Hogyan lehet letiltani a bejelentkezési jelszót Mac-en

A jelszavak kulcsfontosságúak a biztonság szempontjából. De újra és újra belépni ezekbe dühítő lehet. Ez a bejegyzés azoknak szól, akik szeretnék megszüntetni a biztonsági előnyöket, és megtanulják, hogyan lehet teljesen letiltani a bejelentkezési jelszót a Mac-en.

Kapcsolódó hozzászólások:

  A Mac-ek minden évben egyre gyorsabbak és okosabbak. Ha van Apple Watch, akkor már nem is kell beírnia bejelentkezési jelszavát a Mac zárolásának feloldásához.

  De mindenki más számára a jelszavak fárasztó munkát jelentenek. Helyesen beírva egy rejtjeles kódot a dobozba minden alkalommal, amikor ellenőrizni szeretné e-mailjeit vagy böngészni az interneten - a pokolba is! Ez a bejegyzés arról szól, hogyan tilthatja le a bejelentkezési jelszót Mac-en, így több időt tölthet el félelmetes és kevesebb időt a biztonsági kérdések megválaszolásával.

  Töltsön kevesebb időt biztonsági kérdéseivel

  Mielőtt belekezdenénk, hadd mutassak rá a nyilvánvalóra: a jelszavak jó dolog. Ezerszer beszéltem anyámmal, és biztos vagyok benne, hogy te is tudod, de ... jelszó nélkül a világon bárki hozzáférhet a technológiádhoz. Ez azt jelenti, hogy ellophatják adatait, böngészhetik a fotókat, vagy megszerezhetik személyazonosságát. Akár meg is törölhetik a számítógépet, és azt állíthatják, hogy saját.

  A Mac-eknek okból van szükségük jelszóra, és csak akkor vegye fontolóra annak eltávolítását, ha biztos abban, hogy számítógépe nem kerül rossz kezekbe.

  Oké, a figyelmeztetések nincsenek útban ... Kezdjük. Ez az útmutató a macOS High Sierra programot használja, de ez nem lehet túl különbözõ régebbi vagy újabb szoftvereknél.

  A jelszót három helyen lehet kikapcsolni Mac gépen:

  1. Indítás
  2. Felébredni
  3. Felhasználók váltása

  Hogyan lehet letiltani a bejelentkezési jelszót Mac-en indításkor

  Más néven Automatikus bejelentkezés, ez az opció lehetővé teszi, hogy a Mac indítás után egyenesen az asztalra kerüljön. Nincs felhasználói választás, nincs szükség jelszóra.

  Még mindig lehetséges, hogy más felhasználói fiókok vannak a Mac-en, de a hozzáféréshez a képernyő tetején található menü ablaktáblájából kell váltania a Felhasználókat.

  Az automatikus bejelentkezés engedélyezése előtt meg kell győződnie arról, hogy a FileVault ki van kapcsolva. A FileVault egy titkosítási szolgáltatás, amely megvédi az adatait.

  Kövesse az alábbi lépéseket a FileVault titkosítás kikapcsolásához:

  1. Dob Rendszerbeállítások és menj Biztonság és adatvédelem> FileVault
  2. Kattintson a zároláshoz, és írja be a rendszergazda jelszavát
  3. Kattintson a gombra Kapcsolja ki a FileVault funkciót

  Kövesse az alábbi lépéseket az automatikus bejelentkezés engedélyezéséhez:

  1. Dob Rendszerbeállítások és menj Felhasználók és csoportok
  2. Kattintson a zároláshoz, és írja be a rendszergazda jelszavát
  3. Kattintson a gombra Bejelentkezés opciók és nyissa meg a Automatikus bejelentkezés legördülő menü
  4. Válassza ki fiókját a listából, és írja be a bejelentkezési jelszót

  Sajnos nem engedélyezheti az automatikus bejelentkezést, ha az iCloud jelszavát használja bejelentkezésként. Ennek kijavításához egyszerűen módosítsa jelszavát valami másra a Felhasználók és csoportok beállításokban.

  Ez az! Végeztél.

  A következő indításkor, amikor Mac-et indít, egyenesen az asztal képernyőjére lép. Azonban továbbra is meg kell adnia egy jelszót a felhasználók váltásakor, a rendszergazda beállításainak módosításakor vagy alvó állapotból való ébresztéskor. Olvassa tovább, hogy változtasson ezen!

  Engedélyezze az automatikus bejelentkezést, hogy indításkor egyenesen az asztalra lépjen

  Hogyan lehet letiltani a bejelentkezési jelszót Mac-on, amikor felébred

  A Mac-ek alvó állapotba kerülnek, hogy megőrizzék az energiát és megvédjék a képernyőt a képernyő égésétől. Egyesek számára bosszantó, hogy amikor egy Mac-et ébreszt aludni, szüksége van egy jelszóra, mielőtt újra engedélyezné a hozzáférést.

  Ez különösen fárasztó lehet a MacBook felhasználói számára, akiknek minden alkalommal be kell írniuk a bejelentkezési jelszót, amikor kinyitják a laptopot!

  A probléma megoldásához egyszerűen módosítania kell a Mac biztonsági és adatvédelmi beállításait.

  Ennek során dönthet úgy, hogy teljesen eltávolítja a bejelentkezési jelszót, vagy úgy állítja be, hogy a Mac jelszót igényel körülbelül 5 perc elteltével. Ez a második opció lehetővé teszi, hogy a számítógépet rövid időre alvásba helyezze anélkül, hogy újra szüksége lenne jelszóra.

  Kövesse az alábbi lépéseket a jelszó letiltásához ébredéskor:

  1. Dob Rendszerbeállítások és menj Biztonság és adatvédelem> Általános
  2. Kattintson a zároláshoz és adja meg a rendszergazda jelszavát, ha szükséges
  3. Törölje a jelölést Tiltsa le az automatikus bejelentkezést
  4. Válassza ki felhasználónevét a (z) legördülő menü alatt Automatikus bejelentkezés:
  5. Adja meg az adminisztrátori jelszót, és érintse meg az OK gombot
  6. Törölje a jelölést Jelszó megadása doboz
  7. Írja be a Mac rendszergazdai jelszavát
  8. Válassza a lehetőséget Kapcsolja ki a Képernyőzár funkciót vagy válasszon egy időszakot
  9. Döntse el, hogy a kulcstartó jelszavakat mindenki számára elérhetővé kívánja-e tenni, aki a Mac számítógépét használja
  A MacBook bezárásakor és megnyitásakor tiltsa le a bejelentkezési jelszót

  Hogyan lehet letiltani a bejelentkezési jelszót Mac-en a felhasználók váltásakor

  Ha minden lépést betartott korábban, akkor hosszú utat tett meg, de mégsem lesz teljesen mentes a jelszavak megadásától. A Mac továbbra is megköveteli bejelentkezéskor, felhasználóváltáskor vagy rendszergazdai beállítások módosításakor.

  A beállítások első áttekintése után úgy tűnhet, hogy ezt nem lehet megváltoztatni.

  Bizonyos értelemben igazad lenne, ha ezt gondolnád. De van egy apró praktikus trükk, amely még mindig megkönnyítheti életét.

  Bár nem lehet eltávolítani a felhasználói jelszavak megadásának szükségességét, választhatja a jelszó üresre tételét. Ez azt jelenti, hogy csak akkor nyomja meg az Enter billentyűt, amikor csak jelszót kér, és a bosszantó üzenet eltűnik.

  Hozzon létre egy üres jelszót a felhasználói váltás megkönnyítése érdekében

  Sajnos több olvasó azt állítja, hogy a macOS High Sierra és újabb verzióival már nem lehet üres jelszót beállítani. Ehelyett figyelmeztetést láthat, hogy „a jelszó üres”, és a jelszót nem lehet megváltoztatni.

  Kipróbáltuk ezt a macOS Mojave-on, és sikeresen be tudtunk állítani egy üres jelszót, de egy régebbi MacOS High Sierra rendszerű MacBookon ez nem működött, így az eredmények vegyesek.

  Kövesse ezeket a lépéseket egy üres jelszó létrehozásához a Mac gépén

  1. Dob Rendszerbeállítások és menj Felhasználók és csoportok
  2. Kattintson a zároláshoz, és írja be a rendszergazda jelszavát
  3. Kattintson a felhasználónevére a bal oldalon, és válassza a lehetőséget változás Jelszó
  4. Adja meg régi jelszó de ne tegyen alá semmit új jelszó
  5. Kattintson a gombra Jelszó módosításaés vállalja, hogy üres jelszóval rendelkezik

  Új Mac-felhasználó létrehozása, és üres jelszót szeretne?

  Először generálnia kell egy jelszót egy új Mac-felhasználó létrehozásához. A létrehozás után kiválaszthatja azt a felhasználót, megváltoztathatja a jelszót, és az Új jelszó és a Jelszó ellenőrzése mezőket üresen hagyhatja. Ezután a macOS lehetővé teszi az üres jelszó mentését anélkül, hogy figyelmeztetést adna ki a jelszó hiányáról.

  Mindezek után, azon ritka esetekben, amikor a Mac-nek jelszót kell megadnia, kielégítheti a vadállatot az Enter billentyű gyors megérintésével. Ha azon kevesek közé tartozol, akik követik a fenti lépéseket, és belevágtak egy jelszavak nélküli földbe - hogy van ez?

  Mindig legyen egy további Mac Admin-fiók biztonsági másolatként!

  Javasoljuk, hogy ne használjon üres jelszót, hanem állítsa be a Mac-et automatikus bejelentkezéshez a felhasználó fiókjába.

  Ha azonban ragaszkodik ahhoz, hogy üres (vagy nincs) jelszó legyen a fiókjához, győződjön meg róla, hogy először létrehozott egy másik rendszergazdai fiókot, amely rendelkezik jelszóval, arra az esetre, ha kizárná magát, mert nincs jelszava.

  Nincs másik fiókja, amelybe bejelentkezhet, és megváltoztathatja a többi fiók jelszavát?

  Ha nincs másik fiókja a Mac számítógépén, indítsa el a helyreállítási módot a billentyűk segítségével Command + R. Az Apple tartalmaz egy helyreállítási partíciót az újabb Mac gépeken. És ez a helyreállítási partíció a jelszó alaphelyzetbe állításának egyik funkcióját tartalmazza. CSAK ezt a funkciót használja a Terminálban, amikor a helyreállítási partícióról indít.

  Indítás után nyissa meg a Terminal alkalmazást a Segédprogramok menüből, és futtassa a következő parancsot: resetpassword

  1. Indítsa újra, miközben lenyomva tartja Command + R
  2. Engedje el a gombokat, amikor az Apple logót látja a képernyőn
  3. Válassza a lehetőségetSegédprogramok> Terminál
  4. típus Jelszó visszaállítása
  5. Nyomja meg a visszatérést
  6. Válassza a lehetőségetelfelejtettem a jelszavamat
  7. Írja be a fiók Apple ID azonosítóját
  8. Az Apple hitelesítési kódot küld egy másik, az Apple ID-re regisztrált Apple eszközre. Ha másik Apple készüléke van, fogadja a kódot szövegesen
  9. Írja be az ellenőrző kódot
  10. Írjon be egy új jelszót (ez nem lehet üres), és töltse ki a jelszavas tipp részleteit
  11. Újrakezd
  12. Rendszergazdai jelszavát vissza kell állítani az új jelszóra

  Legutóbbi hozzászólások