"Nem lehet aktiválni" hibaüzenetet kapni iPaden, iPhone-on? Néhány gyors javítás

Az iPhone üzenetet küld arról, hogy nem lehet aktiválni? Vagy egy riasztás látása szerint az aktiváló szerver nem érhető el, az iPhone felhője nem aktiválódik, mert nem érhető el az aktiváló szerver, vagy üzenet jelenik meg arról, hogy a SIM-kártya nem támogatott?

Ha igen, akkor nem vagy egyedül!

Tekintse meg hibaelhárítási tippjeinket, hogy iPhone vagy más iDevice működőképes legyen!

A probléma

Alapvetően a hiba egy aktiválási hiba körül forog. Az Apple támogatási fórumán és más webhelyeken rengeteg jelentés írja le a problémát. E felhasználók szerint iOS-eszközük véletlenszerűen megjelenít egy üzenetet, amely szerint aktiválni kell. Sokszor ez az üzenet folyamatosan megjelenik.

Úgy tűnik, hogy a probléma leginkább a régebbi iPadeket érinti (gondolkodjon négy és hét éves kor között), de feltehetően hatással lehet minden elöregedő iOS eszközre - beleértve az iPhone készülékeket is.

Amikor a felhasználó megpróbálja aktiválni az iOS-eszközt, az valamiféle hibát okoz - például „Az iPadet nem sikerült aktiválni, mert az aktiváló szerver átmenetileg nem érhető el”.

Ez egyszerűen kapcsolódási probléma lehet, ezért javasoljuk, hogy kísérelje meg az iPad aktiválását az iTunes segítségével. Más források szerint probléma lehet az időzónával.

De ha a probléma továbbra is fennáll, akkor néhány más módon megpróbálhatja kijavítani.

Jelszót kér?

Ha arra kéri, hogy adja meg jelszavát az iPhone aktiválásakor, írja be a jelszót.

A jelszó kérése gyakran azt jelenti, hogy az Aktiválás zárolása engedélyezve van az iPhone keresése menüben. Ideiglenesen letilthatja az iPhone keresését (ha szükséges), ha böngészőn keresztül az iCloud webhelyére lép.

A gyorsjavítások nem sikerült aktiválni

Íme néhány módszer az aktiválási hiba kijavítására a különféle felhasználói jelentések szerint. Ezek egy része véletlenszerű és következetes „aktiválás szükséges” felugró ablakokon fog működni, míg mások segítséget nyújtanak egy hibás aktiválási folyamat folytatásában.

Vegye figyelembe, hogy a saját futásteljesítménye változhat a javítások kipróbálása során. Javasoljuk, hogy sorrendben menjen át rajtuk.

Ellenőrizze az Apple rendszerállapot oldalát

Néha nem te vagy az! Esetenként az Apple szerverek karbantartás miatt leállnak, vagy elárasztják őket a bejövő és kimenő forgalom vagy más szerverproblémák. Érdemes tehát megnézni az Apple Rendszerállapot oldalát, hogy gyors pillanatkép legyen-e arról, ami történik.

Ha az iOS eszközaktiválás melletti ikon nem zöld, próbálja meg később aktiválni iPhone vagy iPad készülékét.

Végezze el az újraindítást vagy a kemény visszaállítást

Ha egy iOS-eszközön bármilyen probléma merül fel, akkor először meg kell tennie az újraindítást kikapcsolással, 30 másodperc várakozással és újra bekapcsolással.

Ha ez nem működik, próbálja meg visszaállítani az iDevice programot kényszerű újraindítással.

Végezzen el kényszerített újraindítást

 • IPhone 6S vagy régebbi, valamint régebbi modellek iPad és iPod Touch készülékein nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus esetén: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • Arcazonosítóval ellátott iPad-en, iPhone X Series vagy iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja le és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Csatlakoztassa az iTunes-hoz

Számos javítási technikus elmondta, hogy sok esetben a „nem tudtam aktiválni” probléma azzal függ össze, hogy egy iPad-et rossz dátumra vagy időre állítottak be - általában manuálisan.

Mivel nem tudja megváltoztatni az időzónát, amikor egy iOS-eszköz hibás aktiválási folyamatban van, az iTunes-ot kell használnia. Szerencsére az iTunes automatikusan beállítja a dátumot és az időt az eszközön, amikor csatlakoztatva van.

Csak csatlakoztassa az iOS-eszközt egy Mac-hez vagy PC-hez, várja meg, amíg az iTunes felismeri, majd húzza ki a konnektorból, és próbálja meg végigvinni az aktiválási folyamat többi részét. A gyors újraindítás, mielőtt ezt megtenné, szintén segíthet.

Aktiváláshoz használja az iTunes alkalmazást

 1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást a számítógépén.
 2. Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógépéhez
 3. Várjon, amíg az iTunes észleli és aktiválja az iPhone készülékét
  • Ha az iTunes megjeleníti a „Beállítás újként” vagy a „Visszaállítás biztonsági másolatból” elemet, az azt jelenti, hogy az iTunes aktiválta az iPhone készüléket
  • Ha az iTunes hibája azt mondja, hogy a SIM-kártya nem kompatibilis, forduljon szolgáltatójához

Tiltsa le a mobil funkciókat

Néhány felhasználó jelezte, hogy a mobil funkciók letiltása megoldja az egyik problémát, különös tekintettel az „aktiválás szükséges” parancs folyamatos megjelenésére.

Ezt úgy teheti meg, hogy engedélyezi a Repülő üzemmódot, vagy a következőre lép: Beállítások -> Mobil és össze-vissza Cellular Data ki.

A hátránya természetesen az, hogy az internetkapcsolathoz a Wi-Fi-re kell támaszkodnia. Ennek köszönhetően a Repülőgép mód inkább átmeneti javítás. De van még egy, a mobilral kapcsolatos probléma, amely megoldhatja a hibát (lásd a következő tippet).

Próbálja ki a SIM-kártyát

Nyilvánvalóan több anekdotikus jelentés szerint az iPad SIM-kártyája okozhat aktiválási problémákat.

Még akkor is, ha nincs új SIM-kártyája, ezek a felhasználók arról számolnak be, hogy a régi SIM-kártya egyszerű kivétele lehetővé teszi számukra az aktiválás normális folytatását.

A SIM-kártyát eltávolíthatja, ha megtalálja a tálcát a készüléken. Helyezzen egy SIM-tálca eltávolító eszközt vagy egy gemkapcsot a kis lyukba a tálca kiugrásához.

Természetesen a SIM eltávolítása egy kicsit kényelmetlenebb az iPhone felhasználók számára, mivel lényegében kivágja a mobil- és az adatszolgáltatást. De érdemes kipróbálni. Ha megoldja a problémát az iPhone készülékén, érdemes lehet új SIM-kártyát rendelnie a szolgáltatótól.

Hosszabb módszer

Ez a módszer egy kicsit hosszabb. De úgy tűnt, hogy ez a trükk a legtöbb felhasználó számára, akik aktiválási hibába ütköztek, amikor frissítettek egy iPad-t iOS 12-re

Hogy világos legyen, ez a módszer csak az iOS aktiválási hibáin működik. Ha az aktiválási hiba eltalálja, ellenőrizze, hogy az iOS 12 rendszert futtatja-e

Egyébként, ha semmi más nem működik, ez a módszer még mindig megér egy lövést.

 • Győződjön meg róla, hogy az iTunes újabb verzióját futtatja - legalább a 13.3.3.17 verziót.
 • Csatlakoztassa iPadjét Mac vagy PC-jéhez.
 • Nyissa meg az iTunes alkalmazást.
 • Készítsen biztonsági másolatot iPad-jéről az iTunes segítségével.
 • Húzza ki az iOS-eszközt miután a biztonsági másolat elkészült.
 • IOS-eszközén nyomja meg és tartsa lenyomva a itthon és Erő gombok.
 • Amikor megjelenik az Apple logó, engedje fel a Bekapcsológombot.
 • A rendszer kéri, hogy csatlakoztassa újra az iOS-eszközt a számítógéphez.

Innen üzenetet kell kapnia arról, hogy vissza szeretné-e állítani az eszközt, és telepíteni kívánja-e az iOS legújabb verzióját, amelyet támogatni tud. Ha nem, akkor manuálisan aktiválja a Visszaállítás folyamatot a megfelelő gombra kattintva (lásd a fenti képet).

Valószínűleg további aktiválási hibaüzeneteket kap, de csak hagyja békén, amíg az iOS le nem töltődik. Miután ez megtörtént, kövesse ezeket a lépéseket.

 • Tartsa nyomva a itthon és Erő gombok.
 • Amikor megjelenik az Apple logó, engedje csak fel az Erőt gomb.
 • Ezúttal egyszerűen kapnia kell egy üzenetet arról, hogy vissza szeretné-e állítani.
 • Döntse el, hogy a új eszközről vagy a biztonsági mentés.
 • Restore az iPad.

Ha minden más nem sikerül ...

Ha az előző lépések nem működtek, akkor más kérdés lehet. A jelentések többsége azt jelzi, hogy valószínűleg a régebbi iPad-ek érik el ezt a problémát.

Emiatt előfordulhat, hogy a hiba egy meghibásodott vagy erősen leromlott akkumulátorhoz van kötve. Az akkumulátorral kapcsolatos problémák számos más összetevőre vagy szolgáltatásra hatással lehetnek.

Javasoljuk, hogy saját iPadjét vigye el egy hivatalos szolgáltatóhoz vagy a Genius bárhoz a helyi Apple Store-ban.

Ez utóbbin időpontot foglalhat a következő linkre kattintva.

 • Genius bár foglalás és Apple támogatási lehetőségek
 • Hogyan folytathat közvetlen csevegést az Apple támogatásával
 • iPad hibaelhárítás - átfogó útmutató

A diagnózistól függően a javító szakembereknek segíteniük kell. Feltétlenül érdeklődjön az akkumulátorral kapcsolatban - és hátha sikerül cserélni.

Legutóbbi hozzászólások