A CarPlay nem működik az iOS frissítése után, a javítás

Nem működik a CarPlay az iPhone friss frissítése után?

A CarPlay problémák elhárításának nehézsége az iPhone-on kívüli sokféle autórendszer kezelése. Ha a cikkben szereplő tippek egyike sem működik, akkor valószínűleg a jármű infotainment rendszerével van probléma.

Kell lennie valakinek, akivel kapcsolatba léphet a jármű gyártójával. A legjobb tanács, amit tudok adni, az az, hogy megbizonyosodjak arról, hogy a járművére telepítve van a legfrissebb firmware. Emellett az autó kézikönyvében hasznos információkkal szolgálhat.

Nézze meg ezt a videót a CarPlay-n, amely nem működik, vagy olvassa el az alábbi szöveget

Kövesse ezeket a gyors tippeket a CarPlay újbóli működéséhez

 • Az iPhone CarPlay beállításai között kapcsolja be a CarPlay engedélyezése zárolva lehetőséget
 • Állítsa vissza az infotainment rendszert
 • Ellenőrizze, hogy a Siri be van-e kapcsolva, vagy kapcsolja ki vagy be a Hé Siri funkciót
 • Használjon másik USB-portot vagy kábelt (vagy mindkettőt)
 • Tiltsa le a képernyőn megjelenő időkorlátozásokat az iPhone készülékén
 • Ellenőrizze, hogy a WiFi és a Bluetooth is engedélyezve van-e a Beállítások> WiFi és a Beállítások> Bluetooth alatt
 • Kapcsolja ki és be a Bluetooth-t, vagy kapcsolja ki teljesen a Bluetooth-ot, ha járművében van
 • Törölje a már nem használt régi Bluetooth-kapcsolatokat
 • Távolítson el minden olyan járművet a CarPlay beállításai közül, amelyet már nem használ vagy amire szüksége van
 • Győződjön meg arról, hogy iPhone-ján az iOS legújabb verziója van
 • Győződjön meg arról, hogy a CarPlay sztereó az autógyártó legújabb firmware-jét használja. További információt az autó kézikönyvében talál.

Ellenőrizze, hogy engedélyezi-e a CarPlay-t zárolva

 • Menj Beállítások> Általános> CarPlay
 • Váltás A CarPlay engedélyezése zárolva

Állítsa alaphelyzetbe és frissítse járműve információs és szórakoztató rendszerét

Bármely technikai kérdéssel a legjobb a kezdés az eszközök újraindítása. Ugyanez igaz itt is. Ha bármilyen problémája van a CarPlay-vel, kapcsolja ki és indítsa újra autóját.

És jó, ha folytatja és visszaállítja iPhone-ját is. Minden rendszer más, ezért a jármű be- és kikapcsolása a rendszert teljesen újraindíthatja, vagy nem.

Sokakat csak akkor alszanak el, amikor kikapcsolja az autót. Nézze meg, talál-e információt a jármű kézikönyvében az infotainment rendszer teljes visszaállításáról.

Állítsa be újra a CarPlay-t

 1. Indítsa el autóját. Ellenőrizze, hogy a Siri be van-e kapcsolva
 2. Csatlakoztassa iPhone készülékét az autójához
 3. USB-kábellel ellátott CarPlay esetén csatlakoztassa iPhone készülékét autója USB-portjához.
 4. Vezeték nélküli CarPlay esetén ellenőrizze, hogy a sztereó vezeték nélküli vagy Bluetooth módban van-e, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a kormánykeréken a hangutasítás gombot. IPhone-ján lépjen a Beállítások> Általános> CarPlay
 5. A Beállítások> Általános> CarPlay menüpontban koppintson az autójára, majd válassza a lehetőségetFelejtsd el ezt az autót
 6. Állítsa be újra a CarPlay-t
 7. Válassza a Beállítások> Általános> CarPlay menüpontot. Koppintson aRendelkezésre álló autók és válassza ki az autóját

Kapcsolja ki és be a Sirit

Ha a Sirivel van a probléma, akkor a Siri kikapcsolása és visszaállítása gyakran működik!

 1. Koppintson a Beállítások> Siri és keresés
 2. Ha Figyelj Szia Siribe van kapcsolva, kapcsolja ki
 3. Várjon 20-30 másodpercet
 4. Toggle Szia Siri vissza, és állítsa be újra a Sirit a hangjával

A CarPlay problémákat jelent az iOS 13 alkalmazással

Az iOS 13 segítségével az Apple leegyszerűsítette a CarPlay Dashboard-ot.

Az iOS 13 irányítópultja megkönnyíti a Térképek, az audio vezérlők és a Siri javaslatok nyomon követését. Ráadásul mostantól a CarPlay műszerfalával vezérelheti a HomeKit kiegészítőit, például a garázskapu nyitókat.

Gondok vannak a Kenwood autó audio rendszerekkel?

Ha Ön Kenwood CarPlay egysége van, és most frissült az iOS 13-ra, kérjük, ellenőrizze a Kenwood útmutatását a probléma körül ezen a legújabb tweeten keresztül.

Ha más márkát használ, kérjük, ellenőrizze a tőlük kapott konkrét kommunikációt. Ellenőrizheti a webhelyüket, vagy megnézheti a Twitter-fiókjukat az iOS 13 legújabb frissítéseiről.

Próbálja ki a különböző USB kábeleket és portokat

Az iPhone készülékek mindig finomak voltak a külső gyártók kábeljeivel szemben. Próbálja meg csatlakoztatni autójához az iPhone készülékéhez kapott kábellel.

Ha már használja az Apple egyik első gyártmányú kábelét, akkor is érdemes kipróbálnia néhány különféle kábelt, hátha van valami probléma.

Néhány autó több USB-porttal rendelkezik, amelyek támogatják a CarPlay programot.

Ha a múltban használt port nem működik, próbálja meg csatlakoztatni más USB-portokhoz, ha azok rendelkezésre állnak.

Győződjön meg arról, hogy a CarPlay engedélyezve van és nincs blokkolva

Minden jármű másképp kezeli a CarPlay-t. Bizonyos járművekben engedélyezni kell a funkció használatát. Akkor is felmerül néhány finnyás kérdés.

Például, amikor iPhone-t csatlakoztat az USB-porthoz, egyes járművek nem engedélyezik a CarPlay engedélyezését. Az iPhone-t be kellett dugni.

A tanulság az, hogy ellenőrizze járműve kézikönyvét, hogy engedélyezni kell-e a CarPlay-t. Emellett némi fikázás is szükséges ahhoz, hogy a CarPlay működjön, ha problémái vannak.

Ellenőrizze a CarPlay képernyőjének idejét és korlátozásait

Ha korlátozásokat alkalmaz az iPhone készülékén, előfordulhat, hogy véletlenül letiltotta a CarPlay programot.

IPhone-ján lépjen a Beállítások> Képernyőidő> Tartalmi és adatvédelmi korlátozások> Engedélyezett alkalmazásokvagy régebbi iOS rendszeren, Általános> Korlátozások majd írja be a jelszavát.

Görgessen addig, amíg meg nem találja a CarPlay-t, és állítsa be a CarPlay engedélyezéséhez szükséges beállításokat.

Alternatív megoldásként a képernyő időzítésének ideiglenes kikapcsolásával léphet a következőre:Beállítások> Képernyő idő> A képernyő idő kikapcsolása.

Bluetooth-probléma a CarPlay-vel és az iPhone készülékkel

Tudom, hogy ez egy futó téma, de úgy tűnik, hogy minden járműnek különböző furcsaságai vannak, amikor a CarPlay-vel foglalkozik.

A Bluetooth-kapcsolat és a CarPlay használata is egy másik példa. Egyes járművek mindkét csatlakozást remekül kezelik, mások azonban nem.

Ha problémái adódnak a CarPlay-hez való csatlakozással, szüntesse meg az iPhone és a jármű közötti Bluetooth-kapcsolatot. Indítsa újra az iPhone-t, és próbálja meg újra használni a CarPlay-t.

Egy másik dolog, amit meg kell próbálni, az, hogy meg kell szabadulnunk egy másik jármű bármilyen csatlakozásától. Ellenőrizze a Bluetooth beállításait, hogy lássanak-e még régi kapcsolatok.

Menj Beállítások> Általános> CarPlay hogy van-e más CarPlay kapcsolata egy másik járművel. Próbálja meg törölni ezeket, hogy meg tudja-e oldani a problémát.

Érdemes megpróbálni itt törölni a jelenlegi jármű kapcsolatát, és újra beállítani.

Az éjszakai mód javítása a térképekhez

Alapértelmezés szerint a Maps alkalmazás éjszaka sötét módot használ. De néha csak nem aktiválódik, és vakító lehet a normál mód éjszakai használata.

Néha ezt a problémát úgy lehet megoldani, hogy elindítja a navigációt valahova. Amint az alkalmazás elindul a navigációban, elindul a sötét mód.

Ha megszakítja a navigációt, akkor a sötét módnak továbbra is fenn kell maradnia.

Egy másik megoldás a jármű dimmerjének beállítása. Körülbelül minden járműhöz tartozik egy gomb vagy tárcsa, amely éjszaka beállítja a belső világítást.

Érdekes, hogy a CarPlay egyes járművekben a dimmerhez van kötve. Ezekben a járművekben a sötét mód aktiválódik, ha kissé tompítja a belső teret.

Egyes járműveknél még külön fényerőszabályzó van a műszerfalon és további belső világítással. Ismét lehet, hogy kissé babrálnia kell, hogy kiderüljön, mi működik a járművében.

A Spotify nem működik a CarPlay-vel

Vannak, akik úgy találják, hogy a Spotify már nem működik a CarPlay-vel az iOS frissítése után. A zene továbbra is a Spotify-ból játszik, de a Spotify alkalmazás megnyitása a CarPlay-ben csak egy fekete képernyőt jelenít meg.

Az összes szokásos javítás kipróbálása itt jó kezdet. Zárja be és nyissa meg újra a Spotify alkalmazást. Húzza ki iPhone készülékét a járműből, és próbálja újra.

Úgy tűnik, hogy probléma van a Waze és a Spotify integrációjával a CarPlay használata során. A Waze egy új kiegészítő a CarPlay-hez az iOS rendszerben.

Ha aktiválta a Waze és a Spotify integrációt a Waze beállításaiban, próbálja meg kikapcsolni. Az integráció kikapcsolásával javítania kell a Spotify problémát a CarPlay-ben.

Remélem, hogy ezek a tippek egyike segített megoldani a CarPlay elindításával kapcsolatos problémákat. Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, ha van más tipp, amelyet hasznosnak talált.

A CarPlay fekete képernyőt mutat

Sok felhasználó, különösen az iPhone X sorozatot (X, XR, XS) használók látták ezt a problémát. Az érintés funkció működik, és hallhatja az audio csövet, de a kijelző egyszerűen fekete marad.

Ez időnként előfordult velem az autómban és az iPhone X-en.

Úgy tűnik, hogy a legjobb megoldás az autó kikapcsolása és a telefon újraindítása.

Ez megoldja a problémát a legtöbb felhasználó számára.

CarPlay problémák az iPhone XS / XR és a legújabb iOS rendszerekkel

Végül néhány iPhone XS-felhasználónak még a legújabb iOS-verzióra történő frissítés után is problémái vannak a CarPlay-vel.

Egy olvasónk felhívta a figyelmet arra, hogy a CarPlay problémái megoldódnak, amikor a telefont USB töltővel helyezi el.

Ez lényegében 100% -ban tartja az akkumulátort (teljesen feltöltve), és enyhíti a CarPlay problémát. Ez egy megoldás lehet néhány Ön számára, amíg az Apple meg nem oldja ezt a problémát.

Úgy tűnik, hogy az iOS-en keresztül érkezett egy jó frissítés megoldja a régi fekete / fekete képernyő problémáját.

A frissítést megelőzően sok felhasználó arról számolt be, hogy amikor egy harmadik féltől származó alkalmazást, például a Google-t vagy az NPR-t nyitnak meg, a képernyő elsötétül, és egyetlen lejátszási listáját sem láthatja.

Az egyetlen mód az iPhone-on keresztüli irányítás volt. Néhány embernek sikere volt, ha együtt törölte a jogsértő alkalmazást, például az NPR-t.

A jelenlegi iOS-sel az Apple megoldotta ezeket a problémákat. Ha még nem frissített a legújabb iOS-re, kérjük, fontolja meg ezt.

Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése vagy tippje van megosztani.

Olvasói tippek

 • Ez nekem bevált. Először tiltsa le a CarPlay funkciót a Képernyőidő> Tartalom és adatvédelem korlátozásai> Engedélyezett alkalmazások> lehetőségnél. Újrakezd. Ezután térjen vissza, és kapcsolja be az Autójáték lehetőséget az Engedélyezett alkalmazásokban. Indítsa újra. Brácsa!
 • Kapcsolja ki és be a Bluetooth funkciót. Könnyen!
 • Számomra minden beállítást vissza kellett állítanom, hogy a CarPlay működjön a Nissan-on. Válassza a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Az összes beállítás visszaállítása lehetőséget. Csak hogy tudd, ez nem törli egyetlen fotódat, üzenetedet stb
 • Próbálkozzon a hálózat visszaállításával. Válassza a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása lehetőséget
 • Kövesse ezeket a lépéseket: iPhone-ján válassza a Beállítás> CarPlay> Saját autó> lehetőséget, és felejtse el ezt az autót. Ezután lépjen a Beállítások> WiFi> válassza ki az autóját> Felejtse el ezt a hálózatot menüpontot. Az autójában lépjen a Beállítások elemre, és törölje az iPhone készülékét. Az iPhone készülékén válassza a Beállítások> CarPlay> autó kiválasztását. Párosítsa telefonját az autóval, és engedélyezze a csatlakozást, amikor az iPhone zárolva van

Legutóbbi hozzászólások