Az üzenetek és az iMessage problémák kijavítása az iOS 9 rendszerben

Több olvasónk, aki használja, beszámol arról, hogy iMessage problémákat tapasztal az iOS 9 és a korábbi iOS verziókban. Ha iOS 10 vagy újabb rendszert használ, és üzenettel kapcsolatos problémákat tapasztal, kérjük, olvassa el ezt a cikket. De ha ragaszkodik az iOS 9-hez (vagy régebbi verzióhoz), ezek a korábbi iOS-verziókra jellemző hibák gyakran komoly problémákat okoznak olvasóink Üzenetek és iMessage alkalmazásában.

Úgy tűnik, hogy egyes felhasználók néhány bosszantó problémát tapasztalnak az üzenetek nem megfelelő működésével kapcsolatban. Ha az iDevices iOS 9 rendszert futtat, és problémái vannak az Üzenetek szolgáltatással, akkor itt olvashatja el, hogyan lehet elhárítani ezeket a problémákat.

Más iOS verziót használ?

 • Ebben a cikkben olvashatja el az iOS 12 iMessage és az Message App problémáit
 • IOS 11 esetén nézze meg ezt a cikket
 • Ha iOS 10 rendszert használ és üzenettel kapcsolatos problémákat tapasztal, kérjük, olvassa el ezt a cikket

Mielőtt nekilátnánk, a következő nyolc tipp megoldhatja a legtöbb problémát

 1. Indítsa újra az Üzenetek alkalmazást a Kezdőlap gomb kétszeri megérintésével, majd húzza az alkalmazásra a kilépés kényszerítéséhez. Ez a műveleti erő kilép az Üzenetek alkalmazásból. Ne aggódjon, hogy nem veszít el semmilyen adatot vagy üzenetet. Ezután indítsa újra az Üzenetek alkalmazást.
 2. Lépjen iPhone készülékének Beállítások üzenetére, és ellenőrizze, hogy az iCloud e-mail címe ki van-e jelölve a „Küldés és fogadás” részben. Ez gyakran azonnal helyrehozza a dolgokat.
 3. Indítsa újra az iOS-eszközt a kikapcsoló / be gomb nyomva tartásával, amíg meg nem jelenik a csúszka. Ezután csúsztassa el a csúszkát a készülék kikapcsolásához.
 4. Kapcsolja be a Repülőgép módot, és kapcsolja ki a következővel: Beállítások> Repülőgép mód
 5. Az iMessage ki- és bekapcsolásához lépjen a következőre: Beállítások> Üzenetek elemre
 6. Valószínűleg kapcsolódási probléma okozhatja ezt a problémát. A hálózati beállítások visszaállítása megoldhatja ezt. Egyszerűen érintse meg a elemet Beállítások> Általános> Visszaállítás> válassza a Hálózati beállítások visszaállítása lehetőséget
 7. Néhány felhasználó kijelentette, hogy a Wi-Fi Assist kikapcsolása megoldja ezt a problémát. Ha szeretné kipróbálni ezt a tippet, menjen a következőre: Beállítások> Mobil> és kapcsolja ki a Wi-Fi Assist funkciót
 8. Győződjön meg arról, hogy a Dátum és idő beállítást az „Automatikus beállítás” elemre választotta Beállítások> Általános> Dátum és idő
 9. Megpróbálhatja megváltoztatni a DNS-beállításait, és megpróbálja újra, ha ez megoldja az iMessage problémáját. Ehhez érintse meg a elemet Beállítások> Wi-Fi lehetőséget. Keresse meg a vezeték nélküli kapcsolatot, majd érintse meg az (i) gombot. Most érintse meg a DNS mezőt, és írja be a 8.8.8.8 szót (ez a Google nyilvános DNS-je).

iMessage problémák az iOS 9 rendszerben: Problémák az üzenetek küldésével vagy fogadásával

Az iOS 9 vagy annál régebbi verzióval problémákat tapasztalhat az üzenetek küldésekor vagy fogadásakor. Üzenetei közzétettként jelenhetnek meg, de nem sikerült kézbesíteni. Előfordulhat, hogy az üzenetek kékként jelennek meg az iMessage-en, és nem kézbesítettként jelennek meg, de választ kap az embertől, akinek az üzenetet elküldte.

Ez a probléma egyszeri és csoportos szöveges üzenetekben egyaránt előfordulhat, de úgy tűnik, hogy a csoportos szövegeket érinti leggyakrabban.

Ha problémája van, próbálja meg újraindítani a telefont, be- és kikapcsolni az iMessage alkalmazást, és visszaállítani az eszköz gyári beállításait. Ha ezek a lépések nem oldják meg a problémát, próbálja meg kikapcsolni a WiFi Assist funkciót. Ezek a problémák a rendszer hibája miatt jelentkezhetnek.

Lásd még: Üzenetek (iMessage) nem működnek, javítás

iMessage problémák az iOS 9 rendszerben: Késleltetett szöveges üzenetek

Ha nemrégiben frissítette iPhone-ját vagy iPadjét, késleltetett üzeneteket tapasztalhat. Az iMessage használatakor előfordulhat, hogy csak több órán belül kap üzeneteket, miután elküldte őket. Ezzel szemben a címzettek csak órákkal később kaphatják meg az elküldött üzeneteket.

Lehet, hogy kap egy „kézbesített szöveges” értesítést, de a címzett nem kapja meg azonnal az üzenetet. Ez a probléma általában akkor fordul elő, ha a telefonszámát nem ellenőrzi a FaceTime alkalmazás.

Ezeket a „késleltetett üzenet” problémákat a telefon beállításainak megváltoztatásával oldhatja meg.

Nyissa meg a Beállítások lehetőséget, és nyissa meg a FaceTime alkalmazást. Kapcsolja ki, majd újra be a FaceTime alkalmazást, és koppintson az „Apple ID használata a FaceTime-hez” elemre. A telefonszáma alapos ellenőrzést fog mutatni, és az iMessage-nek el kell kezdenie a megfelelő működést.

iMessage-problémák az iOS 9-ben: Barátok kétszer ugyanazt az iMessage-t kapják

Ha az iMessage-t barátainak küldi, előfordulhat, hogy az Ön tudta nélkül kétszer-háromszor kézbesíti. Ha problémája van, próbálja meg be- és kikapcsolni a mobileszközt, újraindítani és visszaállítani a gyári beállítást.

Ha ez továbbra sem oldja meg a problémát, próbálja meg alaphelyzetbe állítani a telefon hálózati szolgáltatásait a Beállítások alatt. Megpróbálhatja kikapcsolni, majd bekapcsolni az iMessage alkalmazást a probléma megoldása érdekében. Ha továbbra is ugyanaz a probléma jelentkezik, vegye fel a kapcsolatot az Apple céggel, hogy megtudja, találtak-e megoldást.

Lásd még: Az iMessages küldése / fogadása repülőgépes módban

Az iMessage hang kétszer egymás után megszólal

Néha egymás után kétszer is hallhatja az iMessage hangját, miután frissítette az iOS-t. Ez a hang idegesítő lehet, ha a probléma nem oldódik meg.

Megoldásához menjen a Beállítások -> Üzenetek, és kapcsolja ki az iMessage alkalmazást. Indítsa újra a telefont, várjon egy órát, majd kapcsolja be újra az iMessage alkalmazást. Ha a bosszantó ismétlődő hang ismét visszatér, próbálja meg aktiválni és inaktiválni az Ismétlés riasztás beállítást.

Ha a probléma nem oldódott meg, próbálja ki- és bekapcsolni az iMessage alkalmazást.

Lásd még: Az iMessage nem működik - hogyan javítható

A „Szolgáltatás megtagadva” szöveges üzenet az „Ismeretlen” -től.

Az iOS 9 frissítéssel kapcsolatos másik iMessage alkalmazásprobléma egy „Szolgáltatás megtagadva” szöveges üzenetet kap az „Ismeretlen” elől.

Ha továbbra is ilyen típusú üzenetet kap, jelentse a szolgáltatónak a problémát. Lehet, hogy a problémának semmi köze az Apple-hez. Azok a felhasználók azonban, akik ezt a kérdést szolgáltatóiknak mondták, gyakran hivatkoznak az Apple-re.

A probléma megoldására vonatkozó hibaelhárítási tippek közé tartozik a telefon biztonsági mentése, az eredeti gyári beállítások visszaállítása, majd az iTunes alkalmazással történő szinkronizálás az alkalmazások, zene, képek és egyéb fájlok visszaszerzéséhez.

Ne felejtse el visszaállítani a készüléket, hogy azt „Új eszközként” állítsa vissza. Ne próbálja meg visszaállítani a „biztonsági mentésből”, különben ugyanaz a probléma lesz a végén. A fájlok törlése előtt győződjön meg arról is, hogy szinkronizálja a telefont az iTunes programmal.

Az iMessage aktiválási hibára vár, javítás

 1. Menj Beállítások> Üzenetek elemre és kapcsolja ki az iMessage alkalmazást. Kérjük, kapcsolja ki a Facetime-ot is.
 2. Jelentkezzen ki az Apple azonosítóból Beállítások> iTunes és App Store> Koppintson az Apple ID> Kijelentkezés elemre.
 3. Kapcsold be Repülőgép üzemmód. A Wifi automatikusan kikapcsol. Kapcsolja be a Wifi-t
 4. Menjen vissza az Üzenetek oldalra, és kapcsolja be az iMessage alkalmazást.
 5. A rendszer kéri az Apple azonosítóját. Kérjük, adja meg hitelesítő adatait.
 6. Lépjen a Beállítások menübe, és kapcsolja ki a Repülőgép módot.
 7. Leginkább egy olyan értesítést jelenít meg, amely azt mondja: „A szolgáltató felszámolhatja az SMS-t” - Érintse meg az O gombot
 8. Ha nem, lépjen az Üzenetek oldalra, kapcsolja ki az iMessage alkalmazást, majd kapcsolja be újra
 9. Adjon néhány percet, és az iMessage-et aktiválni kell.

Problémák az ismeretlen üzenetek törlésével az iMessage alkalmazásban

Egy másik probléma, amellyel felmerülhet, a „Szolgáltatás megtagadva” szöveges üzenetek eltávolításának nehézségei. Az egyik megoldás az, hogy felhívja mobilszolgáltatóját, aki megadja az SMS központ számát és a telefonszámot, amely segít azonosítani a szöveges üzenet forrását.

Győződjön meg arról, hogy a mobilszolgáltatója által megadott SMS központ számát és telefonszámát használja. Ha rossz SMS-központ számot használ, hívja a szolgáltatót és kérje a hálózat visszaállítását.

Miután visszaállították az eszköz hálózatát, indítsa újra a telefont. Nem szabad több „Ismeretlen” üzenetet látnia.

Ezeket a problémákat általában nem tapasztalom az üzenetek és az iMessage funkcióinak használata közben is. Néhány felhasználó azonban konfigurálhat valamit másképp, és ez ezekhez a problémákhoz vezethet. Mondja meg, ha még mindig szüksége van segítségre.

Legutóbbi hozzászólások