SIM PIN? A következő lépéseket kell tennie, ha nincs zárva a SIM-kártya

Minden mobileszköznek - beleértve az iPhone készülékeket is - van SIM-kártyája. A túl egyszerűsítés érdekében az, hogy az eszköz hogyan csatlakozik a mobilszolgáltatásához.

Normális esetben előfordulhat, hogy nem nagyon gondolkodik a SIM-kártyán. Manapság az új iPhone-okban már van SIM kártya, amely távolról aktiválható. De a fizikai SIM-kártyák még mindig eltávolíthatók.

Ezt szem előtt tartva az iOS legújabb verzióiban valóban van egy biztonsági funkció, amellyel problémák merülhetnek fel. SIM PIN-nek hívják. Itt van, amit tudnia kell.

Mi az a SIM PIN?

Lényegében a SIM PIN-kód - amely az iOS 12 kiegészítő funkciójaként szerepel - egy biztonsági kód, amellyel „lezárhatja” a SIM-kártyát.

Amikor újraindítja készülékét, vagy kihúzza a SIM-kártyát, és új eszközbe helyezi, a mobil funkciók eléréséhez be kell írnia a SIM-kártya PIN-kódját.

Ez jól jöhet, ha ellopják az iPhone készülékét. Megakadályozhatja az embereket, hogy csak előhívják a SIM-kártyát, behelyezzék azt egy olyan eszközbe, amely a kezükben van, és a mobil vonalat használjuk hívások és SMS-ek kezdeményezésére.

Ha érdekli, a következő címen állíthatja be a SIM-kártya PIN-kódját: Beállítások> Mobil> SIM PIN.

Győződjön meg arról, hogy ezt a SIM PIN-kódot írja le valahova biztonságos helyre, ahova könnyen hozzáférhet. E-mail küldés magának vagy a Notes használata az iCloudon egyaránt jó lehetőség.

Természetesen, ha már van egy beállítva, akkor be kell írnia, mielőtt beállítana egy újat. Ez problémához vezet: mi van, ha elfelejtette a SIM-kártya PIN-kódját?

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • Az eSIM és a Dual SIM beállítása az Apple iPhone készüléken
  • A Dual SIM használata az Apple Watch-tal
  • Íme az új funkciók, amelyek az iPhone 12-re érkeznek az iOS 12.2-vel

Mi lenne, ha elfelejteném a SIM-kártyám PIN-kódját?

Néhány fontos dolgot érdemes megjegyezni, ha elfelejtette a SIM-kártya PIN-kódját.

  • Igazából nincs mód a SIM-kártya PIN-kódjának visszaállítására iPhone-ján. Valójában egyáltalán nem lehet visszaállítani a SIM-kártya PIN-kódját. Ha kiválasztott egyet, akkor ragaszkodik hozzá, ha elfelejtette.
  • Csak háromszor próbálkozik PIN-kóddal történő SIM-kártya feloldásával. Ha háromszor rossz SIM-kódot ad meg, a SIM-kártya zárolva lesz, ezzel megszüntetve a hanghoz és az adatokhoz való hozzáférést.
  • Ha néhány próbálkozás után nem emlékszik a SIM-kártya PIN-kódjára, ne írjon be semmit. Ha 10 további beviteli kísérletet meghiúsít, a SIM-kártya véglegesen zárolva lesz. Ezt nem lehet visszavonni, ezért új SIM-kártyát kell beszereznie a szolgáltatótól.

Hogyan lehet kinyitni a SIM-kártyát

Három hibás PIN-kód megadása után az iPhone megkéri, hogy írja be a PUK-kódot. Ez a jegyed a SIM-kód feloldásához.

Megjegyzés: A PUK-kód nem a PIN-kódja, ezért ne próbálja meg megadni a PIN-kódot a feloldásához. (Ismét túl sok próbálkozás használhatatlanná teszi a SIM-kártyát.)

Ami a PUK-kód megszerzését illeti, általában nyolcjegyű szám. Megkapja az adott szolgáltatótól.

Normál esetben felveheti a kapcsolatot szolgáltatójával, ha mobileszközéről tárcsázza a 611-et. De ha nincs engedélyezve a hangfunkció a SIM-en, akkor előfordulhat, hogy más módszereket kell kipróbálnia, hogy kapcsolatba léphessen velük.

Kölcsönözzön valaki más telefonját, vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával a webhelyén keresztül, vagy egyszerűen vigye be készülékét egy téglafalú áruházba.

A szolgáltató előfizetésének számlatulajdonosnak kell lennie, vagy legalább hozzáféréssel kell rendelkeznie magához a fiókhoz és a SIM-kártyához.

Miután megkapta a PUK-kódot, be kell írnia a Beállítások> Cellular menüpontba. Alternatív megoldásként akkor jelenhet meg, amikor megpróbál hozzáférni bizonyos mobil képességekhez. Látnia kell egy Enter PUK képernyőt - ide írja be a kódot.

A SIM PIN-kód megkísérléséhez hasonlóan csak 10 esélye van a PUK-kód megfelelő bevitelére. Tehát győződjön meg róla, hogy valóban gondosan írja be ezt a kódot.

Amikor beírja a megfelelő PUK-kódot, vissza kell tudnia szerezni a hozzáférését a SIM-kártyához és annak különböző funkcióihoz. Ismételten, ha a jövőben szeretne használni egy SIM PIN-kódot, feltétlenül írja le valahova biztonságos helyen.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a fuvarozóknak ellenőrizniük kell az előfizető személyazonosságát, mielőtt PUK-kódot kapnak. Ezért ne aggódjon amiatt, hogy rosszindulatú szervezetek felveszik a kapcsolatot a szolgáltatóval, és megpróbálják megszerezni ezt a kódot maguknak.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a rövid cikket. Kérjük, jelezze nekünk, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van.

Legutóbbi hozzászólások