5 kérdés a megosztott nézet funkció használatáról Mac-en

Az El Capitan-tól kezdve az Apple biztosította az osztott képernyő funkciót. A szolgáltatás alapvető kínálata az, hogy lehetővé teszi a Mac felhasználók számára, hogy két alkalmazást nyissanak meg egymás mellett, anélkül, hogy kézzel kellene áthelyezniük és átméretezni az ablakokat. Mivel az iMacs képernyőmérete egyre nagyobb lett, logikus volt, hogy a felhasználók számára biztosítsák ezt a funkciót. A teljes képernyőnek csak kisebb eszközökön van értelme, mint például az iPad vagy a Macbook Air. A teljes képernyős módhoz hasonlóan az osztott nézet is elrejti a Dockot és a menüsort, biztosítva az alkalmazások számára rendelkezésre álló összes helyet a képernyőn.

Számos módja van az osztott képernyő / nézet funkció engedélyezésének. A legegyszerűbb az, ha rákattintasz és lenyomva tartod a teljes képernyős módba kapcsolható ablak bal felső sarkában található zöld gombot.

Látni fogja, hogy a képernyő fele kék színű. Vigye a mutatót arra az oldalra, amelyen az alkalmazást meg szeretné jeleníteni, majd engedje el.

Ha már rendelkezik teljes képernyős ablakkal, akkor is megtekintheti egymás mellett egy másik ablakkal. Csak nyissa meg a Mission Control alkalmazást, majd húzza az ablakot a képernyő tetején található teljes képernyős alkalmazás indexképére.

Íme néhány olvasónk által gyakran feltett kérdés a funkcióval kapcsolatban.

Kérdés: Működik a funkcionalitás az összes MacBookon, vagy csak az újakon?

Az osztott képernyő vagy az osztott nézet funkció elérhetővé vált az El Capitan alkalmazással. Ha MacBook / iMac-ját frissítették a legújabb OS X-re, akkor képesnek kell lennie a megosztott nézet funkció használatára, függetlenül a Mac modelljétől. Érdemes ellenőriznie a beállításait a Mac gépén is. Lépjen a Rendszerbeállítások -> Misszióvezérlés -> A kijelzők be vannak kapcsolva külön szóközökkel.

Kérdés: Az El-Capitant futtatom, de nem tudom elérni, hogy az Alkalmazásaim reagáljanak a Split View funkcióra. Miért?

Ehhez a funkcióhoz az egyik savanyú megjegyzés az, hogy az alkalmazásokhoz teljes képernyős mód támogatására van szükség. Ha az Adobe vagy a Microsoft Office régebbi verzióját használja, akkor előfordulhat, hogy az nem támogatja a funkciót. Hasonlóképpen, ha Pages-et használ, érdemes megfontolnia az Pages alkalmazás frissítését a 2015 októberében kiadott verzióra, amely támogatta a megosztott képernyő funkcióit

Kérdés: Használhatok gyorsbillentyűt a felosztott képernyő funkcióinak navigálásához?

A használt kulcsok a Cntrl + F4. A konfigurációtól függően előfordulhat, hogy ezzel együtt kell tartania az Fn billentyűt. A megerősítéshez ellenőrizze a billentyűparancsokat.

Kérdés: A Beállítások mind megtalálhatók az El Capitan-on, de a Macbookom még mindig nem engedi, hogy elvégezzem az osztott képernyő funkciót.

A probléma megoldásának egyik módja az NVRAM visszaállítása a számítógépen. Sok olyan olvasó, akinek problémái voltak az üzenetek megosztott nézetben történő használatával kapcsolatban, egyszerűen megoldotta az NVRAM visszaállítását. Ebben a cikkben olvashatja el az NVRAM visszaállításának lépéseit.

Kérdés: Két monitort használok a beállításhoz. Hogyan lehet váltani az alkalmazást a kijelzők között?

Ez a funkció inkább a kijelzők tükrözésére vonatkozik. Az ehhez szükséges vezérlőket a Rendszerbeállításokban találja. A Rendszerbeállítások> Megjelenítések részben húzhatja körbe az elrendezési ablaktáblákat, hogy lássa, hogyan szeretné beállítani a konfigurációt. Nézze meg a tükörkijelzők gombot is

Kérjük, olvassa el a Mac-hez kapcsolódó átfogó hibaelhárítási cikkeket ide kattintva. Ha még nem próbálta ki az osztott nézet funkciót, tegyen egy kört, és nézze meg, tetszik-e.

Legutóbbi hozzászólások