Hogyan hozzunk létre egy macOS Catalina USB telepítőt

A macOS Catalina az Apple asztali platformjának egyik legizgalmasabb frissítése hosszú idő alatt. Számos új funkció várhatóan megváltoztatja asztali és laptopjaink jövőbeli működését. Mielőtt frissítené a MacBook-ot, és megkezdené a Catalina funkcióinak felfedezését, mindenképpen hozzon létre egy macOS Catalina USB telepítőt.

Bár a macOS Catalina telepítéséhez nincs szükség indító telepítőre, ez egy jó lehetőség azok számára, akik korlátozott vagy szórványos internetkapcsolattal, több Mac számítógéppel rendelkeznek, vagy vészhelyzet esetén tartalék telepítőt szeretnének.

Mi van azonban akkor, ha Ön egyike azoknak, akik szeretnek „bütykölni”, és mit kell játszani Catalinával anélkül, hogy teljesen telepítenék? Ma megvizsgáljuk, hogyan hozhat létre USB telepítőt a macOS Catalina programhoz.

Mi szükséges a Catalina telepítő létrehozásához?

Ahogy az várható volt, van néhány dolog, amelyet a birtokában kell tartanod, mielőtt valósággá tudod váltani ezt az álmot. Az alábbiakban felsoroljuk, mire lesz szüksége, mielőtt elkezdené.

 • USB flash meghajtó - Ennek legalább 16 GB kapacitással kell rendelkeznie, mivel ez lesz a Catalina rendszerindító meghajtója.
 • A „Telepítse a macOS 10.15.app” alkalmazást - letölthető az Apple Mac App Store-ból, és a Mac / / Applications / mappájába kerül.
  • Keresse meg a macOS letöltési linkjeit a macOS Catalina támogatási oldalain is
 • MacOS kompatibilis a macOS Catalinával
 • Állandó internetkapcsolat

Miután felvett egy megfelelő USB-meghajtót és letöltötte a „Telepítse a macOS 10.15.app” alkalmazást, készen állnak az USB-meghajtó létrehozására. Ennek lépései kissé bonyolultabbak, és terminál parancsot igényelnek.

Szeretne a macOS vagy a Mac OS X korábbi verzióját?

Látogassa meg ezeket az Apple támogatási oldalakat a kívánt macOS verzióhoz, és kövesse a hivatkozásokat a telepítő letöltéséhez.

  Hozzon létre egy indítható Catalina USB-meghajtót

  Miután mindent letöltött, van még néhány lépés, amelyet meg kell tennie. Először is ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a meghajtóval legalább 12 GB szabad tárhely.

  Ezután csatlakoztassa az USB flash meghajtót a Mac számítógépéhez. Ezután nyissa meg a Disk Utility alkalmazást Mac-jéről, és keresse meg a hüvelykujj-meghajtót a „Külső” alatt.

  A tetején néhány gomb jelenik meg, de az „Erase” gombra kell kattintania. Itt módosíthatja a nevet, de meg kell győződnie arról, hogy a meghajtó a következőképpen van formázva:

  • Formátum: Mac OS Extended (naplózott)
  • Rendszer: GUID partíciós térkép

  Kritikus, hogy az USB meghajtó legyenformázva: Mac OS Extended.Ezek a lépések nem működnek az APFS vagy bármely más formázási beállítás esetén.

  Innen válassza az „Erase” lehetőséget, és a meghajtó készen áll a használatra. Most, hogy készen áll az indulásra, íme az indítható Catalina meghajtó létrehozásának lépései.

  1. Csatlakoztassa az USB flash meghajtót a Mac számítógépéhez
  2. Nyissa meg a Terminal alkalmazást, amely az / Applications / Utilities könyvtárban található
  3. Írja be a következő parancsot a Catalina melyik verziójához töltötte le. Cserélje ki az „UNTITLED” szót annak a flash meghajtónak a nevével, amelyet a Mac-hez csatlakoztatottmacOS Catalina

  sudo / Applications / Install \ macOS \ Catalina.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume / Volumes / UNTITLED

   Mielőtt megnyomja az „Enter / Return” billentyűt, győződjön meg arról, hogy a Terminálban szereplő parancs 100% -ban helytálló. Ha nem, akkor hiba jelenik meg, és végül újra kell kezdenie, mielőtt az USB megfelelően működik.

   Miután ellenőrizte a parancsot, nyomja meg az Enter billentyűt, majd írja be a rendszergazda jelszavát a Mac gépén. Innentől a Catalina Installer telepítve lesz az USB meghajtóra. Figyelmeztetünk, hogy ez eltarthat egy kis időig, mire Ön valóban használni tudja.

   Mi legyen a következő?

   Az USB-meghajtó létrehozása után ezt használhatja bármely kompatibilis Mac-hez való csatlakoztatáshoz, hogy tesztelhesse a macOS Catalina programot. A meghajtó létrehozása után egy ikon jelenik meg az asztalon, amelynek neve „Install macOS Catalina” lesz.

   Ez végső hibabiztonságként igazolja, hogy megfelelően követte a lépéseket. Ha elkészült, elkezdheti a szórakozást a Catalinával való játékban, és ehhez használja ezt az USB-meghajtót.

   Indítás a macOS Catalina Installer meghajtóval

   Most, hogy a meghajtó megfelelően lett létrehozva, telepítheti a Catalinát bármelyik kompatibilis Mac számítógépére. Az alábbi lépéseket kell végrehajtania az új USB-meghajtó használatával történő indításhoz.

   1. Csatlakoztassa a létrehozott USB telepítő meghajtót a választott Mac számítógéphez.
   2. Indítsa újra a Mac-et
   3. Indítás közben tartsa nyomva az OPTION gombot. Addig tartsa lenyomva a gombot, amíg meg nem jelenik a rendszerindítási menü
   4. A nyílbillentyűk segítségével válassza ki a „macOS 10.15 telepítése” meghajtót

   Javasoljuk, hogy ne telepítse a Catalina-t elsődleges számítógépére vagy elsődleges merevlemezére. Ehelyett, ha új funkciókat szeretne tesztelni, használjon egy másodlagos merevlemezt vagy egy extra Mac-et, amelyhez hozzáfér.

   A felhasználók által jelentett problémák továbbra is nagyon sokak a Catalinával kapcsolatban, és nem minden alkalmazásod fog megfelelően működni. Ez különösen igaz azokra az alkalmazásokra, amelyek a 32 bites architektúrán alapulnak, mivel ezeket már nem támogatják.

   Következtetés

   Fontos megismételni, hogy mindaddig nem javasoljuk a Catalina telepítését az elsődleges eszközre, amíg nem ellenőrzi a kompatibilitást és nem készít biztonsági másolatot a Mac-ről.

   Ha készen áll a mély merülésre a macOS 10.15 világába, telepítse a létrehozott meghajtót. Bármilyen problémával kapcsolatban olvassa el az Apple utasításait az USB telepítő létrehozásáról a macOS számára.

   Ha bármilyen problémába ütközik, kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, és mi biztosan segítünk. Catalina jelenleg megtiszteli azt a gépet, amelyre rá van írva, így megfelelően tudunk majd segíteni a problémák megoldásában.

   Legutóbbi hozzászólások