Hogyan folytathat közvetlen csevegést az Apple támogatásával

Ha problémái vannak az Apple termékeivel, frusztráló lehet, ha megpróbálja megtalálni a szükséges segítséget. Ezért három módszert vázoltunk fel, amellyel közvetlenül beszélgethet az Apple ügyfélszolgálatával.

Kapcsolódó hozzászólások:

  • Mi a teendő, ha az iOS-eszköz arra kéri, hogy jelentkezzen be valaki más Apple ID-jébe
  • Hogyan védekezhet az Apple-hez kapcsolódó általános csalások ellen (az ellenőrzőlistát is tartalmazza)
  • Az iPhone folyamatosan alaphelyzetbe állítja, hogyan javítható
  • Mi a teendő, ha az eszköz nem jelenik meg a Find My iPhone alkalmazásban

Sajnos az Apple termékeink nem mindig működnek úgy, ahogy elvárjuk tőlük. A szoftver összeomlik, a kijelzők megrepednek, és az elemek lemerülnek.

Sokunknak végül Apple támogatásra van szüksége, hogy segítsen megmenteni termékeinket a halál közeli helyzetből. És bár az Apple mindent megtesz a támogatási folyamat egyszerűsítése érdekében, néha bonyolultabbnak tűnhet a kelleténél.

Ezért úgy döntöttünk, hogy felvázolunk három módot, amellyel közvetlenül beszélgethet az Apple ügyfélszolgálatával. Minden módszer egy kis időt vesz igénybe az induláshoz, de a végeredmény ugyanaz.

Akár telefonon, akár internetes csevegés útján, akár szemtől szemben - ezek a módszerek segítségével az Apple ügyfélszolgálatához beszélhet.

1. Használja az Apple támogatási webhelyét

A legegyszerűbb módja annak, hogy közvetlenül az Apple ügyfélszolgálatával csevegjen, látogasson el a getupport.apple.com webhelyre. Ez az intuitív webhely kérdéseket tesz fel a probléma természetének felfedezéséhez, mielőtt megfelelő szolgáltatási megoldást javasolna az Ön számára.

A kérdések megválaszolása legfeljebb néhány percet vehet igénybe. Első lépésként válassza ki azt az eszközt vagy szolgáltatást, amellyel problémát tapasztal.

Ezután megjelenik az adott termékkel kapcsolatos gyakori problémák listája. Ha egyik lehetőség sem releváns az Ön számára, válassza a „A téma nincs felsorolva” lehetőséget, és írja le a problémát saját szavaival.

Az Ön problémájának azonosításával az Apple ügyfélszolgálati webhelye megfelelő szolgáltatási megoldások közül választhat.

Ezek az online csevegéstől a bolti találkozókig és a bolti találkozókig terjedhetnek. A kapott szolgáltatási lehetőségek a problémától függenek.

Például nem ajánlott telefonos támogatás repedt iPhone-képernyőkhöz (amelyeket telefonon nem lehet kijavítani), és bolti találkozókat nem javasolunk Apple ID-problémák esetén (ahol nem férnek hozzá az Apple ID-hitelesítő adatokhoz). .

Hazudhat a rendszernek, hogy megkapja a kívánt támogatási megoldást. Tegyen úgy, mintha fizikai sérülése lenne, ha lefoglalja a Genius bár találkozóját az e-mail problémáival kapcsolatban. Vagy állítsa, hogy a MacBook nem kapcsol be, hogy frissítési problémákról beszéljen valakivel.

De ezzel nem kapja meg az Apple-től elvárt szolgáltatási szintet. Ehelyett egy olyan útvonalon kényszeríti magát, amely nincs a legjobban felszerelve a probléma kezelésére.

Nem ritka, hogy az emberek nagy távolságokat utaznak a Genius bár kinevezésére, és felfedezik, hogy a bolti zsenik nem tudják megoldani iTunes problémájukat.

Ha követték volna az Apple telefonos támogatási javaslatát, problémájuk már megoldódhatott. Javaslatom az, hogy bízzunk az Apple ajánlásaiban - legalábbis kezdetben!

A weboldal egyszerű módot kínál a közvetlen csevegésre az Apple ügyfélszolgálatával

2. Használja az Apple Support alkalmazást

Az Apple Support alkalmazás szinte azonos szolgáltatást nyújt, mint amelyet az Apple Support webhely kínál. A legfontosabb különbség az, hogy simább élményt nyújt az iOS felhasználók számára. Ez különösen akkor hasznos, ha a Mac nem működik!

Az alkalmazást ingyenesen letöltheti az App Store-ból. Indításakor koppintson az oldal alján található Támogatás elemre, és válasszon az elérhető termékek listájából. Az alkalmazás lehetővé teszi az Apple azonosítójához regisztrált Apple termékek kiválasztását.

Az Apple támogatási webhelyéhez hasonlóan ezután bemutatja az adott termékkel kapcsolatos gyakori problémák listáját. Ne aggódjon, ha nem látja a problémáját. Az oldal alján válassza a További segítség kérése lehetőséget, és saját szavaival leírhatja a problémát.

Az Apple Support alkalmazás figyelembe veszi az Ön tartózkodási helyét, amikor szolgáltatási megoldásokat javasol.

Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy nem tud áruházi időpontot lefoglalni, ha nincsenek szolgáltatók a közelében. Ehelyett lehetősége van telefonos vagy online támogatásra.

Töltse le az Apple támogatási alkalmazást, hogy könnyedén elérhesse a szükséges segítséget

3. Érjen el a Twitteren keresztül

Az Apple ügyfélszolgálatával folytatott csevegés közvetlenebb megközelítése a Twitteren keresztül történő elérés. Az Apple független Twitter-fiókot működtet az @AppleSupport nevű támogatási lekérdezésekhez.

Ennek a Twitter-fióknak a követésével rengeteg tippet és trükköt fog kapni az eszköz használatához. De üzenetet is küldhet nekik, amikor problémát tapasztal az Apple termékeivel!

Az @AppleSupport minden nap csendes-óceáni idő szerint hajnali 5 és 20 óra között él. Küldje el nekik tweetjeiket a felmerülő problémákkal kapcsolatban.

Valószínűleg meghívnak egy privát beszélgetésre, ahol segítséget nyújthatnak. Ez lehet közvetlen válasz a kérdésekre vagy linkek a hibaelhárítási útmutatókra.

Ellenkező esetben esetleg segítséget nyújthatnak a telefonos támogatás vagy az áruházi Genius bár találkozójának ütemezésében.

Bármilyen problémát is tapasztal, biztosak lehetnek abban, hogy a helyes irányba mutatnak segítségért. Ez az, ha nem tudják közvetlenül megszerezni a szükséges támogatást.

Az Apple Support Twitter oldala megkönnyíti a segítség igénybevételét

Összességében elmondható, hogy az Apple különféle módon kínál támogatást termékeikhez. És bár hosszú folyamatoknak tűnhetnek, bízzon abban, hogy a legjobb okok miatt vannak a helyükön.

Az Apple szűrők támogatják a megfelelő helyekre vonatkozó lekérdezéseket, enyhítve a támogatást nyújtó szolgáltatók nyomását és egyszerűsítve az ügyfelek számára a folyamatot. Nem mindig működik tökéletesen, de mindig meg kell találnia a szükséges segítséget.

Legutóbbi hozzászólások