Helytelen jelszót adott meg? Hogyan lehet kijavítani a letiltott iPhone-t: Csatlakozás az iTunes-hoz

Az iPhone azt mondja, hogy az iPhone le van tiltva, és kíváncsi arra, hogy ez mit jelent, miért jelenik meg ez az üzenet, és mit tehet ez ellen?

Ha azt látja, hogy az iPhone le van tiltva, vagy az iPhone le van tiltva a Csatlakozás az iTuneshoz ikon vagy üzenet segítségével, akkor eszköze legalább ideiglenesen nem érhető el.

De minden nincs elveszve! Ebben a cikkben megnézzük, hogy mi történik, miért zárkózott el az iPhone készülékétől, és mit tehet ellene, hogy az iPhone-ját újra használhassa, mint a szokásos módon!

Miért van letiltva az iPhone?

Ön vagy valaki, akit szeret, rossz kódot írt be az iPhone készülékén?

Ha Ön vagy valaki, aki hozzáfér az eszközéhez (különösen a kisgyermekek), túl sokszor beírta a rossz jelszót az iPhone-jára vagy egy másik iDevice készülékre, az Apple automatikusan letiltja az eszközhöz való hozzáférést, és a képernyőn megjelenik az üzenet, miszerint „iPhone le van tiltva . ” Ilyenkor legalább ideiglenesen nem tudja használni a telefont.

Ez az üzenet biztonsági funkció, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson arra az esetre, ha a készülékét ellopják, vagy illetéktelen személy használja.

Ez az üzenet általában azután jelenik meg, hogy legalább hat különböző alkalommal megpróbált helytelen jelszót megadni.

Amikor látjuk, hogy az iPhone le van tiltva, először azt követi az utasítás, hogy 1 perc múlva próbálkozzon újra, vagy 5, 15, 60 perc múlva próbálkozzon újra.

Ebben az esetben várja meg a megadott időt, ellenőrizze, hogy a helyes kódot adta-e meg, majd az idő lejárta után próbáljon meg újra bejelentkezni.

Akkor is kezdeményezhet segélyhívást, még akkor is, ha a telefonja azt mutatja, hogy le van tiltva

Ha ennek az időnek a lejárta után próbálkozik újra egy helytelen jelszóval, akkor az iOS még hosszabb ideig - akár 1 óráig - bezár.

Itt olvashatja el, hogy az iPhone mennyi ideig van letiltva, a helytelen jelszó bejegyzések száma alapján

  • 6 hibás bejegyzés: Az iPhone le van tiltva. 1 perc múlva próbálkozzon újra
  • 7 helytelen: Az iPhone le van tiltva. Próbálja újra 5 perc múlva
  • 8 helytelen: Az iPhone le van tiltva. Próbálja újra 15 perc múlva
  • 9 helytelen: Az iPhone le van tiltva. Próbálja újra 60 perc múlva
  • 10 helytelen: Az iPhone le van tiltva. Csatlakozás az iTunes-hoz

Látja azt az üzenetet, hogy az iPhone le van tiltva, és csatlakozik az iTunes-hoz?

Amikor megpróbálod tíz különböző próbálkozás, Az Apple bezárja Önt, és az iPhone vagy iPad az teljesen fogyatékos, és megjelenik egy üzenet a készülék és az iTunes összekapcsolására.

A rossz jelszó megadása automatikusan törli az adataimat?

Ha korábban úgy állította be a készüléket, hogy tíz sikertelen jelszó-kísérlet után törölje, akkor az iOS automatikusan törli az összes adatot az iPhone vagy iPad eszközről.

Ebben az esetben vissza kell állítania egy biztonsági másolatból, hogy visszanyerje adatait és újra működhessen iPhone vagy iPad készüléke!

Hogyan javítható, ha elfelejtette a jelszavát?

Ha nem emlékszik a jelszavára, akkor törölnie kell az eszközét.

Az iPhone törlése automatikusan törli az eszközön tárolt összes adatot és beállítást, beleértve a jelszavát.

Van biztonsági másolata?

Ha rendszeresen biztonsági másolatot készít eszközéről az iTunes vagy az iCloud használatával, akkor minden nem vész el. Visszaállíthatja adatait.

Ha biztonsági másolatot készít iPhone-járól az iCloud vagy az iTunes segítségével, akkor az adatait máshol tárolja és védi. Csak annyit kell tennünk, hogy újra csatlakoztassa iPhone készülékét a tárolt adatokhoz.

Ne készítsen biztonsági másolatot iPhone vagy iDevice eszközéről?

Hacsak nem készített biztonsági másolatot mielőtt elfelejtette a jelszavát, az adatok mentésére jelenleg nincs mód.

Hogyan lehet visszaszerezni az iPhone hozzáférését, miután túl sokszor adta meg a hibás jelszót

Alapvetően három lehetősége van az eszközhöz való hozzáférés visszaállítására

  • iTunes (Windows és macOS Mojave és régebbi verziók) vagy Finder (macOS Catalina +)
  • iCloud
  • Helyreállítási mód

1. lehetőség iTunes vagy a Finder

  • Ha korábban szinkronizálta iPhone / iPad készülékét az iTunes vagy a Finder alkalmazással, használja ezt a lehetőséget
  • Csak csatlakoztassa készülékét a számítógépéhez, majd szinkronizálja iOS-eszközét az iTunes / Finder programmal
  • Ezután próbáljon biztonsági másolatot készíteni eszközéről a Készítsen biztonsági másolatot most
  • Ha nem tud biztonsági másolatot készíteni, válassza IPhone visszaállítása.Az iDevice visszaállítása először teljesen törli, ezért győződjön meg róla, hogy rendelkezik biztonsági másolattal, mielőtt továbblépne
  • Ha először tud biztonsági másolatot készíteni, a biztonsági mentés és a szinkronizálás befejezése után állítsa vissza eszközét a IPhone visszaállítása funkció
    • Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az iPhone törléséhez
    • Amikor az iTunes teljesen törli az eszközt, az Apple új iPhone-ként kezeli, amelyet újra be kell állítania
    • Válassza a Visszaállítás az iTunes biztonsági mentésből lehetőséget, amikor opcióként jelenik meg. Kiválaszthatja a Visszaállítás iCloud biztonsági mentésből lehetőséget is

Lát egy üzenetet az iPhone keresése kikapcsolásához?

Ha látja ezt az üzenetet, próbálkozzon inkább az iCloud módszerrel.

2. lehetőség iCloud

  • Csatlakoztassa a letiltott eszközt az áramellátáshoz, így töltés módban van
  • Amikor távolról töröl egy eszközt, az Activation Lock továbbra is bekapcsolva marad annak védelme érdekében. Az eszköz újraaktiválásához az Apple azonosítója és a jelszava szükséges
  • Csak akkor használhatja ezt a lehetőséget, ha engedélyezte az iPhone keresése funkciót iOS-eszközén
  • Egyszerűen keresse fel az iCloud Find webhelyet, és jelentkezzen be Apple ID-jével és jelszavával
    • Használja számítógépét, vagy használja ezt a tippet, ha iOS-eszközt használ
    • Ha szükséges, koppintson az iPhone keresése elemre, majd válassza ki a letiltott eszközt az iDevices listájáról (ha több van)
    • Ha nem megbízható böngészőt használ, válaszoljon biztonsági kérdéseire, vagy adja meg az ellenőrző kódot, amelyet az Apple küld az Ön többi eszközére
  • Válassza az iPhone törlése lehetőséget
    • Ha készüléke online, a távoli törlés megkezdődik. Az Apple megerősítő e-mailt küld az Apple ID e-mail címére. Ha az eszköz offline állapotban van, a távoli törlés a következő online állapotban kezdődik
    • Kétfaktoros hitelesítés használata esetén a törölt eszköz törlődik a megbízható eszközök listájáról
    • A törléskor az Apple Pay automatikusan letiltásra kerül
    • Ez az opció mindent töröl és időt vesz igénybe
  • Amikor az eszköz teljesen törlődik, új iPhone-ként kezelik
  • Kérésre adja meg Apple ID jelszavát az összes alkalmazás és egyéb vásárlás visszaállításához. Válassza a visszaállítást egy iCloud biztonsági másolatról, hogy visszaállítsa eszközét a legutóbbi iCloud biztonsági mentésből. Szükség esetén visszaállíthat egy iTunes biztonsági mentésből is.

3. lehetőség Helyreállítási mód

  • Ha még soha nem szinkronizálta iPhone készülékét az iTunes / Finder vagy az iCloud szolgáltatással, akkor ez az opció az Ön számára
  • Ha pedig az iTunes nem ismeri fel az eszközét, próbálkozzon ezzel a lehetőséggel, vagy ha üzenetet lát, hogy az eszköz helyreállítási módban van
  • Kérjük, kövesse a cikk lépéseit a helyreállítási mód elindításával kapcsolatban
  • Miután az eszköz helyreállítási módban van, vissza kell állítania az eszközt (ez ismét mindent töröl, beleértve a kódot is)
  • Ha tizenöt perc elteltével az eszköz még mindig nem áll helyre, folytassa újra a helyreállítási folyamatot
  • Ezután állítsa vissza eszközét biztonsági másolatából, akár az iTunes, akár az iCloud alkalmazásból

Legutóbbi hozzászólások