A Mac alapvető specifikációinak megértése

Az OS X alapvető specifikációinak megkeresése

Van MacBook-ja? Nos, gratulálunk vásárlásához, ha új Mac-felhasználó. Meg tudja mondani a Mac specifikációit pusztán a gépére nézve? Nem, nem teheti, mert az Apple nagyon jó, amikor nem ad külön modellt. Ez az oka annak, hogy néhány új Mac-felhasználó kissé nehezen ismeri az olyan információkat, mint a processzor sebessége, a RAM, és hogy frissíteni lehet-e vagy sem a gépeik használata közben.

Szerencsére van egy egyszerű módja annak, hogy mindent megtudjon a Mac alapvető specifikációiról az OS X rendszerben. Csak annyit kell tennie, hogy olvassa el a következőt:

Ismerje Mac számítógépének memóriáját, operációs rendszerét és processzorát

Ez valószínűleg a legkönnyebb. A Mac-jével kapcsolatos összes információ a képernyő bal felső sarkában található híres „Apple Icon” mögött rejlik. Kattintson a tetejére, nyisson meg egy legördülő ablakot, majd kattintson az „About This Mac” elemre, amely megnyitja az összes rendszerinformációt tartalmazó ablakot.

Ez az ablak, amely más néven „Rendszerinformációs ablak”, mindent megmutat a rendszeréről, például a processzort, a modellt, a telepített memóriát (RAM), a sorozatszámot, a grafikus kártyát, a gépre telepített és futó OS X verziót, stb.

A „Memória” fülre kattintva részletes információkat tárhat fel a RAM-ról, például arról, hogy hány slot van, milyen méretű és hány memóriakártya van használatban.

Ismerje a Mac grafikus kártyáját

A grafikus kártyával kapcsolatos alapvető információk megtalálhatók a Rendszerinformációk áttekintésében, például a kártya neve és kapacitása. Ha további technikai információkat szeretne kapni a grafikus kártyáról, kattintson a Rendszerinformációk áttekintése ablak alján található „rendszerjelentésre”. Ez megnyit egy felugró ablakot a Mac hardverének részleteivel.

Ebben az új ablakban válassza a lehetőséget Hardver és akkor Grafika / kijelzők. Minden szükséges, részletes információ, például a VRAM, az aktuális pixelmélység, a felbontás és egyebek, könnyen láthatóak ebben az ablakban.

Ismerje a Mac tárhelyét

A rendszer tárhelyével kapcsolatos minden megtalálható a Rendszerinformációk áttekintése ablakban is. Csak ki kell választania a lapot Tárolás és ez szép vizuális képet nyújt az összes meghajtóról. A képernyő jobb oldala tájékoztat a meghajtókról.

A szilárdtestalapú meghajtók és a merevlemez aktuális állapota a különböző helyek (különféle dolgok, például zene, alkalmazások stb.) És a szabad hely felosztásában jelennek meg.

Média meghajtók esetében ez az ablak felsorolja az összes formátumot, amelyet a meghajtó írhat. Ebben az ablakban minden cserélhető tárolóeszközre, például a rendszerbe helyezett flash meghajtóra vonatkozó információk is megtalálhatók.

Ismerje a Mac akkumulátorának méretét

Az akkumulátorral kapcsolatos információk nagyon hasznosak. Akkor látható, ha rákattint Rendszerjelentés majd kiválasztja a Hardver fül a jobb oldalon. Most válassza ki Erő és minden szükséges információ megvan az akkumulátorral kapcsolatban.

Tipp: Cycle Count egy érdekes információ. Elmondja az akkumulátor jelenlegi állapotát. Magasabb Cycle Count azt jelzi, hogy a gépet nagy mértékben használták. Mint látható, ez egy kicsit más, mint ahogy a rendszer specifikációinak megkeresése a Windows rendszeren.

Még egyszer gratulálok az első Mac-vásárláshoz. Fogadjunk, hogy élvezni fogja az utat.

Legutóbbi hozzászólások