A régi jelszó visszaállítása az Apple TV-n

Az Apple TV egy csodálatos kis technológia, különösen egy olyan világban, ahol egyre több ember „vágja el a kábelt”. Úgy tűnik, hogy az Apple néhány év stagnálás után végre visszatér a pályára ezzel a platformmal. Ez különösen igaz a Catalina újratervezett TV-alkalmazására, valamint az Apple TV + hamarosan megjelenő, ez év végén megjelenő programjára.

Az internet sebessége a legnagyobb tényező abban, hogy az Apple TV képes legyen kezelni a „zsinórvágók” életét. Bizonyos esetekben a szolgáltatót váltja, vagy akár új útválasztót is beszerez a nagyobb sebesség kezeléséhez. Ehhez általában meg kell változtatnia az otthoni hálózat jelszavát.

Üsd ki a pókhálókat

Egyes felhasználók azt tapasztalták, hogy az Apple TV továbbra is megpróbálja a régi jelszó használatával csatlakozni. Úgy tűnik, hogy ez csak egy hiba a tvOS-ban, de meglehetősen frusztráló, mivel ATV-je nem fogja észlelni, hogy új jelszó van.

Mielőtt aggódna amiatt, hogy vissza kell állítania az ATV-t, vagy futnia kell a legközelebbi Apple Store-hoz, vegyen egy mély lélegzetet. Kétféle módon lehet újraindítani a tévét. Az elsőhez a Siri távirányító szükséges, és nagyon egyszerű. Csak nyomja meg és tartsa lenyomva a Menü és a Kezdőlap gombot körülbelül hat másodpercig. Innentől kezdve villogni kezd a készülék elülső lámpája, majd elengedheti a gombokat.

Az Apple TV normál újraindításához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg a Beállításokat
  2. Görgessen és válassza a Rendszer lehetőséget
  3. Koppintson az Újraindítás elemre

Bizonyos esetekben az eszköz újraindítása „kiüti a pókhálót”, és lehetővé teszi az új Wi-Fi jelszó megadását. Ha az újraindítás nem működik, akkor a dolgok egy kicsit bonyolultabbá válnak.

Állítsa vissza a régi Wi-Fi jelszót az Apple TV-n

Ha az újraindítás nem sikerült, akkor kézzel kell megadnia a Wi-Fi hálózati adatait. Ez a folyamat egy kicsit hosszabb, és érdemes lehet, hogy iPhone vagy iPad készüléke a közelben legyen. Ezeket a lépéseket kell tennie a régi Wi-Fi jelszó visszaállításához.

  1. Indítsa újra az Apple TV-t
  2. Keresse meg a Beállítások alkalmazást, és nyissa meg
  3. Válassza a Hálózat> Wi-Fi lehetőséget
  4. Koppintson a „Nincs csatlakoztatva” elemre
  5. Válassza az „Egyéb…” lehetőséget

Amint elérte ezt a lépést, be kell írnia annak a Wi-Fi-hálózatnak a nevét, amelyhez csatlakozik. Ekkor az ATV megkísérli a csatlakozást a régi jelszóval, de nem lesz képes erre. Miután a kapcsolat meghiúsult, a rendszer kéri a jelszó megadását, ezért győződjön meg róla, hogy megadta-e az ÚJ jelszót a hálózatához.

Sajnos ez nem a leg intuitívabb eljárás egy ilyen probléma kezelésére. Bár az Apple TV elöl nagyszerű, sok beállítás és menü kissé összezavarodott. Remélhetőleg látni fogjuk, hogy a tvOS jövőbeli frissítései tovább optimalizálják ezeket a lehetőségeket, és még könnyebbé teszik az életet.

Következtetés

Amint fentebb említettük, az Apple TV már most is nagyszerű eszköz, és csak javulni fog a tvOS és az Apple TV + idén ősszel történő bevezetésével. Semmi sem tökéletes, és a hibák időről időre jelentkeznek, például ez a Wi-Fi jelszóval kapcsolatos probléma.

Ha továbbra is problémái vannak a Wi-Fi jelszó visszaállításával, tudassa velünk, és mi mindent megteszünk, hogy segítsünk. Addig szóljon, és jelezze nekünk, hogy regisztrál-e a TV + -ra, amikor végre elindul.

Legutóbbi hozzászólások