Minden új a Mail for macOS Catalina alkalmazásban

Nagyon sok hírt kaptunk a jövőbeni frissítésekről az Apple-től hétfőn. Az egyik legnagyobb jegy a macOS Catalina volt, az új operációs szoftver, amely ősszel érkezik a Mac-hez. Ma ráközelítünk a macOS Catalinára, hogy megvizsgáljuk a Mail új funkcióit.

A Mail még soha nem volt az Apple legizgalmasabb alkalmazása. Évek óta elmarad a harmadik féltől származó alternatíváktól, mint a Spark vagy a PolyMail.

De mindez változni látszik, mert az Apple három izgalmas funkciót vezetett be a Mailbe a macOS Catalina programban.

1. Letiltja a feladót

Folyamatosan kap e-maileket vagy spamet a furcsa Gary bácsitól? Nos, most csak letilthatod, és minden, amit küld neked, egyenesen a kukába kerül.

Automatikusan áthelyezi az e-maileket a Letiltott listáról a Kuka tárolására.

A küldő blokkolásának képessége a Mailben felbecsülhetetlen eszköz lesz a postaládád szép és rendben tartásához. Használja fegyverként az adathalászat, a spam vagy akár a számítógépes zaklatás ellen.

Klasszikus Apple stílusban pedig egyszerűen használható. Csak kattintson a feladó nevére bármelyik e-mail fejlécben, majd kattintson a Letiltás gombra.

Bumm! Minden kész.

2. Némítsa el a szálat

Ha valaha is bekerült ebbe a több mint 100 névjegyet tartalmazó e-mail szál egyikébe, akkor tudja, milyen csalódást okozhatnak az e-mailes értesítések. Mindenki továbbra is használja a Válasz mindenkinek elemet, hozzá semmi értékes hozzáfűzhető, és az e-mailjei 30 másodpercenként megjelennek.

Igen, gyakran vidámak! De lehetetlen arra koncentrálni, amit csinálsz!

Itt jön be a Mute Thread. Ez az új funkció a Mail számára a macOS Catalina programban lehetővé teszi egy adott e-mail szál értesítéseinek kikapcsolását.

A némítás funkció akkor érhető el, ha jobb gombbal kattint az e-mailre.

Ha szükséges, továbbra is láthatja az összes üzenetet a beérkezett üzenetek mappájában. De nem kap minden alkalommal értesítést, amikor új érkezik.

Áhh, boldog csend.

3. Leiratkozás

És nem utolsó sorban: Leiratkozás. Ez az új e-mail funkció minden eddiginél könnyebben leiratkozik a már nem kívánt levelezőlistákról és hírlevelekről. Vagy soha nem iratkozott fel először

Amikor e-mailt kap egy kereskedelmi listáról, a MacOS Catalina alkalmazásban található Mail egy leiratkozás gombot mutat az e-mail fejléc felett. Csak kattintson rá, anélkül, hogy az e-mailben meg kellene keresnie az apró betűs linket.

E három funkció együttvéve minden eddiginél könnyebbnek kell lennie az e-mailes értesítések minden napra csökkentése, és a beérkező levelek rendben tartása.

Mindez egy új elrendezéssel a bootoláshoz

Nem csak könnyedén blokkolhatja, némíthatja és leiratkozhat, de a Mail új elrendezését is egyszerre fogja élvezni.

Az Apple megújította a Mail programot, hogy oszlopelrendezéssel rendelkezzen a macOS Catalina alkalmazásban, a jobb oldalon pedig az aktuálisan kiválasztott üzenet előnézete. Ennek minden eddiginél könnyebbé kell tennie a beérkező levelek közötti navigálást és annak tartalmának áttekintését.

Ezen frissítések egyike sem úttörő, és ezek mind viszonylag kicsi változások a Mailben. De együttesen észrevehető különbséget kell tenniük abban, hogy érezzék magukat az e-mailek felett.

Reméljük, hogy a jövőbeni újdonságok számára is jelei vannak.

Tudja meg, mi új a macOS Catalina programban. És kommentjeiben közölje velünk gondolatait a WWDC 2019-ről!

Legutóbbi hozzászólások