iOS: Lehet-e egy letiltott számból hangposta?

Mindaddig, amíg az iOS 7 vagy újabb rendszert használja, blokkolhatja a nem kívánt partnerek hívásait és üzeneteit. Az egyik kérdés, amelyet sokat kapunk a felhasználóktól, hogy blokkolt szám hagyhat-e hangpostát, és ezek a hangüzenetek továbbra is elérhetőek-e?

Tehát blokkolt szám hagyhat hangpostát?

A rövid válasz: IGEN. Az iOS blokkolt kapcsolattartójának hangpostája elérhető. Amikor az iOS blokkolt száma felhívja Önt, iPhone automatikusan átirányítja őket a hangpostára. Az Apple így kezeli a blokkolást - az összes iOS blokkolja a hívásokat, és automatikusan átirányítja őket a hangpostájához.

Ez azt jelenti, hogy a letiltott szám továbbra is hangpostát hagyhat Önnek, de nem fogja tudni, hogy hívtak-e, vagy hogy van-e hangüzenet. Vegye figyelembe, hogy csak a mobil- és a mobilszolgáltatók képesek valódi hívásblokkolást biztosítani.

Hogyan ellenőrizzük, hogy vannak-e hangposták a letiltott számokról az iPhone-on

Könnyű ellenőrizni, hogy a letiltott hívók nem maradtak-e hangpostán!

Amikor egy letiltott hívó elhagy egy hangpostát, az iOS automatikusan létrehoz egy kategóriát a hangpostában Letiltott üzenetek

Ha meg szeretné tudni, hogy van-e hangpostája blokkolt hívóktól, nyissa meg a Telefon alkalmazást

  • Koppintson a Hangposta fülre az oldal jobb alsó sarkában
  • Nézze meg a listát, hogy megtalálja a Letiltott üzenetek kategóriát (általában a Törölt üzenetek alatt)
  • Koppintson rá, és törölje vagy hallgassa meg ezeket az üzeneteket

Letilthatja valakit abban, hogy elhagyja a hangpostát?

Jelenleg csak a szolgáltatón keresztül lehet megakadályozni, hogy a hívó fél elhagyja a hangpostát. Nem minden szolgáltató támogatja ezt a funkciót, és természetesen általában újabb szolgáltatási díjat számít fel.

Szolgáltató blokkolási szolgáltatások (az Egyesült Államok számára)

  • AT&T intelligens korlátokat kínál, egy szülői felügyeleti funkciót, amely lehetővé teszi a hívások és az SMS-ek blokkolását
  • Sprintel a felhasználók beállíthatják a hívásblokkolást a My Sprint alkalmazásból
  • Verizon az ügyfelek ingyenesen blokkolhatnak öt számot, vagy további havi díjat fizethetnek a további blokkolási lehetőségekért
  • T-Mobile blokkolja az összes szöveges üzenetet ingyen, a Családi juttatások opció pedig legfeljebb 10 számot blokkol

Ha sok hangpostát kap blokkolt hívóktól, akkor forduljon szolgáltatójához, és ellenőrizze, hogy adnak-e valamilyen lehetőséget.

Hogyan blokkolhatja a hívóit iOS rendszeren

Nyissa meg a Telefon alkalmazást, és keresse meg a Legutóbbi elemet, majd érintse meg a letiltani kívánt telefonszám vagy névjegy melletti kék „i” -t. Görgessen a képernyő aljára, majd koppintson a Hívó letiltása elemre.

A hívók letiltása az iOS-en keresztül blokkolja az összes telefonhívást, szöveges üzenetet és az emberek FaceTime-hívásait. Azonban még akkor is, ha letilt egy telefonszámot vagy névjegyet, akkor is hagyhat hangpostaüzenetet, de Ön nem lát értesítéseket.

Ez a szolgáltatás a következő modelleken érhető el: iPhone 4 és újabb, iPad 2 és újabb, iPad Mini és ötödik generációs iPod touch.

A letiltott hívó tudja, hogy le vannak tiltva?

Nem, az Ön által letiltott kapcsolatok vagy számok NEM kapnak értesítést arról, hogy a hívást vagy az üzenetet blokkolták.

Az ismeretlen hívók elnémítása

Az iOS13-tól kezdve az Apple egy olyan funkcióval egészítette ki a hívókat, amelyek automatikusan elnémítják a nem felismert vagy ismert számokat.

A funkció a spam és a robo hívások elnémítására szolgál, és ezeket a hívásokat egyenesen a hangpostára küldi.

Hogyan lehet bekapcsolni az automatizált híváscsendezést

  • Menj Beállítások> Telefon
  • Görgessen lefelé, és kapcsolja beAz ismeretlen hívók elhallgattatása

Tudjon meg többet az ismeretlen hívók és a robothívások elnémításáról ebben a cikkben.

A letiltott számok és névjegyek megtekintése

Ha meg szeretné tekinteni az összes telefonszámot és névjegyet, amelyet letiltott a Telefon, a FaceTime vagy az Üzenetek szolgáltatásból, nyissa meg a következő oldalt: Beállítások> Telefon> Hívásblokkolás és azonosítás.

A FaceTime-hez látogasson el Beállítások> FaceTime> Letiltva. És az Üzenetekért megy Beállítások> Üzenetek> Letiltva

Blokkolja a hívóit a szolgáltatóján keresztül

Ha a számok blokkolva vannak a szolgáltató rendszerében, akkor azok nem hagyhatnak hangpostát. A szolgáltató blokkja lehallgatja a hívást, és a hívó meghallgatja azt a felvételt, amely szerint az általa hívott személy blokkolva van. Az egyetlen személy, akinek száma elhagyhatja a hangpostát, az, ha más telefont használ a híváshoz.

Ne feledje, hogy egyes hívók, különösen az értékesítési hívások, képesek manipulálni, hogy milyen telefonszám jelenik meg a bejövő híváskor. Az ipar ezt hamisításnak nevezi, amelyet számítógép vagy harmadik fél alkalmazásával hoztak létre.

Szolgáltatások blokkolása a szállító által

Az Ön régiójában a legtöbb szolgáltató hívásblokkolási szolgáltatást kínál a fizetett ügyfelek számára, és egyesek előre fizetett ügyfelek számára is. Gyakran vannak feltételek, ezért a regisztráció előtt győződjön meg róla, hogy megérti ezeket.

Egyes fuvarozók ingyenesen kínálják ezt a szolgáltatást, mások pedig havi díjat számítanak fel. Ellenőrizze fiókjában, hogy ez egy nyújtott szolgáltatás, és van-e ehhez kapcsolódó költség. Ha az információ nem áll rendelkezésre, hívja mobilszolgáltatóját, és kérdezze meg a hívásblokkolási szolgáltatásaikról.

Legyen harmadik fél

Egy másik lehetőség egy harmadik féltől származó alkalmazás használata a névjegyek blokkolásához és kezeléséhez. Valószínűleg mindannyian utáljuk ezeket a robothívókat, és blokkolni szeretnénk a telemarketingeseket, a spamhívásokat stb. Sajnos az iOS hívásblokkolás és a szolgáltatói blokkolási szolgáltatások nem akadályozzák automatikusan az ilyen típusú hívókat.

Tehát, ha blokkolni szeretné ezeket a bosszantó hívókat, akkor a legjobb megoldás egy fizetős, harmadik féltől származó alkalmazás. Ezek az alkalmazások karbantartják és rendszeresen frissítik a telemarketingesek, a robocallerek és a spamhívások adatbázisait, így szoftverük hajlamos arra, hogy a hívások nagy részét automatikusan blokkolja.

Nincs külön alkalmazásajánlatunk, ehelyett arra ösztönözzük Önt, hogy látogassa meg az App Store-ot, és keressen a hívásblokkoló alkalmazások között. Olvassa el a felhasználói véleményeket, és döntse el mások mondanivalója alapján.

És ne feledje, hogy ezek az alkalmazások praktikusak, mivel fizetett alkalmazás-előfizetések - az ingyenes verziók nem kapják meg a frissített hívó adatbázisokat.

CSINÁLD MAGAD!

Néhány felhasználó egy kis barkácsolással egyedül kezeli a hívásblokkolást. A folyamat a hangposta beállítása a Google Voice használatához. Használja a telefon letiltott funkcióját a hívás elutasításához és a hangposta elküldéséhez. Ezután blokkolja a hívót a Google Voice szolgáltatásban. Hallják az egyik szokásos üzenetet, amely azt mondja nekik, hogy a számot leválasztották, vagy már nem működik.

Legutóbbi hozzászólások