A LED vaku nem működik iPhone-on, útmutató

Imádunk fényképezni az iPhone készülékeinkkel! A kamera az egyik fő oka annak, hogy hajlandóak vagyunk megfizetni az iPhone árainkat. A szelfiktől a panorámaképekig az iPhone készülékünk kamerája rögzíti az egészet. És általában nagyon jó fényképezni éjszaka is. De néha a mechanika nem elegendő ahhoz, hogy tiszta és gyönyörű képet kapjunk éjszaka vagy sötét helyen, és ezért van a vaku! Csakúgy, mint egy hagyományos fényképészeti vaku, az iPhone LED-es vakuja is fényt áraszt a jelenetünkbe, csak arra a gyors esetre, amikor a fényképezőgép redőnye kinyílik a kép elkészítéséhez. De néha, amikor ezt az éjszakai képet készítjük, valóban nagyon sötét képet látunk. Nyilvánvaló ok nélkül felfedezzük, hogy iPhone LED-es vakuja nem úgy működik, mint általában. Tehát kérjünk egy kis segítséget.

Sajnos az évek során több felhasználónak is problémát jelentett a LED villogása. Vagy a funkció nem működik az iPhone-okon, vagy szakaszosan működik. Ha úgy találja, hogy a LED vaku nem működik az iPhone készülékén, akkor biztosan nem vagy egyedül. Vessen egy pillantást tippjeinkre, hogy a vaku újra működőképes legyen, így az összes éjszakai felvételt felveheti, és mindenkit láthat benne.

kapcsolódó cikkek

 • iPhone kamera tippek
 • Mi a Ne zavarjanak (DND)?
 • Az iPhone kamera nem működik?

Gyors pálya

 • Kapcsolja be a Megjelenítés a képernyőzárral lehetőséget az Értesítések részben
 • Távolítsa el iPhone készülékét a tokjából
 • Kapcsolja be a LED-es elemlámpát riasztásokhoz
 • Kapcsolja ki a Ne zavarjanak lehetőséget
 • Zárja be a Kamera alkalmazást
 • Kapcsolja ki az alacsonyabb energiafogyasztási módot

Teszteld a Flash

Először derítsük ki, hogy a vaku nem működik-e. Nyissa meg a Vezérlőközpontot úgy, hogy felfelé csúsztatja a képernyőt a LED-vaku ellenőrzéséhez. Még a zárolási képernyőről is tesztelhet! Csak érintse meg a zseblámpa ikont, majd kapcsolja be.

Ha a LED vaku nem zseblámpaként működik, kövesse az alábbi lépéseket.

Kapcsolja be a Megjelenítés a képernyőzárban lehetőséget

Győződjön meg arról, hogy a „Megjelenítés a zárolt képernyőn” funkció be van kapcsolva az Értesítési beállítások között minden olyan üzenetkezelő alkalmazásban, amelyhez a LED vaku értesítéseket szeretné látni. Menj Beállítások> Értesítések és válassza ki az alkalmazását. Ezután az ÉRTESÍTÉSEK szakaszban kapcsolja be a Képernyő bezárása elemet.

Nézze meg a fényképezőgép vaku beállítását

Ha az iPhone fényképezőgépének vakuja nem működik, vagy fordítva, ha minden fénykép készítésekor kialszik, ellenőrizze a kameraalkalmazás vaku beállításait. Nyissa meg a kamera alkalmazást fénykép vagy videó készítéséhez, és más beállítás kiválasztásához érintse meg a villám ikonját a képernyő bal felső sarkában.

Opciói: Automatikus, Be vagy Ki. Frissítse ezt a beállítást Auto értékre, ha a Be vagy a Ki jelzés narancssárga színnel van kiemelve. Ha az Auto már be van jelölve (narancssárga színnel), állítsa ezt ON vagy OFF állásba, attól függően, hogy mit szeretne.

Hibaelhárítás az iPhone LED zseblámpájával kapcsolatban

Az alábbi lépések bármelyikének végrehajtása előtt távolítsa el iPhone készülékét a tokjából. Elég gyakran előfordul, hogy az ügye eltolódott, és most blokkolja a LED-es vaku egy részét vagy egészét, sőt, még a hátsó kameráját is. Szánjon rá néhány másodpercet, és ellenőrizze, hogy semmi sem akadályozza a LED vakut és a kamera lencséjét. Ha pedig tokot használ, távolítsa el. Ezután próbálja meg használni a vakut.

1. lépés: Ellenőrizze a Beállításokat

Először ellenőrizze a Beállításokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyesen állította be. Válassza a Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek menüpontot. Görgessen le a Hallás részig, és győződjön meg arról, hogy a „LED vaku riasztásokhoz” opció itt be van kapcsolva.

2. lépés - zárja be

Ne feledje, hogy ez a funkció csak akkor működik, ha az iPhone zárolva van. (A képernyő elsötétült). Kattintson az iPhone oldalán található zárógombra a zároláshoz, majd próbálja ki.

3. lépés - Kapcsolja ki a DND-t

Ellenőrizze a Ne zavarjanak (DND) beállítását. Ha a DND be van kapcsolva, ez a LED riasztások funkció nem fog működni. Ugyanez vonatkozik a Repülőgép üzemmódra is. Néha ezek a beállítások felülíródnak, ha véletlenül megnyomja őket a Vezérlőközpontban. Húzza felfelé a telefon alját, és ellenőrizze, hogy a DND és a Repülőgép mód megfelelően van-e beállítva.

4. lépés: Zárja be a Kamera alkalmazást

Koppintson duplán az otthoni gombra, és ellenőrizze, hogy nyitva van-e a kamera / vaku alkalmazás. Ha igen, zárja be az alkalmazást felfelé csúsztatással. Indítsa újra iPhone készülékét, és tesztelje a LED vaku működését

5. lépés - Hűtsük le

Bizonyos esetekben az iPhone túlmelegszik a használat miatt, és előfordulhat, hogy a LED-vaku nem fog működni. Ha sok videót vagy képet készít a vakuval, vagy az iPhone készülékét forró környezetben használja, akkor kap egy üzenetet, amely szerint a vaku le van tiltva. Az üzenet addig marad BE, amíg az iPhone normál üzemi hőmérsékletre nem hűl.

Tehát, ha látja ezt az üzenetet, vagy azt gyanítja, hogy iPhone túl forróvá válik, próbálja meg néhány órára kikapcsolni iPhone-ját, majd próbálja ki a funkcionalitás tesztelését. Célszerű az iPhone újraindítása a Home és az Alvás / Ébresztés gombok együttes lenyomásával 10 vagy 15 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó a készüléken. A telefon esetleges visszaállítása gyakran segíthet a problémák megoldásában.

6. lépés: Kapcsolja be az áramellátást

Ellenőrizze az alacsony fogyasztású üzemmód beállítását. Kapcsolja KI állásba, majd próbálja ki a LED vaku funkcióját. Néha, ha alacsony energiafogyasztású módot kapcsol be, az hatással van erre a funkcióra. A beállításokat a Beállítások> Akkumulátor> Alacsony energiafogyasztás mód megérintésével ellenőrizheti

Ha a fenti lépések nem működnek az Ön számára, és ellenőrizte iPhone-kameráját, és megbizonyosodott arról, hogy a Flash megfelelően működik-e, érdemes lehet visszaállítania az iPhone-t.

Végül, ha semmi sem működik a visszaállítással együtt, akkor valószínű, hogy az iPhone hardvere okozza a problémát. Egyes olvasók arról számoltak be, hogy sikerrel szorosan megnyomják a hátsó LED villanót, az iPhone eleje és hátulja között satu-szerű markolatban. Óvatosan járjon el, ha kipróbálja ezt a tippet, ha túl erősen nyomja meg, más károkat okozhat (és valószínűleg nem fogja tudni, amíg valami más nem sikerül.) Tehát ismét hajtsa végre ezt a műveletet a saját felelősségére. Ha a LED vaku továbbra sem működik zseblámpaként, forduljon az Apple ügyfélszolgálatához.

 • Próbáljon ellopni egyik kameráról videóra, majd vissza a kamerához. Nekem bevált
 • Teljes visszaállítást végzett az iTunes-on keresztül, és kijavította
 • Próbálja meg használni egy harmadik fél fényképezőgép-alkalmazását. Ez megcsalta nekem
 • Kényszerítve léptem ki a kamera alkalmazásból, és újraindítottam. Azóta működik
 • Nyissa meg a Kamera alkalmazást, majd húzza az ujját a Slo-Mo beállításra. A kamera elkezd dolgozni, és a képernyőn megjeleníti a nézetet. Amikor visszacsúsztatom a normál kamerához, ez lehetővé teszi, hogy képeket készítsek

Reméljük, hogy sikerült azonosítani és kijavítani ezt a problémát iPhone-ján. Kérjük, ossza meg velünk, ha továbbra is fennáll a probléma az alábbi megjegyzésekben.

Legutóbbi hozzászólások