A Mac nem tud csatlakozni az iCloud-hoz? Itt van 7 módszer a javításra

Az iCloud sok extra szolgáltatást és funkciót ad a Mac-hez, de ezek csak akkor működnek, ha váratlan problémák nélkül csatlakozik. Sajnos sok felhasználó számára ez nem így van. Mac-jük Apple ID probléma miatt nem tud csatlakozni az iCloud-hoz.

Amikor ez megtörténik, nem használhatja az iMessage, a FaceTime vagy más iCloud-szolgáltatásokat, mint például a Mail, a Naptár és az iCloud Drive.

Nehéz egyedül megoldani ezt a problémát, mivel sokféle probléma következménye lehet. Tehát összeállítottuk ezt a hibaelhárítási útmutatót.

Mi a teendő, ha a Mac nem tud csatlakozni az iCloudhoz

Ha olyan üzenetet lát, hogy a Mac nem tud csatlakozni az iCloud-hoz, lépjen a következőre: Apple> Rendszerbeállítások> Apple ID és írja be újra az Apple ID jelszavát. Váratlan probléma esetén el kell végeznie néhány hibaelhárítást, amely magában foglalhatja a Mac újraindítását és az iCloudból való kijelentkezést.

Miért nem tud a Mac csatlakozni az iCloudhoz?

Az egyik oka annak, hogy ezt a kérdést olyan nehéz megoldani, mert sok különböző probléma ugyanazokat a tüneteket okozza. Függetlenül attól, hogy az Apple szerverei nem működnek, meghibásodik az internetkapcsolat, vagy az operációs rendszer sérült, akkor is ugyanaz a hibaüzenet jelenik meg.

A Mac legtöbbször azt mondja: „Váratlan hiba történt”, amikor megpróbálja megadni az Apple ID jelszavát. Ez az ugyanolyan rejtélyes üzenet nem sejteti, hogy mi tévedett, vagy hogyan lehetne kijavítani.

Az Apple ID jelszó újbóli megadása nem mindig oldja meg ezt a problémát.

Mivel ennek a problémának rengeteg lehetséges oka van, rengeteg lehetséges megoldás is létezik. Az egyetlen módja annak, hogy megtudja, melyik működik az Ön számára, kipróbálhatja mindegyiket, és utána újra be kell jelentkeznie az iCloudba.

Az alábbiakban felsoroltuk a legjobb hibaelhárítási javaslatokat, a legegyszerűbb lehetőségtől kezdve.

Minden lehetséges javítás után ellenőrizze újra az iCloud alkalmazást. És a kommentekben tudassa velünk, melyik megoldás működött az Ön számára.

Javítás 1. Zárjon be minden alkalmazást, és állítsa le a Mac-et

A Mac leállítása lehetőséget ad a lefagyott folyamatok kijavítására.

Ez az egyszerű megoldás gyors és egyszerű módja annak, hogy rengeteg potenciális problémát orvosoljon anélkül, hogy kockáztatna adatvesztést. Sok más felhasználó számára már működött.

Zárjon be minden alkalmazást a Mac számítógépén az alábbi két parancsikon használatával:

 • Cmd + Q: Kilépés az aktív alkalmazásból.
 • Opció + Tab: A következő megnyitott alkalmazáshoz történő váltás.

Ha bármely alkalmazás nem reagál, és nem hajlandó kilépni, nyomja meg a gombot Opció + Cmd + Escape és Kényszer Kilépés helyettük.

Zárja be az összes alkalmazást a különböző problémák megoldásához.

Miután bezárta a Mac összes alkalmazását, lépjen a következőre: Apple> Leállítás és Leállitás a Mac. Várjon legalább 30 másodpercet a kikapcsolás után, mielőtt megnyomná a bekapcsológombot az újraindításhoz.

Jegyzet: Ismételje meg ezeket a lépéseket minden alábbi lehetséges javítás után, hogy megtudja, a Mac még mindig nem tud csatlakozni az iCloud-hoz.

Javítás 2. Módosítsa a dátumot és az időt

Válassza ki a dátum és az idő automatikus beállítását.

Vessen egy pillantást a dátumra és az időre a Mac képernyő jobb felső sarkában: Helyes? Még ha csak egy perc szabadság is van, a rossz dátum vagy idő sok problémát okozhat, amikor a Mac megpróbál csatlakozni az iCloud-hoz.

Menj Apple> Rendszerbeállítások> Dátum és idő megjavítani.

Kattintson a lakatra, és írja be a rendszergazda jelszavát a módosítások feloldásához. Ezután válassza ki a Dátum idő fülre, és válassza a lehetőséget Állítsa be automatikusan a dátumot és az időt.

Zárjon be minden alkalmazást, és utána állítsa le újra a Mac-et, hogy lássa, működött-e.

Javítás 3. Ellenőrizze az Apple iCloud rendszerállapotát

Tudja meg, hogy az Apple szolgáltatásai működnek-e.

Lehetséges, hogy a Mac nem tud csatlakozni az iCloud-hoz, mert az Apple rendszerei problémákat tapasztalnak vagy karbantartás alatt állnak. Az Apple System Status webhelyén megtudhatja, hogy ez a helyzet-e.

Vessen egy pillantást az iCloudhoz kapcsolódó szolgáltatásokra. Zöld körök legyenek mellettük, hogy azt mondják, fel vannak állítva. Ha nem, akkor meg kell várni, amíg az Apple kijavítja őket.

Még akkor is, ha az Apple megoldja az iCloud szolgáltatásokkal kapcsolatos problémákat, lehet, hogy még egy kicsit várnia kell, mielőtt a Mac újra csatlakozhat. Néha a hibák néhány órán át elidőznek a rendszerben, miután az Apple kijavította őket.

Javítás 4. Ellenőrizze az Apple ID részleteit

Jelentkezzen be az Apple ID webhelyére.

Győződjön meg arról, hogy a megfelelő Apple ID felhasználónevet és jelszót használja, bejelentkezve az Apple ID webhelyére. Ha nem tud bejelentkezni, akkor meg kell változtatnia az Apple ID jelszavát.

Bejelentkezés után a webhely figyelmeztethet a fiókjával kapcsolatos biztonsági problémákra. Ezek megmagyarázhatják, hogy a Mac miért nem tud csatlakozni az iCloud-hoz az Apple ID részleteinek felhasználásával.

Alatt Számla szakaszban ellenőrizze, hogy minden elérhetősége pontos-e. Alatt Biztonság, ideiglenesen letiltja Kétfaktoros hitelesítés vagy generál egy Alkalmazásspecifikus jelszó használni.

Nem kell módosítania a biztonsági beállításokat a Mac és az iCloud összekapcsolásához, de néha segít. Ne felejtse el visszaállítani a beállításokat a normál állapotba, miután kijavította a problémát.

Javítás 5. Jelentkezzen ki az iCloud alkalmazásból a Mac számítógépén

Nyissa meg a Rendszerbeállításokat, hogy kijelentkezzen az Apple ID-jéből.

A következő tennivaló az, hogy ideiglenesen kijelentkezik az iCloudból a Mac számítógépén. Amikor ezt megteszi, a Mac leválaszt minden iCloud-szolgáltatást, eltávolítva a kapcsolódó adatokat a Mac-ből. Ebbe beletartozik:

 • Naptár
 • Megjegyzések
 • Névjegyek
 • Emlékeztetők
 • Fotók
 • iCloud Mail
 • iCloud Drive

Ne aggódjon, még mindig elérhető az iCloud webhelyén, és visszatér, ha újra csatlakozik az iCloud-hoz.

Az iCloudból való kijelentkezéskor kiválaszthatja az adatok egy részének átmásolását a Mac számítógépre, így továbbra is hozzáférhet hozzájuk. Ellenkező esetben minden visszatér, amikor újra bejelentkezik az iCloudba.

Menj Apple> Rendszerbeállítások> Apple ID és válassza ki Áttekintés az oldalsávból. Az ablak alján kattintson a gombra Kijelentkezés, majd válassza ki azokat az adatokat, amelyeket meg szeretne tartani a Mac számítógépén.

Ha a rendszer kéri, adja meg az Apple ID jelszavát a letiltáshoz Keresse meg a Mac-et. Előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy új rendszergazda jelszavát, amely nem kapcsolódik az Apple ID-jéhez (ennek ellenére továbbra is választhatja ugyanazt a jelszót).

Miután kijelentkezett az iCloudból, indítsa újra a Mac-et, és térjen vissza az Apple ID rendszerbeállításaihoz az újbóli bejelentkezéshez.

Javítás 6. Jelentkezzen be egy másik Apple ID-fiókkal

Jelentkezzen be egy másik Apple ID-fiókba a Mac számítógépén.

Néhány felhasználónak sikerült megoldania Mac iCloud problémáit egy másik Apple ID-fiókkal történő bejelentkezéssel. Ha nincs hozzáférése egy második fiókhoz, hozzon létre egy új e-mail címet, és regisztráljon egy új Apple ID-fiókot online.

Kövesse a fenti utasításokat, hogy kijelentkezzen a jelenlegi iCloud-fiókjából a következővel: Apple> Rendszerbeállítások> Apple ID.

Ezután jelentkezzen be egy másik Apple ID-fiókba ugyanazon az oldalon. Nem számít, hogy valaki más fiókját használja-e, vagy egy teljesen újat.

Végül jelentkezzen ki az új fiókból, és jelentkezzen be újra az eredeti Apple ID használatával. Ne felejtsen el minden alkalmazást bezárni, és újra leállítani a Mac-et, hogy segítsen csatlakozni az iCloud-hoz.

Javítás 7. Távolítsa el a különféle könyvtárfájlokat

A Library mappa macOS rendszerfájlokat tartalmaz.

A Mac egy elrejtett mappába menti a rendszerbeállításokat és beállításokat Könyvtár. Lehetséges, hogy a Mac nem tud csatlakozni az iCloud-hoz, mert a Library fájlok egy része sérült vagy hiányzik.

A legegyszerűbb megoldás a Time Machine biztonsági másolatának helyreállítása a Mac-ről. Váratlan problémák nélkül térjen vissza az utolsó alkalommal, amikor az iCloudhoz csatlakozott.

Ha ez nem lehetséges, távolítsa el manuálisan a fájlokat a Könyvtárból, arra kényszerítve a Mac-et, hogy újrateremtse őket. Amikor ezt megteszi, megváltoztatja a rendszer különféle rendszerbeállításait és beállításait, beleértve a Kulcstartóba mentett jelszavakat is.

Mielőtt elkezdené, készítsen biztonsági másolatot a Mac gépéről a Time Machine segítségével.

Kövesse az alábbi lépéseket a fájlok eltávolításához a könyvtár különböző kapcsolódó részeiről. Mindegyik után indítsa újra a Mac-et. Ha a Mac továbbra sem tud csatlakozni az iCloudhoz, a beállítások visszaállításához adja vissza ezeket a fájlokat a Könyvtárába.

Távolítsa el iCloud-fiókjait

 1. Nyisd ki Kereső és válassza ki Ugrás> Ugrás a mappához a menüsorból.
 2. Lépjen a következő mappába:

  ~ / Könyvtár / Alkalmazástámogatás / iCloud / Fiókok /

 3. Helyezze át az összes tartalmat egy új mappába az Asztalon, majd indítsa újra a Mac-et, és tesztelje újra az iCloud szolgáltatást.
Tartsa biztonságban a Könyvtárfájlokat az Asztalra történő áthelyezéssel.

Távolítsa el a rendszerbeállításokat

 1. Nyisd ki Kereső és válassza ki Ugrás> Ugrás a mappához a menüsorból.
 2. Lépjen a következő mappába: ~ / Könyvtár / Beállítások /
 3. Keresse meg a fájlt com.apple.systempreferences.plist.
 4. Helyezze át egy új mappába az Asztalon, majd indítsa újra a Mac-et, és tesztelje újra az iCloud szolgáltatást.
Tartsa biztonságban a Könyvtárfájlokat az Asztalra történő áthelyezéssel.

Távolítsa el a kulcstartóját

 1. Ez törli az összes jelszavát, ezért írja le azokat, amelyekre nem emlékszik.
 2. Nyisd ki Kereső és válassza ki Ugrás> Ugrás a mappához a menüsorból.
 3. Lépjen a következő mappába: ~ / Könyvtár / Kulcstartó /
 4. Helyezze át az összes tartalmat egy új mappába az Asztalon, majd indítsa újra a Mac-et, és tesztelje újra az iCloud szolgáltatást.
Tartsa biztonságban a Könyvtárfájlokat az Asztalra történő áthelyezéssel.

Ha minden más nem sikerül, telepítse újra a macOS-t

Mostanra minden további váratlan Apple ID-probléma nélkül képesnek kell lennie a Mac és az iCloud összekapcsolására. Ha még mindig nem ez a helyzet, akkor ideje lenne egy drasztikusabb cselekedetnek: a macOS újratelepítésének.

Ez az operációs rendszer fut a Mac-en, amelyet minden adatvesztés nélkül újratelepíthet. Itt vannak útmutatások a macOS újratelepítéséhez a Mac számítógépre, tudassa velünk, hogyan juthat el a megjegyzésekbe.

Legutóbbi hozzászólások