Hogyan küldhet / fogadhat iMessage-t repülőgépes módban

Gyakran felmerül a kérdés: "Küldhetek-e szövegeket vagy iMessage-eket repülőgépes üzemmódban?" És a válasz igen ÉS nem. És gyakran zavaró. SMS-t küldhet SMS-ben nagynénjének, aki iPhone 5S-t használ, testvérének, aki iPhone X-et használ, akár nagymamájának is, aki csak szereti iPad Air-jét. De nem küldhet SMS-t partnerének, aki szereti a Samsung Galaxy 7-et, vagy a főnökének, aki még mindig valahogy használja a Blackberry-t. Nos, mi folyik itt a világon?

Lényegében ez az Apple felhasználók és a nem Apple felhasználóké. Igen, az iMessage használatával SMS-t küldhet Apple-eszközöknek és Mac-eknek repülőgépes módban. És nem, nem küldhet SMS-t a legjobb barátjának, aki az Android-telefonhoz van csatolva.

Mi az az AirPlane Mode?

A repülőgépes mód letiltja iPhone, iPad vagy iPod touch vezeték nélküli kapcsolatait és szolgáltatásait (mobil, Wi-Fi, GPS, helymeghatározó szolgáltatások és Bluetooth). However, akkor is küldhet és fogadhat iMessage-eket, amikor engedélyezi a repülőgépes módot, ha a Wi-Fi kapcsolat hatótávolságán belül van, mert az iMessage lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy üzeneteket küldjenek Wi-Fi-n keresztül.

Így működik!

Lépések az iMessages küldéséről / fogadásáról repülőgépes módban

 1. Koppintson a Beállítások> Repülőgép mód és kapcsolja be. Ezután, ha a Wi-Fi még nincs bekapcsolva, koppintson a ikonra Beállítások> WiFiés kapcsolja be a WiFi-t (engedélyezze újra a Wi-Fi-t.)
  1. Vagy használja a Vezérlőközpontot, és engedélyezéséhez koppintson mind az AirPlane módra, mind a WiFi-re
 2. Nyissa meg az Üzenetek alkalmazást, és próbáljon meg iMessage-t küldeni. Megjelenik egy hibaüzenet, amely a következőket mondja:
  1. Kapcsolja ki a Repülő üzemmódot, vagy használja a Wi-Fi-t üzenetek küldéséhez és fogadásához
   1. Koppintson a Beállítások elemre (lásd az alábbi képet), és engedélyezze a WiFi-t
   2. Ezután érintse meg a piros felkiáltójelet a Nincs kézbesítve felirat mellett, és válassza a Próbálja újra lehetőséget
   3. Az üzenetet WiFi-n keresztül küldjük, ha iMessage (kék)
    1. Az SMS / MMS üzeneteket (zöld színnel - a fentihez hasonlóan) csak akkor küldjük el, ha az AirPlane Mode ki van kapcsolva, és csatlakozik mobilszolgáltatójához.
    2. SMS / MMS üzenet újraküldéséhez, ha az AirPlane mód le van tiltva, érintse meg a felkiáltójelet, és válassza az Újrapróbálkozás lehetőséget
  2. Üzenetek küldéséhez vagy fogadásához le kell tiltania a repülőgépes módot,
   1. Koppintson a Mégse gombra (lásd az alábbi képet)
   2. Most küldje el üzenetét, ha iMessage (kék)

És ez ilyen egyszerű!

Az AirPlane módban nem minden szöveges üzenet egyenlő

Wi-Fi-hozzáférés közben az iPhone iMessage-eket küld más iDevice-oknak és Mac-eknek. Ha nem tud szövegeket küldeni barátainak vagy családtagjainak, akkor használhatnak Android vagy más, nem Apple készülékeket, amelyekhez SMS / MMS üzenetküldésre van szükség mobilszolgáltatón keresztül. Nem lehet csatlakozni mobilszolgáltatójához, ha a Repülési mód be van kapcsolva.

A legegyszerűbb módja az iMessages kék, az SMS / MMS pedig zöld. Csak a kék iMessages küldhető, ha a Repülőgép mód be van kapcsolva.

Ha az iMessages nem küld, próbálkozzon az iMessage kikapcsolásával, majd a következővel folytatva: Beállítások> Üzenetek elemre.

Legutóbbi hozzászólások