9 legfontosabb tipp az akkumulátor élettartamának növeléséhez az iOS 13 rendszerben

Az iOS 13 az Apple mobil operációs rendszerének jelentős frissítése, amely rengeteg fantasztikus funkcióval rendelkezik. Emiatt valószínűleg a lehető leghamarabb le szeretné tölteni. De vajon jó-e az iOS 13 az eszköz akkumulátorának élettartama szempontjából? Vannak olyan beállítások, amelyeket módosítani kell az iPhone akkumulátorának élettartamának növelése érdekében?

Nem hallottunk széles körű jelentéseket az iOS 13 akkumulátor-élettartamát okozó problémákról, de ez nem jelenti azt, hogy ez nem történhet meg. Hasonlóképpen lehet, hogy csak egy régebbi készüléke van, és szeretné meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát. Nem számít, mi a helyzet itt, íme néhány legfontosabb tipp az akkumulátor élettartamának növelésére az iOS 13 rendszerben.

9. Adj néhány napot

Az akkumulátor élettartama általában egy jelentős szoftverfrissítés után szenved, ezért adjon neki néhány napot, és nézze meg, javul-e.

Ha azt veszi észre, hogy iPhone-jának alacsonyabb az akkumulátor-élettartama az iOS 13-ra történő frissítést követően, adjon néhány napot. Egy nagyobb iOS-frissítés után az iPhone egy kis időt tölt a rendszer megfelelő beállításával a háttérben. A fájlok indexelésétől kezdve a fényképek elemzéséig mindez megterhelheti az akkumulátor élettartamát.

Szerencsére az akkumulátor élettartamának növekednie kell, miután az iOS 13 frissítés „rendeződik”. Mindez azt jelenti, hogy a türelem lehet a legjobb hibaelhárítási módszer közvetlenül a frissítés után. Vegye figyelembe azt is, hogy az iOS béták még tesztelési fázisban vannak, és az akkumulátor élettartama rosszabb lehet, mint az operációs rendszer bármely frissítésének végleges verziója.

8. Kapcsolja ki az optimalizált akkumulátor töltést

Az optimalizált akkumulátor töltés célja az akkumulátor teljes élettartamának meghosszabbítása. De az iOS 13 béta hibája okozhatja az akkumulátor lemerülését és túlmelegedését.

Az iOS bétákról szólva az iOS 13-ban van egy okos új szolgáltatás, amely hosszú távon meghosszabbíthatja az akkumulátor általános élettartamát. Optimalizált akkumulátor-töltésnek hívják, és úgy működik, hogy az akkumulátort egy éjszakán át optimális töltöttségi szinten tartja, és elemzi, hogy pattint tölt. Ez nagyon jó.

Sajnos úgy tűnik, hogy probléma van az optimalizált akkumulátor töltéssel az iOS 13 béta verziójában. Régebbi eszközökön ez túlmelegedést és az akkumulátor gyors lemerülését okozhatja. Ha iOS 13 bétaverziót futtat és az akkumulátor élettartama gyenge, javasoljuk, hogy kapcsolja ki, hogy lássa, segít-e. Letilthatja azt a Beállítások -> Akkumulátor -> Akkumulátor állapota és a Optimalizált akkumulátor töltés melletti kapcsoló megnyomásával. Most, hogy az utolsó iOS 13 elérhető, ez lehet, hogy nem kérdés, de érdemes kipróbálni.

7. Kapcsolja be a Sötét módot

A Sötét mód engedélyezése az OLED-kompatibilis iPhoens készülékeken megkímélheti az akkumulátor élettartamát.

Az iOS 13 egyik legfontosabb jellemzője az egész rendszerre kiterjedő Dark Mode hozzáadása, amely vonzó, sötétebb árnyalatokkal festi az Apple mobil operációs rendszert. De ez nem csak esztétikai jellemző - az akkumulátor élettartamát is megtakaríthatja.

Az OLED panelek a fekete képpontokat másképp jelenítik meg, mint az LCD képernyők. Fekete pixel megjelenítéséhez az OLED kijelző egyszerűen kikapcsolja azt. A végeredmény az, hogy egy sötét háttér vagy egy sötét téma, rengeteg fekete képponttal lehetővé teszi, hogy iPhone kevesebb energiát használjon fel. A Sötét mód engedélyezéséhez lépjen a Beállítások -> Kijelző és fényerő menüpontra.

6. Tartsa az iPhone-t arccal lefelé

Az iOS egyik legrejtettebb, de leghasznosabb funkciója a „lefelé fordított mód”. Nem különösebben ismert, mert az Apple nem igazán reklámozta - de ott van, és segíthet maximalizálni az akkumulátor élettartamát iPhone-jából.

Alapvetően, amikor iPhone-ját arccal lefelé helyezi egy felületre, akkor automatikusan leáll a kijelző bekapcsolása, amikor beérkezik egy értesítés. Attól függően, hogy egy adott órában mennyi értesítést kap, ez komoly akkumulátor-üzemidőt takaríthat meg a tanfolyam alatt egy nap. Próbáld ki magad, és nézd meg, van-e jelentős változása. (Ha mégis, fontolja meg annak kivágását, hogy hány alkalmazás küldhet Önnek értesítéseket.)

5. Ellenőrizze és frissítse az alkalmazásokat

Az alkalmazások frissítésével zökkenőmentesen és hatékonyan működhetnek. (Csak vegye figyelembe, hogy a frissítések ablaktábla új helyen van az iOS 13 rendszerben.)

Néha az alkalmazások megemésztik az akkumulátor élettartamát. A Facebooktól a YouTube-ig van néhány elhíresült akkumulátor-leeresztő készülék. Ha meg szeretné tudni, hogy mely alkalmazások lemerítik a töltését, lépjen a Beállítások -> Akkumulátor menüpontra. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza azokat az alkalmazásokat, amelyek túl sok levet fogyasztanak.

  Ez különösen igaz, ha korai iOS 13-os alkalmazó vagy. Sok fejlesztő valószínűleg nem frissítette platformját az optimális teljesítmény érdekében az új frissítéssel. Csak figyelje az App Store Frissítés lapjait, és frissítse az alkalmazást, amint elérhető. Ha egy alkalmazás naprakész, és még mindig megterheli az akkumulátort, fontolja meg annak törlését.

  4. Engedélyezze a Wi-Fi Assist funkciót

  Lehet, hogy egy kicsit több mobiladatot használ fel, a Wi-Fi Assist azonban meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát.

  A Wi-Fi használata meglehetősen kevés energiát takarít meg a mobiladatokhoz képest. Emiatt általában ajánlott, hogy próbálja meg böngészni az internetet, amikor csak lehetséges, egy helyi, biztonságos Wi-Fi hálózaton. De a Wi-Fi bizonyos körülmények között valóban lemerítheti az akkumulátort.

  Például, ha egy Wi-Fi hálózat éppen a hatótávolságon kívül van, akkor nem fog stabil teljesítményt nyújtani. Ha megpróbál csatlakozni az adott hálózathoz, az akkumulátor élettartama is csökkenhet. Szerencsére az iOS rendelkezik a Wi-Fi Assist nevű funkcióval, amely kompenzálja azáltal, hogy a Wi-Fi jelet mobil adatokkal helyettesíti. A Beállítások -> Cellular - Wi-Fi Assist menüpontban érhető el.

  Figyelmeztetni kell, hogy ő felemészti az adatcsomagját, ha gyakran használ rossz Wi-Fi-hálózatokat.

  4. Ellenőrizze az alkalmazás beállításait

  Az összes alkalmazás háttérfrissítési és helymeghatározási szolgáltatása elég gyorsan megemésztheti az akkumulátor élettartamát.

  Sok alkalmazás támaszkodik a Háttér-alkalmazásfrissítésre és a Helyszolgáltatásokra a naprakészség érdekében. Az előbbi funkció lehetővé teszi az alkalmazások számára az idővonalak frissítését, még akkor is, ha nincsenek nyitva. Ez utóbbi funkció lehetővé teszi egy alkalmazás számára, hogy a Bluetooth és a Wi-Fi használatával megismerje a pontos tartózkodási helyét - akár irányokhoz, akár hely-kontextus szerinti értesítésekhez és funkciókhoz.

  Ez a két beállítás természetesen felemésztheti a feldolgozási teljesítményt. Ami viszont lemerítheti az akkumulátort. Javasoljuk, hogy mindkét alkalmazáson keresztül végezze el és tiltsa le mindkét funkciót. Ami a Helyszolgáltatásokat illeti, érdemes engedélyezni hagyni a navigációs alapú alkalmazások vagy más alkalmazások számára, amelyeknek szüksége van a tartózkodási helyére.

  3. Ellenőrizze a kijelzőjét

  Az akkumulátor élettartamának legegyszerűbb módja a fényerő csökkentése és az automatikus zárolás rövidebb időtartamának kiválasztása.

  A kikapcsolt kijelzővel rendelkező iPhone sokkal kevesebb akkumulátort használ fel, mint egy bekapcsolt kijelzővel rendelkező iPhone. Ez valahogy nyilvánvaló. Ami kissé kevésbé nyilvánvaló, hogy van egy pár olyan beállítás az iPhone-on, amelyek gyorsabban lemeríthetik az akkumulátort, mint kellene. Automatikus zárolásnak és a kijelző fényerejének hívják őket.

  A kijelző fényereje nyilvánvaló. Ha a kijelzőt megfelelő fényerővel tartja, az akkumulátor élettartama megtakarítható. De menjen a Beállítások -> Kijelző és fényerő -> Automatikus zár lehetőségre, és megtalálja a másik fontos akkumulátorkímélő funkciót. Próbálja meg a lehető legalacsonyabban tartani, hogy az iPhone kijelzője automatikusan kikapcsoljon, amikor nem használja.

  2. Kapcsolja be az alacsony fogyasztású módot

  A legtöbbet kell kihoznia az akkumulátor élettartamából? Engedélyezze az alacsony fogyasztású módot.

  Ha minden más nem sikerül, és csak annyi akkumulátor-élettartamot kell kihoznia iPhone-jából, amennyit csak lehetséges, egyszerűen manuálisan engedélyezze az alacsony fogyasztású módot. Ez egy megégett föld funkció, amely letiltja a Háttéralkalmazás-frissítést, az automatikus letöltéseket, a levelek beolvasását és más háttérfolyamatokat.

  Lehet, hogy nem mindig a legkényelmesebb a futás, de működik. Valójában számíthat arra, hogy legalább néhány órányi akkumulátor-üzemidőt kap, anélkül, hogy az idegen folyamatok lemerítenék azt. Normális esetben az alacsony energiafogyasztású üzemmód megpróbálja elindulni, amikor az akkumulátor eléri a 20 százalékot. De manuálisan engedélyezheti, ha meglátogatja a Vezérlőközpontot, és megütötte az akkumulátor ikont.

  1. Szerezzen elemcserét

  A régebbi akkumulátorok élettartama rosszabb. Tehát tegyen meg magának egy szívességet, és szerezzen be új akkumulátort.

  Az elemek öregedéssel természetesen lebomlanak. Ez befolyásolhatja a teljesítményt, de jelentősen befolyásolja az akkumulátor élettartamát is. Ezt valószínűleg maga is észrevette. Régebbi akkumulátorokkal rendelkező eszközei csak addig fognak tartani, amíg az újabbak frissek. Sajnálatos tény, de nem igazán lehet megakadályozni.

  Másrészt van egy egyszerű módja annak kijavítására. Csak telepítsen egy új akkumulátort. Miután ezt megtette, észreveheti az akkumulátor élettartamának drasztikus növekedését (és tetszik a teljesítménye is). Javasoljuk, hogy az akkumulátort csak Apple Store-ban vagy hivatalos szervizben cserélje le - más javítóüzletek kínálhatnak rész- vagy veszélyes elemeket. Itt beállíthatja az akkumulátorcsere időpontját.

  Ha a beállításai kóserosak, és meglehetősen új akkumulátorral rendelkezik, és még mindig tapasztalja az akkumulátor lemerülési problémáit az iOS 13 alkalmazással kapcsolatban, akkor a legjobb megoldás az, ha helyreállítja iPhone-ját az iTunes vagy a Finder segítségével a macOS Catalina programmal, és ellenőrizze, hogy ez enyhíti-e az akkumulátor lemerülésének problémáját.

  Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket a tippeket! Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése vagy aggálya van.

  Legutóbbi hozzászólások