Mi a teendő, ha az iPhone nem csatlakozik mobilhálózathoz

A mobilhálózatok átalakították az emberekkel és az információkkal való kapcsolattartás módját. A vezetés nélkül ellenőrizheti a tényeket, útbaigazítást kaphat, és bárkivel beszélhet a zsebében található eszköz használatával. Nos, mindez igaz, hacsak az iPhone nem csatlakozik mobilhálózathoz.

Az iPhone és a mobiltelefonos iPad készülékek mobiltelefon-hálózatokon keresztül elérik az internetet, telefonálhatnak vagy szöveges üzeneteket küldhetnek. Ha az iPhone cellular adat nem működik, akkor nem fog tudni online lenni. Ha az iPhone cellular hálózat nem érhető el, akkor telefonhívásokat és szöveges üzeneteket sem kezdeményezhet, sem fogadhat. Amikor ez megtörténik, az iPhone azt mondhatja, hogy az állapotsoron keresés vagy nincs szolgáltatás.

Celladat nélkül az iPhone azt mondhatja, hogy „Nincs szolgáltatás” az állapotsorban. Kép az iKream-ből

Akárhogy is, valószínűleg ebben a bejegyzésben kaptuk meg a megoldást. Olvassa el, hogy megtudja, miért nem működnek az iPhone mobil adatai, és mit tehet ez ellen.

Összefüggő:

 • iPhone keresés vagy nincs szolgáltatás, hogyan javítható
 • Honnan tudhatom, hogy az iPhone-em fel van-e oldva?
 • SIM PIN-kód? A következőket kell tennie, ha nincs zárva a SIM-kártya
 • iPhone: „Nem sikerült aktiválni a mobil adathálózatot”; fix

Hogyan érhetem el, hogy a mobil adatok működjenek az iPhone -mon?

Normál esetben a mobiladat-adatok használatához csak egy működő SIM-re van szükség, amelyre adatátviteli szerződés vagy hitel tartozik az iPhone készülékén. Győződjön meg arról, hogy nem használta fel az adattartalmat, és kapcsolja be az eszköz mobilbeállításait a Beállítások> Mobil> Mobiladatok menüpontban. A mobiladatokat a Vezérlőpult zöld gombjával is bekapcsolhatja.

Győződjön meg arról, hogy a mobiladat be van kapcsolva!

Kipróbálhatja, hogy a mobiladatai működnek-e, ha kikapcsolja a Wi-Fi-t, és megpróbál betölteni egy weboldalt, közösségi média adatfolyamot vagy online videót. Ha semmi sem töltődik be, kövesse az alábbi hibaelhárítási lépéseket, hogy megtudja, hogyan lehet megoldani.

Miért nem működnek a mobiladatok az iPhone -mon?

Sokféle oka lehet annak, hogy miért nem működnek az iPhone mobil adatai, vagy miért nem kapcsolódik az iPhone mobilhálózathoz. Három kategóriába sorolhatjuk a lehetséges okokat: a cellahordozóval kapcsolatos problémák, az iPhone szoftverével kapcsolatos problémák és az iPhone hardverével kapcsolatos problémák. Az alábbi útmutatóban elmagyaráztuk, hogyan lehet megoldani ezeket a problémákat.

Mit tehetek, amíg a mobil adat nem működik?

Időigényes lehet az iPhone mobilproblémáinak elhárítása, és amíg nincs mobilhálózata, az iPhone vagy a mobil iPad nem tud online kapcsolatba lépni, telefonhívásokat kezdeményezni és fogadni.

Használhatja a WhatsAppot Wi-Fi-n keresztül.

Addig is elérheti az internetet, ha otthon vagy számos nyilvános helyen csatlakozik a Wi-Fi-hez. Természetesen továbbra sem kezdeményezhet és nem fogadhat telefonhívásokat, és nem küldhet vagy fogadhat szöveges üzeneteket, de a Wi-Fi hozzáférés lehetővé teszi, hogy más embereket is elérhessen olyan internetes szolgáltatások segítségével, mint az iMessage, a FaceTime, a WhatsApp vagy a Messenger.

Az iPhone mobilhálózattal vagy adatproblémákkal kapcsolatos problémák elhárítása

Az alábbi hibaelhárítási lépéseket három kategóriába soroltuk: cellahordozói problémák, iPhone szoftverproblémák és iPhone hardverproblémák.

Minden lépés után ellenőrizze újra a mobiladatait, hogy megtudja, működik-e. És ne feledje, hogy a megjegyzésekben tudassa velünk, hogy melyik megoldás működik az Ön számára!

Hogyan lehet kijavítani a sejthordozó problémákat?

Ha az iPhone mobilhálózata nem érhető el, akkor lehetséges, hogy a probléma a mobilhordozóval van. Lehet, hogy leeresztettek egy cellatornyot, vagy probléma lehet a fiókjával. Akárhogy is, megtudhatja, hogy megtalálja-e az alábbi lépéseket követve.

Ellenőrizze a cellák lefedettségét

Egyetlen sejthordozó sem kínál világszerte lefedettséget. Ha külföldön tartózkodik, vagy új helyen használja az iPhone készülékét, akkor valószínű, hogy szolgáltatója nem kínál szolgáltatást ezen a helyen. Látogasson el a weboldalukra, és keressen egy lefedettségi térképet a megismeréshez.

Így néz ki az AT & T lefedettségi térképének egy része.

Természetesen, ha korábban problémamentesen használta iPhone-ját ezen a helyen, hagyja ki ezt a lépést, és lépjen a következőre.

Ellenőrizze az adókedvezményt

Nekünk, halandóknak, korlátlan adatcsomagok nélkül, teljesen lehetséges, hogy felhasználta a juttatását. Jelentkezzen be fiókjába a hálózati szolgáltató alkalmazásával vagy webhelyével a fennmaradó adatok ellenőrzéséhez. Ha nulla, akkor vagy külön kell fizetnie, vagy meg kell várnia a következő szerződéses hónap kezdetét.

Alig használtam fel az enyhe adatpótlékomat.

Ha meglepődik, hogy mekkora adatmennyiséget használtak fel, akkor az iPhone beállításaiban pontosan láthatja, hogy merre tart.

 1. Lépjen a Beállítások> Mobil elemre.
 2. Görgessen le a Cellular Data szakaszig.
 3. Az aktuális időszak az oldal legalsó részén felsorolt ​​dátummal kezdődött.
 4. Görgesse végig a listát, és nézze meg, hogy az egyes alkalmazások vagy rendszerszolgáltatások mennyi mobiladatot használtak fel.
 5. Kapcsolja ki azokat az alkalmazásokat, amelyek túl sok adatot használnak.

  Láthatja, hogy a visszaállítási dátum óta alig használtam fel adatokat.

Győződjön meg arról, hogy eszköze fel van-e oldva

Nem minden iPhone készül egyformán. Ha készülékét cellaszerződéssel vásárolták, akkor az az adott szolgáltatóhoz zárható. Ez azt jelenti, hogy ha szolgáltatót vált, az új SIM-kártya nem biztos, hogy kompatibilis az iPhone-jával vagy a mobil iPadjével.

Nézze meg ezt a bejegyzést, hogy megtudja, iPhone-ja le van-e kapcsolva a hálózathoz, és mit tehet, ha van. Általában fel kell hívnia az előző vagy a jelenlegi cellahordozót, hogy feloldhassa azt, néha költséggel.

Vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával

A mobilszolgáltatók zárolhatják számláját, ha késik a fizetés, vagy ha gyanítják, hogy megszegte a szerződés Általános Szerződési Feltételeit. Amikor ez megtörténik, értesítést kell kapnia, azonban ha az iPhone nem csatlakozik mobilhálózathoz, akkor van értelme, hogy nem biztos, hogy megkapja!

Vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával a weboldalukon vagy a közösségi médiában. Magyarázza el nekik a kérdést, és kérdezze meg, ellenőrizhetik-e a fiókját. Megtudhatja, hogy széles körű problémákat tapasztalnak, amelyek több felhasználót érintenek. Ebben az esetben meg kell kérdeznie, mikor várják a megoldást.

Ha iPhone készüléke nem csatlakozik mobilhálózathoz, forduljon mobilszolgáltatójához. Fotó: Echo Grid.

Hogyan javíthatom meg az iPhone szoftverproblémáit?

A szoftveres kérdések többféle formában jelentkeznek, és azonos potenciális megoldásokkal rendelkeznek. Szerencsére általában otthonról kényelmesen kijavíthatja őket. Kövesse az alábbi hibaelhárítási lépéseket, hogy pontosan megtudja, mit kell tennie.

Váltás a mobilbeállításokkal

Nyissa meg a Beállítások> Mobil elemet iPhone-ján, és kapcsolja be és ki az összes következő beállítást, minden alkalommal tesztelve a mobil hálózati kapcsolatot. Ne aggódjon, ha úgy találja, hogy az alábbi beállítások bármelyike ​​hiányzik az eszközről, néha hálózat-specifikusak.

Kapcsolja ki és be a következő mobilbeállításokat iPhone-ján:

 • Cellular Data
 • Mobiladat-beállítások:
  • Hang és adat
  • Engedélyezze az LTE-t
  • Adatforgalom
 • Hálózat választás:
  • Automatikus (ha lehetséges, kézzel válassza ki a hálózatot)
 • Cellular Data az Ön által használt alkalmazásokhoz

Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra iPhone-ját

Megpróbálta már ki-be kapcsolni? Ez egy klasszikus hibaelhárítási lépés jó okból. Ha helyesen végezzük el, az eszköz újraindítása, más néven újraindítás, számtalan szoftveres problémát megoldhat.

Az iPhone újraindítása előtt zárja be az összes alkalmazást.

Először csúsztassa felfelé a képernyő alját, vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra az összes megnyitott alkalmazás megtekintéséhez. Zárjon be mindent úgy, hogy lenyomja a képernyőről. Ezután indítsa újra az eszközt az Alvás / Ébresztés gomb lenyomásával, amíg a rendszer nem kéri scsúszás a kikapcsoláshoz.

Az iPhone újraindítása kijavíthatja a mobilhálózati problémákat.

Hagyja kikapcsolva iPhone-ját 30–60 másodpercig, mielőtt bekapcsolná, és újra tesztelné a mobilhálózati kapcsolatot.

Ha ez nem sikerült, próbálkozzon erő újraindítással. IPhone 8 vagy újabb rendszeren gyorsan nyomja meg a Hangerő növelése, majd a Hangerő csökkentése gombot, majd tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Az iPhone 7 rendszeren addig kell tartania az Alvás / Ébresztés és a Hangerő csökkentése gombokat, amíg az eszköz újra nem indul. Régebbi iPhone modelleknél tartsa lenyomva az Alvó / Ébresztő gombot és a Kezdőlap gombot.

Frissítse a szolgáltató beállításait

A szolgáltató beállításainak automatikusan frissülniük kell, de ha az iPhone lemarad, akkor maga kérheti a frissítést. Lépjen a Beállítások> Általános> Névjegy elemre, és hagyja iPhone-ját ezen az oldalon egy percig. Ellenőrizni fogja a Carrier Settings Frissítéseket a háttérben, és kérni fogja, ha talál ilyeneket.

Frissítsen a legújabb iOS-re

Az iOS az iPhone vagy a mobil iPad operációs szoftvere. Gyakran apró hibákat vesz fel, amelyeket új frissítések javítanak. Tehát, ha egy ideje nem frissített, annak oka lehet, hogy iPhone nem csatlakozik megfelelően a mobilhálózathoz.

Győződjön meg róla, hogy az iOS legújabb verzióját futtatja.

Menjen a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés lehetőségre az új frissítések kereséséhez. Feltétlenül töltse le és telepítse a megtaláltakat. Vagy ha nincs Wi-Fi hozzáférése, csatlakoztassa iPhone készülékét az iTunes rendszert futtató számítógéphez, hogy frissítse.

Állítsa vissza a hálózati beállításokat

A hálózati beállításokat visszaállíthatja a Beállítások> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása menüpontra kattintva. Ezzel törli az összes mentett Wi-Fi jelszót, de javíthatja azt is, ami miatt az iPhone mobilhálózata nem volt elérhető.

A hálózati beállítások visszaállításakor semmilyen tartalmat nem veszít el.

Készítsen biztonsági másolatot és állítsa vissza iPhone-ját

Először készítsen biztonsági másolatot!

A teljes szoftver-visszaállítás visszaállítja az iPhone gyári beállításait, és megszünteti a szoftveres problémák esélyét. Mielőtt ezt megtenné, meg kell készítsen biztonsági másolatot az összes adatáról, különben elveszíthet fényképeket, videókat, jegyzeteket, üzeneteket és bármi mást, amelyről nem készült biztonsági másolat.

Törölje és állítsa vissza eszközét a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden tartalom és beállítás törlése menüpont segítségével. Egy pillanat múlva az iPhone úgy fog viselkedni, mintha frissen került volna a dobozba, lehetővé téve a biztonsági másolat helyreállítását vagy újként történő beállítását.

Az iPhone visszaállításához törölje az összes tartalmat és beállítást.

Ha továbbra is problémákat tapasztal a mobilhálózattal kapcsolatban, próbálja meg újra visszaállítani, de ne állítsa vissza a biztonsági másolatot. Ha ez nem működik, akkor valószínűleg hardverproblémája van.

Hogyan javíthatom meg az iPhone hardverproblémáit?

Az iPhone hardverproblémái akkor merülhetnek fel, ha az iPhone nedvesedik vagy leesik. Ezek a balesetek gyakran elkerülhetetlenek, de néha károsítják az eszköz antennáját vagy más belső alkatrészeit.

Helyezze vissza a SIM-kártyát

Használjon SIM-tűt, gemkapcsot vagy biztonsági tűt az iPhone oldalán található SIM-tálca kiadásához. Óvatosan vegye ki a SIM-kártyát, és vizsgálja meg, hogy nincs-e rajta sérülés vagy vízjel. Ha a SIM-kártya sérültnek tűnik, cseréjéhez forduljon szolgáltatójához.

Használja ki ezt a lehetőséget, és tekintse meg az iPhone SIM-tálca nyílását is. Egy kis kerek folyadék indikátor lapot keres. Fehérnek kell lennie, de ha folyadékkal érintkezik, akkor rózsaszínű, narancssárga vagy piros lesz.

Lassan nézzen be a SIM-tálca belsejébe, hogy van-e folyadékkárosodás. Kép az Apple-től.

Ha a fül elszíneződött, jó eséllyel a készülék folyékonyan sérült, és ki kell cserélni.

Foglaljon javításra

Látogasson el az Apple Get Support webhelyére, hogy beszéljen ügyféltanácsadóikkal, és időpontot foglaljon javításra. Időt takaríthat meg az összes már elvégzett hibaelhárítási lépés elmagyarázatával.

Az Apple által felhatalmazott szakemberek diagnosztikát futtathatnak annak megállapítására, hogy az iPhone mobilhálózata nem működik-e hardverhibán. Remélhetőleg jótállás alapján képesek lesznek javítást vagy cserét ajánlani.

Az AppleCare használatával két év garancia jár.

Reméljük, hogy ez segít, és az iPhone mobil adatai működnek most. Mondja el nekünk történeteit a megjegyzésekben, hogy megoszthassuk azokat más olvasókkal!

Legutóbbi hozzászólások