Az Apple Watch magánéletének és biztonságának védelme

Valószínűleg nagyon kevés olyan eszköz van, amely annyira intim, mint az Apple Watch. Gondoljon csak bele - lehet, hogy iPhone-ja nincs folyamatosan a kezében, de az Apple Watch nagyjából mindig a csuklóján van.

Az Apple Watch valószínűleg sokkal kevesebb személyes adatot tartalmaz, mint az iPhone, de a hordható még mindig nagyon sok érzékeny adatot tárhat fel. Emiatt okos megismerni a watchOS-ban elérhető néhány adatvédelmi és biztonsági beállítást.

Ellenőrizze az Apple Watch engedélyeit

Az Apple Watch és az iPhone bonyolultan kapcsolódnak egymáshoz - különösen, ha nem rendelkezik mobilhálózattal felszerelt modellel.

Alapvetően ez azt jelenti, hogy a watchOS alkalmazások jelenleg az iOS-társaikra támaszkodnak az alkalmazásengedélyek szempontjából. Ez változhat a watchOS 6-ban, mivel az Apple Watch megkapja a saját App Store-ját.

Ellenőrizze az Apple Watchra kiható adatvédelmi beállításokat

De jelenleg ez azt jelenti, hogy azok az alkalmazások, amelyek jogosultak hozzáférni a helyadatokhoz, a névjegyekhez és az egészségügyi beállításokhoz iPhone-on, ugyanazokkal az engedélyekkel rendelkeznek a watchOS-ban.

 • Az Alkalmazások Helyszolgáltatások engedélyeit a Beállítások -> Adatvédelem menüpontban szerkesztheti. Célszerű ezt a legtöbb alkalmazás számára korlátozni, amelyekre nincs rá szükség.
 • Az iOS Health alkalmazásban módosíthatja, hogy mely alkalmazások rendelkeznek engedéllyel egészségügyi adatok olvasására vagy írására. Csak érintse meg az alsó menüsávban található Források gombot.
 • Az elemzési engedély szerkesztése a Beállítások -> Adatvédelem - Analytics menüpont megnyitásával történik. Tiltsa le a Megosztás alkalmazásfejlesztőkkel jelölőnégyzetet.

Ha különösen aggódik amiatt, hogy az Apple rendelkezik a pulzusszámmal és általában a fitneszkövetési adatokkal, akkor korlátozhatja ezeket az adatokat az iOS Watch alkalmazásban. Csak menjen az Adatvédelem menübe.

A kezdéshez érintse meg az Apple Watch Beállítások> Adatvédelem elemét

Ne feledje, hogy ez megzavarja az Apple Watch egyes egészségügyi és fitnesz funkcióit - amelyek egyesek számára üzletkötők lehetnek.

Gondolja át az Apple Watch jelszavát

A négyjegyű kódok általában az Apple készülékeire vonatkoztak. Manapság az Apple hosszabb kódokat ajánl - és jó okkal. Adjon hozzá néhány számjegyet a jelszóhoz, és ezzel sokkal biztonságosabbá teszi készülékét

Alapértelmezés szerint az Apple Watch négyjegyű jelszót használ. De ezt a viselkedést az iOS Watch alkalmazásban szerkesztheti. Csak érintse meg a Jelszó menüt, és tiltsa le az Egyszerű jelszó melletti kapcsolót.

Ha ki van kapcsolva, megadhat egy jelszót, ameddig csak akarja. Így az Apple Watch sokkal biztonságosabb lesz.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy nem szabad letiltani a Csuklófelismerés és az Unlock With iPhone melletti kapcsolókat. Mindkét szolgáltatás sokkal kényelmesebbé teszi az Apple Watch használatát egy hosszabb jelszóval - így nem érdemes letiltani őket.

  Annak ellenére, hogy érdemes levenni az Apple Watch-ot, és használni tudja az asztalán, ez nem jó ötlet. Csak tartsa zárva egy hosszabb jelszó mögött, és tartsa a csuklóján.

  Ha konkrét adatvédelmi vagy biztonsági igényei vannak, vagy csak az adatai miatt aggódik, akkor érdemes lehet engedélyeznie az adatok törlését.

  Ez megsemmisíti az Apple Watch-ot 10 sikertelen kódkísérlet után. Ez nagyszerű a különösen biztonsági helyzetben lévő emberek számára, de kevésbé azoknak a gyermekeknek, akik szeretnek a technikai kütyükkel kavarni.

  Elveszett az Apple Watch? Használja a FindMy alkalmazást a felkutatásához

  Tehát az Apple Watchodat ellopták - most mi van? Lehet, hogy nem tudja megakadályozni, hogy a Watch ellopja vagy elveszjen, de megismerkedhet néhány olyan lehetőséggel, amelyek hasznosak lehetnek, ha ez a helyzet áll fenn.

  Először is. Ismerkedjen meg a Find My iPhone vagy a Find My alkalmazással az iOS rendszerben. Kétféleképpen érheti el, egy alkalmazáson keresztül vagy az iCloud.com webhelyre lépve. Mindenesetre a Find My alkalmazás segítségével nyomon követheti az Apple Watch legutóbbi ismert helyét (vagy annak jelenlegi helyét, ha van mobilmodellje). Az iOS 13-ban ezeket felváltotta a FindMy App.

  Az új FindMy alkalmazás segíthet az elveszett Apple Watch felkutatásában

  Távolról törölheti az Apple Watch adatait, vagy bekapcsolhatja az Elveszett módot. Többek között a Lost Mode letiltja az Apple Pay szolgáltatást az Apple Watch-on.

  A veszteség vagy lopás elleni másik jó védelem az Activation Lock. Alapvetően megakadályozza, hogy bárki kitörölje és újrahasználja az Apple Watch-ot, hacsak nincs meg az Apple azonosítója és jelszava.

  Az Aktiválási zár alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Ha látja Apple Watchját a Find My alkalmazásban, akkor engedélyezve van.

  Ne feledje, hogy le kell tiltania az Aktiválási zár funkciót, ha valaha be kell hoznia az Apple Watch szolgáltatást. Amint visszakapja az Apple Watch-ot a javító szakemberektől, feltétlenül jelentkezzen be újra az óráján az iCloudba az újbóli engedélyezéshez.

  Egyéb gyors tippek

  Az engedélyek, a kódok és a Find My alkalmazás az elsődleges módszer a biztonság és a magánélet megőrzésére az Apple Watch-on. De itt van néhány további tipp, amelyek segítséget nyújthatnak viselhető és kapcsolódó Apple-eszközein.

  • Ne feledje, hogy kinyitotta a Mac számítógépét. Ha Mac és Apple Watch van, akkor engedélyezheti az Unlock With Apple Watch funkciót. Ez egy hihetetlenül gyors és egyszerű szolgáltatás, de vegye figyelembe. Valaki esetleg bejuthat a Mac számítógépére, ha egyszerűen a közelben van, de nem a számítógépénél van. Míg az Apple Watch megérinti Önt, amikor feloldja Mac-jét, előfordulhat, hogy a sok kapott értesítés között nem veszi észre.
  • Tegye privátabbá az értesítéseket. Az értesítések kézhezvétele a csuklóján természetesen meglehetősen kényelmes - de ez adatvédelmi kockázatot is jelenthet attól függően, hogy ki van körülötted. Az Apple Watch értesítéseinek tartalmát elrejtheti a Watch alkalmazás -> Értesítések és az Értesítések adatvédelem engedélyezésével.
  • Ne aggódjon a sürgősségi SOS miatt. Ez egy hasznos funkció, amely vészhelyzetben megmentheti az életét. Az Apple megjegyzi, hogy tartózkodási helyét csak a Rapid SOS rendszerrel rendelkező közeli segélyszolgálatokhoz küldjük. Minden olyan adat, amelyet az Apple megoszt az első válaszadókkal, 24 órán belül törlődik.

  Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a cikket. Az Apple termékek általában nagyon biztonságosak, és az Apple túlmutat azon, hogy megvédje felhasználói magánéletét és biztonságát. A kockázatok gyakran jelentkeznek, ha kevésbé ismert harmadik féltől származó alkalmazásokat használnak az Apple termékein. Ön továbbra is rendelkezik a vezérléssel, és letilthatja ezeknek az alkalmazásoknak a hozzáférési engedélyeit.

  Kérjük, jelezze nekünk, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van.

  Legutóbbi hozzászólások