A vágólap használata Mac-en, válaszok a gyakran feltett kérdésekre

A vágólap funkcionalitása életmentő a Mac felhasználók számára. Ez a macOS program segít a képek és szövegek egyik helyről a másikra való átvitelében, amikor másol és beilleszt a MacBookra.

Bármikor használja a Command / ⌘ + X (kivágás) vagy a Command / ⌘ + C (másolás) általános parancsikonokat, Mac-je könnyen tárolja a másolatot a vágólapra. Ez a mentett tartalom később elérhetővé válik, amikor a Command / ⌘ + V (beillesztés) parancsikont használja. De ha nem illesztjük be, gyorsan elveszíthetjük, és újra kell kezdenünk. A vágólap funkciójában az a jó dolog, hogy mindaddig menteni fogja a kivágott vagy másolt tartalmat, amíg nem dönt (vagy nem emlékszik) a beillesztésre.

Ebben a rövid cikkben néhány, a MacBook vágólap funkciójával kapcsolatos gyakran feltett kérdést tárunk fel.

Összefüggő:

  Hol van a Mac vágólap?

  A vágólap bármely Mac számítógépen megtalálható a Finder alkalmazáson keresztül, és a számítógép hátterében fut, miközben távol dolgozik.

  Az alábbi három lépést követve bármikor megtekintheti a vágólap tartalmát a Mac gépén.

  • Nyissa meg a keresőt.
  • Kattintson a Szerkesztés gombra a felső menüben.
  • Válassza a Vágólap megjelenítése lehetőséget.
  A Finder segítségével nyissa meg a vágólapot.

  Ez előhozza a vágólap tartalmát, amelyet áttekinthet. A vágólap tartalma itt a Mac-en végzett legutóbbi másolási művelet eredménye.

  Beillesztés Mac vágólapról

  Amikor lenyomva tartja a Command / ⌘ gombot, és rákattint a V gombra, a Mac automatikusan beilleszti a vágólap tartalmát az új célba.

  Ha a Command + V művelet után nem látja az újonnan másolt tartalmat, ellenőrizze a vágólapot. Lehet, hogy tévedésből törölte a vágólap tartalmát. A tartalom újbóli másolásához vagy kivágásához a Command / ⌘ + C vagy a Command / ⌘ + X billentyűk használatával kell beillesztenie.

  A vágólap tartalmának beillesztése Mac-ről iPadre vagy iPhone-ra

  Az univerzális vágólap Mac-en elérhető az eszközök közötti másoláshoz.

  Az iPad készülékén keresse meg azt a helyet, ahová be akarja illeszteni a másolt szöveget, majd érintse meg és tartsa lenyomva. Ekkor megjelenik egy felszólítás a tartalom beillesztésére. A tartalom és képek Apple eszközök közötti másolásához és beillesztéséhez az univerzális vágólap funkció szükséges, amely a macOS Sierra-tól kezdődően érhető el.

  Ez az univerzális vágólap, amely lehetővé teszi, hogy szöveget másoljon az egyik Apple eszközéről, majd beillessze egy másik eszközre az Apple ökoszisztéma Continuity funkciójának használatával.

  A funkció használatához az Apple-eszközöknek be kell kapcsolniuk a Wi-Fi-t, a Bluetooth-t és a Handoff funkciót is a Rendszerbeállításokban (Mac-en) és a Beállításokban (iOS-eszközökön). Minden eszközén azonos Apple ID azonosítóval kell bejelentkeznie az iCloudba.

  Fontos megjegyezni, hogy az Univerzális Vágólap használatakor a másolt szöveg csak rövid ideig áll rendelkezésre.

  A vágólap tartalmának törlése Mac vagy iPhone készülékemen

  A vágólap törlésének legegyszerűbb módja MacBookon vagy iPhone-on sazt jelenti, hogy bármely szóköz segítségével másoljon egy szóközt. Például:

  1. Indítsa el az Üzenetek alkalmazást.
  2. Helyezze a kurzort az írási mezőbe.
  3. Hit a szóköz.
  4. Érintse meg hosszan az imént létrehozott helyet, és jelölje ki az összeset.
  5. Koppintson a Másolás elemre.

  Ezzel szóköz kerül a vágólapra, és felváltja a korábbi tartalmat. Nincs közvetlen lehetőség a vágólap tartalmának törlésére. A Parancsikon segítségével beállíthatja a vágólap tartalmát az iPhone készülékén. A cikk végén felvettük ezt a parancsikont.

  A képernyőképeket közvetlenül a Macbook vágólapjára helyezheti

  A képernyőképeket közvetlenül a vágólapra helyezheti.

  A képernyőképeket közvetlenül áthelyezheti a MacBook vágólapjára, ha testre szabja a Screenshot segédprogramot a Mac számítógépre Mentés a rendeltetési helyre választási lehetőség.

  Így állíthatja be:

  1. Nyissa meg az új képernyőképet a Shift + Command / ⌘ + 5 billentyűk segítségével.
  2. Kattintson az Opciók elemre.
  3. Választ Vágólap mint a Mentés a célba.
  4. Kattintson az X gombra, hogy kilépjen a képernyőképből.

  A képernyőképek közvetlenül a MacBook vágólapjára történő elküldésének másik módja az tartsa lenyomva a Control gombot amikor rákattint a rögzítésre.

  A macOS Mojave segítségével az Apple megváltoztatta a képernyőképet. A régi Grab helyébe a screenshot segédprogram lép. Ha Mac számítógépén régebbi macOS fut, akkor használhatjaCommand / ⌘ + Control + Shift +4 hogy képernyőképeket közvetlenül a vágólapra küldjön.

  Nyissa meg a vágólapot Mac-en, ha Microsoft Word vagy Excel programot használ

  Ha olyan Microsoft Office alkalmazásokat használ, mint például a Word vagy az Excel, akkor is megnyithatja a vágólapot Mac-jén a Finder alkalmazáson keresztül a tartalom áttekintéséhez.

  A Microsoft emellett extra lehetőségeket ad hozzá, amikor a vágólapról a tartalmat egy másik alkalmazásba, például a Wordbe próbálja beilleszteni.

  Vágólap a Microsoft Word-en a Mac segítségével

  Például, ha az Excelből másol egy másik lapra, használhatja a „Különleges beillesztés” menüpontban megadott különféle lehetőségeket, vagy amikor az Excel-ből a Word-be másol vágólapra, akkor további formázási lehetőségeket használhat ki.

  Itt található a Microsoft fehér könyve, amely világossá teszi ezeket a tippeket.

  Szöveg másolása a Terminal App és a Vágólap közé

  Ha Mac számítógépén dolgozik a Terminal alkalmazással, és szöveget (parancsokat, eredményeket) szeretne másolni és elérhetővé tenni a vágólapon, használhatja a pbcopy parancs hogy a kimenetet közvetlenül a vágólapra vezesse.

  Nyissa meg például a Terminal alkalmazást, és írja be cal | pbcopy.

  A Mac terminál pbcopy parancsának használatával a vágólapra léphet.

  Most, ha a cto Finderbe lép, kattintson a Szerkesztés gombra, és válassza a Vágólap megjelenítése lehetőséget, és az aktuális hónap naptárát láthatja a vágólapon.

  Vigye a Terminal parancs kimenetét a Mac vágólapjára.

  Hasonlóképpen használhatja a pbpaste parancs a MacBook-on, hogy a vágólapról információkat juttasson el a terminálalkalmazás kijelzőjébe (stdout).

  Hogyan kaphatok több vágólapot a MacBook-on?

  Sajnos, ha fejlett vágólapkezelőt keres a Mac számítógépén való munkavégzéshez, meg kell néznie a harmadik féltől származó alkalmazásokat. Ezek az alkalmazások nemcsak több vágólap használatát teszik lehetővé, hanem a a vágólap tartalmának előzményei és kezelje.

  Van néhány jó, amely ingyenes és érdemes felfedezni:

  • Flycut
  • CopyClip
  • iClip
  • Alfred

  A Flycut a Jumpcut, egy nyílt forráskódú alkalmazáson alapul. Ez indexelt listát vezet a Command / ⌘ + C billentyűkombinációval másolt elemekről. Görgetheti a listát, és egyszerűen kiválaszthatja a másolni kívánt elemet.

  A Flycut gondoskodik a formázásról is annak alapján, hogy hová illeszti be a másolt tartalmat. Néhány felhasználónak problémái merültek fel az alkalmazás használatakor, valamint az átadás és a folyamatosság funkcióival. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha átadási funkciókat használ az Apple készülékein.

  Az Unclutter fantasztikus vágólapkezelő, de a költségek drámaian megnőttek. Fedezze fel nyugodtan az alkalmazást, és ellenőrizze, hogy megfelel-e az Ön igényeinek.

  Megtekinthetem a vágólap előzményeit Mac-en?

  Igen, de nem használva a Mac számítógépén elérhető szabványos vágólap funkciót. Olyan harmadik féltől származó alkalmazást kell használnia, amely biztosítja ezt a funkciót. Számos Mac-alkalmazás biztosítja a vágólap előzményeinek megőrzését. Az egyik legnépszerűbb Alfred.

  Hogyan használjuk a vágólap előzményeit az Alfred 3 segítségével.

  Ha a MacBook az elsődleges géped, feltétlenül fedezd fel az Alfred alkalmazást. Rengeteg termelékenységi funkcióval és munkafolyamat-funkcionalitással rendelkezik, és a teljesítménycsomagjában egy elég erős vágólap-kezelő is található. A Vágólap előzmények funkció Alfred powerpack csomagjának része.

  Aktiválja a használni kívánt előzménytípusok vágólap előzményeit a megfelelő típusok melletti jelölőnégyzet bejelölésével. Válassza ki a legördülő menüből, hogy meddig szeretné Alfred emlékezni a klipjeire; 24 óra, 7 nap, 1 hónap vagy 3 hónap. Ezután idő szerint görgetheti a másolt klipeket, és használhatja a megfelelőt.

  Törölheti a teljes vágólap előzményeit, vagy szelektíven törölheti az fn (Funkciógomb) + Törlés (Backspace billentyű) használatával.

  Nézze meg ezeket a vágólap parancsikonjait

  Az Apple elérhetővé tette néhány vágólap parancsikont az iOS 12-en keresztül, amelyeket érdemes felfedezni. Ezek a parancsikonok megkövetelik, hogy az új Gyorsbillentyűk alkalmazást használja iPhone vagy iPad eszközén.

  Nézze meg az elérhető vágólap parancsikonokat az iPhone-on.

  A Vágólap beállítása segítségével törölheti a vágólapot iOS-eszközén. A Diktáld a vágólapra másik parancsikon megkönnyíti a szöveg átvitelét máshonnan történő másolás nélkül. Ez a parancsikon bevezeti a diktálást, és a beszédet szöveggé alakítja, és elérhetővé teszi az iPhone vágólapján.

  A Vágólapra diktálás parancsikon hozzáférést igényel a beszédfelismeréshez. Mielőtt használni tudná, meg kell nyitnia a parancsikont, és meg kell érintenie az Engedélyezés lehetőséget.

  Reméljük, hogy ez a cikk segített megválaszolni néhány kérdését az Apple-készülékek vágólap-funkcióival kapcsolatban. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van, vagy ha meg szeretné osztani kedvenc tippjét az olvasók többi részével.

  Legutóbbi hozzászólások