Hogyan lehet felgyorsítani a lassú Wi-Fi-t a MacBookon

A macOS Catalina rengeteg új funkcióval és új alkalmazással van tele, de történetesen az egyik legproblémásabb kiadás mind a MacBookok, mind az asztali Mac-ek számára. Az egyik probléma, amely néhány felhasználót látszólag sújt, a lassú Wi-Fi sebesség a MacBookon.

Szerencsére van néhány különféle módja annak, hogy a Wi-Fi sebességet normális állapotba hozza a MacBookon. Ezek az alapdiagnosztika futtatásától az útválasztó teljes újraindításáig terjednek.

Gyorsítsa fel a lassú Wi-Fi-t a MacBookon

Ha folyamatosan lassú wi-fi sebességgel fut, akkor szerencséje van, mivel többféleképpen lehet újból működni a dolgokat. Ezek a hálózati beállítások megváltoztatásától a fel nem használt alkalmazások egyszerű bezárásáig terjednek.

Tesztelje az internet sebességét

Az első dolog, amit meg akar tenni, az, hogy ellenőrizze az internet sebességét különféle eszközökön. Ez magában foglalja a „lassú” MacBook-ját, valamint az esetlegesen hasznos eszközöket, például az iPhone-t.

Néhány különböző webhely és alkalmazás használható a sebesség ellenőrzéséhez. Talán az egyik legnépszerűbb lehetőség a Speedtest.net, amely különféle információkat nyújt a hálózatról, amelyhez csatlakozik.

Egy másik lehetőség a fast.com, amely csak gyors és egyszerű módja annak, hogy csomó szösz nélkül ellenőrizze a sebességet. És végül csak elvégezheti a Google keresését a „sebesség teszt” kifejezésre.

Ellenőrizze a Hálózati beállítások elemet

Ha diagnosztizálta, hogy probléma van a Mac Wi-Fi sebességével, van egy beépített módszer arra, hogy mindent kijavítson. A hálózati beállítások ellenőrzéséhez a következőket teheti:

 1. megnyomni a Command + szóköz billentyűket a Spotlight megnyitásához
 2. Típus "Vezeték nélküli diagnosztika
 3. Nyomja meg az Enter billentyűt
 4. Kövesse az utasításokat

Ez nem fog minden alkalommal működni, de a diagnosztika futtatása segít és megold néhány lehetséges problémát. Ha a diagnosztika visszatér, és azt mondja, hogy nincs semmi baj, akkor továbbra is folytatni szeretné a lehetséges javításokat.

Indítsa újra az útválasztót

A következő nyilvánvaló lépés, ha problémákba ütközik, egyszerűen indítsa újra az útválasztót. Ezt nagyrészt úgy teheti meg, hogy kihúzza a falról, majd kb. 30 másodperc múlva csatlakoztatja vissza. Előfordulhat, hogy az útválasztó hátulján található egy újraindítási gomb, amelyet megnyomhat.

Indítsa újra az útválasztót

Javasoljuk, hogy olvassa el az útválasztó felhasználói kézikönyvét, hogy megtalálja a legjobb módot az újraindításra. Miután az útválasztó befejezte az újraindítást, és az internet újra csatlakozott a Mac-hez, akkor újra tesztelheti a sebességet.

Zárja be a fel nem használt alkalmazásokat és a böngésző lapokat

A Wi-Fi normál működésének megkönnyítésének legegyszerűbb módja a fel nem használt alkalmazások vagy böngészőfülek bezárása. Lehet, hogy valami működik a háttérben, ami megemeli az adatsebességét, amiről esetleg megfeledkezett.

Ez valószínűleg nem fog mindenkinek sikerülni, de jobb, ha lövést adunk rá, mint folytatni a lassú Wi-Fi sebességgel való küzdelmet.

Használjon Ethernet-t a Wi-Fi helyett

Ha az összes többi lehetőséget kimerítette, érdemes lehetőség szerint áttérnie az Ethernet kapcsolat használatára. Ha Ön MacBook-t birtokol, akkor ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a megfelelő Ethernet USB-C hardverkulccsal a kapcsolat fenntartása érdekében.

Lehet, hogy ez nem a legjobb megoldás egyesek számára, különösen, ha nem vagy otthon. Legalább azonban csuklás nélkül elvégezheti munkáját, vagy streamelhet néhány Disney + -ot.

Ellenőrizze, hogy nincs-e blokkolva internet-hozzáférése

Bizonyos esetekben véletlenül telepített néhány rosszindulatú programot a Mac számítógépére, amely bizonyos problémákat okoz. Ugyanis vannak olyan kártevők, amelyek körbejárnak, és létrehoz egy SOCKS kódnevű proxyt, amely rövid ideig blokkolja az internethez való hozzáférést.

Mi az a SOCKS proxy?

Egyeseknél nem is tudja, mi az a proxy, nem beszélve arról, hogy mire szolgál a SOCKS Proxy. De lényegében ez egy olyan eszköz, amelyet az IP-cím gyors megváltoztatására használnak, ugyanakkor a lehetséges korlátozások megkerülésére is használják.

Az ilyen típusú proxyt általában a VPN (virtuális magánhálózat) alkalmazások használják, különösen a geo-blokkolt tartalmak megkerüléséhez. Egyes rosszindulatú programok azonban ezt kihasználják, hogy hozzáférjenek az Ön adataihoz.

Hogyan távolítsuk el a SOCKS Proxyt Mac-en

A SOCKS Proxy eltávolításának lépései nem olyan bonyolultak, mint gondolná, mivel csak be kell lépnie a Rendszerbeállítások alkalmazásba. A SOCKS proxy eltávolításához a következőket kell tennie.

 1. Nyisd ki Rendszerbeállítások a Mac-en
 2. Válassza a lehetőséget Hálózat
 3. Az oldalsó panelen válassza ki a csatlakoztatott hálózatot
 4. A jobb oldalon kattintson a gombraFejlett
 5. A tetején lévő fülekről álljon beMeghatalmazottak
 6. Keresse meg ZOKNIK Proxy és törölje a jelölést
 7. Kattintson a gombrarendben

Ha újraindítja a Mac számítógépét, és a problémák továbbra is megjelennek, akkor vissza kell állítania az NVRAM és / vagy az SMC (System Management Controller) rendszert. A következő módon állíthatja vissza az SMC-t:

 1. Húzza ki a tápkábelt a Mac-ből
 2. Tartsa lenyomva a bekapcsológombot legalább 15 másodpercig
 3. Dugja vissza a tápkábelt a Mac-be

Ami az NVRAM-ot illeti, még néhány lépést meg kell tennie. Először meg kell nyomnia és tartsa lenyomva a következő billentyűketOpció + CMD + P + R. Miközben tartja ezeket a gombokat, nyomja meg egyszer a bekapcsológombot a számítógép bekapcsolásához, és tartsa lenyomva a bekapcsológombot, amíg a Mac újraindulkétszer.

Következtetés

Inkább bosszantó lehet a lassabb Wi-Fi sebességgel foglalkozni, különösen, ha csak a Disney + segítségével próbál munkát végezni vagy lazítani. Ez csak néhány módszer a Wi-Fi normál működésének elérésére a MacBookon.

Ha hasonló problémákkal találkozott, de jobb vagy eltérő megoldást talált, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Addig tudassa velünk, ha regisztrált a Disney + -ra, és ha a jövőben is tervezi az előfizetés fenntartását.

Legutóbbi hozzászólások