Pages sablon megtervezése

A Pages egy szövegszerkesztő (például a Microsoft Word) eszköz, amely segít a dokumentumok létrehozásában. A Pages használatával létrehozhat és megtervezhet saját sablonokat. A sablon olyan .Pages dokumentumtípus, amely másolja magát, amikor megnyitja ezt a sablonfájlt. A sablonok nagyon hasznosak lehetnek, ha gyakran olyan dokumentumokat készítenek, amelyek sok speciális tervezést és szöveget tartalmaznak (például üzleti levelek, tanúsítványok, óratervek stb.). A jövőbeni dokumentumok alapjául sablonokat használhat. A Pages beépített, professzionális megjelenésű sablonokat tartalmaz. Használhatja az Oldalakhoz kapott sablonokat, vagy létrehozhat saját sablont. Így:

Beépített Pages sablonok

A Pages indításakor kiválaszthat egy meglévő sablonfájlt, amelyből dolgozni szeretne:

A Pages különféle szövegszerkesztő és oldalelrendezési sablonokkal rendelkezik, amelyekkel remek kinézetű dokumentumokat készíthet. Ezeket a sablonokat saját sablonok létrehozásához is módosíthatja. Módosíthatja az oldalelrendezést, a színeket, a stílusokat, a fejléceket stb. Ezután mentse el a dokumentumot sablonként (Fájl menü és válassza a Mentés sablonként lehetőséget).

Tervezze meg saját egyéni sablonját

Kezdhet egy üres dokumentummal is, és megtervezheti saját egyedi sablonját. Ehhez az első szempont, amelyet figyelembe vehet, az általános formátum, például a papírméret, margók, fejlécek / láblécek stb. A sablonnak különféle alapértelmezett értékekkel kell rendelkeznie a táblázatokhoz, a diagramok helyőrzőihez, a szövegekhez stb. Indítson el egy üres oldalt, majd állítsa be az oldal részleteit (méret, margók stb.). Érdemes grafikákat, diagramokat és szövegeket hozzáadni. Hozzon létre saját szövegdobozt. Képek hozzáadása. Határozza meg a helyőrzőit. Ezután mentse sablonként. További részletek a Pages felhasználói kézikönyvében találhatók.

Összefüggő:

Hogyan nyitható meg a Mac .pages fájlformátuma Microsoft Windows rendszeren

iPad: elakadt oldalak, számok, dokumentumok; Újraindítás szükséges

Legutóbbi hozzászólások