A Photos vagy az iPhoto nem ismeri fel az iPhone-t: Javítások

Egyes felhasználók olyan problémáról számolnak be, amelyben a Photos (vagy régebbi operációs rendszeren az iPhoto) már nem ismeri fel az iPhone készüléket kameraként. Következésképpen nem tudja importálni a képeket az eszközről Windows vagy Mac számítógépére.

Ezt a problémát leggyakrabban iOS, macOS vagy OS X szoftverfrissítés vagy firmware frissítés után látjuk. És persze néha csak teljesen véletlenszerű.

A Photos vagy az iPhoto javításai nem ismerik fel az iPhone-t

Győződjön meg arról, hogy a számítógép megbízható

Amikor először, vagy újratelepítés után csatlakoztatja iPhone-ját, iPadjét vagy iPod-ját a számítógéphez, figyelmeztetés jelenik meg, amely megkérdezi, hogy megbízik-e a számítógépben.

Győződjön meg arról, hogy iPhone, iPad vagy iPod készüléke megbízik-e a Mac számítógépében.

Zárja be az Egyéb alkalmazásokat

Ha van olyan más programja nyitva, amely csatlakozik az eszközéhez (különösen azok az alkalmazások, amelyek a fényképeit használja), először lépjen ki ezekből az alkalmazásokból, majd indítsa el a Fotók alkalmazást a Mac számítógépén.

Zárja be a Final Cut vagy az iMovie alkalmazást

Bizonyos esetekben a Final Cut vagy az iMovie megzavarja a Photos képességét az iPhone felismerésére.

Próbálja meg abbahagyni mindkét alkalmazást, majd válassza le és csatlakoztassa újra iPhone készülékét.

Zárja be a Fotókat és az iTunes alkalmazást

Próbáljon meg kilépni az iTunes és a Photos alkalmazásból. Ezután húzza ki az iDevice készüléket, majd dugja vissza.

Miután mind az iTunes, mind a Photos elindult, ellenőrizze, hogy felismerte-e eszközét.

Ha igen, lépjen ki az iTunes alkalmazásból, és használja a Fotókat rendesen.

Válassza ki a készülékét kézzel

Ha a Fotók nem ismeri fel és nem nyitja meg automatikusan az eszközt, próbálja meg manuálisan kiválasztani az eszközt a Nézet menüből vagy az Oldalsávból.

Ha nem látja eszközét a Fotók alkalmazásban, válassza ki manuálisan a Nézet menüből

Menjen a Fotók felső menüjéhez vagy bal oldali sávjához, válassza az Eszközök lehetőséget, majd válassza ki az eszközt. Várja meg, amíg a fényképek feltöltődnek.

Az eszközt manuálisan megnyithatja a Mac Photos alkalmazás bal oldalsávjával

Nem látja a Fotók alkalmazás oldalsávját?

MacOS verziók esetén a kiválasztásával próbálja meg megtekinteni a Fotók alkalmazást teljes képernyős módban Nézet> Belépés teljes képernyősre vagy a billentyűparancs segítségével Command + Control + F.

Győződjön meg arról is Az Eszköztár és az Oldalsáv megjelenítése mindig teljes képernyőn jelenjen meg engedélyezve van a Nézet beállításaihoz.

Ellenőrizze, hogy a Mac Fotók alkalmazásban mindig az Eszköztár és az Oldalsáv megjelenítése teljes képernyőn lehetőséget választotta-e

Régebbi OS X esetén az oldalsáv megjelenítéséhez a Fotókban válassza a lehetőséget Nézet> Oldalsáv megjelenítése, vagy nyomja meg a Command-Option-S billentyűt.

MacBook-oknál próbálkozzon az egérrel a Fotók alkalmazásablak bal szélén, amíg meg nem jelenik a célkereszt. Ezután húzza jobbra a célkeresztet a Photo alkalmazás oldalsávjának megjelenítéséhez.

Fotóbeállítások módosítása

Ha iOS 11 vagy újabb rendszert használ, lehetséges, hogy a Mac nem ismeri fel a képek új HEIC formátumát.

Tehát az új HEIC képfájl-formátum kikapcsolása gyakran megteszi a dolgot.

IPhone-ján lépjen a Beállítások> Kamera> Formátumok> és válassza a Legkompatibilisebb lehetőséget.

Súgó Fotók Keresse meg az eszközt

Nyissa meg a Fotókat, majd kattintson az eszközre az oldalsáv Eszközök alatt.

Próbálja meg használni a Photo fájlmenü alatti Importálás lehetőséget. Ezután oldja fel az iPhone vagy az iDevice zárolását, és nézze meg, hogy az alkalmazás felismeri-e az eszközét.

Egy másik lehetőség az, hogy a Fotók főmenüben kattintson a Nézet elemre, majd válassza az Eszközök lehetőséget, végül keresse meg és válassza ki az Apple iDevice-t.

Csatlakoztassa közvetlenül a Mac USB-portjához

Ha Hub-ot használ, vagy csatlakoztatja a billentyűzet USB-portjaihoz, vagy egy másik eszközön keresztül, próbálja közvetlenül a Mac USB-portjához csatlakoztatni - ez gyakran megoldja a problémát!

Ha már közvetlenül csatlakozik a Mac egyik USB-portjához, próbáljon meg egy másik portot.

Ellenőrizze a kábeleket!

Győződjön meg arról, hogy az iPhone-hoz kapott eredeti kábelt használja. Ha ez nem érhető el, ellenőrizze, hogy kábele Apple minősítéssel rendelkezik-e az iPhone-hoz (MPI).

Számos harmadik fél által vásárolt kábel már nem működik az Apple termékekkel.

Néhány olvasó azt mondja nekünk, hogy a villámgyertya végének egyszerű átkapcsolása működött - ezért távolítsa el a kábelt mind a Mac-ről, mind az iPhone-ról, majd cserélje le az oldalt.

Tehát dugja be a Mac-be kerülő végét az iPhone-ba és fordítva.

Kapcsolat bontása az iTunes alkalmazással

Vesse ki iPhone-ját az iTunes alkalmazásból, majd ellenőrizze, hogy iPhone megjelenik-e a Mac alkalmazás Photos alkalmazásában.

Más olvasók arról számolnak be, hogy kikapcsolják iPhone-jukat, amíg a Fotók nyitva vannak, majd újra bekapcsolják.

A Hely- és adatvédelmi információk visszaállítása

IPhone-ján lépjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hely és adatvédelem visszaállítása. A művelet végrehajtása visszaállítja az összes kapcsolatot az iPhone és a Mac között.

Újrakezd!

Néha olyan egyszerű, mint az iPhone és / vagy a Mac újraindítása. Ez a művelet frissíti az eszközök közötti kapcsolatot, és arra kényszeríti az iTunes-t, hogy keresse meg az összes csatlakoztatott eszközt.

Ha az újraindítás nem tette meg a trükköt, próbálkozzon kényszerített újraindítással az iPhone-on, miközben csatlakozik az iTunes-hoz.

Végezzen el kényszerített újraindítást

 • IPhone 6S vagy annál régebbi telefonok, valamint Home gombokkal és iPod Touch eszközökkel rendelkező iPad készülékeknél nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus esetén: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone X sorozatú készülékeken, Home gomb nélküli iPad készülékeken, illetve iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus készülékeken: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja le és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Fotók törlése

Úgy tűnik, hogy néhány importált kép jelenléte vagy furcsa módonképernyőképek az iPhone-on készített felvétel okozhatja ezt a problémát.

Próbálja meg törölni az iPhone összes képét, kivéve azokat, amelyek a készülék kamerájával készültek, majd válassza le és csatlakoztassa újra iPhone készülékét.

Zárja be az iTunes alkalmazást

Zárja be és lépjen ki az iTunesból, majd húzza ki az iPhone-t a kábelből, nyissa meg újra az iTunes-ot, és miután teljesen nyitott, csatlakoztassa újra iPhone-ját a számítógéphez.

Kiderült, hogy sok olvasó számára csak az iTunes kilépése és az újraindítás oldotta meg a problémát.

Kapcsolja ki iPhone-ját, majd kapcsolja be újra, ha továbbra is csatlakozik

Ha nem sikerül a fentiek, próbálja meg megnyitni a Photos App / iPhoto alkalmazást és csatlakoztatni az iPhone készülékét, majd kapcsolja ki az iPhone készüléket. Várjon néhány másodpercet, majd kapcsolja be újra.

Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Sajnos ez egy gyakori panasz, amelyet a Fotók alkalmazással kapcsolatban hallunk!

Fontolja meg a probléma jelentését az Apple számára ezen a linken keresztül.

Olvasói tippek

 • Csatlakoztassa az eszközt a Mac-hez, majd végezzen soft reset-et (kényszerű újraindítás.) Ellenőrizze, hogy az eszköz most megjelenik-e a Fotók alkalmazásban
 • Mutasson az egérrel a Fotók alkalmazás oldalsávjára, ahol az Importálás felirat olvasható. Előfordulhat, hogy iPhone vagy iPad készüléke csak rejtve van. Ha az egérmutatót viszi, ha azt írja, hogy show, kattintson erre. Ha még mindig nem látja, lépjen a Nézet menübe, és válassza az Importálás lehetőséget
 • Amikor elindítom a Fotókat, nem indul el automatikusan. A Fotók felső menüjében a Nézet lehetőséget választom, majd az Eszközök lehetőséget választom. Ott találom az iPhone-t, és amikor kiválasztom, minden a várt módon működött
 • Valójában két dolgot tettem, és ez működött: 1) Kattintottam, hogy kivegyem a telefonomat az iTunes alkalmazásból, és bezártam az iTunes alkalmazást. 2) Az iPhone utánam nem jelent meg a Fotók alkalmazásban, DE a Fotók eszköztáron a Nézet gombra kattintottam, és majd kattintson az Eszközök, majd az Apple iPhone elemre. Mintha a Photos alapértelmezés szerint elrejtette volna az iPhone -imat, hogy ne jelenjen meg automatikusan a Fotókban, valahányszor csatlakoztatom!
 • Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és várja meg, amíg a telefon előjön. Ezután tegye ki a telefont. Fotók futottak a háttérben, és amint kidobtam az iTunes-ból, megjelent a Photos alkalmazásban
 • Válassza a Nézet menüt a Fotók menüben, majd válassza az Eszközök lehetőséget. Ott keresse meg iPhone-ját, és válassza ki
 • Ellenőrizze, hogy van-e előugró ablak a készüléken, hogy „megbízhasson ebben a számítógépben”. Válassza az „Igen” lehetőséget az eszközéhez, hogy a Lightning csatlakozókábelen keresztül csatlakozzon a Mac számítógépéhez
 • Az Importálási lehetőségeknél törölje a jelet a Kamerafeltöltések engedélyezése jelölőnégyzetből, és a Szinkronizálási lehetőségek alatt törölje a Fotók jelölését az iPhoto alkalmazásból jelölőnégyzetet
 • A megoldásom az, hogy a Képalkalmazás funkciót használom a Fotók alkalmazás helyett. A Image Capture bármilyen okból meglátja az iPhone-t, majd az összes fényképet átmásolom iPhone-ról a Mac-re
 • Ellenőrizze, hogy nincs-e más felhasználó bejelentkezve a Mac számítógépére. Ha igen, jelentkezzen ki ezekből a felhasználókból, majd próbálja újra. Előfordulhat, hogy újra kell indítania a Mac számítógépét, ha csak az egyetlen felhasználói fiók aktív
 • Zárja be mind az iTunes, mind a Fotók alkalmazást Mac számítógépén, majd nyissa meg újra csak a Fotók alkalmazást
 • Lehet, hogy hülyén hangzik, de győződjön meg róla, hogy a Mac-jén van elegendő szabad hely a fényképek importálásához!
 • Ellenőrizze az iCloud beállításait a telefonon és a Mac számítógépen, ha engedélyezte az iCloud Fotókönyvtárat, próbálja meg kikapcsolni (még ha ideiglenesen is)

Legutóbbi hozzászólások