Különös díjak az itunes.com/bill, az apple.com/bill vagy az APL * iTunes alkalmazásból?

Váratlan elemeket találhat az itunes.com/bill, az apple.com/bill vagy akár az APL * iTunes kártyakivonatában. Vessen egy pillantást az Apple ID vásárlási előzményeire, hogy megtudja, mi a díja, és visszatérítést kérhet.

Néha ezek egyszeri kifizetések az Apple-nek, amelyeket nem tud megmagyarázni. Máskor felfedezheti, hogy havonta 0,99 dollárt fizetett hat hónapig.

Bármi legyen is a helyzet, derítse ki, mi történik, és javítsa ki alább.

Nincs idő? Nézze meg videotippjeinket az ismeretlen terhek megszabadulásáról!

Miért van váratlan Apple vagy iTunes számlám?

Az Apple felszámolja az Apple ID-fiókjához kapcsolt kártyát, amikor vásárol az iTunes-ban vagy az App Store-ban. Az Apple az Ön összekapcsolt kártyáját is használja az előfizetési szolgáltatások kifizetéséhez, például:

 • iCloud Storage
 • Apple Music
 • Apple TV +
 • vagy Apple Arcade.

A következő címen megtudhatja, melyik kártya kapcsolódik az Apple ID-fiókjához Fizetés és szállítás a készülék Apple ID-beállításaiból.

Az Apple ID beállításai közül válassza a Fizetés és szállítás lehetőséget.

Bármely itunes.com/bill, apple.com/bill vagy APL * iTunes-díj, amelyet kap, a négy lehetőség egyikével magyarázható.

1. lehetőség: Apple ID azonosítójával vásárolt

Az esetek többsége ebbe a kategóriába tartozik. Könnyű megfeledkezni a néhány héttel ezelőtti vásárlásokról, amelyeket még nem számláztak fel. Néha ez előre megrendelt termékeknél fordul elő, de rendszeres vásárlások esetén is megtörténhet.

Az is gyakori, hogy nem ismerik el a fizetést, mert az Apple több más vásárlással együtt csoportosította. A felszámított összeg akkor is változik, ha részben Apple ID-jóváírással fizetett a termékekért.

Végül ne feledkezz meg előfizetésedről. Sokan véletlenül regisztrálnak az iCloud Storage szolgáltatásra, vagy elfelejtik lemondani az Apple Music próbaverzióját, és végül havonta fizetnek a szolgáltatásért.

Tudja meg, hogyan kezelheti és törölheti előfizetését, hogy elkerülje, hogy ez megtörténjen veled.

Ellenőrizze az aktív előfizetéseket az Apple ID beállításaiból.

2. lehetőség. Valaki a Családmegosztás csoportból vásárolt

Ha Ön a Családmegosztó csoport szervezője, akkor számláját felszámolhatjuk a családjában más személyek által végzett vásárlásokért. Beszéljen családtagjaival, és kérdezze meg, tudják-e azonosítani az itunes.com/bill, apple.com/bill vagy APL * iTunes díjakat.

Ezt a funkciót kikapcsolhatja, ha letiltja a vásárlás megosztását a család minden tagjának számára. Alternatív megoldásként kapcsolja be a Vásárlás kérését, hogy engedélyt kérjen, mielőtt a családjában élő gyermekek vásárolhatnak.

Kapcsolja ki a vásárlás megosztását a családja számára.

3. lehetőség. Valaki más vásárolt az Apple ID használatával

Bárki, aki rendelkezik Apple ID jelszavával, vásárolhat az iTunes alkalmazásban vagy az App Store-ban. Lehet, hogy valaki, akivel megosztotta a jelszavát, vagy egy idegen, aki feltört a fiókjába.

Bármit is vásárolnak, továbbra is kapcsolódik az Apple ID-fiókjához, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy felszámolják a terheléseket a kártyakivonaton. Tudja meg, hogyan kell jelenteni az engedély nélküli vásárlásokat az Apple-nek, ha ez megtörténik.

Bárki vásárolhat a jelszavával.

Új, biztonságos Apple ID jelszó létrehozásával védekezhet a forgatókönyv ellen.

4. lehetőség. Valaki más vásárolt az Ön kártyájával

Lehetséges, hogy csalás vagy személyazonosság-lopás áldozata lett. Bárki, aki rendelkezik a kártya adataival, felveheti a saját Apple ID-fiókjába, vagy nem kapcsolódó díjakat számíthat fel az Apple-ként feltüntetett kártyáján.

Ha úgy gondolja, hogy a kártya adatai sérültek, forduljon bankjához a kártya törléséről, valamint az esetleges váratlan terhelésekről.

Valaki vásárolhat, ha rendelkezik a kártya adataival.

Ne ugorjon erre a következtetésre anélkül, hogy először ellenőrizné az Apple ID számláit és a vásárlási előzményeket.

Hogyan ellenőrizhetem az Apple ID számláimat és a vásárlási előzményeket?

Ha váratlan terheléseket lát az itunes.com/bill, az apple.com/bill vagy az APL * iTunes szolgáltatásból, akkor az e-mailjeiben keressen rá egy megfelelő számlát.

Az Apple minden egyes kártyás fizetésről számlát küld. Nyissa meg az Apple ID-fiókjához kapcsolódó cím e-mail postafiókját, majd keresse meg az „Apple számla” kifejezést.

Ennek fel kell mutatnia azokat az Apple-számlákat, amelyeket még nem törölt.

Minden számla lebontja az Apple terhelését.

Ha nem találja a megfelelő számlát, nézze át a vásárlási előzményeket közvetlenül az Apple ID-fiókján. Ne feledje, hogy az Apple csoportosíthatja a vásárlásokat, így nem biztos, hogy azonnal nyilvánvaló, hogy mi a díja.

Vegye figyelembe azt is, hogy a vásárlási előzmények nem mutatnak semmilyen vásárlást a Családmegosztás csoportból, még akkor sem, ha a fizetés a kártyájáról származik. A befizetések megtekintéséhez kérje meg a megfelelő Family Sharing tagokat, hogy jelentkezzenek be.

Megtekintheti a vásárlási előzményeket iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken:

 1. Menj Beállítások> [Az Ön neve]> iTunes és App Store.
 2. Koppintson az Apple ID-fiókjára, és válassza a lehetőséget Apple ID megtekintése.
 3. Ha a rendszer kéri, adja meg Apple ID jelszavát a bejelentkezéshez.
 4. Görgessen lefelé, és érintse meg a gombot Vásárlási előzmények.
 5. Válassza ki a kívánt vásárlást Újraküldés az e-mail számlát.
Koppintson egy elemre a számla újraküldéséhez.

A vásárlási előzmények megtekintése számítógépen:

 1. Nyissa meg számítógépén az Apple Music vagy az iTunes alkalmazást.
 2. A menüsoron válassza a lehetőséget Fiókok> Saját fiók megtekintése.
 3. Ha a rendszer kéri, adja meg Apple ID jelszavát a bejelentkezéshez.
 4. Görgessen lefelé és kattintson Az összes megtekintése ban,-ben Vásárlási előzmények szakasz.
 5. Kattints a Rendelés azonosító vásárlás mellett ide Újraküldés az e-mail számlát.
Kattintson a gombra Az összes megtekintése a vásárlási előzmények megtekintéséhez.

Amikor megtalálja a keresett számlát, kattintson a gombra Jelentem a problémát gombot, hogy közvetlenül beszéljen az Apple-lel.

Hogyan törölhetem az Apple váratlan számláit vagy terheléseit?

Ha valaki jogosulatlanul vásárolt az Apple ID-fiókjából, akkor azonnal cserélje ki a jelszót, hogy megakadályozza a további vásárlást.

Jelentkezzen be a reportaproblem.apple.com oldalra, ahol megvitathatja a váratlan itunes.com/bill, apple.com/bill vagy APL * iTunes-díjakat az Apple-vel, és visszatérítést kérhet. Ha továbbra sem találja meg a szükséges segítséget, forduljon közvetlenül az Apple ügyfélszolgálatához.

Legutóbbi hozzászólások