Hogyan lehet az iPhone képernyőjét újra forgatni

Néha az egyszerű dolgok sodornak fel bennünket. A minap egy barátom egy videót akart nekem megmutatni a YouTube-on. De nem tudta elérni, hogy a videó fekvő módban játsszon. Nagyon csalódott volt!

Gyorsan megmutattam neki, hogyan lehet a képernyőt szélesvásznú lejátszani az iPhone képernyőelforgatásának feloldásával. Könnyű javítás volt. De emlékeztetett arra, hogy gyakran azok a dolgok bizonyulnak a legnagyobb kihívásnak (és frusztrálónak), amelyeket könnyűnek gondolunk.

Tehát arra az esetre, ha Önnek vagy egyik jó barátjának is fennállna ez a probléma, meg akartam osztani az egyszerű javítást az iPhone, iPad vagy egy másik iDevice képernyő forgatásához.

Térjünk rá!

Az iPod Touch, iPad vagy iPhone képernyőelforgatásának feloldása

Először is, néhány alkalmazás egyáltalán nem forog. Egyes alkalmazások csak álló, míg mások csak fekvő módot használnak. Egyes alkalmazások a tartalomtól függően váltanak is.

Azok számára, akik iPhone 6 vagy újabb modellekkel rendelkeznek, ellenőrizze, hogy a Normál kijelző módot választotta-e. Ha a Zoomed nézet BE van kapcsolva, a kezdőképernyő nem forog fekvő módba.

A Zoom kijelző beállításainak módosítása (iOS 11 és újabb)

 1. Beállítások> Kisegítő lehetőségek vagy Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek
 2. Koppintson a Nagyítás elemre
 3. Kapcsolja ki a Nagyítás lehetőséget

A Zoom kijelző beállításának módosítása (korábbi iOS verziók)

 1. Beállítások> Kijelző és fényerő> Nézet
 2. Koppintson a Normál elemre
 3. Koppintson a Beállítás elemre

Az iTunes használatával kikapcsolhatja a Zoom funkciót is

 1. Csatlakoztassa iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékét egy számítógéphez, és nyissa meg az iTunes alkalmazást
 2. Válassza ki a készülék összefoglalóját
 3. Keresse meg az Opciók szakaszt, és kattintson a Kisegítő lehetőségek konfigurálása gombra
 4. A Látás alatt válassza a Semmi lehetőséget a Nagyítás kikapcsolásához
 5. Koppintson az OK gombra

Ellenőrizze a Tájolás zár beállítását

Vessünk egy pillantást, és nézzük meg, van-e bekapcsolva a tájolás, mint a barátom tette. Az orientációs zár megakadályozza, hogy az iPhone kijelzője automatikusan megváltoztassa a tájolását (vagy elforduljon), amikor az iPhone oldalára fordítja.

Néha ez jó dolog, és akkor vannak más esetek, amikor ez valóban az utunkba kerül ...

 1. Lépjen a kezdőképernyőre
 2. Nézze meg az iPhone tetejét, az akkumulátorfigyelő mellett
 3. Ha egy kör alakú nyíl belsejében egy zár ikon látható, akkor a tájolás zár be van kapcsolva
 4. A tájolási zár feloldásához
  1. Húzza felfelé az ujját a képernyő aljától vagy a képernyő tetejétől (a típustól és az iOS verziójától függően) a Vezérlőközpont megnyitásához
  2. Koppintson a lakat ikonra, hogy az szürke legyen
   1. Látnia kell egy “Portré tájolásának zárolása: Ki” üzenetet is.
 5. Az iPhone képernyőjének tetején lévő zár ikonnak eltűnik

Felhívjuk figyelmét, hogy az iPhone 6/7/8 és 6s / 7/8 Plus tulajdonosai számára, ha a Kijelző nagyítva BE van kapcsolva, a képernyő nem forog fekvő módba

Oldja fel az iPad képernyőjének forgatását oldalkapcsolóval

Egyes iPad modellek oldalsó kapcsolóval rendelkeznek a képernyő elforgatásának rögzítéséhez és feloldásához. Az oldalsó kapcsoló éppen a hangerő gombok felett van, és be- / kikapcsol.

Az oldalkapcsolót tartalmazó modellek: iPad Air, iPad 2, iPad (3. generáció), iPad (4. generáció), iPad mini, iPad mini 2 és iPad mini 3.

Az oldalsó kapcsoló funkciót a Beállítások menüben lehet beállítani, hogy vagy lezárja a kijelző tájolását, vagy elnémítson bizonyos hangokat.

Az iPad oldalsó kapcsolójának beállításainak ellenőrzése

 1. Koppintson a Beállítások> Általános elemre
 2. Az Oldalsó kapcsoló használata alatt lásd a kijelölt elemeket: Forgatás rögzítése vagy Némítás

iPad orientációs zár

Ha az Orientation Lock be van kapcsolva, akkor a képernyő tetején lévő állapotsorban egy kör alakú nyíl belsejében egy zár ikon jelenik meg.

Ha az Oldalkapcsoló a Forgás reteszelésére van állítva

 1. Az Orientation Lock feloldásához kapcsolja be az oldalkapcsolót

Ha az Oldalkapcsoló némításra van állítva

 1. A tájolás reteszelésének feloldásához
  1. Húzza felfelé a képernyő alját a Vezérlőközpont megnyitásához
  2. Koppintson a lakat ikonra, hogy az szürke legyen
  3. Látnia kell egy “Portré tájolásának zárolása: Ki” üzenetet is.
 2. Az iPad képernyőjének tetején lévő zár ikonnak eltűnik

Ne feledje, hogy az iPad kijelzője nem biztos, hogy forog, mert az Ön által használt alkalmazás nem teszi lehetővé a képernyő elforgatását. Annak ellenőrzéséhez, hogy a probléma az alkalmazással kapcsolatos-e, lépjen a kezdőképernyőre, és próbálja meg elforgatni a kijelzőt.

Ha ez nem működik, ellenőrizze, hogy ellenőrizte-e az állapotsávot, és ellenőrizze, hogy az Orientation Lock be van-e kapcsolva. Ha be van kapcsolva, kapcsolja ki az oldalsó kapcsolón vagy a vezérlőközponton keresztül.

Ha semmi sem működik, amikor megpróbálja feloldani az iPhone képernyőelforgatását

Ha megerősítette, hogy az Orientation Lock ki van kapcsolva, és még mindig nem tudja elforgatni a kijelzőt, itt az ideje, hogy újraindítsa iPhone-ját, iPadjét vagy egy másik iDevice-t.

Hogyan indítsuk újra

 • Otthoni gomb nélküli iPad vagy iPhone készüléken: tartsa lenyomva az Oldalsó / felső / bekapcsológombot és bármelyik hangerő gombot, amíg a csúszka meg nem jelenik.
 • Home vagy otthoni gombbal és iPod Touch készülékkel ellátott iPad vagy iPhone készüléken: tartsa lenyomva az Oldalsó / Felső / Bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik a csúszka
 • Húzza a csúszkát az eszköz kikapcsolásához, és miután a készülék kikapcsol, nyomja meg és tartsa lenyomva az adott Oldalsó / Felső / Bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.
 • Az iOS 11 és újabb rendszereken indítsa újra a (z) használatát Beállítások> Általános> Leállítás

Ha nem tudja újraindítani ezt a módot, akkor lehet, hogy kényszerítenie kell az újraindítást.

Az újrakezdés kényszerítése

 • IPhone 6S vagy annál fiatalabb, valamint otthoni gombokkal és 6. generációs vagy annál régebbi iPod Touch készülékekkel rendelkező iPad készülékeken nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 7 vagy iPod 7. generáció esetén: Tartsa lenyomva mind az Oldalsó, mind a Hangerő csökkentő gombot legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • Otthoni gomb és iPhone 8 vagy újabb nélküli iPad-en: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / felső gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Az újraindítás kényszerítése a legvégső választás. Próbáljon meg egy normál újraindítást párszor. Ha ez nem sikerül, csak akkor végezzen újraindítást.

Ugyanaz a régi dal, frissítse az iOS vagy iPadOS rendszert

Valószínűleg milliószor hallotta ezt az Apple-től és az Apple támogatási webhelyektől, például az Apple ToolBox-tól. Ellenőrizze, hogy az iOS vagy iPadOS legújabb verzióját futtatja-e.

Ha rendelkezésre áll egy frissítés, folytassa és telepítse azt, ügyelve arra, hogy biztonsági másolatot készítsen az iCloud vagy az iTunes vagy a Finder FIRST szolgáltatásról.

Az eszköz iOS-jének frissítése csak megoldhatja a problémát az iPhone képernyőelforgatásával.

Mikor keresse fel az Apple ügyfélszolgálatát

Ha még mindig nem tudja elforgatni a képernyőt, és megpróbálta a fenti lépéseket, beleértve a képernyő tájolásának feloldását és az újraindítást, akkor valószínűleg hardveres probléma. A képernyő tájolását egy kifinomult érzékelő, az úgynevezett gyorsulásmérő vezérli.

forrás: alma

Igen, úgy hangzik, mint valami James Bond filmekből vagy Austin Powersből, de a gyorsulásmérő valóban valóságos. Nyomon követi az iDevice mozgását. Tehát ha a gyorsulásmérő meghibásodott, nem tudja követni a mozgást, és következésképpen nem ismeri fel a képernyő elforgatásának idejét.

Ha gyanítja, hogy a gyorsulásmérője meghibásodott, ideje megbeszélni egy találkozót a helyi Apple Geniusszal. Remélhetőleg Önre továbbra is garancia vonatkozik.

Legutóbbi hozzászólások