Amikor az alkalmazás azt mondja, hogy "Várakozás ..." nem települ / letölt, javítsa ki

Amikor egy alkalmazást az App Store-ból szeretne telepíteni iPadjére vagy iPhone-jára, általában gyors folyamat az alkalmazás letöltése és telepítése. Az alkalmazások azonban időnként elakadnak a várakozás során, soha nem haladnak tovább, és semmi sem történik (például az alábbi képen). Tehát, ha úgy találja, hogy alkalmazásában várakozás áll, és nem töröl, akkor kövesse az alábbi javaslatokat a problémák megoldásához.

Ez a probléma általában hálózati kapcsolat problémája. Ha foltos vagy lassú az internetkapcsolata, tapasztalhatja ezt a problémát. Itt teheti meg a probléma megoldását.

Az alkalmazás javításai azt mondják, hogy várakozik, és nem töltődik le

  • Győződjön meg arról, hogy van internetkapcsolata. Ha kapcsolódási problémái vannak, kérjük, olvassa el ezt a cikket. Kipróbálhatja az alapvető hibaelhárítási lépéseket: (a) kapcsolja ki és be a Wi-Fi-t; (b) kapcsolja ki és be a Wi-Fi-útválasztót; (c) állítsa vissza a hálózati beállításokat a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása ( a hálózati beállítások visszaállítása törli a Wi-Fi jelszavakat stb.)
  • Próbálja meg eltávolítani a várakozó alkalmazást, majd telepítse újra. Ehhez érintse meg és tartsa lenyomva az ikonját a kezdőképernyőn, amíg elkezd kacagni, és koppintson a (x) gombra a törléshez.Az alkalmazás törlése után lépjen az App Store-ba és töltse le újra az alkalmazást. Vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy nem tudja törölni a várakozó alkalmazást. Ha nem tudja törölni az alkalmazást így, próbálja meg a Beállítások> Általános> Használat menüpontot keresni, és keresse meg és koppintson az alkalmazásra a listából, majd koppintson az Alkalmazás törlése elemre. Ha továbbra sem tudja eltávolítani a várakozó alkalmazást, olvassa el.
  • Indítsa el az App Store vagy az iTunes alkalmazást iPhone vagy iPad eszközén, majd érintse meg a Vásárolt elemet (iPhone vagy iPod touch: érintse meg a Tovább> Vásárolt elemet). Ha ott látja a problémás alkalmazását, érintse meg azt a telepítés elindításához.
  • Az iPhone, iPad vagy iPod touch újraindítása megtisztíthatja a függőben lévő és várakozó alkalmazásokat. Ehhez egyszerűen nyomja meg és tartsa lenyomva a be / ki gombot, amíg meg nem jelenik a piros csúszka. Ezután csúsztassa a csúszkát a készülék kikapcsolásához. Amikor készüléke teljesen kikapcsol, nyomja meg és tartsa lenyomva a be / ki gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó a bekapcsoláshoz. Amikor az iPhone vagy iPad újraindul, a várakozó alkalmazásoknak normálisan kell települniük.
  • Ha az újraindítás nem oldja meg a problémát, próbálja meg USB-kábellel csatlakoztatni az iOS-eszközt a számítógéphez. Ezután a számítógépen lépjen az iTunes> eszközére (az Eszközök alatt)> Alkalmazások elemre. Keresse meg az alkalmazást, kattintson az Eltávolítás gombra, majd az Alkalmaz gombra. Várja meg, amíg a szinkronizálás befejeződik. Ezzel eltávolítja az alkalmazást, hogy újra telepíthesse.

Legutóbbi hozzászólások