iPad - Arcidőbeli problémák, nincs hang, kapcsolódási problémák, javítás

Ezzel a problémával néhány felhasználó találkozott a webhelyen. Olvasónknak, Claire-nek köszönhetően megvizsgálhattuk ezt a kérdést, és javaslatot tettünk egy gyors megoldásra. A probléma az, hogy képes beszélgetni barátaival és családtagjaival, de nem hall semmilyen hangot, amikor szembeszállnak veled. Néha a probléma csak az egyik iOS-eszközzel fordul elő, és nem minden olyan eszközzel, amely ugyanahhoz a Wi-Fi-hez csatlakozik. Ha iPad vagy iPhone készülékénél tapasztalja ezt a problémát, a javítás viszonylag nagyon egyszerű. Előfordul, hogy a készülék beállításai megváltoznak, és ez a probléma könnyen megoldható az eszköz néhány beállításának ellenőrzésével és módosításával.

iPad FaceTime problémák: Nincs hang

Lépés -> 1 Menj Beállítások> Általános. Érintse meg az Általános elemet

2. lépés Keresse meg a „Use Side switch to” lehetőséget, és alatta két választási lehetőséget talál. Lock Rotation és Néma

Lépés-> 3 Kattintson Lock Rotation és bekapcsolta. A művelet elvégzése után pipa jelenik meg. Ez lehetővé teszi a tényleges hívások csengését. Amint az alábbi képen látható, „némításként” jelenik meg, ezáltal kikapcsolva a hangot.

Lépés -> 4 Ellenőrizze, hogy csengőhangja „Be” állapotban van-e Beállítások> Hangok BE > az Ön által kiválasztott csengőhang. Ez biztosítja, hogy hallja a csengőhangot, ha valaki tárcsázza Önt.

iPad FaceTime problémák: Csatlakozás

Ha más problémákat tapasztal az arcidővel, például csatlakozási problémákat vagy megjelenik a „Csatlakozás ..” üzenet és akkor nem sikerül, kövesse az alábbi lépéseket. Az alábbiakban ismertetett lépések lényegében a tényleges idő újbóli aktiválásához és a hálózat visszaállításához nyújtanak segítséget. Mindkét lépés végrehajtásával a csatlakozási hiba könnyen megoldható.

Lépés-> 1 Nyissa meg a „Beállítások” lehetőséget, és lépjen a „FaceTime” oldalra

2. lépés Fordítsa a „FaceTime” kapcsolót KI állásba, majd állítsa vissza az ON állásba. Megjelenik az „Aktiválásra várva ...” üzenet, és az Apple ID adatai kitöltődnek.

Lépés-> 3 Ha kétségei vannak, folytassa a hálózat visszaállításával. Ez általában megoldja a kapcsolódási problémákat. Nyisd ki Beállítások ”> Általános> Visszaállítás> válassza a„ Hálózati beállítások visszaállítása ”lehetőséget

Miután az eszköz elindult, a Facetime-nak működnie kell. Kérjük, küldje el észrevételeit, ha más problémákkal találkozott, és ismeri az egyszerű javításokat.

Csengő nem értesíti Önt egy bejövő FaceTime hívásról?

Kapcsolja be az Értesítések engedélyezése a FaceTime szolgáltatáshoz. MenjBeállítások> Értesítések> FaceTime> kapcsolja BE az Értesítések engedélyezése lehetőséget.Ezután nézd meg a Hangokat (Beállítások> Értesítések> FaceTime> Hangok) és válassza ki a csengőhang preferenciáját. T hen megy Beállítások> Hangok és haptikák menüpontot és ellenőrizze, hogy a Csengetés és riasztások hangerő csúszka FEL, nem némítva van-e. Végül indítsa újra az iDevice-t.

FaceTime problémák Mac-en?

Ha problémái vannak a FaceTime használatával a mac-on, kérjük, olvassa el a mellékelt cikket.

Olvasói tippek

  • Problémám volt azzal is, hogy a csengő értesítette a bejövő FaceTime hívást. Hosszas kísérletezés után rájöttem, hogy a riasztás ikonom a kezelőpanelen ki van kapcsolva. Megérintette az ikont, pirosról feketére vált, és a probléma megoldódott. Remélem, ez is segít Önnek!

Legutóbbi hozzászólások