Az iPhone nem csatlakozik számítógéphez, javítás

Egy hónapja rendben működött. Hé, tegnap jól működött! De ma ez az iPhone nem csatlakozik a számítógéphez. Ne aggódjon, a legjobbakkal történt, és megkaptuk a szükséges javítást.

Sokan olvashatják ezt az első iPhone-tulajdonosok egy nagyon boldog karácsonyt követően. Mások évek óta birtokolhatják az iPhone-okat. Ez a kérdés teljesen válogatás nélküli. Bármi legyen is a háttere, úgy kezdjük ezt a cikket, hogy mindenkit ugyanazon az oldalon találunk.

Magyarázzuk el, hogyan működnek a dolgok.

Mi történik vélhetően

Az iPhone készülékévelbekapcsolva, feloldva és a kezdőképernyőn, villám-USB kábellel csatlakoztassa a számítógépéhez. Ezt követően a számítógépének automatikusan meg kell nyitnia az iTunes alkalmazást, de ha nem, akkor saját maga nyithatja meg.

Észre kell vennie, hogy iPhone-ja most töltést tölt le a számítógépről, amelyet a menüsor villámja mutat. Tartsa szemmel a zárolatlan iPhone-t, és ha a rendszer kéri, hogy bízzon ebben a számítógépben, mindenképpen folytassa, és koppintson a Bizalom elemre.

Miután ez megtörtént, látnia kell egy kis iPhone szimbólumot az iTunes ablak bal felső sarkában. Ha rákattint, megjelenik az iPhone összes tartalma, és lehetővé teszi, hogy bármi mást letölthessen ott.

iTunes képernyőkép iPhone gombbal

Sajnos a dolgok nem mindig folynak olyan simán.

Ha követte a fenti folyamatot, de az iPhone továbbra sem csatlakozik a számítógéphez, olvassa el az alábbiakban ismertetett hibaelhárítási tippeket. Rendeltük a szakaszokat a legtöbb és a legkevésbé gyakori okok között, mindenképpen próbálkozzon újra az iPhone-kapcsolattal minden szakasz után.

Frissítse a szoftvert, és indítsa újra az összes eszközt

Bármilyen hasonló kérdés esetén az első lépés mindig a szoftverfrissítések ellenőrzése. Esetenként szoftveres problémák merülnek fel, és az egyetlen megoldás az, ha frissítünk a legújabb szoftverre, ahol a hibát eltávolítottuk.

Az egyértelműség érdekében ellenőrizze és telepítse a következő frissítéseket:

 1. iPhone szoftver
 2. iTunes verzió, és
 3. Mac vagy Windows operációs rendszer

Miután letöltötte és telepítette a legfrissebb szoftvert, indítsa újra az összes eszközt, és próbálkozzon újra a csatlakozással.

Tesztelje az összes portot és kábelt

Az utolsó dolog, amire vágysz, az a hibás hardver, de ez nem csökkenti a probléma valószínűségét.

Különböző kábelek

Használja a második villám-USB kábelt arra az esetre, ha megsérülne. Ezekkel a kábelekkel kapcsolatban néhány fontos dolgot érdemes megjegyezni:

 1. Még akkor is, ha egy kábel feltölti a telefont, még mindig nem tud csatlakozni az iTunes-hoz
 2. Csak az Apple vagy az Apple MFi által tanúsított hivatalos kábelek működnek az iTunes-hoz való csatlakozáskor. Ezért drágábbak.

Különböző USB portok

Húzza ki minden külső USB-eszközt a számítógépből. Ez nem csak lehetővé teszi a kábelek tesztelését az egyes portokban, hanem csökkenti annak kockázatát is, hogy ezen eszközök egyike valahogy megzavarja a kapcsolatot. Ne aggódjon, pillanatnyilag nincs szüksége egérre vagy billentyűzetre.

Rendszeresen csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógép minden egyes portjához, hagyva az iTunes számára, hogy felismerje, hogy tesztelje, engedélyezik-e más portok a kapcsolatot.

Különbség eszközök

Kezdjen el, kölcsönkérjen vagy lopjon el egy másik Apple-eszközt (lehetőleg egy másik iPhone-t), hogy tesztelhessen a számítógépével. Ha egy másik eszköz probléma nélkül csatlakozik az iTunes-hoz, akkor problémája lehet az iPhone készülékével. Ehhez szükség lehet a szoftver visszaállítására vagy sérült villámcsatlakozásra.

Ha ez nem világít meg semmit, próbálja meg csatlakoztatni iPhone készülékét egy másik számítógéphez, amelyen az iTunes fut. Ha ez működik, azt jelenti, hogy valahol probléma van a számítógépével, és szakemberhez kell fordulnia.

Ha Mac rendszert használ, tiltsa le a harmadik fél biztonságát

A Mac-en gyártott, harmadik féltől származó biztonsági szoftver sok frusztráló problémát okozhat, többek között akkor is, ha az iPhone nem csatlakozik a számítógéphez. A biztonsági rendszerek letiltásához kövesse az alábbi lépéseket.

Harmadik fél biztonságának letiltása:

 1. Kihúzva iPhone-ját és a kezdőképernyőn csatlakoztassa a Mac-hez
 2. Mac számítógépén tartsa lenyomva az alt billentyűt, majd a menüsoron kattintson az Apple> Rendszerinformáció / Rendszerjelentés elemre
 3. Válassza az USB elemet a bal oldali panelen, és keresse meg iPhone-ját az USB-eszközfa alatt
 4. Ha iPhone-ja ott van, kattintson a „Harmadik féltől származó illesztőprogram biztonsági szoftverének eltávolítása” elemre

Ha Windows PC-t használ, frissítse az eszközillesztőt

Kétféle lehetőség követhető itt, attól függően, hogy az iTunes-ot a Microsoft Store-ból vagy az Apple webhelyéről töltötte-e le. Ha nem emlékszel, honnan szerezted, próbáld ki az egyes folyamatokat.

Az eszközillesztő frissítése, ha az iTunes a Microsoft Store-ból származik:

 1. Kihúzva az iPhone-t és a kezdőképernyőn csatlakoztassa a számítógéphez
 2. Zárja be az iTunes alkalmazást, ha megnyílik
 3. Kattintson a jobb gombbal a Start gombra, és válassza az Eszközkezelő lehetőséget
 4. Keresse meg a Hordozható eszközök részt, és bővítse ki, keresse meg az iPhone készülékét
 5. Kattintson a jobb gombbal az iPhone-jára, és kattintson az Illesztőprogram frissítése elemre
 6. Válassza a „Frissített illesztőprogramok automatikus keresése” lehetőséget.
 7. A telepítés befejezése után válassza a Beállítások> Frissítés és biztonság> Windows Update menüpontot
 8. Töltse ki az összes elérhető frissítést, és nyissa meg az iTunes alkalmazást

Az eszközillesztő frissítése, ha az iTunes az Apple webhelyéről származik:

 1. Kihúzva az iPhone-t és a kezdőképernyőn csatlakoztassa a számítógéphez
 2. Zárja be az iTunes alkalmazást, ha megnyílik
 3. Nyomja meg a Windows és az R gombot a Futtatás parancs megnyitásához
 4. Másolja és illessze be a következő parancsot a Futtatás ablakba, majd kattintson az OK gombra: % ProgramFiles% \ Common Files \ Apple \ Mobile Device Support \ Drivers
 5. Kattintson a jobb gombbal az „usbaap164.inf” vagy a „usbaapl.inf” fájlra, és kattintson az Install gombra
 6. Húzza ki az iPhone készülékét, és indítsa újra a számítógépet
 7. Csatlakoztassa újra iPhone készülékét a számítógéphez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást

További támogatás

Őszintén reméljük, hogy ezek a tippek megoldották a problémáját. De ha iPhone-ja ezek után sem kapcsolódik a számítógéphez, akkor is nagyobb támogatást kaphat az Apple-től.

 • Közvetlen csevegés az Apple támogatásával
 • A találkozó beállítása az Apple támogatásával

Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, hogy ezek a tippek bármelyike ​​működött-e Önnek, és feltétlenül nézze meg más bejegyzéseinket, ahol megtalálhatja az összes Apple termék legjobb tippjeit!

Legutóbbi hozzászólások