Hogyan lehet ingyen screencastolni Mac-en

A screencast (vagy videó képernyős rögzítés) a képernyő digitális felvétele, amely általában hangos elbeszélést tartalmaz. Ez különbözik a képernyőképektől, mert a képernyőképernyő alapvetően egy digitális felvétel (például egy képernyős filmfelvétel), amely hangos elbeszéléssel rögzíti a Mac-en zajló műveleteket. A screencasting segítségével könnyedén rögzíthet video oktatóanyagokat, előadásokat, utasításokat, feladatokat és prezentációkat. Így:

Szükséged lesz:

Quicktime Player 10 vagy újabb

Lépések:

1. Nyissa meg a Quicktime Playert

2. Kattintson a Fájl menü -> Új képernyő felvétele elemre.

3. Kattintson a háromszög ikonra a felvételi beállításokhoz. Választhatja a beépített mikrofon használatát. Használhat külső mikrofont. Kiválaszthatja a felvétel videó és hangminőségét. Kiválaszthatja a felvétel mentésének helyét is, amikor befejezte.

4. A képernyő rögzítésének megkezdéséhez kattintson a kerek (piros) felvétel gombra.

5. Rögzítheti a teljes képernyőt, vagy csak a képernyő egy kisebb részét. A teljes Mac-képernyő rögzítéséhez kattintson bárhová, és elindul a felvétel. Ha el akarja készíteni a képernyő egy részét, egyszerűen húzza a mutatót a képernyő azon területének kiválasztásához, amelyet rögzíteni szeretne. Ezután kattintson a Felvétel indítása gombra.

6. Amikor befejezte a képernyőfelvételt, kattintson a leállítás gombra, és a videó most megjelenik, hogy megtekinthesse.

Képernyőfelvételének közzététele és megosztása

Ha meg szeretné osztani vagy közzétenni a képernyőrögzítést e-mailben, csevegésben, Facebookon, YouTube-on, Vimeo-n, iTunes-on, iMovie-n vagy Flickr-en; Itt van, hogyan:

1. Nyissa meg a megosztani kívánt felvételi fájlt (ha még nem nyílt meg), kattintson a nyíl ikonra VAGY kattintson a Megosztás gombra (Fájl menü-> Megosztás).

2. Ezután válassza az Email, Message, AirDrop, Facebook, YouTube, Vimeo vagy Flickr lehetőséget. Be kell jelentkeznie, ha meg szeretné osztani a fájlját a YouTube-on, a Vimeo-n, a Flickr-en vagy a Facebookon keresztül.

Hogyan lehet szerkeszteni a képernyőképernyőket

Érdemes levágni, forgatni vagy egyesíteni a felvételeit. Így:

1. A fájl vágásához, hogy a film csak a felvétel kívánt részét jelenítse meg, válassza a Szerkesztés> Vágás lehetőséget. Húzza a sárga vágólécet balra és jobbra. Ha elkészült, kattintson a Vágás gombra. A felvétel bármely része a sárga vágósávon kívül törlődik, így a nem kívánt részek nem játszhatók le.

2. Érdemes elforgatnia vagy lefordíthatja a felvételt, válassza a Szerkesztés> Forgatás balra, Forgatás jobbra, Vízszintes vagy Függőleges átfordítás lehetőséget.

3. Összevonhatja a screencast fájlokat egy fájlba, hogy több felvételt egyesítsen. Ehhez nyissa meg a felvételt a QuickTime lejátszóban, majd húzza az egyesíteni kívánt klipet vagy filmet a filmablakába.

Összefüggő:

  • A Mac OS X Grab Utility használata képernyőképek készítéséhez
  • Képernyőképek készítése a Mac OS X segítségével

Legutóbbi hozzászólások