iCloud biztonsági mentési problémák az iPhone 6S készüléken, Javítás

Nem tagadható, hogy az Apple iCloud az egyik legjobb és legbiztonságosabb módszer fontos adatok mentésére az iPhone készülékről. Időről időre apró furcsaságok jelennek meg, és nagyon frusztrálóak lehetnek. Egyes fórumaink olvasói az iCloud biztonsági mentési problémáiról számolnak be iPhone 6S-en.

Néhány felhasználó számára ez a probléma az automatikus biztonsági mentéssel kapcsolatos; manuálisan készíthetnek biztonsági másolatot iPhone-ról és iPadről az iCloudra, de nem tudják használni az automatikus biztonsági mentés funkciót. Ez komoly gondot okozhat. Először is győződjön meg arról, hogy teljesíti az alább felsorolt ​​összes követelményt az iCloud biztonsági mentés létrehozásához az iPhone 6S készüléken.

Követelmények:

  • Az iPhone készüléket csatlakoztatnia kell az áramforráshoz. Vagy csatlakoztathatja a csatlakozóval, vagy használhatja a számítógép USB-portját.
  • A második legfontosabb dolog az, hogy biztonsági másolat készítéséhez működő Wi-Fi kapcsolatra van szükség.
  • Egy másik fontos dolog, vagy ingyenes iCloud-fiókot használ, vagy fizetős, győződjön meg arról, hogy az iCloud-on elegendő tárhely áll rendelkezésre az új biztonsági adatok tárolásához.

Megoldások:

Wi-fi beállítások visszaállítása:

Ha iPhone készüléke csatlakozik a Wi-Fi-hez, győződjön meg arról, hogy nem használ harmadik féltől származó VPN-szolgáltatásokat, mert néha problémát okozhatnak. A hálózattal kapcsolatos problémák megoldásának legegyszerűbb módja az iPhone hálózati beállításainak visszaállítása. A hálózati beállítások visszaállítása eltávolítja az összes mentett Wi-Fi jelszót a fiókjából.

1. lépés -> 1: Nyissa meg a Beállítások elemet az iPhone készülékén, és kattintson a gombra Tábornok

Lépés -> 2: Görgessen le az oldal végéig, és érintse meg a gombot Visszaállítás

Lépés -> 3: Érintse meg A hálózati beállítások visszaállítása, ehhez meg kell adnia a jelszót.

Végezzen lágy alaphelyzetbe állítást:

Ha a hálózati alaphelyzetbe állítás nem működött az Ön számára, akkor elvégezheti a soft reset alkalmazást iPhone-ján. Ez megoldja a legtöbb felhasználó számára az iCloud Backup problémákat.

  • Tartsa lenyomva az Alvó és a Kezdőlap gombot, amíg újraindítja az iPhone-t, és meg nem jelenik az Apple logó. Az alvó gomb az iPhone jobb oldalán található, míg a Home gomb az iPhone közepén található.

Az iCloud újraaktiválása:

Jelentkezzen ki az iPhone iCloud-fiókjából, és jelentkezzen be újra, ez a módszer már működött néhány felhasználó számára. Menj Beállítások> iCloud és kattintson a fiókjára. Kijelentkezés és újbóli bejelentkezés az iCloud-fiókba.

Tárolási problémák leküzdése:

Ha nincs elég hely az iPhone-on, próbálja ki ezt a módszert. Távolítsa el a legújabb biztonsági másolatot az iPhone készülékről, majd készítse el újra.

1. lépés -> 1: Menjen a Beállítások elemre, és érintse meg az iCloud elemet

Lépés -> 2: A következő oldalon érintse meg a ikont Tárolás

Lépés -> 3: Érintse meg Tárhely kezelése

Lépés -> 4: Válassza ki az iPhone-t, ez a képernyőn lesz látható biztonsági mentések

Lépés -> 5: Görgessen le az oldal aljára, és érintse meg a ikont Törölje a Biztonsági másolat elemet

Ha úgy gondolja, hogy egyes alkalmazások túl sok helyet foglalnak el, itt is letilthatja őket. Ez megspórol Önnek egy kis helyet az iCloud-fiókjában, és tárhelyet biztosít a biztonsági mentés sikeres befejezéséhez. Ha tartós tárolási problémái vannak, érdemes megfontolnia az iCloud-tárhely frissítését.

Ha az iCloud-fiókkal kapcsolatos szinkronizálási problémák merülnek fel, kattintson ide. Ha a fenti lépések egyike sem működött az Ön számára, használhatja az Apple iCloud kapcsolattartó támogatást, kattintson ide.

Legutóbbi hozzászólások