Hol van az iPad kézikönyvem? Hogyan lehet megtalálni az iPad felhasználói útmutatóját

Van egy vadonatúj iPad-je, és örömmel használja, de hol van a kézikönyv? Ezt a kérdést folyamatosan olvasóinktól kapjuk! Az iPad felhasználói útmutatója vagy a videokalauzok linkje helyett egy kis, három panelből álló tájékoztatót kap, amely csak az alapvető gesztusokat és gombokat tartalmazza.

Tudom, mire gondolsz: Ennél többet kell tanulni!

Nos, van. Sokkal többet kell tanulni. És az Apple elkészít egy teljes iPad kézikönyvet, amelyet elolvashat, hogy megtanulja mindezt. Csak nem teszik a dobozba.

Miért nincs kézikönyv az iPad-mel?

Néhány oka annak, hogy az Apple esetleg nem tartalmazza az iPad kézikönyvét a dobozban. A költségeken és a környezeti megtakarításokon kívül úgy gondoljuk, hogy valószínűleg az Apple nyilatkozik termékükről:

Az iPadje annyira intuitív, hogy nem szükség kézikönyv a használatához.

És nem tévednek.

A felhasználói kézikönyv helyett az iPad három paneles szórólapot tartalmaz. Kép DetroitBORG-ból.

A kapott szórólap nagyon alapjait ismerteti arról, hogy melyik gomb melyik, és hogyan kell navigálni az iPad készülékén.

Ezt követően a legtöbb egyéb dolog meglehetősen egyértelmű vagy magától értetődő. Ha vesz egy levegőt, elolvas mindent a képernyőn, és követi a belét, előfordulhat, hogy nem is kell kézikönyv!

Ennek ellenére az Apple elkészít egy kézikönyvet mindazok számára, akik egyébként is szeretik elolvasni őket. Valójában többeket is produkálnak. Még számos videós útmutatót is készítenek, amelyeket megnézhet a YouTube-on.

Hol találom az iPad készülékem kézikönyvét?

Két különböző helyen találhatja meg az iPad kézikönyvét vagy a Felhasználói útmutatót: az Apple webhelyén vagy az iBooks áruházban. Az alábbiakban mindkét lehetőségen keresztül beszélünk.

Hogyan olvassa el az iPad felhasználói útmutatóját az Apple webhelyén

Az Apple rengeteg gyakorlati információt kínál az iPad támogatási oldalán.

Bármilyen eszközt is használ, elolvashatja iPadjének használati útmutatóját az Apple webhelyén. Ha elég bátornak érzi magát, meg is teheti tovább az iPad.

Kövesse ezt a linket, hogy az Apple webhelyének iPad támogatási oldalára lépjen.

Görgessen lefelé, hogy megtalálja az iPad felhasználói útmutatót az iPad támogatási oldalának alján.

Csak ezen az oldalon rengeteg nagyszerű információ található, különösen, ha útmutatót keres a telepítéshez. De az iPad felhasználói útmutatóhoz görgessen a legalsó részéhez, és nézze meg a Tanulási mód cím.

Kattintson az iPad Felhasználói útmutató gombra az Apple interaktív iPad kézikönyvének megtekintéséhez.

Nyissa meg a Tartalomjegyzéket, hogy egy adott érdeklődési területre ugorjon, vagy az egyes oldalak alján található navigációs gombok segítségével haladjon végig a kézikönyvenként.

Az iPad felhasználói útmutatójának letöltése az iBooks alkalmazásba

Lehet, hogy ezt még nem tudja, de iPad-en olvashat könyveket. Mindenféle könyv: beleértve az iPad felhasználói útmutatóját is. Ha azt tervezi, hogy fedettől végig olvassa, akkor valószínűleg az iBooks alkalmazás az iPad-en a legjobb módszer erre.

Az iPad felhasználói útmutató letöltése után akár internet nélkül is elolvashatja!

Kövesse az alábbi lépéseket az iPad felhasználói kézikönyv letöltéséhez az iBooks alkalmazásban:

 1. Ha még nem tette meg, fejezze be az iPad beállítását. Ez a „Hello” oldallal kezdődik, és akkor ér véget, amikor eléri az iPad kezdőképernyőjét.

  Kövesse az iPad utasításait a beállítás befejezéséhez.

 2. A kezdőképernyőn keresse meg és koppintson a elemre iBooks alkalmazás megnyitásához. Úgy néz ki, mint egy fehér könyv egy narancssárga háttér felett.

  Keresse meg az iBooks alkalmazás ikont iPad-jén.

 3. Ha az iBooks egy könyvként nyílik meg, koppintson a képernyő közepére a kezelőszervek megjelenítéséhez, majd a visszalépéshez koppintson a bal felső sarokban lévő hátrafelé mutató nyílra.
 4. Az iBooks alkalmazásban látnia kell a Keresés gombot a jobb alsó sarokban. Koppintson rá, majd koppintson a billentyűzetre.

  Koppintson a Keresés gombra, hogy bármit megtalálhasson az iBooks Store-ban.

 5. Írja be az „ipad” szót, és nyomja meg a kék Enter gombot a kereséshez.
 6. Meg kell jelennie az iPad felhasználói útmutatóinak válogatását az iOS vagy az iPadOS különböző verzióihoz. Kivéve, ha régebbi iPadje van, válassza ki a legújabbat (általában a legmagasabb). Látnia kell a legújabb iPad felhasználói útmutatót a keresési eredmények elején.
 7. Érintse meg az iPad felhasználói útmutatóját az előnézeti oldal megnyitásához, majd koppintson a nagyra Kap gomb. Be kell jelentkeznie az Apple ID-fiókjával, vagy létre kell hoznia egy Apple ID-t, ha még nincs.

  Koppintson a Get elemre, és írja be az Apple ID adatait a könyv letöltéséhez.

 8. Miután az iPad felhasználói útmutatója befejezte a letöltést, megtalálja azt a Könyvtár az iBooks képernyő alján. Érintse meg a könyv megnyitásához, amely automatikusan betölti az utoljára használt oldalt.

  Érintse meg a Könyvtár gombot az iPad összes könyvének megtekintéséhez.

Hogyan találja meg a kézikönyvet régebbi iPad-ekhez

Az Apple iPad felhasználói útmutatója az Ön által használt szoftveren alapul, nem pedig az Ön iPad-jén. Ennek a szoftvernek az neve iOS vagy iPadOS, és az Apple minden évben kiad egy jelentős frissítést. Általában az emberek a legújabb szoftver verziót használják, de a régebbi iPadeket néha hardverük korlátozza.

A Beállítások oldalon ellenőrizheti, hogy milyen szoftver található az iPad-en.

Tudja meg, hogy az iOS vagy az iPadOS melyik verziója van az iPad készüléken:

 1. A kezdőképernyőn koppintson a szürkére Beállítások alkalmazás megnyitásához.

  A Beállítások alkalmazás szürke fogaskeréknek tűnik.

 2. Koppintson a Tábornok, majd válassza a lehetőséget Ról ről.
 3. A szoftver fel van sorolva Szoftver verzió.

  Keresse meg a szoftver verziójának megfelelő iPad felhasználói útmutatót.

Keressen régebbi iPad kézikönyveket az Apple webhelyén

Az Apple webhelyén a régebbi szoftververzió felhasználói útmutatóit tekintheti meg a termék kézikönyvek oldalán. Kövesse ezt a linket, és a keresősáv segítségével keresse meg az iPad felhasználói útmutatóját a szoftver verziójához.

Keressen régebbi iPad kézikönyveket az iBooks alkalmazásban

Az iBooks keresési eredményei között számos felhasználói útmutató található meg az iPad szoftver különböző verzióihoz. Ha nem látja a verzióját, koppintson a ikonra Az összes megtekintése vagy végezzen konkrétabb keresést.

Nézze meg az iPad videó útmutatóit a YouTube-on

Az Apple rengeteg YouTube videó útmutatót készít, amelyek különböző iPad-tippeket és trükköket mutatnak Önnek.

Ha inkább videókat néz, akkor az Apple segíteni fog! Van egy dedikált Apple Support YouTube-csatorna, amely rengeteg video-útmutatóval rendelkezik az összes Apple-eszköz használatáról, beleértve az iPad-et is.

Minden videó rövid, világos és szórakoztató. Feliratkozhat a csatornára, hogy rengeteg új dolgot tudjon meg eszközeiről. Vagy keressen a meglévő videóik között.

Nézd meg ezt a lejátszási listát, hogy megnézhesd az összes iPad-videokalauzot, amije van

Hogyan találhat idegen nyelvű iPad kézikönyvet

Az Apple különböző webhelyekkel rendelkezik a nyelvek és régiók széles skálájához.

Az idegen nyelvű iPad felhasználói útmutatót megtalálhatja az Apple weboldalán. Vagy megnézheti idegen nyelvű iPad videokalauzokat a YouTube-on.

Az Apple webhelyén található iPad kézikönyvből görgessen az oldal aljára, és kattintson a zászlóra. Válassza ki az országot a megjelenő oldalról, és az iPad kézikönyvének le kell fordítania az Ön nyelvére.

Az idegen nyelvű iPad videokalauzokért fel kell menned az Apple fő YouTube-csatornájára. Vessen egy pillantást az alább felsorolt ​​többi oldalra Csatornák és megtalálja a nyelvét a listában. Az Apple más nyelveken nem rendelkezik azonos útmutatóval, de az induláshoz elegendőnek kell lennie.

Válasszon az Apple YouTube-csatornáján található, különböző nyelvű iPad-videokalauzok közül.

Gyanítom, hogy az iBooks Store-ban vannak idegen nyelvű iPad felhasználói útmutatók is, de magam sem találom őket. Ha tudja, hol vannak, kérjük, mondja el nekünk, hogy hozzá tudjuk adni ehhez a bejegyzéshez!

Mondja meg nekünk, hogyan jár a kommentekben. És tekintse meg webhelyünk többi cikkét, ahol további útmutatásokat találhat az iPad használatáról.

Szerinted az iPad elég intuitív ahhoz, hogy felhasználói útmutató nélkül megússza? Vagy szerinted ez egy pimasz pénzmegtakarítási taktika az Apple-től?

Információt keres a kisebb kiadásokról?

Míg az Apple felhasználói útmutatókat tesz közzé eszközeiről és főbb operációs rendszereiről (iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS), a kisebb kiadásokhoz általában nem tesz közzé felhasználói útmutatókat.

Például van egy felhasználói útmutató a macOS Catalina fő kiadásához (10.15), de a macOS Catalina kisebb kiadásaihoz, például a macOS 10.15.3.

A kisebb kiadásokkal kapcsolatos információkért keresse fel az Apple Developer Documentation webhelyet, és görgessen le a Kiadási megjegyzések szakaszig. Ezután válassza ki az operációs rendszer áttekinteni kívánt kiadási megjegyzéseit.

Legutóbbi hozzászólások