Hogyan oldhatja fel letiltott Apple ID-jét ma!

Üzenet szerint az Apple ID le van tiltva? Ha igen, akkor nem vagy egyedül! Ha az Apple ID-fiókjának biztonságáról van szó, az Apple nagyon komolyan veszi a dolgokat, ami gyakran a fiókjának tévedésből történő letiltását eredményezi.

Ne aggódj! Néhány módja van a letiltott Apple ID feloldásának. Előfordulhat, hogy kétfaktoros hitelesítési kódot kell létrehoznia, biztonsági kérdésekre kell válaszolnia, vagy kapcsolatba kell lépnie az Apple ügyfélszolgálatával. Az alábbiakban elmagyaráztuk mindazt, amit tudnia kell.

Mit jelent az Apple ID letiltása?

Amikor az Apple letiltja az Apple ID-fiókját, az azt jelenti, hogy nem tud bejelentkezni vagy használni semmilyen Apple szolgáltatáshoz, beleértve az iCloudot, az Apple Musicot vagy az App Store-ot. A fiók feloldásához meg kell látogatnia az iForgot.apple.com oldalt, és igazolnia kell személyazonosságát.

Miért tiltják le vagy zárolják az Apple ID-t?

Az Apple biztonsági óvintézkedésként zárolja vagy letiltja az Apple ID-fiókját. Általában ez történik, ha valaki túl sokszor egymás után rossz jelszót ír be.

Az Apple értesíti, ha a fiókját zárolták vagy letiltották.

Ez akkor történhet meg, ha elfelejtette jelszavát, vagy többször helytelenül írta be. Ez akkor is megtörténhet, ha valaki más megpróbálja betörni az Ön fiókjába, ami ellen az Apple reménykedik, hogy megvéd.

Honnan tudom, hogy az Apple azonosítóm le van-e kapcsolva?

Ha az Apple ID-fiókja le van tiltva, akkor a bejelentkezéskor a következő üzenetek egyikét kell látnia:

  • „Ezt az Apple ID-t biztonsági okokból lezártuk”
  • „Ezt az Apple ID-t biztonsági okokból letiltották”
  • „Nem tud bejelentkezni, mert fiókját biztonsági okokból letiltották”
IOS vagy iPadOS eszközön koppintson a ikonra Fiók feloldása és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Előfordulhat, hogy ezek az üzenetek nem jelennek meg azonnal, ha helytelenül adta meg felhasználónevét vagy jelszavát. Ebben az esetben csak a következő üzenetet láthatja:

  • „Helytelen az Apple azonosító vagy jelszó”

Ha ez megtörténik, kattintson a gombra Elfelejtette a jelszavát? gombra a jelszó visszaállításához.

Hogyan oldhatom fel a letiltott Apple ID-t?

A letiltott Apple ID-fiók feloldásához igazolnia kell identitását az Apple-nél. Néhány különböző módon kérheti az Apple, hogy ezt tegye meg, a fiók biztonsági beállításaitól függően.

Kezdésként látogasson el az iForgot.apple.com oldalra. Bármely eszközről meglátogathatja ezt a weboldalt, de a legkönnyebb a számítógép segítségével navigálni.

Látogasson el az iForgot webhelyére adatainak helyreállításához vagy a fiók feloldásához.

Ha a fiókja letiltása után többször is rossz jelszót adott meg, akkor 24 órát kell várnia, mire feloldhatja Apple ID azonosítóját.

1. lépés: Írja be Apple ID felhasználónevét

Írja be Apple ID felhasználónevét az iForgot webhelyére. Ez általában az az e-mail cím, amelyet az Apple ID létrehozásához használt. Megtudhatja, mi az, ha megnézi az Apple készülékeit:

  1. IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken: Lépjen a következőre: Beállítások> [az Ön neve].
  2. Mac-en: Lépjen a alma menüpontot Rendszerbeállítások> Apple ID.
Az iPhone megjeleníti az Apple ID felhasználónevét a neve alatt.

Alternatív megoldásként nyissa meg az App Store-ot, az iTunes-ot vagy az Apple Music-ot, és keresse meg az Apple ID-felhasználónevét ezekben az alkalmazásokban.

Ha még mindig nem tudja az Apple ID felhasználónévét, próbáljon meg bejelentkezni a régi régebbi e-mail címeivel.

2. lépés Adja meg személyes adatait

Az Apple megkérheti Önt, hogy válaszoljon biztonsági kérdésekre, vagy adja meg a fiókjához kapcsolódó telefonszámot. Ha iPhone tulajdonosa van, akkor ez nem feltétlenül ugyanaz a telefonszám, amelyet a mobilján használ.

Az Apple megmutatja bármely telefonszám utolsó két számjegyét, hogy könnyebben meghatározhassa, melyikről van szó.

Az Apple személyazonosságának igazolásához meg kell válaszolnia ezeket a biztonsági kérdéseket. Ha nem tud válaszolni a kérdésekre, forduljon közvetlenül az Apple ügyfélszolgálatához.

3. lépés. Használja Apple készülékét a letiltott Apple ID feloldásához

Ebben a szakaszban az Apple megpróbál értesítést küldeni a csatlakoztatott Apple-eszközökről. Ha hozzáfér a készülékéhez, oldja fel a zárat, és koppintson a ikonra Lehetővé teszi a várakozó értesítésről a letiltott Apple ID feloldásához.

Oldja fel az Apple készülék zárolását, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Ehhez előfordulhat, hogy be kell írnia egy ellenőrző kódot, vagy követnie kell az utasításokat a jelszó visszaállításához, ami jó ötlet, ha valaki más próbálta elérni a fiókját.

Remélhetőleg mára feloldotta Apple ID-jét. Ha nem, akkor további segítségért kövesse az alábbi utasításokat.

4. lépés: Használjon ellenőrző kódot a letiltott Apple ID feloldásához

Ha nem kapott értesítést, vagy nem tudja használni az Apple készülékét, kattintson a gombra Nem tud hozzáférni az [eszközéhez]? Ez arra kéri az Apple-t, hogy küldjön egy hatjegyű ellenőrző kódot a fiókjához csatolt telefonszámra.

Mondja meg az Apple-nek, ha nem tudja használni az eszközét.

Az Apple kérheti a helyreállítási kulcsot. Ez egy hosszú kód, amelyet az Apple hozott létre, amikor aktiválta a kétlépcsős hitelesítést a fiókjában. Abban az időben az Apple arra kérte volna, hogy nyomtassa ki és tartsa biztonságban.

Írja be a kért kódot, majd az Apple ID jelszavát a fiókja feloldásához.

Ha nem rendelkezik a szükséges kóddal, kattintson a gombra Nem kapott ellenőrző kódot? a szöveg újraküldéséhez, telefonhívás fogadásához, vagy a fiókjához már csatlakoztatott alternatív telefonszám kiválasztásához.

Az Apple néhány módot kínál az ellenőrző kódok beszerzésére.

5. lépés: A Fiók-helyreállítás segítségével oldja fel letiltott Apple ID-jét

Ha nincs hozzáférése a fiókjához kapcsolódó telefonszámokhoz, kattintson a gombra Már nem használja ezt a számot? és úgy dönt Telefonszám frissítése, amelyet a fiók-helyreállításon keresztüli személyazonosságának ellenőrzése után tehet meg.

Fogadja el, hogy frissíti telefonszámát, amikor hozzáfér a letiltott Apple ID-hez.

A fiók-helyreállítás valószínűleg több napot vesz igénybe a letiltott fiók feloldásához. Ez két okból tart ennyi ideig:

  1. Annak lehetővé tétele az Apple számára, hogy ellenőrizze, hogyan és mikor csatlakoznak eszközei a szervereihez, így megerősítve, hogy Ön az, akinek mondja magát.
  2. Rengeteg idő áll rendelkezésére, hogy törölje a fiók-helyreállítási kérelmet, ha azt valaki más nyújtotta be, aki hozzáférést próbál elérni a fiókjához.

Kattintson a gombra Mindenképp folytatni és adjon meg néhány elérhetőségi adatot, amelyet az Apple felhasználhat Önnel a telefon eléréséhez. A fiók-helyreállítás befejezése után az Apple utasításokat küld erre a számra, és megmondja, hogyan oldhatja fel a fiókját.

Bármikor látogassa meg az iForgot webhelyet, hogy megtudja, mennyi ideig tart a fiók helyreállítása. Automatikusan törölheti a fiók-helyreállítást, ha bármilyen más módszerrel újra hozzáférést biztosít fiókjához.

6. lépés. Ha semmi sem működik, forduljon közvetlenül az Apple ügyfélszolgálatához

Remélhetőleg a fenti utasítások segítettek a letiltott Apple ID feloldásában. Ennek ellenére a pontos folyamat az adott fiók életkorától és biztonsági beállításaitól függően változik.

Látogasson el az Apple támogatási webhelyére, és válassza a lehetőséget Letiltva az Apple ID.

Ha az Apple ID továbbra is le van tiltva, akkor forduljon közvetlenül az Apple ügyfélszolgálatához, és nyissa meg az egy az egyhez segítséget. Igazolnia kell személyazonosságát az Apple-nél, ehhez szükség lehet biztonsági kérdések megválaszolására vagy az ellenőrző kódok újbóli megkapására.

Kattintson ide, hogy ütemezzen egy csevegést az Apple ügyfélszolgálatával.

Jelentkezzen be újra Apple ID-jébe minden eszközén

Ha a fiók feloldása során megváltoztatta az Apple ID jelszavát, előfordulhat, hogy újra be kell jelentkeznie minden eszközén. Az egyes alkalmazásoknak erre kéri Önt; ha nem, akkor manuálisan jelentkezzen ki, és jelentkezzen be újra a Beállítások vagy Rendszerbeállítások.

Apple ID-jét valószínűleg letiltották, mert elfelejtette a jelszavát, vagy mert valaki más próbálta elérni a fiókját. Mindkét forgatókönyv jó ok az Apple ID-jelszó megváltoztatására, amelyet most tegyen meg, ha még nem tette meg.

Legutóbbi hozzászólások