A merevlemez-hely ellenőrzése a Mac-en

A Mac-en található összes alkalmazás és fájl a merevlemezen van tárolva. Könnyedén ellenőrizheti a merevlemezen lévő szabad helyet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy van-e elegendő hely a számítógép merevlemezén. Például a Mac-nek (OS X vagy macOS operációs rendszert futtató operációs rendszernek) mindig szüksége van némi szabad területre a hatékony működéshez - egy Mac-meghajtónak a teljes terület körülbelül 20% -ára van szüksége a hatékony futtatáshoz és olvasáshoz / íráshoz.

Lásd egy gyors tárolási pillanatképet!

A macOS-ban válassza ki a Mac meghajtóját a Finderben, és nyomja meg a szóközt a billentyűzeten a lemez előnézetének megtekintéséhez.

További információt szeretne arról, hogy a Mac hogyan használja a meghajtót? Használja ezeket a módszereket

Első módszer: Használja az Információ beolvasása lehetőséget

Javasoljuk ezt a módszert, mert megmutatja a lemez teljes kapacitását, valamint azt, hogy mennyi szabad hely van jelenleg és mennyi helyet használ fel. Ezenkívül megmutatja, hogy a macOS mennyi helyet tart tisztíthatónak.

 1. Kattintson a jobb gombbal a Mac lemezikonjára, és válassza a lehetőségetSzerezz információt
 2. A lemez teljes meghajtókapacitása és a rendelkezésre álló kapacitás fel van sorolva - nézze meg alább, hogy megtudja, mennyi hely van felhasználva

Kíváncsi arra, hogy milyen tisztítható hely van a Mac merevlemezén?

A tisztítható tároló olyan fájlokat tartalmaz, mint például a Time Machine helyi pillanatképei, néhány gyorsítótár, alvó képek, cserefájlok és egyéb ideiglenes rendszerfájlok. Ez felsorolja az iCloudban vagy a kukában tárolt fájlokat is.

A MacOS felszabadul amikor szükség van eltávolítva ezeket a fájlokat a számítógépről. A Mac csak szükség esetén távolítja el ezeket a fájlokat.

Mivel a Mac gyorsan visszaszerezheti ezt a tisztítható helyet, a macOS a rendelkezésre álló űrméretbe beszámítja, és nem használja.

Második módszer: ellenőrizze a Macről

Minden macOS verzióhoz és OS X Yosemite +

 1. Menj a Apple menü és válaszd Erről a Mac-ről
 2. Koppintson a Tárolás fülre
 3. Várja meg az információk feltöltését
 4. Görgesse a kurzort a tárolási felhasználási grafikon információkat látni arról, hogy mennyi helyet foglalnak el alkalmazásai, dokumentumai, fotói, rendszere, felhasználói és így tovább
 5. nyomja meg Kezelés mélyebben belemerülhet a tárhely használatába a Mac-en, és hozzáférhet a macOS tárolási ajánlásaihoz

OS X verziókhoz a Mountain Lion vagy a Mavericks

 1. Meglátogatni a Apple menü ()> A Macről
 2. Kattintson a gombra Több információ…

 3. Választ Tárolás
 4. Ellenőrizze, hogy mennyi helyet foglal el audio, filmjei, fényképei, telepített alkalmazásai és egyéb fájljai, és mennyi szabad, rendelkezésre álló helye van.

3. módszer: Nyissa meg a keresőt

 1. Kattintson duplán a Mac merevlemez ikonjára az asztalon
 2. A felső menüben koppintson a ikonraKilátás menüt, és válassza a lehetőségetÁllapotsor megjelenítése

Használja a Lemez segédprogramot egy speciális nézethez

Ha többet szeretne megtudni, nyissa meg a Lemez segédprogramot, hogy megtekinthesse a meghajtó teljes kapacitását, a rendelkezésre álló helyet, a felhasznált helyet és egyéb információkat, például a formátumot és a csatlakozási pontokat.

A Lemez segédprogram megmutatja az összes csatlakoztatott meghajtót, és lehetőséget nyújt a lemezek javítására vagy formázására.

 1. Nyisd ki Alkalmazások> Segédprogramok> Lemez segédprogram
 2. Várja meg, amíg a macOS feltölti az adatokat
 3. Érintse meg a lemez nevét az információk megtekintéséhez

A Mac lemezem megtelik, most mi van? Hogyan szabadítson fel tárhelyet

Ha rájössz, hogy a merevlemezen nincs sok szabad hely, van néhány dolog, amit meglehetősen gyorsan megtehetsz a hely felszabadítása érdekében!

Javasoljuk, hogy Mac-jének a teljes helyének legalább 20% -ával rendelkezzen a meglévő információk megtalálásához és az új információk megírásához

 • Ne felejtsd el kiüríteni a szemetet
 • Nézze meg a saját Mac által létrehozott tárolási ajánlásokat!
 • Törölje az összes felhasználó letöltött fájlját
 • Törölje azokat a fájlokat és alkalmazásokat, amelyekre már nincs szüksége vagy amelyeket használ
 • Fájlok áthelyezése külső merevlemezre (vagy felhőalapú tároló rendszerre - nem iCloud)
 • Távolítsa el az ismétlődő vagy rossz fényképeket
 • Fontolja meg a Mac merevlemezének nagyobb és gyorsabb meghajtóval történő frissítését

Ebben a cikkben további tippeket találhat arról, hogy minél több szabad helyet szerezzen Mac számítógépén: Új év, Gyorsjavítások a Mac-hez a jobb teljesítmény és több tárhely érdekében

Legutóbbi hozzászólások