iOS 13 vagy iPadOS problémák és azok elhárítása - Hibaelhárítási útmutató

Az Apple mobilplatformjának legújabb íze rengeteg folyamatban van. Az iOS 13 és az iPadOS most a várva várt Sötét módot, számos adatvédelmi és biztonsági fejlesztést, továbbfejlesztett többfeladatos támogatást és számos további változtatást tartalmaz néhány általánosan használt alkalmazásban, például a Fotók, az Emlékeztetők és a Térképek között.

Sajnos az új funkciókkal ellátott új frissítések új problémákkal járnak. Néhány ilyen probléma már csúnya fejet vet az iOS 13 és iPadOS támogató fórumokon.

A jó hír az, hogy ezeknek a bosszúságoknak a nagy részét meglehetősen gyorsan, egyedül tudja kijavítani, az Apple ügyfélszolgálatának felhívása vagy az Apple Genius meglátogatásának megbeszélése nélkül. Itt vannak a fő problémák a tanácsokkal kapcsolatban, hogy mit kell tenni velük.

iOS 13 és iPadOS Általános problémák útmutató - áttekintés

Ebben az iOS 13 és iPadOS útmutatóban bemutatjuk a hibaelhárítást és a közös iOS 13 és iPadOS problémák és bosszúságok kijavítását (vagy kiküszöbölését).

A mély merülést igénylő problémákhoz cikkekhez és forrásokhoz kapcsoljuk, amelyek lépésről lépésre ismertetik az adott probléma megoldását.

Ez az átfogó útmutató több kulcsfontosságú szakaszra oszlik, kezdve az alapvető telepítési és frissítési problémáktól, tippektől és trükköktől, hogy könnyedén kihozza a legfontosabb funkciókat, például az iMessage, a Notes és a Mail új funkcióit és hibaelhárítási ötleteit.

Ahol lehetséges, mi is létrehoztunk egyszerű csalólapok nélkülözhetetlen tippekkel, amelyek az évek során beváltak olvasóink számára, amikor néhány ilyen általános iOS bosszúsággal foglalkoztak. Az olvasók visszajelzései és tippjei a gyors tippekbe is beépülnek.

Tehát, ha iPhone-jának, iPad-jének vagy iPod-jának problémái vannak a telepítéssel, a kommunikációval, a csatlakozással, a kamerával, az akkumulátorral vagy az energiával, először nézze meg ezt az útmutatót, és nézze meg, meg tudja-e oldani a problémát egyedül.

Javasoljuk, hogy először készítsen teljes biztonsági másolatot iPhone-járól, iPad-jéről vagy iPod touch készülékéről.


Ha problémája nincs felsorolva, kérjük, adja hozzá a megjegyzések szakaszhoz.


Kérjük, ossza meg kedvenc tippjeit, trükkjeit és hangolását, vagy küldje el megjegyzéseit képernyőképekkel stb. A [email protected] címre

Itt vannak az iPadOS és az iOS kisebb frissítései!

Az Apple már kiadta a következő kisebb frissítést az iPadOS és az iOS szoftveréhez.

Ha még nem tette meg, csatlakozzon egy számítógéphez az iOS 13.x frissítéséhez, és indítsa újra az eszközt, hogy lássa, megoldja-e a problémákat.

Az Apple felsorolta azokat a problémákat, amelyeket ezek a kisebb frissítések megoldani terveztek a saját kiadási megjegyzéseikben.

Ha bármilyen problémát észlelt, frissítse készülékét a legújabb szoftverre, és tesztelje újra. Ideális esetben számítógéppel frissítse készülékét, mivel ez a szoftver teljesebb telepítése.


Kisebb frissítés után is tapasztalja ezeket a problémákat iPadOS vagy iOS rendszeren? Tudassa velünk, mi folyik a kommentekben!


Az iOS 13 és iPadOS telepítési hibák és problémák kijavítása

Ha a legújabb iOS 13 vagy iPadOS frissítést próbálja telepíteni, de a frissítéssel gondjai vannak, rengeteg megoldás létezik.

Gyakori okok, amelyek miatt előfordulhat, hogy az iOS 13 nem frissül

Öt fő oka van annak, hogy az iOS-frissítéseket nem lehet telepíteni:

 • az ingyenes tárhely hiánya az iPhone-on vagy iPaden
 • nincs elég töltés a készüléken
 • alacsony minőségű Wi-Fi erősség
 • problémás Proxy vagy VPN
 • Az Apple szerverek elfoglaltak, ami késlelteti a telepítést.

Az iOS 13 vagy iPadOS telepítése előtt hozzon létre ingyenes tárhelyet iPhone vagy iPad eszközén

Először győződjön meg arról, hogy legalább 4–6 GB szabad hely áll rendelkezésre az eszközön a frissítéshez - ellenőrizze eszközének tárhelyét Beállítások> Általános> [iDevice] Tárolás.Ha nincs legalább 4 GB szabad hely, távolítson el néhány alkalmazást, fotót, videót vagy más tároló disznót, és szabadítson fel több helyet az eszközön.

Miután elegendő helyet szabadított fel, indítsa újra készülékét, és próbálkozzon újra az iOS 13 vagy az iPadOS telepítésével.

Hogyan szabadulhatok meg az „Egyéb” helytől iPhone, iPad vagy iPod touch készülékemen?

Sok felhasználó küzd azért, hogy elegendő szabad helyet szabadítson fel az iOS 13 vagy az iPadOS számára, mert ennyi tárhelyet az „Egyéb” vagy a „Rendszer” adatok foglalnak el. Nézze meg ezt a cikket, hogy megtudja, mit tehet ez ellen.

Mi van, ha nem tudok elegendő helyet felszabadítani az iOS 13 vagy az iPadOS telepítéséhez?

Nehéz megtisztítani a 4–6 GB szabad területet, ha iPhone vagy iPad készüléke csak 16 GB-tal rendelkezik. Ha ez az eset áll fenn, próbálja meg számítógépét frissíteni. Csatlakozzon az iTunes-hoz vagy a Finderhez, és ezzel ellenőrizze a készülék frissítéseit. Ennek hiányában készítsen biztonsági másolatot és törölje készülékét. Ezután telepítheti a frissítést és visszaállíthatja a biztonsági másolatot.

Az iOS 13 vagy az iPadOS frissítése többször nem sikerül?

Ismételt telepítési hibák esetén javasoljuk, hogy frissítse eszközét az iTunes (MacOS Mojave és újabb verziók, valamint Windows esetén) vagy a Finder (MacOS Catalina és újabb verziók) használatával. Az iTunes vagy a Finder segítségével történő frissítéskor az Apple telepíti az iOS vagy az iPadOS teljes verzióját. eszközére, beleértve az összes kódváltást és az összes változatlan kódot.

A Szoftver frissítés funkciót a készülékénBeállítások kbhogy az internetes frissítés csak azt a kódot telepíti, amely megváltozott, és nem teljes iOS vagy iPadOS frissítés.

Ha VPN-t vagy proxyt használ iPhone vagy iPad eszközén, tiltsa le, és próbálja meg telepíteni. Módosítsa a Wi-Fi DNS-szolgáltatást 8.8.8.8 vagy 8.8.8.4 értékre, és ellenőrizze, hogy vannak-e még problémái az iOS 13 vagy az iPadOS telepítésével.


Mély merülés az iOS 13 és az iPadOS telepítési hibáiba: Hiba történt az iOS 13 vagy iPadOS telepítésekor iPhone vagy iPad készülékre? Hogyan lehet javítani


Elakadt a Boot loopon vagy az Apple logón, amikor frissít iOS 13 vagy iPadOS rendszerre?

Az iOS és iPadOS frissítésekkel hébe-hóba sok régebbi eszköz a frissítés vége felé elakad az Apple logón. A letöltési és ellenőrzési folyamat csuklás nélkül megy végbe, de a frissítés sikertelen, elakad az Apple logó vagy a rendszerindítási ciklus folyamatánál.

Ha ebben a helyzetben találja magát, a legjobb dolog az Kényszer újraindítás iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét. Ezután próbálja meg újra telepíteni a frissítést, akár a Beállításokból, akár a számítógép segítségével. Ha ez nem működik, töltsön le egy friss iOS 13 vagy iPadOS IPSW fájlt az ipsw.me webhelyről, és ezzel frissítse eszközét.

Tudjon meg többet a ritka telepítési problémák kijavításáról az alábbi útmutató segítségével:

  Több felhasználó megállapította, hogy miután frissítette iPhone vagy iPad készülékét a legújabb frissítésre, egy értesítés megkövetelte, hogy frissítse Apple ID-adatait. Ez nem nagy kérdés, itt megtudhatja, hogyan lehet megoldani.

  Hogyan lehet váltani az iOS 13 vagy az iPadOS bétáról a nyilvános iOS 13 és iPadOS rendszerre

  Ha tesztelte az iOS 13 verzióját az Apple béta szoftverprogramján keresztül, akkor törölnie kell a béta profilt a Beállításokból, hogy visszatérjen az általános kiadásokra:

  1. Menj Beállítások> Általános> Profilok elemre.
  2. Érintse meg az iOS 13 és iPadOS 13 Beta profilt.
  3. Koppintson a Profil eltávolítása.

  Legközelebb, amikor az Apple későbbi szoftverfrissítést bocsát ki, mint az Ön jelenlegi Beta szoftvere, a szokásos módon frissítheti a Beállításokból.


  Sikerült megoldania az iOS 13 vagy az iPadOS telepítési problémáit? Tudassa velünk, hogyan tette meg a megjegyzéseket!


  Csatlakozási problémák: Wi-Fi, Bluetooth, GPS és egyéb kapcsolódási problémák az iOS 13 és az iPadOS rendszeren

  Az iOS 13 és az iPadOS támogatja a Wi-Fi Alliance legújabb szabványát, hogy biztonságos böngészési élményt nyújtson Önnek.

  Az Apple olyan funkciókat is bemutatott, amelyek lehetővé teszik az iPhone, iPad vagy iPod touch számára, hogy emlékezzen a népszerű Wi-Fi hálózatokra, amelyekhez gyakran csatlakozik. Olvassa el az új Wi-Fi adatvédelmi funkciókat és az iOS 13 vagy az iPadOS egyéb fejlesztéseit.

  Gyakori okok, amelyek miatt a Wi-Fi-nek problémái vannak az iOS 13 vagy az iPadOS rendszerrel

  Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb okokat, amelyek miatt lassú Wi-Fi vagy rossz kapcsolat tapasztalható az új mobil operációs rendszerre történő frissítés után:

  • Az útválasztónak firmware-frissítésre vagy visszaállításra van szüksége.
  • Az útválasztó speciális beállításai helytelenek, különösen akkor, ha Mesh hálózaton van (ellenőrizze a roaming sebesség beállítását).

  Mély merülés 10 a Wi-Fi-problémák kijavításának leggyakoribb megközelítései közül az iOS 13 / iPadOS frissítése után


  A legtöbb Wi-Fi problémát könnyedén megoldja ez a három megközelítés. Próbálja ki mindegyiket, és nézze meg, megoldja-e a problémáját:

  1. A Beállítások között felejtse el a Wi-Fi hálózatot, majd az újbóli csatlakozás előtt indítsa újra az eszközt és az útválasztót.
  2. A készüléken állítsa vissza a hálózati beállításokat a következőn keresztül: Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása.
  3. A készüléken állítsa vissza az összes beállítást a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása.

  Wi-Fi csatlakozási problémák az iPad Air 2 felhasználók számára

  Az iPadOS tegnapi kiadásával egy új hibát fedeztek fel, amely csak úgy tűnik, hogy csak az iPad Air 2 eszközöket érinti. Ezzel a hibával a felhasználók nem tudnak csatlakozni egy Wi-Fi hálózathoz, mivel az iPad folyamatosan arra kéri őket, hogy adja meg újra a jelszót.

  Annak ellenére, hogy számtalanszor megadta a helyes jelszót, az iPad Air 2 soha nem csatlakozik a Wi-Fi-hez. Ehhez van pár megoldás: távolítsa el a jelszót a Wi-Fi-hálózatról, vagy törölje és állítsa vissza az iPad-et.

  Ha eltávolítja a jelszót a Wi-Fi hálózatról, elkerüli ezt a hibát, de veszélyezteti a hálózathoz csatlakoztatott összes eszköz biztonságát is. Nem tanácsos. Néhány felhasználó MAC-szűrő alkalmazásával itt találhatott középutat.

  Alternatív megoldásként hatékony megoldásnak tűnik az iPad Air 2 törlése és a szoftver újratelepítése az iTunes segítségével. Ennek elvégzése azonban nagyon időigényes. Először meg kell győződnie arról is, hogy rendelkezik-e biztonsági másolattal!


  Mély merüljön el arról, hogyan lehet visszaállítani egy lezárt eszközt, amely nem csatlakozik az internethez iOS: Minden a DFU-ról és a helyreállítási módról


  Az AirPort Utility alkalmazás folyamatosan összeomlik iPadOS és iOS 13.1 rendszereken

  Az AirPort felhasználói kétségbe vannak esve, mivel az alkalmazás többször összeomlik az új szoftveren. Az Apple iOS és iPadOS 13.1 frissítése nem oldotta meg ezt a problémát, és jelenleg nincsenek megbízható megoldások.

  Egyes felhasználók szerint a Wi-Fi szkenner bekapcsolása a Beállításokban segít, mások azonban még mindig veszteségesek.

  Remélhetőleg az AirPort Utility stabilabb lesz az Apple következő frissítésében.


  Tudja, hogyan lehet megoldani ezt a problémát? Kérjük, ossza meg velünk az oldal alján található megjegyzésekben!


  GPS-pontossággal kapcsolatos problémák a frissítést követően?

  A korábbi iOS-platformokon tapasztalt GPS-problémák közül sok megoldást kapott az iOS 12-ben. Megállapítottuk, hogy a GPS-funkció stabil és erős még az iOS 13 bétáin belül is.

  A GPS pontossága a látható GPS műholdak számától függ. Az összes látható műhold megkeresése több percig is eltarthat, a pontosság az idő múlásával fokozatosan növekszik.

  Ha az iOS 13 frissítést követően GPS-pontossággal kapcsolatos problémák merülnek fel, az Apple két kulcsfontosságú intézkedést javasol az eszköz GPS-erősségének javítására:

  1. Győződjön meg arról, hogy a dátumot, az időt és az időzónát helyesen állította be az eszközön Beállítások> Általános> Dátum és idő. Ha lehetséges, használja Állítsa be automatikusan. Kapcsolja ki és be, és ellenőrizze, hogy javul-e a pontosság.
  2. Tartson tiszta képet több irányban. A falak, a járműtetők, a magas épületek, a hegyek és egyéb akadályok elzárhatják a GPS műholdak látóterét. Ebben az esetben a készülék Wi-Fi vagy mobilhálózatok segítségével határozza meg a helyzetét, amíg a GPS műholdak ismét láthatók lesznek.

  A pletykák szerint az R 11 helymeghatározó új processzor az iPhone 11 modellekben várhatóan ultraszéles sávú technológiával rendelkezik, amely még pontosabbá teszi a helymeghatározást.


  Mély merülés hozzászólásunkkal: GPS-problémák az iPhone-val a legújabb iOS-frissítés után


  Fontos GPS-megjegyzés olyan régebbi iPhone és iPad modellekhez, amelyek nem jogosultak új frissítésekre

  Azok a felhasználók, akik régebbi iPhone-okkal vagy iPad-ekkel rendelkeznek, és akik nem tudtak frissíteni az iOS 12 rendszerre, nézzék meg az Apple iOS 9.3.6 és iOS 10.3.4 frissítéseit. Az Apple ezen exkluzív frissítéseit (2019 júliusában jelentették be) a régebbi eszközök GPS-sel kapcsolatos problémáinak kezelésére szolgálták.

  Az Apple megemlítette, hogy:

  2019. november 3-tól egyes, 2012-ben és korábban bevezetett iPhone- és iPad-modellekhez iOS-frissítésre lesz szükség a pontos GPS-helymegtartás, valamint a helyes dátum és idő megőrzése érdekében. Ez annak a GPS időbeli átfordulásnak tudható be, amely más gyártók GPS-képes termékeit kezdte érinteni 2019. április 6-án. Ez csak 2019. november 3-án érinti egyetlen eszközt sem.

  Kapcsolódási problémák az iPadOS és az USB-meghajtó, az egér vagy más kiegészítők között

  Az iPadOS és az iOS 13 az Apple első nagy mobilplatformja, amely teljes támogatást nyújt a külső tárhelyhez.

  Az iOS 13 és az iPadOS is teljes mértékben támogatja a külső meghajtókat.

  Azok számára, akik iPad-jünket és iPhone-junkat fényképekhez vagy más adathordozókhoz használjuk, a külső tárhelyek olvasásának és feldolgozásának képessége jelentős előny.

  A külső meghajtók integrációja iPhone vagy iPad készülékével a Files alkalmazáson keresztül történik, amelyet szintén új követelményeknek, például a beágyazott mappák támogatásának megfelelően alakítottak ki.

  Számos USB meghajtót és több iPhone-t használó külső meghajtót teszteltünk az iOS 13 és az iPadOS rendszerű iPad-ekkel az elmúlt hónapokban. Az iPad vagy az iPhone és a meghajtó közötti csatlakozási vagy hozzáférési problémák sok okból fakadhatnak.

  Gyakori okok, amelyek miatt az iPad vagy iPhone nem csatlakozik külső tárhelyhez

  • A meghajtású meghajtók, sőt egyes nem meghajtású meghajtók is csak akkor működnek, ha a készüléket áramforráshoz csatlakoztatják.
  • A külső meghajtó formátuma hibás vagy nem kompatibilis az iOS 13 és az iPadOS rendszerrel.
  • Le kell állítania iPhone vagy iPad készülékét, majd csatlakoztatnia kell a külső meghajtót, mielőtt újra bekapcsolná.
  • Az USB-tartozék engedélybeállításai hibásak, ellenőrizze őket a Beállítások alkalmazásban.
  • A meghajtó működéséhez speciális csatlakozásra, kábelre vagy adapterre van szükség.

  Merüljön el az iPad, iPhone és a külső tárhely hibaelhárítási útmutatónkban, hogy többet tudjon meg a külső meghajtókról


  1. teljesítménytipp: Töltheti fel filmjeit és zenéit a külső tárhelyre, és megtekintheti vagy meghallgathatja őket a készüléken anélkül, hogy másolni kellene a fájlokat, ezáltal megtakarítva a készüléken tárhelyet. Kipróbáltuk a SanDisk iXpand és elégedettek voltak az eredményekkel.

  2. teljesítmény-tipp: Most könnyen mentheti iPhone vagy iPad fényképeit egy külső meghajtóra. Hasonlóképpen, a zip és a kicsomagolás funkciók szellősebbek az új Files alkalmazással az iPadOS-on.

  Mi a helyzet az egér vagy a trackpad csatlakoztatásával az iPad-mel?

  Az Apple saját Magic Mouse-ján kívül nem láttunk túl sok problémát az egér vagy a trackpad iPadOS-szal történő összekapcsolásával kapcsolatban. Íme néhány általános tipp, amelyet érdemes megfontolni, ha problémákba ütközik:

  • Ellenőrizze, hogy az egér vagy az érintőpad még nincs csatlakoztatva egy másik eszközhöz.
  • Ha az egér vagy az érintőpad rendelkezik főkapcsolóval, ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva.
  • Frissítse az iPhone vagy iPad szoftverét.
  • Adott esetben töltse fel teljesen az egeret vagy az érintőpadot, vagy cserélje ki az elemeket.
  • Vizsgálja meg a csatlakozókat, kábeleket és csatlakozókat, hogy nincsenek-e rajta fizikai sérülések.
  • Próbálja meg hozzáadni az egeret vagy az érintőpadot a Kisegítő lehetőségek Kapcsolóvezérlés beállításai között.
  • Indítsa újra iPhone vagy iPad készülékét, valamint az egeret vagy a kezelőpadot.
  • Válassza le az egeret vagy az érintőpadot mindenről, és próbálja meg újra csatlakoztatni.

  Merüljön el a tippekben, amikor az egér és a kezelőpad nem működik az iPad készülékével.


  Oldalkocsi beállítása, csatlakozás és használhatósági problémák

  Az oldalkocsi egyike azoknak a funkcióknak, amelyek sok felhasználó számára fontos motivációs tényezőnek bizonyultak az iPadOS béta sávjára. Ennek eléréséhez többé nincs szüksége harmadik féltől származó alkalmazásra, és a felhasználók erre figyelnek.

  Fantasztikus, ha iPad kijelzője duplán megjelenik, mint extra monitor a MacOS Catalina rendszert futtató Mac számítógépén. Az iPadOS ezen vadonatúj szolgáltatása egyszerűen beállítható és használható.


  Ha problémái merülnek fel iPadjének Sidecar megjelenítő eszközként történő beállításával az iPadOS frissítése után, akkor merüljön el mélyrehatóan az Oldalkocsis hibaelhárítási útmutatónkban.


  Kommunikációs problémák: iMessage, FaceTime, eSIM és egyéb kommunikációs problémák az iOS 13 és az iPadOS rendszeren

  Az Apple tartalmaz néhány új funkciót az iMessage és a FaceTime számára az iOS 13 és iPadOS használatával, beleértve az eSIM és a dual SIM támogatást mindkét telefonszámhoz, jobb keresést az Üzenetek alkalmazásban, valamint egy új felhasználói profil részt, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza, kit szeretne megosztani a nevével vagy fotókat.

  És természetesen vannak új animoji arcok, amelyeken egér, polip és tehén található. És rengeteg új memoji testreszabás is létezik, a sminktől kezdve a piercingek minden típusáig.

  A frissítés után nem ritka, hogy az Üzenetek, a FaceTime vagy akár a Telefon alkalmazással is problémák merülnek fel. Vessünk egy pillantást néhány gyakori kérdésre.

  Üzenetalkalmazás és iMessage problémák az iOS 13 és az iPadOS használatával

  Az első alkalommal, amikor iOS 13 vagy iPadOS rendszerre frissíti, megnyitja az üzenetet, hogy az Messages indexeli. Ha ezt látja, ne aggódjon - ez az Messages jelentősen továbbfejlesztett keresési funkciójának várható része.

  Megakadt az iMessage vagy a FaceTime aktiválásra várva?

  Jelentős iOS vagy iPadOS frissítés után előfordulhat, hogy az iMessage és a FaceTime újra kell aktiválódnia. Alkalmanként elakadnak ebben a folyamatban, különösen akkor, ha az Apple szervereit kérések sújtják.

  Ami általában működik, az az iMessage vagy a FaceTime kikapcsolása, majd 20-30 másodperc várakozás és visszaváltás arra kényszerítve a szolgáltatásokat, hogy újból csatlakozzanak az Apple szervereihez.

  • Az iMessage esetében: Lépjen a következőre:Beállítások> Üzenetek> iMessage
  • FaceTime esetén: Lépjen a következőre: Beállítások> FaceTime lehetőséget

  Hiányoznak fotók és mellékletek az iMessage beszélgetéseiből?

  Az iMessage egyik legjobb tulajdonsága, hogy kiváló minőségű fényképeket küldhet barátainak és családtagjainak. Sokan lenyűgöző fotógyűjteményeket gyűjtöttünk beszélgetéseink során, amelyek krónikusan mutatják be kapcsolatainkat az elmúlt években.

  Aggasztónak tűnik azonban, hogy a meglévő fotók eltűntek az iOS 13 üzeneteiből. Amikor megérinti az „i” gombot a beszélgetés tetején, meg kell jelennie az összes adathordozón.

  Ha nem látja a fényképeit, akkor valószínűleg az eszköz indexeli az összes üzenetet a továbbfejlesztett keresési funkcióhoz.

  Az indexelés befejezése után látnia kell, hogy a készülék visszatér a normális viselkedéshez - a szükséges idő az internet sebességétől és az Üzenet alkalmazás által tárolt adatoktól függ.

  Addig is visszagörgetheti a beszélgetéseket, és megtalálhatja a fotókat, így azokat nem törölték.


  Az Apple szerint az iOS 13.2+ verzió frissítése kijavította ezt a problémát. Neked sikerült ez?


  Az üzenetek nem szinkronizálódnak az eszközök között?

  Ha az Üzenetek nem szinkronizálnak az eszközök között, mindenképpen kapcsolja be az Üzeneteket minden eszköz iCloud-beállításaiban.

  MenjBeállítások> [Az Ön neve]> iCloud> Üzenetekés kapcsolja be az összes eszközén.

  Ha már be van kapcsolva, próbálja meg kikapcsolni, várjon kb. 10 másodpercet, majd kapcsolja be újra.

  Ahhoz, hogy az üzenetek szinkronizálódhassanak egy Mac számítógéppel, futtatnia kell a macOS High Sierra 10.13.5 vagy újabb verziót.


  Merüljön el mélyebben az Üzenetek alkalmazásban, az iMessage cikkünkben, és nem működik az iOS 13 vagy az iPadOS? Javítsd ki még ma

  A FaceTime problémákkal kapcsolatban olvassa el ezt a cikket. Miért nem működik a FaceTime az iOS 13 és iPadOS rendszerekben? Hogyan lehet kijavítani


  eSIM és Dual-SIM támogatás az iOS 13 rendszerben

  Utolsó kommunikációs elemünk, amelyet megértettünk, az eSIM és az iOS 13. Feltétlenül olvassa el részletes útmutatónkat, ha fontolóra veszi, hogy fizikai SIM-ről váltson e-SIM-re. Kiemeljük a különféle választási lehetőségeket, hordozói opciókat és egyéb lényeges elemeket.

  A kapcsolódási problémákkal és a kettős SIM-hez kapcsolódó egyéb beállításokkal kapcsolatban olvassa el mély merülés útmutatónkat, amelyet frissítettek az iOS 13 rendszerhez.

  Ha frissített egy új iPhone-ra, és szeretné átvinni eSIM-jét az új eszközre, érdemes megnéznie ezt a cikket.


  Sikerült megoldania iOS 13 vagy iPadOS kommunikációs problémáit? Tudassa velünk, hogyan tette meg a megjegyzéseket!


  Szinkronizálási problémák: iCloud, Emlékeztetők alkalmazás, Mail alkalmazás, Apple Music és még sok más

  A Mailen kívül az iOS 13 és iPadOS bétatesztelése során nem találkoztunk túl sok problémával. A legtöbb megjelenő probléma elsősorban az iCloud szinkronizálási problémáival volt kapcsolatos.

  Például a frissítés után azt tapasztaltuk, hogy nem találunk néhány régi jegyzetet, sem pedig a PDF és a Könyvek tartalmát. A legjobb megoldás, amelyet erre találtunk, a Notes vagy a Könyvek be- és kikapcsolása az iCloud-ban, majd az iOS 13 vagy iPadOS számára megnyitott alkalmazásokkal rengeteg időt hagyva az összes tartalom újbóli beolvasására.


  Mély merüljön el a Notes problémákkal kapcsolatban a cikkünk megjegyzéseivel, amelyek nem működnek iPadOS vagy iOS 13 rendszeren


  Hiányzó emlékeztetők vagy emlékeztető listák Üres a frissítés után?

  Hiányoznak az emlékeztető listák az iPhone-on az iOS 13-ra történő frissítés után?

  Ha ezt látja, akkor nincs egyedül. Sok felhasználó tapasztalja ezt a problémát a frissítést követően. Úgy tűnik, hogy a probléma kiváltó oka az iCloud szinkronizálási problémái körül van.

  Az emlékeztetők sokáig szinkronizálódnak az eszközök és általában az iCloud között. Adjon neki egy napot, és remélhetőleg az emlékeztető listák és az elemek önmagukban kezdnek feltöltődni.

  Egyes felhasználóknak több mint három napot kellett várniuk, mire minden emlékeztetőjük visszatér. De visszatértek.

  Mi van, ha az Emlékeztetőim nem térnek vissza?

  Reméljük, hogy az iOS 13.1.1 megoldotta ezt a problémát. Megpróbáltunk kijelentkezni az iCloudból, és korlátozott sikerrel jelentkezhettünk be ennél a kérdésnél.

  Egyes felhasználók arról számolnak be, hogy amikor megnyitja az emlékeztetőket az iCloud.com webhelyen, a szinkronizálásra kényszerül, hogy folytatódjon az eszközein.

  Akárhogy is, ha aggódik az elveszett emlékeztetők miatt, ellenőrizheti őket az iCloud.com webhelyen, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem törölték-e őket:

  1. Számítógépén nyissa meg az iCloud.com oldalt, és jelentkezzen be Apple ID-jével.
  2. Kattintson az Emlékeztetők elemre, és ellenőrizze a fiókjában elérhető összes elemet
  Ellenőrizze az emlékeztető listákat és elemeket az iCloud.com oldalon
  • Ha néhány emlékeztető hiányzik az iCloud.com webhelyről, kattintson a fiókjára, és válassza a lehetőséget Fiók beállítások.
  • Görgessen az oldal aljára, és keresse meg a Fejlett szakasz. Az elveszett vagy törölt emlékeztetőket ezzel a funkcióval állíthatja vissza

  Vigyázat:Ha mégis úgy dönt, hogy „frissíti” az Emlékeztetők alkalmazást az iOS 13 rendszeren az új funkciók megszerzése érdekében, elveszítheti az iPhone és a Mac összes szinkronizálási funkcióját.

  Az emlékeztetők szinkronizálása Mac számítógépére csak a MacOS Catalina verzióra történő frissítés után fog működni, amelynek megjelenése a hónap végén várható. Ha az Emlékeztetőket használja Mac számítógépén, akkor még ne frissítse az iOS 13 vagy iPadOS Emlékeztetők alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén.


  Merüljön el az új Emlékeztetők alkalmazásban az Útmutató a megosztott listák beállításához és kezeléséhez az iOS 13 új Emlékeztetők alkalmazásában


  A Mail alkalmazásnak túl sok problémája van az iOS 13-ban és az iPadOS-ban

  Az iOS 13 és az iPadOS natív Mail alkalmazásának túl sok problémája van sok olyan felhasználó szerint, akik nemrég frissítették iPhone vagy iPad készüléküket.

  Nem tudja ellenőrizni a szerver identitását, vagy nincs küldő / nincs tárgy az e-mailjein?

  A formázással kapcsolatos néhány kérdésen kívül az eddig jelentett fő problémák a következők:A kiszolgáló azonosítása nem ellenőrizhető”Hibaüzenetek az e-mailek és a megjelenő e-mailek megnyitásakor „Nincs küldő” vagy "Nincs tárgy" vagy mindkettő!


  Az iOS és az iPadOS 13.1+ frissítése megoldja a levelekkel kapcsolatos legtöbb problémát. Neked sikerült ez?


  A kiszolgálóazonosság körüli első hibát illetően az egyetlen megoldás az, ha eltávolítja az e-mail fiókját, majd újból felveszi. Beállítások> Fiókok és jelszavaka fiókok eltávolításához és újbóli hozzáadásához. Hacsak nem POP e-mailt használ, nem szabad elveszítenie az adatait.

  Láttuk aNincs küldő / nincs téma”Kérdés már régebbi iOS-kiadásoknál. Ami akkor leginkább működött, az a Dátum / Idő automatikus beállításainak átkapcsolása és a készülék újraindítása. Érdemes kipróbálni, ha problémái vannak ezzel a problémával.

  Nem lát semmilyen lehetőséget az archiválásra, az összes megválaszolására vagy az továbbításra e-mail megtekintése közben?

  Az iOS 13 és az iPadOS elrejtett néhány általános e-mail opciót, például az összes megválaszolását és az üzenet továbbítását.

  E-mail megtekintésekor most csak a Kuka és a válasz ikon látható. Az alsó sorban nincsenek más ikonopciók, mint régen.

  De ez könnyű változás!

  Csak érintse meg azt a válasz ikont, és megjelenik az összes további e-mail opció, például az Összes válasz, továbbítás, megjelölés, áthelyezés, archiválás, megjelölés stb.

  Nem tudjuk, miért hajtotta végre ezt a változtatást az Apple, mivel sok üres hely áll rendelkezésre a további ikonok és opciók számára. Az iPhone láblécét számos hasznos ikon és művelet töltheti ki az e-mailek számára.

  De egyelőre ez az, ami van.

  Az iOS 13.1-nek és az iOS 13.1.1-nek meg kell oldania e levelekkel kapcsolatos problémák többségét

  Még nem kaptunk olyan jelentést az olvasóktól, amelyek lehetséges megoldásokat kínálnának a Mail alkalmazással kapcsolatos problémákra az iOS 13 rendszeren.


  Addig is, miért ne nézhetne meg harmadik féltől származó Mail alkalmazásokat, vagy mondja el nekünk kedvenc alternatíváit a megjegyzésekben.


  Az Apple Music Library üres vagy nincs szinkronizálva az iOS 13-ra történő frissítés után

  Több felhasználó arról számolt be, hogy az Apple Music nem szinkronizálódik, és a zenekönyvtár üres, miután eszközüket iOS 13 vagy iPadOS rendszerre frissítették.

  Láttuk ezt a problémát az iOS 13 GM, valamint az iOS 13.1 Beta 3 alkalmazással.

  A felhasználók arról számolnak be, hogy amikor megpróbálnak lejátszani egy olyan dalt, amelyről tudják, hogy létezik könyvtárukban, üzenetet kapnak, hogy „Ez a dal nem érhető el az Ön országában vagy régiójában.”

   A jó hír az, hogy az Apple Music könyvtárát nem törölték ki, és még mindig néhány időigényes lépés segítségével. Ehhez számítógépet kell használnia.

   Az Apple Music könyvtár iOS 13 vagy iPadOS rendszerrel történő visszaállításához kövesse az alábbi lépéseket:

   1. Készítsen biztonsági másolatot iPhone-ról az iTunes segítségével. Az iCloud biztonsági másolat nem segít, iTunes biztonsági másolatnak kell lennie.
   2. Töltse le a legfrissebb IPSW fájlt az iOS 13 és eszközéhez az ipsw.me vagy más forrásból.
   3. Az iTunes használatával állítsa vissza iPhone-ját a letöltött IPSW fájl segítségével.
   4. A folyamat befejezése után állítsa vissza az első lépésben készített biztonsági másolatból.
   5. Indítsa újra az iPhone-t, majd indítsa el az Apple zenét az ellenőrzéshez

   Mélységesen merüljön el az Apple Music problémáival kapcsolatban cikkünkben: Hogyan javítható az Apple Music, amely nem működik iPhone / iPad készüléken


   A lejátszási listák nem megfelelő grafikával rendelkeznek az iOS és az iPadOS 13.1 operációs rendszereken

   Ha sok különböző lejátszási listát szeretnél létrehozni a zenédhez, akkor észreveheted, hogy az Apple Music alkalmazás grafikája megváltozott. Sok felhasználó megjegyezte, hogy a művet most véletlenszerűen választják ki, anélkül, hogy feltétlenül képviselnék a lejátszási listában szereplő dalokat.

   Ez egy hiba az iOS és az iPadOS rendszeren, de sajnos a 13.1 kiadásával nem sikerült kijavítani.

   Manuálisan kiválaszthatja a kívánt műalkotást az iTunes alkalmazásból, ez azonban azt jelenti, hogy nem kapja meg a keresztmetszetű lejátszási lista grafikáját, amelyet általában az Apple Music tartalmaz. Csak így lehet eltávolítani mindenlejátszási listát, és manuálisan hozza létre azokat.

   Alternatív megoldásként várja meg az Apple következő frissítését, és reméljük, hogy ezúttal megoldja a problémát!

   A parancsikonok nem működnek a CarPlay-vel az iOS 13 rendszerben

   A Siri parancsikonok egy fantasztikus eszköz az iOS rendszerben, amely csak az iOS 13 használatával válik erősebbé. Használhatja őket egyedi, Siri által vezérelt funkciók létrehozására a készülék mindenféle dolgához.

   Sok felhasználó okosan hozta létre a Siri parancsikonokat a CarPlay használatához, hogy vezetés közben ne kelljen az iPhone képernyőjére nézni. De úgy tűnik, hogy az iOS 13 problémákat okoz ezzel, mivel a Siri parancsikonok jelenleg nem működnek a CarPlay-vel az iOS 13-ban.

   Szerencsére van néhány javaslatunk, amelyekkel megpróbálhatja kijavítani:

   1. Újrakezd:Kapcsolja ki az iPhone készüléket és az autóban működő szórakoztató rendszert, majd csatlakoztassa őket újra.
   2. A Siri ki- és bekapcsolása: Mivel a Siri parancsikonok az iPhone személyi asszisztensét használják, próbálja újraindítani a probléma megoldásához. MenjBeállítások> Siri & Spotlightmajd kapcsolja be az összes Siri opciót az újraindításhoz.
   3. A Bluetooth ki- és bekapcsolása: Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és kapcsolja ki a Bluetooth-ot, várjon egy percet, mielőtt bekapcsolná és újra csatlakoztatná készülékét.
   4. Hálózati beállítások visszaállítása: Ez alaphelyzetbe állítja a készülék hálózataival kapcsolatos összes dolgot, beleértve a Wi-Fi jelszavakat is. MenjBeállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása.

   Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, hogy mire használja a Siri parancsikonokat a CarPlay használatával. Ezek a tippek segítettek kijavítani?


   Az epizód nem érhető el a Podcasts alkalmazásban?

   Amikor megpróbálja lejátszani a kedvenc Podcast-műsorának egy epizódját, lát egy hibaüzenetet, amely azt mondja, hogy az epizód ideiglenesen nem érhető el?

   Tapasztalataink szerint azt tapasztaltuk, hogy ez a hibaüzenet elsősorban akkor jelenik meg, ha gyenge a Wi-Fi vagy a mobil jel. A bosszúság javításának legjobb módja az, ha a Podcastok mobil beállítását kikapcsolja, majd BE állásba, majd a Podcastok alkalmazás újraindítását.

   Érintse meg Beállítások> Mobil és görgessen lefelé, és keresse meg a Podcasts alkalmazást. Váltsa itt a mobilbeállítást OFF, majd ON állásba. Most próbáld ki, és csuklás nélkül kell működnie! Csak azt kívánjuk, hogy a hibaüzenet jobban kezelhető legyen.

   Problémák vannak a kezdőképernyővel, az alkalmazásokkal és a 3D érintéssel vagy a Haptic touch funkcióval

   Az iOS 13 és az iPadOS mindenki számára elérhetővé teszi a 3D érintési műveleteket, beleértve azokat az eszközöket is, amelyek korábban nem támogatták a 3D Touch funkciót.

   Az iOS 13 és az iPadOS segítségével a haptikus és a 3D érintés pontosan ugyanazokat a dolgokat hajtja végre.

   A változás azt is jelenti, hogy használhatja a Gyors műveleteket és a Peek alkalmazást az iPad készülékeken, amelyeken még soha nem volt 3D Touch. (És igen, aktiválhatja ezeket a funkciókat egy Apple ceruzával is.)

   Ezeket gyorsműveleteknek nevezzük, és velük együtt, amikor megnyomja és lenyomva tartja az alkalmazás ikonját, lehetőségeket kap az alkalmazással kapcsolatos műveletek gyors végrehajtására.

   Például, ha hosszan lenyomja a WiFi gombot a Vezérlőközpontban, lehetőségeket kap arra, hogy gyorsan csatlakozzon az elérhető hálózatokhoz a Beállítások alkalmazás megnyitása nélkül.

   Sajnos néhány ember nagyon boldogtalan, mert bizonyos 3D Touch funkciók, például a Pop elhagyják a helyszínt.

   Ezen a ponton nem tilthatja le a hosszan tartó megnyomást a 3D érintéses menük visszaszerzéséhez, de haptikus visszajelzést kap, ha hosszan lenyomja a Gyorsművelet opciókat.

   Tekintettel arra, hogy a legújabb iPhone 11-es modellek nem tartalmazzák a 3D Touch funkciót, nincs más dolgunk, mint az iOS 13 és az iPadOS haptikus érintésű Gyors műveletei.

   Ki szeretné kapcsolni a Gyors műveleteket?

   Sajnos nem, az iOS 13-ban vagy az iPadOS-ban nincs mód a Gyors műveletek letiltására. Legalábbis még nem.


   Merüljön el mélyen a haptikus érintésekben a Mi az a Haptic Touch az iPhone XR készüléken


   Az iPad ikonjai túl kicsiek vagy nagyok?

   Az iPadOS segítségével az Apple néhány lehetőséget kínál a kezdőképernyőnk megjelenésére! Ez a változás két lehetőséget tartalmaz: egyet a Több ikonok a képernyőn és egy a Nagyobb ikonok a képernyőn.

   Módosítsa iPad kezdőképernyőjének elrendezését

   1. MenjBeállítások> Kezdőképernyő és dokkoló vagy a Beállítások> Kijelző és fényerő elemet
   2. Görgessen le a szakaszig App ikonok vagyKezdőképernyő elrendezése
   3. Választ Több kisebb ikonok és a képernyőn megjelenő további alkalmazásikonok esetén - lehetősége van a megjelenítésre is Ma nézet a kezdőképernyőn
   4. Választ Nagyobb nagyobb ikonokhoz, kevesebb alkalmazással az egyes képernyőkön -Ma nézet nem jelenik meg a kezdőképernyőn

   Ha többet szeretne megtudni az iPadOS kezdőképernyőjének lehetőségeiről, olvassa el ezt a cikket: A Kezdőképernyő alkalmazásikonjainak és a Mai nézet testreszabása az iPadOS alkalmazásban

   Az alkalmazás ikonjai még mindig nem elég nagyok?

   Ha a kezdőképernyő elrendezéséhez nem elég a Nagyobb kiválasztása, akkor kísérletezhet iPadje kisegítő lehetőségeivel Zoomolás.A zoom használatával nincs mindenki számára megfelelő méret, ezért ki kell próbálni a variációkat, hogy megtaláld, mi a legjobb az Ön és a szemed számára!

   Játsszon körül iPadje zoom opcióival, hogy megfelelő legyen az Ön számára!
   • MenjBeállítások> Kisegítő lehetőségek
   • Koppintson a Zoomolás
   • Toggle Zoomolás tovább

   Ismét kísérletezzen az Ön számára legmegfelelőbb zoom beállításokkal!

   • Kövesd a Fókuszt: Kövesse nyomon a választásokat, a szöveg beillesztési pontját és a gépelését
    • Ha a Fókusz követése engedélyezve van, akkor a következőkre is lehetőségeket kap Intelligens gépelés: Váltás az ablak nagyítására, amikor megjelenik egy billentyűzet
   • Gyorsbillentyűket: Kapcsolja be a billentyűparancsokat a Zoom vezérléséhez
   • Zoom vezérlő: Kapcsolja be a vezérlőt, állítsa be a vezérlő műveleteit, és állítsa be a színt és az átlátszatlanságot
   • Nagyítási régió: Válassza a Teljes képernyős zoom vagy az Ablak nagyítása lehetőséget
   • Zoom szűrő: Válassza a Nincs, Invertált, Szürkeárnyalatos, Szürkeárnyalatos megfordított vagy Gyenge fényválasztást
   • Maximális nagyítási szint: Húzza a csúszkát a szint beállításához

   Hiányoznak alkalmazások az iPhone kezdőképernyőjén az iOS 13 vagy az iPadOS frissítése után?

   Ha egy mindig használt alkalmazás nincs a kezdőképernyőn az iOS 13-ra vagy az iPadOS-ra történő frissítés után, csúsztassa végig az alkalmazás összes kezdőképernyőjét, és ellenőrizze, hogy a frissítés során áthelyezték-e.

   Az iOS vagy iPadOS áthelyezett és hiányzó alkalmazásokat általában az utolsó kezdőképernyőn találja meg. Ha nem találja, húzza le a Spotlight eléréséhez, és próbálja meg megkeresni.

   Van egy új Quick Action elem is Rendezze át az alkalmazásokat amikor hosszan megnyomja az alkalmazás ikont vagy mappát a kezdőképernyőn vagy a Dockon.


   Ha többet szeretne tudni arról, hogyan rendezheti vagy törölheti az alkalmazásokat a kezdőképernyőn, olvassa el ezt a cikket: Hogyan lehet alkalmazásokat törölni és átrendezni a kezdőképernyőn iPhone vagy Pad alkalmazáshoz


   Nem lehet átrendezni az alkalmazásikonokat? Nem tudja törölni vagy áthelyezni az alkalmazásokat? Az alkalmazások nem tartózkodnak új helyen vagy mappában?

   Néhány olvasó úgy találja, hogy alkalmazásai nem maradnak a mappában vagy a helyükön. Más felhasználók nem törölhetik az alkalmazásokat, mint korábban, és ehelyett a Gyorsműveletek menüben tekinthetők meg.

   Alkalmazások áthelyezése vagy átrendezése

   1. Pihentesse az ujját az áthelyezni kívánt alkalmazásra
   2. A Gyors művelet menüben koppintson az Átrendezés elemre

    A Jegyzetek törlése előtt ki kell választania az „Alkalmazások átrendezése” lehetőséget.

   3. Alkalmazásai röhögnek
   4. Érintse meg újra az alkalmazást, és húzza az alkalmazás ikont oda, ahová szeretné, miközben mozgás közben folyamatosan nyomást gyakorol az alkalmazásra - ha felemeli az ujját, az alkalmazás visszatér az eredeti helyére. Ha az Ön számára nem működik, nyomja meg jobban az alkalmazás ikont!
   5. Dobja be az alkalmazást a kívánt helyre, és engedje el az összes ujjnyomást

   Alkalmazások törléséhez nyomja meg kissé hosszabb ideig az alkalmazás ikont, mint amennyit megszokott - tartsa rajta, ha a Gyors művelet menü megjelenik. Végül az ikonok elkezdnek rángatózni, majd felengedheted. Ezt követően törölje az összes kívánt alkalmazást a szokásos módon!

   Ha az alkalmazásai nem ragaszkodnak új helyeikhez, nézze meg a zoom beállításait:

   • MenjBeállítások> Kisegítő lehetőségek> Nagyításés kapcsolja ki. Ezután mozgassa újra az alkalmazásokat, és nézze meg, hogy ezúttal is ragaszkodnak-e!
   • Néhány olvasó úgy találta, hogy a csúszdához tartozó QuickPath beállításának letiltása kijavította a problémát. Menj Beállítások> Általános> Billentyűzet> lehetőséget kapcsolja ki Csúsztassa a Type elemre

    A QuickPath gépelés nem működik, ha a Slide to Type beállítás ki van kapcsolva.

   Elmarad iPhone, iPad vagy iPod touch készüléke a kezdőképernyők közötti görgetéskor?

   Sok iOS 13 és iPadOS felhasználó észlelte a késést, amikor a készülék kezdőképernyőjén váltott a képernyők között. Ami régebben vajasan sima volt, az most ideges és dadog. Úgy tűnik, hogy ez egy feldolgozási probléma, amelyet könnyű megoldani az eszköz átlátszóságának csökkentésével.

   Általában ez akkor történik, amikor a felhasználók kezdőképernyőjén sok mappa található. Ezeknek a mappáknak az átláthatósága túlságosan megterhelő a processzor számára, miközben végighúzza őket a háttérképen. Remélhetőleg az Apple kijavítja ezt a jövőbeni frissítések során, de addig is csökkentheti az átláthatóságot:

   1. Menj Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Megjelenítés és szövegméret.
   2. Kapcsolja be a lehetőséget Csökkentse az átlátszóságot.

   A Slide Over elmosódott az iPadOS-ban

   Az iPadOS sok nagyszerű feladatkezelési funkciót vezet be vagy tovább fejleszt az iPad-en, beleértve a Slide Over-t. Ez a funkció lehetővé teszi az alkalmazások keskeny verziójának „áthúzását” a kijelző jobb oldalán, amely gyors hozzáférést biztosít más alkalmazásokhoz anélkül, hogy elhagyná azt, amelyben tartózkodik.

   Számos felhasználó tapasztalt olyan problémát, amikor a teljes képernyő elmosódik, amikor belépnek a Slide Over alkalmazásváltóba - a csúsztatással történő ablak felfelé csúsztatásával.

   Ez a hiba a teljes képernyőt elmosza, csak a háttér helyett.

   Könnyen megoldhatja ezt a problémát az eszköz újraindításával. Ennek hiányában menjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása.


   Hogyan javította ki a homályos Slide Over hibát? Tudassa velünk a megjegyzéseket!


   A Home sáv felfelé csúsztatása nem működik iPhone X vagy újabb rendszeren?

   Az úszó AssistiveTouch gombbal lépjen ki az alkalmazásokból, vagy menjen haza.

   Számos felhasználó úgy találta, hogy nem tudja bezárni az alkalmazásokat, váltani az alkalmazásokat, vagy akár visszatérhet a kezdőképernyőhöz iPhone X vagy újabb készülékén. Miután felcsúsztatta az eszköz feloldásához, a gesztus nem működik az iOS 13 rendszerben. Az alkalmazás bezárásának egyetlen módja az erő újraindítása.

   Ne pazarolja az idejét az eszközén lévő szoftver helyreállítására ehhez a javításhoz, mert nem működik! Egyes felhasználók úgy vélik, hogy ez harmadik fél képernyőjének javításával függ össze.

   A kiadási megjegyzésekben az Apple azt mondja, hogy az iOS 13.1 javít egy értesítést a harmadik felek kijelzőinek felismerésére. De nem említik ennek a problémás hibának a kijavítását.

   Addig kapcsolja be a szoftver Home gombot az AssistiveTouch használatával:

   • MenjBeállítások> Kisegítő lehetőségek> AssistiveTouch.

   Megoldotta ezt a problémát az iOS 13.1+ verzióra történő frissítés? Tudassa velünk a megjegyzéseket!


   Nem működik a képernyő elforgatása az iOS frissítése után?

   Először ellenőrizze, hogy a Zoom beállítások engedélyezve vannak-e a következőn keresztül: Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Nagyítás. Kapcsolja ki ezeket ideiglenesen, és ellenőrizze, hogy el tudja-e forgatni a képernyőt.

   Ha ez nem működött, kapcsolja ki a Sötét módot, és nyissa meg a Vezérlőközpontot, és nézze meg, hogy lezárhatja vagy feloldhatja-e a képernyő tájolását. Ha igen, próbálja meg megváltoztatni a képernyő tájolását, és nézze meg, hogy a sötét mód okozta-e a problémát.

   Ha ez a probléma a videóknál jelentkezik, helyezze őket teljes képernyős képernyőre, majd forgassa el az eszközt.

   Nem találja, hol frissítse az alkalmazásokat az App Store-ban?

   Nem te vagy, hanem az Apple!

   Ahhoz, hogy helyet biztosítson az Áruház Arcade fülének, az Apple áthelyezte a Frissítések fület a fiókbeállításaiba. Érintse meg a profilképét vagy a profil ikonját a jobb felső sarokban, hogy megtalálja az összes frissítési funkciót.

   Az App Store ikonját hosszan megnyomva megnyithatja a Gyors műveletek menüt, amely gyors hozzáférést biztosít a Frissítések funkcióhoz.

   A kamera és a vaku nem működött, amikor frissített az iOS 13 rendszerre?

   Számos felhasználó, köztük a vadonatúj iPhone 11 Pro tulajdonosai is problémákat tapasztaltak a kamerával és a vakuval az iOS 13 rendszerben. Úgy tűnik, hogy a kamera nem működik - csak egy fekete képernyőt és egy exponáló gombot mutat - néhány szerencsétlen felhasználó számára.

   Sokan ezt úgy tudták megoldani, hogy újraindították vagy erőszakkal indították újra eszközüket. Ha azonban ez nem működik, próbálja meg ideiglenesen megváltoztatni a videó minőségét a Kamera beállításai között:

   • MenjBeállítások> Kamera.
   • Koppintson aVideofelvétel és csökkentse a minőséget 720p-re.

   A kamerával kapcsolatos problémák a hátrafelé néző kamerától az előlapi kamerával kapcsolatos problémákig is terjednek. Bár ez leginkább harmadik féltől származó alkalmazásokkal van így, mint például a Snapchat. Valószínűleg erre jön a megoldás, amikor a Snapchat frissíti az alkalmazását, hogy jobban kompatibilis legyen az iOS 13-tal.

   Néhány felhasználó úgy találta, hogy az elülső kamera homályos a FaceTime alkalmazáshoz. De ezt könnyedén meg lehet oldani a készülék újraindításával.


   A mély merülés megismerheti a legújabb fényképezőgép-szolgáltatásokat az alábbiakkal: Az alábbiakban bemutatjuk az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro legfontosabb új fényképezőgép-funkcióit


   A WeChat nem működik az iOS 13 rendszerrel

   Ha még nem hallottál róla, a WeChat az, amit kapsz, amikor a Facebookot és a WhatsApp-ot egy teljesen új alkalmazássá egyesíted. Sok országban rendkívül népszerű, és sokan használják önálló vállalkozásuk irányítására, valamint társasági életre.

   Sajnos úgy tűnik, hogy sok kompatibilitási probléma van a WeChat és az iOS 13 rendszerrel. Sok felhasználó számára a WeChat egyáltalán nem működik, bár néhányuk ezt meg tudta oldani a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása.

   Ha függ a WeChat-tól, akkor nem javasoljuk, hogy frissítsen iOS 13-ra, amíg ezeket a problémákat ki nem oldják a jövőbeni frissítések során.

   A Naptárak ismétlődő születésnapokat hoznak létre a névjegyekhez

   Bár az Apple már kiadta az iOS 13-at, egy kis időbe telhet, mire az összes többi Apple szolgáltatás és harmadik fél szolgáltatása zökkenőmentesen együttműködik vele. Ennek egyik nyilvánvaló tünete a születésnapok ismétlődése, amely megjelenik a Naptárak alkalmazásban.

   Bizonyos felhasználók három napszámú születésnapot találtak hozzáadva a Naptárhoz ugyanazon névjegyhez. Ezeknek a születésnapi eseményeknek a megérintésével a legtöbbjük nem kapcsol be érvényes névjegykártyát.


   Az Apple szerint ez a probléma megoldódott az iOS 13.1+ és az iPadOS frissítésében. Ez neked bevált?


   Ha a frissítés nem működött, a legjobb megoldást erre találtuk, ha szinkronizáljuk és újraszinkronizáljuk azokat a fiókokat, amelyeket a születésnapjai összekapcsolnak az iCloud, az E-mail fiókok vagy a Közösségi Média szolgáltatással.

   • Válassza a Beállítások> Jelszó és fiókok menüpontot:
   • Érintse meg az egyes e-mail fiókokat, és kapcsolja ki a Kapcsolatok lehetőséget.

    Kapcsolja ki és be az összes fiók kapcsolatait.

   A fotók összeomlanak, amikor görget

   Azoknak a felhasználóknak, akiknek eszközükön nem csak pár száz fotó van - ami manapság a legtöbben vagyunk -, olyan problémát tapasztalunk, amikor a Fotók alkalmazás összeomlik, amikor végiggörgeti őket.

   Normál esetben megérintheti az alkalmazás Fotók tetejét, hogy gyorsan görgessen a legrégebbi fotókhoz és videókhoz. De ezzel az iOS 13-ban és az iPadOS-ban a Photos alkalmazás összeomlik, és visszatér a kezdőképernyőhöz.

   Erre még nem találkoztunk megoldásokkal, és az Apple iOS 13.1-re vonatkozó kiadási megjegyzéseiben nem szerepelt.


   Tudja, hogyan lehet kijavítani ezt a hibát? Kérjük, ossza meg velünk a megjegyzéseket, hogy megosszuk más olvasókkal!


   Egyéb alkalmazással kapcsolatos problémák és javítások iOS 13 vagy iPadOS rendszerhez

   Mivel sok alkalmazásban megváltozott a funkcionalitás, ímea legfontosabb cikkek listája tippekkel és trükkökkel iOS 13 és iPadOS esetén:


    Van még több tipp és trükk az alkalmazásproblémák kijavításához az iOS 13 vagy az iPadOS rendszerben? Tudassa velünk, hogy mik vannak a megjegyzésekben!


    Teljesítmény- és teljesítményproblémák

    Akkukék

    Egy nagyobb frissítést követően nagyon normális, hogy néhány napig csökken az akkumulátor teljesítménye, miközben az operációs rendszer újra indexeli a háttérben lévő dolgokat.

    Ha az akkumulátor élettartama néhány napon belül nem javul, indítsa el a Beállítások alkalmazást, és lépjen a webhelyre Akkumulátor> Az akkumulátor állapota.

    Itt tekinthet meg minden olyan ajánlást, amelyet az Apple szeretne elfogadni. Azonosítsa azokat az alkalmazásokat, amelyek túl sok akkumulátort fogyasztanak, és tekintse át az Akkumulátor állapotának használatáról szóló jelentés részleteit.

    Végül itt van egy lista az iOS 13 9 speciális beállításáról, amelyeket ellenőrizhet, hogy maximalizálja-e az iPhone akkumulátorának teljesítményét az iOS 13 rendszeren.

    Nem lehet tölteni az elmúlt 98% -ot

    Néhány felhasználó nem töltheti fel iOS 13 vagy iPadOS eszközeit 98% -on túl, bármennyire is hagyja a töltőn. Úgy tűnik, nem számít, mennyi ideig vársz, nem mindig érheted el az utolsó 2% -os díjat!

    Az iPhone vagy iPad újraindítása ideiglenes megoldást nyújt. Egyelőre azt javasoljuk, hogy figyelmen kívül hagyja az utolsó 2% -ot, mivel nem jó ötlet a készüléket a kelleténél hosszabb ideig tölteni hagyni.


    Merüljön el mélyen a készülék akkumulátorában a Miért nem jó kalibrálni az akkumulátort iPhone, iPad vagy iPod készülékén?


    Az iOS 13 és az iPadOS elég gyors a teljesítmény terén

    Az alkalmazások minden probléma nélkül megnyílnak, és nincsenek késleltetett animációk. Ha valamilyen oknál fogva lassúnak találja iPhone vagy iPad készülékét a frissítés után, nézze meg az alábbi tippeket:

     Reméljük, hogy hasznosnak találja ezt az átfogó hibaelhárítási útmutatót. Kérjük, ne felejtse el frissíteni iPhone-ját iOS 13.1-re, mielőtt megpróbálja telepíteni a watchOS 6-ot az Apple Watch-ra.

     Lehet, hogy vissza kell állítania az Apple Watch alkalmazást, mielőtt az értesítések megérkeznének rá. Addig tartsa a digitális koronát és az oldalsó gombot, amíg az Apple meg nem jelenik a kijelzőn.

     Sebességproblémák az iPad Air 2 felhasználók számára

     Úgy tűnik, hogy az iPad Air 2 az egyik legrégebbi eszköz, amely még mindig kompatibilis az iPadOS-szal. Ennek eredményeként számos olvasó súlyos sebességproblémákkal küzd, ahol 20 percbe telhet csak a beállítások közötti navigálás.

     A probléma megoldására eddig csak az eszköz törlése és helyreállítása készült biztonsági másolatból. Ezt megtehetiBeállítások> Általános> Visszaállítás> Minden tartalom és beállítás törlése.

     De valószínűleg gyorsabb a készülék helyreállítása a Helyreállítási mód használatával.

      A 10,5 hüvelykes iPad Pro problémái az iPadOS 13.1 rendszeren

      Néhány szerencsétlen 10,5 hüvelykes iPad Pro-tulajdonos készüléke teljesen leállt, miután frissített az iPadOS 13.1-re. Miután az iPad Pro-t az új szoftver téglázta, az eszköz újraindításával vagy helyreállításával nem lehet kijavítani.

      Az egyetlen megoldás - amíg az Apple nem javítja ki ezt a szoftvert - az, hogy 10,5 hüvelykes iPad Pro-ját DFU módba állítja, és visszalép az iOS 12.4.1-re.

      Ez a probléma nem minden iPad Pro esetében fordul elő, lehet, hogy nagyobb szerencsével próbálkozik a szoftver második frissítésével.


      A Deep-Dive váltson az iOS stabil verziójára, és kövesse ezeket az utasításokat az iOS régebbi verzióihoz


      Előre fizetni

      Ha problémája vagy megoldása van (vagy akár egy fogása), kérjük, ossza meg velünk és olvasóinkkal az alábbi megjegyzések részben.

      Mindent megteszünk, hogy segítsünk minden kérdésben ... és ha nem ismerjük a választ vagy a megoldást, akkor egy másik olvasó lehet!

      És nézzen vissza a következő hetekben, amikor azt tervezzük, hogy ezt a cikket különféle tippekkel / trükkökkel / javításokkal frissítjük olvasóink e-mailjei és megjegyzései alapján.

      Legutóbbi hozzászólások