Hogyan válasszunk a 10.5 és 12.9 iPad Pro között

Az Apple nemrégiben kiadta a világ legjobb táblagépeit. Az új 10,5 hüvelykes és a 12,9 hüvelykes iPad Pro is kiütötte egyetlen igazi versenyét, az utolsó generációs iPadeket. Sokak örömére az Apple végül megfelelt mindkét modell jellemzőinek, így a méret az egyetlen figyelemre méltó különbség. Ez természetesen felveti a kérdést, hogyan válasszon a két méret közül?

Biztos vagyok benne, hogy mostanra elolvasott néhány véleményt, és ismeri az új iPad specifikációit. Tehát a valós világbeli különbségekre fogunk összpontosítani. De mielőtt belemélyedne a különbségekbe, az első kérdés, hogy érdemes-e még frissítenie.

Frissítse a jelenlegi iPad-et?

Bár mindig elvárható, hogy a legújabb iPadek a legjobb iPadek, az egy másik kérdés, hogy elég jobbak-e a frissítés igazolásához. Az iPad eladásai az elmúlt években folyamatosan csökkentek, és a legtöbb elemző a legfrissebb problémát az ügyfelek frissítésének hiányára hívta fel. Ellentétben az iPhone-okkal, amelyeket a legtöbb fogyasztó kétévente frissít, a három-négy évvel ezelőtti iPadeket még mindig megtalálhatja a vadonban.

Bármely új iPad megjelenésével sokak által megválaszolni kívánt fő kérdés az, hogy „frissítsem-e a jelenlegi iPademet?” Néhány év óta először válaszolok a legtöbb emberre abszolút. Az Apple számos jelentős hardveres fejlesztést csomagolt be mindkét új modellbe, hogy segítsen igazolni a frissítést. Az új kijelzők 120 Hz-es frissítési gyakoriságától kezdve a True Tone hozzáadásáig a 12,9 hüvelykes modellig nem haboznék frissíteni, ha piacon van.

Önálló számítógépet vagy társat keres?

Most, hogy jobban érzi magát a frissítésben, hogyan válasszon az új modellek közül? Egyszerű válaszom az, hogy attól függ, hogyan tervezi használni az iPad készülékét. Ha elsődleges számítógépként tervezi az iPad használatát, akkor nehéz átadni a 12,9 hüvelykes modell nagy vásznát. Amire a legtöbb ember használja az elsődleges számítógépét, nehéz mindent elvégezni egy 10,5-es kijelzőn. Természetesen nem lehetetlen, de kellemesebb az extra képernyős ingatlanokkal.

Másrészt, ha elsődleges számítógépe egy Mac, és mellékszereplőt keres, akkor nem járhat jobban, mint a 10,5 hüvelykes iPad Pro. Mivel az alaki tényező csak kissé nagyobb, mint a hagyományos 9,7 hüvelykes modell, ugyanolyan hordozható. Ha a hordozhatóságot helyezi előtérbe, akkor is jelentős különbség van a 12,9 hüvelykes modell körüli kacsolás és a kisebb testvér között.

Mit hajlandó költeni?

Ha még mindig nem tud dönteni a méretről, az ár mindig fő tényező. A 12,9 hüvelykes iPad Pro futtat és 150 dollárt plusz egy hasonló 10,5 hüvelykes modellhez képest. Bár ez nem nagy különbség, 150 dollár messze megy, ha az iPad tartozékaiba kíván befektetni.

Ami a költségvetést illeti, azt is érdemes megjegyezni, hogy ha csak iPadjét használja a Twitter ellenőrzésére és az e-mailek megválaszolására, akkor az Apple 329 dolláros iPadje még mindig kiváló eszköz, amelyet érdemes megnézni.

Alsó vonal

Ki vásárolja meg a 10,5 hüvelykes modellt?

Ha a hordozhatóság rendkívül fontos, akkor a 10,5 hüvelykes az iPad. Hallottam, hogy az emberek 12,9 hüvelykes modellt "asztali" iPad-nek nevezik. Bár azt gondolom, hogy ez egy kicsit nyújtás, mégsem sok. Ha rendszeresen álló módban tartja iPadjét, akkor a 12,9 hüvelykes nehézkes. Az extra képernyő nagyszerű, de költségekkel jár.

Az ősszel megjelenő iOS 11-gyel az Apple eddigi legerősebb ügyét fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy az iPad laptop cseréje. De ezen a ponton a legtöbb iPad vásárló még mindig egy másodlagos eszköz piacán van. Az emberek többsége számára a 10,5 hüvelykes iPad Pro a megfelelő út. A tegnapi 9,7 hüvelykes iPad-ek növekményes növekedése jelentősebb, mint gondolná, és bár ez nem olyan kényelmes, mint a 12,9 hüvelyk, amikor az „igazi munkát” elvégzi, minden bizonnyal képes.

Ki vásárolja meg a 12,9 hüvelykes modellt?

Megjegyzem, hogy 12,9 hüvelykes iPad-felhasználó vagyok. Ez éppen megfelel a munkafolyamatomnak, és imádom a plusz helyet, amellyel dolgoznom kell. Ha kényelmesebb környezetre vágyik, és a termelékenység az elsődleges használati esete, akkor a 12,9 hüvelykes iPad Pad nem verhető felül. Az alkalmazások megosztott képernyőn történő futtatása mérföldekkel jobb, és az extra vászon fantasztikus a kreatív munkához.

Mint minden vásárlási döntésnél, természetesen ez is a választás. De remélhetőleg ez segített a döntés rendezésében. A nap végén, ha egyszerűen nem tud dönteni az Apple legújabb és legnagyobb iPadjei között, vásároljon mindegyikből egyet. Nem fogom megítélni.

Legutóbbi hozzászólások