést a üzenetek kb.
 2. Koppintson a profil képére vagy a csoportos csevegés képére a képernyő tetején,
 3. Koppintson a Információ> Név és fénykép módosítása.
 4. Írja be a csoport nevét a képernyő tetejére.
 5. Görgessen lefelé egy előre kiválasztott csoportos csevegés képének kiválasztásához, vagy koppintson a tetején lévő négy ikon egyikére a saját létrehozásához:
  • Kamera: Készítsen fényképet a fényképezőgéppel.
  • Fotók: Válasszon ki egy fotót a fotókönyvtárból.
  • Emoji: Használjon hangulatjelet, és válasszon háttérszínt.
  • Ceruza: Írjon be két betűt, és válasszon háttérszínt.
 6. Koppintson a Kész a csoportos csevegés nevének és képének mentéséhez. Ez megváltoztatja a csoport mindenki számára.
Koppintson az Info elemre. Válassza a Név és fénykép módosítását. Válasszon nevet és fényképet.

Nem lehet megváltoztatni a csoportos csevegés nevét?

Ha nem látja a csoportos csevegés nevének megváltoztatásának lehetőségét, akkor valószínűleg a csoportba olyan személyek tartoznak, akik nem használják az iMessage alkalmazást. Ez azt jelentené, hogy nem használhatja az iMessage csoportos csevegést, és nem térhet vissza MMS vagy SMS csoportos csevegésre.

Ez akkor fordulhat elő, ha az emberek nem Apple eszközöket használnak, vagy ha nincsenek bejelentkezve az iMessage szolgáltatásba az Apple eszközükön.

Hogyan adjunk valakit egy meglévő iMessage csoporthoz

Gyakori, hogy a csoportos csevegés során új tagokat kell felvenni.

Talán eredetileg nem rendelkezett valakinek a kapcsolattartási adataival, vagy a csoport fókusza több ember bevonásával áthelyeződött.

Akárhogy is, bármikor felvehet új embereket a csevegésbe.

Új tagok hozzáadása az iMessage csoportos csevegéshez

 1. Nyissa meg a csoportos csevegést az iMessage alkalmazásban, és koppintson a képernyő tetején lévő csoportos csevegés képére.
 2. Koppintson a Info, majd görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Kapcsolat hozzáadása.

 3. Ezután adja meg valakinek a kapcsolattartási adatait, vagy koppintson a ikonra Hozzáadás (+) ikonra, hogy kiválassza őket a névjegyzékből.
 4. A csoportba való belépés után az új tagok nem láthatnak korábbi üzeneteket, de fogadhatnak és válaszolhatnak az újakra.

Hogyan távolítsunk el valakit egy iMessage csoportból

Végül érdemes eltávolítani az embereket az iMessage csoportos csevegéseiből. Ennek oka lehet, hogy tévedésből adta hozzá őket, vagy mert zavaróvá váltak a csoport számára.

Bármi legyen is az ok, könnyű megadni nekik a csomagtartót.

Csak akkor távolíthat el felhasználókat, ha kettőnél több tag van. Ellenkező esetben a külön-külön is üzenetet küldhet a maradék személynek.

 1. Nyissa meg a csoportos csevegést az iMessage alkalmazásban, és koppintson a képernyő tetején lévő csoportos csevegés képére.
 2. Koppintson a Info az összes csoporttag megtekintéséhez.
 3. Csúsztassa balra azt a személyt, akit ki akar rúgni, és koppintson rá Eltávolítás.

  Távolítsa el a nem kívánt névjegyeket a csoportos csevegésekből azáltal, hogy végighúzza a nevüket.

 4. Ezt követően az eltávolított személy értesítést kap, hogy „kilépett a beszélgetésből”. Csak akkor küldhetnek és fogadhatnak üzeneteket az adott csoporttal, ha újból felveszed őket.

Az értesítések némítása

Ha a csoportos beszélgetés világít, érdemes egy ideig elnémítani az értesítéseket.

Ez lehet a helyzet, ha nem tud azonnal reagálni. Vagy talán csak rosszul van, ha annyira hallja a csengőhangját.

Az Apple Messages alkalmazás bármely beszélgetésének értesítéseit némíthatja az alábbi két módszer egyikével:

 • Csúsztassa balra a csoportos csevegés nevét a üzenetek kb. Ez bemutatja a lehetőséget Riasztások elrejtése.
 • Alternatív megoldásként nyissa meg a Info egy csoportos csevegésen belül. Ezután görgessen lefelé, és engedélyezze a Riasztások elrejtése választási lehetőség.
Kétféleképpen rejtheti el a beszélgetések riasztásait az Üzenetek alkalmazásban.

A némított beszélgetések mellett megjelenik egy hold ikon.

Továbbra is olvashat és válaszolhat az üzenetekre, de a csevegésről már nem kap értesítést.

A figyelmeztetések kikapcsolása után ne hagyja figyelmen kívül egy csoportot. A fenti lépéseket követve bármikor visszakapcsolhatja őket Figyelmeztetések megjelenítése.

Hogyan lehet kilépni a csoportos csevegésből

Végül valószínűleg több csoportos csevegést használ.

Előfordulhat, hogy a létrehozása mögött álló cél elmúlt, vagy egyszerűen csak annyi volt, hogy elegendő volt a lépések lépéseivel.

Ha el akar hagyni egy csoportos csevegést, akkor egy utolsó alkalommal meg kell látogatnia a csoportos csevegés információs oldalát.

 1. Nyisd ki üzenetek és válassza ki a csoportos csevegési beszélgetést.
 2. Koppintson a képernyő tetején található profilképre, majd koppintson a ikonra Info.
 3. Görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Hagyja el ezt a beszélgetést.
Hagyjon egy csoportos csevegést, ha már nem szeretne üzeneteket kapni róla.

Csak három vagy több emberrel hagyhat beszélgetést bennük. Ezzel értesíti a többi tagot, akit elhagyott, és megakadályozza, hogy további üzeneteket kapjon a csoporttól.

Ebben a részletes cikkben talál további információt a csoportos csevegések elhagyásáról.

Indítsa el az üzenetküldést!

Nagyon kényelmesen kell használnia az iMessage csoportos csevegést!

Ha azonban bármilyen kérdése merülne fel, vagy ha nem a várt módon működik, mindenképpen jelezze nekünk a megjegyzéseket, és mi biztosan segítünk.

Legutóbbi hozzászólások