Az iPhone 5c 2015-ben megszűnik

Ma a távol-keletről szóló hírekben az tajvani tech hírek weboldala, az EMS One arról számol be, hogy az Apple 2015-ben beszünteti az úgynevezett „olcsó” iPhone 5c gyártását.

Az iPhone 5c gyártásának vége?

A polikarbonát alapú és színes iPhone 5c-t 2014 szeptemberében mutatta be az Apple (olvassa el a bemutató történetünket), azon spekulációk közepette, hogy az Apple olcsó modellt vezet be az olcsó Android-eszközökkel való versenyzés érdekében, különösen az olyan feltörekvő piacokon, ahol az okostelefonok költségei nem ' t általában támogatott. Az iparági megfigyelők némileg meglepődtek, amikor az iPhone 5c-t inkább középkategóriás készülékként értékesítették, és kijelentették, hogy az Apple stratégiája kudarccal végződik.

Eredetileg Tajvan gazdasági lapjában derült kiIpari és kereskedelmi szerdán a cikk kimondja, hogy a Wistron Corporation-nek (amelyről úgy vélik, hogy az iPhone 5c egyik gyártója) fájni fog a gyártás befejezéséről szóló döntés.

A Wistron az Acer spin-off cége, jelenleg mintegy 30 000 embernek ad munkát. A vállalat 2013-ban kezdte el gyártani az iPhone készülékeket az Apple számára, annak érdekében, hogy kielégítse azokat az igényeket, amelyeket a Foxconn és a Pegatron nem tudott kielégíteni. Valójában annak ellenére, hogy várhatóan leáll az iPhone 5c gyártása, a vállalat bevételei 70% -kal nőttek évről évre, és 2015-re bullish kilátásokkal rendelkezik.

Az iPhone 5c volt a legkelendőbb

Az iPhone 5c alapvetően egy újracsomagolt iPhone 5 volt, kissé frissített belső részekkel, amely azóta a vállalat egyik legkeresettebb készülékévé vált. Sajnos az Apple nem bontja el az egyes iPhone-modellek értékesítési adatait, de következetesen azt mondták, hogy az 5c meghaladta az elvárásokat.

Az iPhone 5c folyamatosan az Apple legjobb eladója lett.

Ha az 5c népszerűségének igazolására volt szükség, sok piacon, például az Egyesült Királyságban, az iPhone 5c idén nyáron lett az első számú okostelefon, nem sokkal az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus megjelenése előtt. És az Egyesült Államokban az iPhone 5c 2013 szeptember és november között a négy legnagyobb hordozón az első három eladott készülék közé tartozott.

Egyelőre nem tudni, hogy az Apple teljesen befejezi-e az iPhone 5c gyártását, vagy csak leáll, mivel az iPhone 5s lesz az új középkategóriás eszköz 2015-ben.

Az eredeti EMS One kínai nyelvű cikk itt található.

Az iPhone 5c és az iPhone 5s közötti különbségekről itt is többet olvashat.

Legutóbbi hozzászólások