Az iPhone vagy iPad képernyője nem forog? Így javíthatja

IPhone vagy iPad készüléke elforgatja a képernyőt, hogy minden jobbra-balra maradjon a készülék használata közben. A legtöbb alkalmazás álló vagy fekvő módban működik, és úgy igazítja a képernyőn megjelenő tartalmat, hogy megfeleljen annak megtartási módjának.

Néha a képernyő tévedésből forog - például amikor ágyban fekve használja iPhone készülékét -, de ez a funkció többnyire intuitív és könnyed.

Vagyis, amíg teljesen leáll, és iPhone vagy iPad egyáltalán nem forgatja el a képernyőt. Így javíthatja, ha ez történik veled.

1. lépés: Kapcsolja ki a Rotation Lock funkciót a Vezérlőközpontban

Az iPhone vagy az iPad képernyője legtöbbször nem forog, mert bekapcsolta a készülék Forgatás zárját.

Ez egy egyszerű funkció, amely lehetővé teszi a képernyő zárolását álló vagy fekvő módban, hogy ne tévedésből forogjon. Nagyon jó, ha készülékét laposan használja az asztalon, vagy ha az oldalán fekszik.

De nem olyan nagyszerű, ha tévedésből kapcsolta be, és nem tudja elforgatni a képernyőt, amikor csak akarja. Kikapcsolásához kövesse az alábbi utasításokat.

Ha az eszközén nincs Kezdőlap gomb:

 1. Csúsztasson lefelé a képernyő jobb felső sarkából a Vezérlőközpont megnyitásához.
 2. A Rotation Lock ikon piros színnel jelenik meg, ha be van kapcsolva, a kikapcsolásához koppintson rá.
A Rotation Lock piros, ha be van kapcsolva.

Ha eszközén van egy Home gomb:

 1. A Rotation Lock ikon megjelenik a képernyő tetején, amikor be van kapcsolva.
 2. Húzza ujját felfelé a képernyő aljától a Vezérlőközpont megnyitásához.
 3. A Rotation Lock ikon piros színnel jelenik meg, ha be van kapcsolva, a kikapcsolásához koppintson rá.
A Rotation Lock ikon megjelenik az állapotsorban a régebbi eszközökön.

Ha iPadje rendelkezik oldalkapcsolóval

 1. Előfordulhat, hogy iPadje az oldalsó kapcsolóval be- és kikapcsolja a Rotation Lock funkciót; csúsztassa a kapcsolót, hogy ne jelezzen narancssárgát a kikapcsoláshoz.
 2. Menj Beállítások> Általános az oldalkapcsoló funkció megváltoztatásához.
 3. Alatt Használja az Oldalsó kapcsolót válassza Néma tehát már nem érinti a Rotation Lock funkciót.
Állítsa az Oldalkapcsolót állásba Néma inkább az iPadjét.

2. lépés. Próbálja meg elforgatni a képernyőt egy másik alkalmazásban

Nem minden alkalmazás támogatja mind álló, mind fekvő módot, ami azt jelenti, hogy lehetetlen elforgatni iPhone vagy iPad képernyőjét a használt alkalmazásban.

Próbálja meg forgatni a képernyőt az alábbi szabványos alkalmazások egyikében, hogy lássa, működik-e egyáltalán az eszközén. Ezen alkalmazások mindegyikének támogatnia kell fekvő és álló módot is bármilyen eszközön:

 • Naptár
 • Megjegyzések
 • Fotók
 • Térképek
 • Szafari
Az iPhone alkalmazásban található Notes alkalmazás álló és fekvő módban működik.

Ha a képernyő forog ezekben az alkalmazásokban, fontolja meg annak lehetőségét, hogy az elforgatni kívánt alkalmazás nem támogat más irányt. Keresse fel a fejlesztőket vagy a támogató közösségeket, hogy megtudja, ez a helyzet.

Ha a képernyő a fenti alkalmazásokban sem forog, akkor valami nincs rendben az eszköz hardverével vagy szoftverével. A javításhoz kövesse az alábbi lépéseket.

A kezdőképernyő elforgatása iPhone Plus készüléken

Ha Plus méretű iPhone-ja van - például iPhone 8 Plus vagy iPhone 11 Plus -, akkor képesnek kell lennie az elforgatására Kezdőképernyő álló vagy fekvő módba is.

Ez a funkció azonban csak akkor működik, ha az iPhone beállítása Alapértelmezett Kilátás. Menj Beállítások> Kijelző és fényerő elemet. Alatt Kijelző nagyítása, állítsa a nézetet Alapértelmezett.

3. lépés: Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra az eszközt

Ha egy adott alkalmazás vagy folyamat lefagyott, akkor lehet, hogy újra kell indítania, mielőtt újra elforgathatja a képernyőt. Célszerű az összes alkalmazást bezárni a készüléken, majd újraindítani az eszközt az iOS vagy iPadOS problémák megoldása érdekében.

Ha az eszközén nincs Kezdőlap gomb:

 1. Húzza ujját felfelé a képernyő aljától az Alkalmazásváltó megjelenítéséhez.
 2. Csúsztassa le az egyes alkalmazásokat a képernyő tetejéről a bezáráshoz, majd érintse meg egy üres helyet a visszatéréshez a kezdőképernyőre.
 3. Tartsa nyomva a Oldal gomb bármelyikével Hangerő gombot csúsztassa a kikapcsoláshoz A Te eszközöd.
 4. Várjon legalább 30 másodpercet a készülék kikapcsolása után, mielőtt megnyomja a gombot Oldal gomb újraindításához.
Az alkalmazások bezárásához csúsztassa lefelé az alját.

Ha eszközén van egy Home gomb:

 1. Kattintson duplán a Kezdőlap gombra az Alkalmazásváltó megjelenítéséhez.
 2. Csúsztassa le az egyes alkalmazásokat a képernyő tetejéről a bezáráshoz, majd kattintson ismét a Kezdőlap gombra, hogy visszatérjen a kezdőképernyőre.
 3. Tartsa nyomva a Alvás / ébrenlét gombot csúsztassa a kikapcsoláshoz A Te eszközöd.
 4. Várjon legalább 30 másodpercet a készülék kikapcsolása után, mielőtt megnyomja a gombot Alvás / ébrenlét gomb újraindításához.
Csúsztassa a kikapcsoláshoz, amikor a rendszer kéri.

Ha nem tudja bezárni az alkalmazásokat vagy újraindítani az eszközt, kövesse ezeket az utasításokat az iPhone vagy iPad újraindításának kényszerítésére.

4. lépés: Frissítse az alkalmazásokat és az operációs rendszert

Lehetséges, hogy iPhone vagy iPad képernyője nem forog el az operációs rendszer vagy az alkalmazott alkalmazás szoftverhibája miatt. A hibáknak ez a termés időnként megjelenik, de a fejlesztők általában frissítéseket adnak ki javításuk céljából.

Menj Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés hogy ellenőrizze az új iOS vagy iPadOS frissítéseket iPhone vagy iPad készülékén. Ne felejtse el letölteni és telepíteni a rendelkezésre állóakat.

A problémák megoldásához frissítse iPhone készülékét a legújabb szoftverre.

Az operációs rendszer frissítése után nyissa meg a Alkalmazásbolt és koppints a jobb felső sarokban lévő profilképedre az alkalmazásfrissítések kereséséhez. Alatt Elérhető frissítések, Koppintson a Mindent frissíteni az összes legújabb alkalmazásfrissítés telepítéséhez.

Nyissa meg az App Store-t az alkalmazások frissítéséhez.

Indítsa újra a készüléket a frissítés után, majd próbálja meg újra elforgatni a képernyőt.

5. lépés: Tesztelje a készülékben lévő gyorsulásmérőt

Mozgassa iPhone készülékét a benne lévő gyorsulásmérők teszteléséhez.

A készülék gyorsulásmérő szenzorokkal ismeri fel, ha álló vagy fekvő helyzetbe forgatja. Ezekkel az érzékelőkkel kapcsolatos probléma megmagyarázhatja, miért nem lehet elforgatni iPhone vagy iPad képernyőjét.

Töltsön le egy harmadik féltől származó alkalmazást a készülék belsejében lévő gyorsulásmérők ellenőrzéséhez. Javasoljuk az Accelerometer-t, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Ön után Indítsa el a mérést a Gyorsulásmérőben három vonalat láthat mozogni, amikor a készüléket különböző irányokba forgatja. Egy vonal képviseli a három tengely mozgását. Ha bármelyikük egyáltalán nem mozog, akkor eszközén fizikai javításra lehet szükség.

Forduljon közvetlenül az Apple ügyfélszolgálatához, hogy egyeztessen egy hivatalos szolgáltatóval. És tudassa velünk, hogyan jár a kommentekben!

Testreszabhatja eszközén a Vezérlőközpontot

Ha nem tudta elforgatni a képernyőt iPhone-ján vagy iPadjén, mert nem látta, hogy a Rotation Lock be van kapcsolva, akkor más is előfordulhat, hogy nem tudott a készülék Vezérlőközpontjáról.

A Vezérlőközpont segítségével sokféle beállítást módosíthat eszközén, függetlenül attól, hogy a hangerő megváltoztatására vagy a Sötét mód bekapcsolására használja-e. Akár testre szabhatja a Vezérlőközpontot is, hogy a leghasznosabb beállításokat is tartalmazza.

Legutóbbi hozzászólások