Az iPhone XR vagy az iPhone XS visszaállítása

Ha nemrégiben frissített az iPhone 5/6/7/8 modellekről a legújabb iPhone XR vagy iPhone XS modellekre, akkor számos változás tapasztalható abban, ahogyan az új iPhone modellekben a dolgok történnek. Az egyik fő funkció az iPhone XR vagy iPhone XS alaphelyzetbe állításának megtanulása, amikor elhárítja a készüléket.

3 fő visszaállítási típus az iPhone készülékén

A helyzettől függően néhány különböző típusú visszaállítás érhető el. Ezek elsősorban

 • Kényszerített újraindítás az iPhone XR készüléken
 • Az iPhone visszaállítása a gyári beállításokra, majd a visszaállítás és a
 • Az Alaphelyzetbeállítások használata az iPhone XR vagy iPhone XS Beállítások alkalmazásban

Miért állítsa vissza iPhone XR / iPhone XS készülékét?

Az iPhone XR alaphelyzetbe állítása elengedhetetlen folyamat, ha egy nem reagáló iPhone-val szembesül. Ez néha segíthet az iPhone készülékén tapasztalt több problémában.

A Reset vagy a Forced Restart törli az alkalmazás gyorsítótárát az iPhone XR készüléken?

A közhiedelemmel ellentétben a kényszerű újraindítás általában nem törli az alkalmazás gyorsítótárát a harmadik féltől származó alkalmazások számára. Az alkalmazásgyorsítótár törlésének egyetlen módja az, hogy törölje a harmadik féltől származó alkalmazást az iPhone készülékről (Beállítások> Általános> iPhone tárhely), majd telepítse újra.

Az iOS 10 régebbi feltörései, például egy olyan nagy alkalmazás letöltése, amely korábban a „Nem lehet letölteni” üzenetet váltotta ki, és megtisztította a gyorsítótárat, úgy tűnik, már nem működnek az iOS 12 rendszerrel, amennyire meg tudjuk mondani. Az alkalmazásbolt lapjainak gyors egymás utáni koppintása csak az App Store alkalmazás gyorsítótárát törli, és nem segít a harmadik féltől származó alkalmazások gyorsítótárának törlésében.

Az Apple történelmileg úgy érezte, hogy a felhasználóknak nem kell aggódniuk az olyan alkalmazások miatt, mint például az alkalmazás gyorsítótárainak törlése. Ez mindig zavarba ejtette azokat az Android-felhasználókat, akik az iOS világába vándoroltak.

Az iPhone XR vagy az iPhone XS visszaállítása

Gyakran kényszerített újraindításnak vagy kemény visszaállításnak hívják, ez az eljárás magában foglalja az új iPhone XR vagy az iPhone XS három billentyű sorozatának megnyomását.

 1. Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő növelése gombot.
 2. Nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot.
 3. Tartsa nyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Egy dolgot meg kell jegyezni, hogy lassan kell ezt tennie, ha még nem ismeri az iPhone XR-t. Az iPhone X-t használó legtöbb felhasználó emlékezik arra, hogy felesleges képernyőképekkel látták el, amikor erőszakos újraindítást próbáltak végrehajtani. (A Pillanatkép művelet akkor aktiválódik, ha az egyik hangerőgombot és az oldalsó gombot együtt nyomja meg)

A régebbi iPhone készülékeken ezt úgy tette, hogy legalább 10 másodpercig lenyomva tartotta a Kezdőlap és a Felső (vagy Oldalsó) gombot, amíg meg nem látta az Apple logót.

Kényszerített újraindítással elveszítem az adatokat az iPhone XR-ről?

Nem.

A kényszerű újraindítás semmilyen módon nem befolyásolja az iPhone-on tárolt adatait vagy adathordozóit. Ez nagyon biztonságos, és az iPhone-felhasználók gyakran használják, amikor az iPhone-on különféle hibákkal szembesülnek.

Az iPhone XR / iPhone XS visszaállítása a gyári beállításokra

Amikor az eszköz állandó szoftverrel (iOS) kapcsolatos problémákat mutat, például wi-fi problémákat, kamerával kapcsolatos problémákat vagy GPS-problémákat, akkor valószínűbb, hogy a tényleges iOS szoftver telepítésével kapcsolatos hiba van, szemben az iPhone hardverproblémáival.

Ezekben az esetekben a legtöbb felhasználó először kényszerített újraindítást hajt végre eszközén, hogy meggyőződjön a problémák megoldásáról. Ha az előző szakaszban ismertetett kényszerített újraindítási folyamat nem oldja meg a problémákat, érdemes megvizsgálnia az iPhone XR vagy az iPhone XS gyári beállításainak visszaállítását.

Amikor visszaállítja az iPhone XR gyári beállításait, lényegében új eszközt állít be az iOS operációs rendszer friss másolatával.

Mielőtt visszaállítaná az iPhone XR / iPhone XS gyári beállításait, biztonsági másolatot kell készítenie az eszközről vagy az iCloud-on, vagy az iTunes segítségével. Ez elengedhetetlen, mielőtt megkísérelné telepíteni az iOS tiszta példányát az iPhone XR készülékre.

Az iPhone XR / iPhone XS gyári beállításainak visszaállításához vagy visszaállításához a legújabb iTunes alkalmazást futtató számítógépre és kábelekre van szükség az iPhone és a számítógép csatlakoztatásához.

 1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást a számítógépén
 2. Csatlakoztassa iPhone XR / iPhone XS készülékét a számítógéphez a megfelelő kábelekkel
 3. Adja meg az iPhone jelszavát, ha kéri, és erősítse meg a „Bízzon ebben a számítógépben” üzenetet, ha megjelenik az üzenet.
 4. Válassza ki az iPhone XR készülékét az iTunes bal oldalán, kattintson az Összegzés elemre, majd válassza az „iPhone visszaállítása” lehetőséget.
 5. Kattintson a Visszaállítás gombra a megerősítéshez
 6. A folyamat befejezése után az eszköz visszaáll a gyári beállításokra.

Az iPhone XR gyári beállításainak megkezdése előtt létrehozott biztonsági másolatok jól jöhetnek az eszköz visszaállítása után. Mostantól a biztonsági másolatok segítségével helyreállíthatja eszközét.

Az Apple útmutatója lépésről lépésre mutatja be, hogyan állíthatja vissza iPhone XR vagy iPhone XS készülékét az iCloud biztonsági másolat vagy az iTunes Backup használatával.

Az iPhone XR / iPhone XS visszaállítása a Beállítások alkalmazással

Ez a folyamat az új iPhone-modellek bevezetése ellenére nagyrészt változatlan maradt. Amikor megérinti a Beállítások> elemetÁltalános> Visszaállítás, megtalálja a készülék visszaállításának különféle lehetőségeit.

Ide tartoznak az „Összes beállítás visszaállítása” és az „Összes tartalom és beállítás törlése” törzs. A többi Reset funkció a képernyőn az iPhone XR különböző aspektusainak visszaállítására vonatkozik.

A „Minden beállítás visszaállítása” olyan lehetőség, amelyet gyakran használnak az iPhone XR és az iPhone XS hibaelhárításakor. Ez visszaállítja az iPhone XR összes beállítását (nem az adatait), beleértve a Wi-Fi beállításokat és az Apple fizetési kártya adatait.

Mielőtt ezt a lehetőséget választaná, célszerű megjegyezni a Wi-Fi adatait, beleértve a jelszót is, mivel az újraindítási folyamat befejezése után szükség lehet rá.

Összefoglalva

Az iPhone-okkal kapcsolatos személyes tapasztalataink alapján azt tapasztaltuk, hogy az iPhone egyszerű leállítása és újraindítása egészséges állapotban van. Sok felhasználó heteket tölt el anélkül, hogy mindenki újraindítaná készülékét.

Az olyan furcsa problémák elkerülése érdekében, mint a nem reagáló képernyő vagy az általános lassúság az iPhone XR-en, úgy gondoljuk, hogy évente néhányszor meg kell próbálnia helyreállítani az eszközt az iCloud biztonsági mentése segítségével. Megállapítottuk, hogy ez a folyamat optimalizálja az iPhone tárhelyét is.

Kérjük, ossza meg velünk, ha bármilyen kérdése vagy aggálya van, és végül, mivel az iPhone XR-re garancia van, a legjobb, ha eljuttatja az Apple Genius ügyfélszolgálatához, ha nem biztos a felmerült problémában.

Legutóbbi hozzászólások