iCloud: Az ingyenes fiókok maximális száma aktiválva van (Q & A)

K: Nem tudok bejelentkezni az iCloudba! Azt látom, hogy a „maximális számú ingyenes fiókot aktiválták a telefonon”, és most nem tudok bejelentkezni a telefonomba, mert folyamatosan kapom ezt az üzenetet.

Megpróbáltam iCloud-fiókot létrehozni az iPhone-on, de azt az üzenetet kaptam, hogy az ingyenes fiókok maximálisan mennyi. Tud valaki segíteni! Mit is jelent ez?

V: Az Apple 3 iCloud-fiókra korlátozza a felhasználókat, vagyis mindegyik iDevice-hez csak három iCloud-fiókot hozhat létre. Ezt a hibát akkor látja, amikor megpróbál létrehozni egy negyedik iCloud-fiókot az iDevice-en (iPad, iPod vagy iPhone).

Sajnos az Apple jelenleg minden egyes iPhone-ját, iPadjét vagy iPodját az eszközönkénti maximális számú ingyenes fiókra korlátozza, ami azt jelenti, hogy egyetlen iDevice-en legfeljebb 3 iCloud-fiókot lehet létrehozni.

Bármelyik iDevice legfeljebb három iCloud-fiókot hoz létre, és ezek a fiókok az iDevice hardveréhez vannak kapcsolva, nem pedig az Apple ID-fiókjához.

Ez a házirend azt jelenti, hogy a korlátozás magához az iDevice-hez van csatolva. Tehát Ön (és senki sem) soha nem hozhat létre újabb iCloud-fiókot az adott iPhone-on vagy iDevice-en.

És semmilyen gyári visszaállítás vagy bármilyen más visszaállítás nem változtatja meg ezt a tényt!

Ez egy Apple kemény szabály, így nincs lehetőség megkerülni ezt a beállított határt. Ha Ön vagy valaki más már létrehozta mind a három iCloud-fiókot, akkor nem hozhat létre újabb iCloud-fiókot az adott eszköz használatával.

A Mac gépeken azonban nincs maximális korlátozás - így gond nélkül létrehozhat új Apple ID-ket és iCloud-fiókokat egy Apple számítógépen!

Kapcsolódó cikkek

  • Hogyan regisztrálhat az iCloud szolgáltatásra
  • Az iCloud szürkén jelenik meg a beállításokban, hogyan lehet javítani
  • Az iCloud biztonsági mentési üzenete nem múlik el; fix

Miért nem hozhatok létre újabb iCloud-fiókot a készülékemen?

Ez a probléma és hibaüzenet akkor fordul elő, amikor megpróbál bejelentkezni egy iCloud-fiókba egy Apple ID-velmég nem hozott létre iCloud-fiókot eszközön, amely korábban három iCloud-fiókot hozott létre.

Miután egy eszköz létrehozott összesen három iCloud-fiókot, már nem hozhat létre SOHA.

Tehát azt kell tennünk, hogy iCloud-fiókot kell létrehoznunk az Apple ID számára egy másik eszközön!

Nem biztos abban, hogy van-e már Apple ID azonosítója az e-mail címéhez?

Az Apple ellenőrző eszközével megtudhatja, hogy korábban hozott-e létre Apple ID-t a jelenlegi e-mail címével.

Csak írja be az utó- és vezetéknevét, valamint az e-mail címét, majd ellenőrizze, hogy van-e már Apple ID azonosítója az e-mailhez.

Ha nem, akkor megjelenik egy üzenet nem található Apple ID.

Ha az Apple talál egy társított Apple ID-t, akkor megjeleníti azt az Apple ID-t, és koppintson a gombra Nyissa meg a fiókját. Innen adja meg az Apple azonosítóját és jelszavát - és ha elfelejtette a jelszavát, érintse meg a lehetőséget Elfelejtette az Apple azonosítóját vagy jelszavát?

Ezután kövesse ezeket az utasításokat az Apple ID jelszavának helyreállításához.

Hogyan távolíthatom el az iPhone-on aktivált ingyenes fiókok maximális számát?

Sajnálatos módon az iDevice helyreállítása vagy visszaállítása NEM változtat ezen.

Nem lehet megkerülni ezt a hibaüzeneti időszakot!

  • Lehetősége van a korábban létrehozott fiókok egyikének újrafelhasználására, vagy egy új iCloud-fiók létrehozására egy másik iDevice vagy Mac rendszeren.
  • Javasoljuk, hogy hozzon létre további iCloud-fiókot Mac vagy egy másik iDevice.Fiók létrehozása Windows PC-n keresztül gyakran NEM MŰKÖDIK - jobb egy Apple termék (Mac vagy iDevice) használatához.
  • Miután létrehozott egy új iCloud-fiókot egy másik iDevice vagy Mac számítógéppel, akkor bejelentkezhet az iPhone-ján vagy a kérdéses iDevice-en (abban, amelyhez már három iCloud-fiók van társítva).

Nincs probléma a meglévő iCloud-fiókokba történő bejelentkezéssel!

Csak nem hozhat létre új iCloud-fiókokat azon az iDevice-on

Tehát folytassa, és hozzon létre egy iCloud-fiókot egy másik iDevice vagy Mac rendszeren, törölje az iPhone-on regisztrált jelenlegi iCloud-fiókját, és jelentkezzen be abba a fiókba, amelyet az imént hozott létre a Mac-en vagy más iDevice-en.

Csomagolás

Sajnos nem lehet inaktiválni egyetlen iPhone, iPad vagy iPod Touch eszköz által létrehozott iCloud-fiókot sem, ha nem használja őket (vagy korábbi tulajdonos fiókja volt).

Ez azért van, mert ez a maximális szám magához az eszközhöz - a hardverhez - van kötve, nem pedig egyetlen felhasználóhoz.

Bármelyik eszköz CSAK három iCloud-fiókot hozhat létre élete során.

És ezt nem lehet megváltoztatni, vagy a palát tisztára törölni.

Vannak azonban lehetőségek új iCloud-fiókok beszerzésére. Ahelyett, hogy iCloud-fiókot hozna létre jelenlegi eszközén, állítson be egyet Mac-en vagy egy barát / családtag iOS-eszközén - ezt nem teheti meg Windows PC-n vagy Android-eszközön.

Miután beállította ezt az új iCloud-fiókot, csak jelentkezzen be az eszközén lévő új Apple ID-hitelesítő adatokkal, és máris indulhat.

Olvasói tippek

  • Próbálja meg használni az App Store-t ahelyett, hogy közvetlenül bejelentkezne a Beállításokba. Nyissa meg az App Store alkalmazást, keressen egy ingyenes alkalmazást és nyomja meg a GET gombot. Ez arra kéri Önt, hogy adjon meg egy Apple ID-t, válassza ki a linket egy új Apple ID létrehozásához az Apple ID felhasználónevének és jelszavának bejegyzési mezői alatt. Ezután kövesse az új Apple ID létrehozásának lépéseit! Ezután írja be ezeket a részleteket az iPhone Beállítások alkalmazásba
  • Használjon másik iPhone-t (vagy iPad-et), és jelentkezzen be iCloud-fiókjával. Adj pár percet. Ezután jelentkezzen be arra az eszközre, amely nem tette lehetővé a bejelentkezést. Nekem bevált!
  • Ha megjelenik az „ingyenes fiókok maximális száma” üzenet, akkor próbáljon meg meglévő (nem új) Apple ID-vel bejelentkezni az iCloud beállítások oldalára. Vagy hozzon létre egy iCloud-fiókot egy másik eszközön vagy számítógépen, majd jelentkezzen be azon az eszközön, ahol az üzenet látható. Az iCloud-fiók aktiválásához be kell jelentkeznie egy Apple-eszközön vagy számítógépen

Legutóbbi hozzászólások