Hogyan kell használni a diktálást az Apple Watch-on

Az Apple Watch az Apple legújabb termékkategóriája, és bár a készülék sok jó dolgot csinál, a képernyő elég kicsi. Ez lehetetlenné teszi a billentyűzet beépítését, azonban például alkalmazásokkal, néha szükség van rá. Ma megvizsgáljuk, hogyan lehet használni a diktálást az Apple Watch-on.

Hogyan kell használni a diktálást az Apple Watch-on

Három használati esetre fogunk összpontosítani. Az első a diktálás használata, miközben válaszol egy üzenetre az Apple Watch-on. A második a diktálási funkció használatára összpontosít, hogy válaszokat készítsen egy e-mailre, és végül megvizsgáljuk a diktálás egyéb lehetséges felhasználási lehetőségeit, például a navigációhoz való felhasználást.

ÖSSZEFÜGGŐ:

 • Apple Watch - Értesítések kezelése
 • Bejövő hívások a hiányzó információk nézéséről, a javítás
 • Az Apple Watch gyakori problémáinak elhárítása

Válasz egy üzenetre az Apple Watch-on

Amikor üzenetet kap az Apple Watch-on, egyszerűen válaszolhat csak a hangja segítségével. Ezt csináld meg:

 1. Írja be az Üzeneteket, és kattintson az Üzenet elemre, vagy nyissa meg az Üzenet értesítését
 2. Kattintson a Mikrofon elemre
 3. Mondja el az üzenetét. Ha írásjeleket szeretne hozzáadni, akkor ezt teheti úgy, hogy valami hasonlót mond: „Hogy megy Steve kérdőjel”.

Ne feledje, hogy az Apple Watch beállításait úgy is módosíthatja, hogy ezeket hangüzenetekként, ne szövegként küldje el. Ehhez nyissa meg az Apple Watch alkalmazást, majd lépjen a Saját óra fülre, majd az Üzenetek> Diktált üzenetek elemre.

Válasz egy e-mailre hangon keresztül az Apple Watch-on

Az e-mailekre is könnyedén válaszolhat hangon keresztül az Apple Watch-on.

 1. Írja be a Mail elemet, kattintson egy e-mailre, vagy nyissa meg a Mail értesítését
 2. Kattintson a Válasz gombra
 3. Kattintson a Mikrofon elemre
 4. Mondja el az üzenetét, és ismét írásjeleket adhat hozzá, mondván: „pont” és „kérdőjel”. Ha végzett, ne felejtse el ellenőrizni az üzenetet.

Hang az Apple Watchon a navigációhoz

Az Apple Watch diktálásának utolsó beépített része a Navigáció. Ezzel a funkcióval könnyedén meg tudja mondani, hová szeretne menni, ahelyett, hogy megpróbálná megtalálni a kis sziklán keresztül.

 1. Nyissa meg a Maps alkalmazást
 2. Kattintson a Keresés gombra
 3. Kattintson a Diktálás elemre
 4. Mondja, hová szeretne eljutni

Egyéb módszerek

A diktálás mellett az Apple számos módon felvette a szöveges kommunikáció egyszerű bevitelét az Apple Watch-ra. Például az Üzenetek alkalmazásban, ha egyre tovább görget a Diktálás gomb mellett, megjelenik az előző üzenet alapján felsorolt ​​válaszok listája.

Ezenkívül az Üzenetek és a Mail automatikusan felismeri a kézírásokat az új firkálási funkció révén. könnyedén felírhatja az üzenetet az órára, és az Apple szöveggé konvertálja azt.

A diktálás nem működik az Apple Watch-on, a javítás

Az új Series 3 futó watchOS 4-en a Siri, valamint a diktálás nagyon érzékeny és legtöbbször jól működik. Vannak azonban esetek, amikor a diktálási funkció nem tűnik együttműködőnek, különösen az üzenetválasz megfogalmazása közben. Íme néhány általános tipp, amelyeket kipróbálhat, ha problémákba ütközik az Óra Diktálás funkciójával.

 1. Kapcsolja ki az órát, majd az iPhone-t. Ezután először kapcsolja be az iPhone-t, majd az órát. Az eszközök leállításának és bekapcsolásának ez a sorrendje néha rengeteg problémát megoldhat, beleértve a diktálási funkciót is.
 2. Ha meg akarja változtatni az órához tartozó alkalmazások diktálásának nyelvét, ne feledje, hogy az iPhone aktív billentyűzetének nyelvéhez van kötve. Ha iPhone-on módosítja a billentyűzet nyelvét egy üzenethez vagy alkalmazáshoz, megváltoztatja az adott beszélgetés vagy alkalmazás diktációs nyelvét az Apple Watch-on. Ez akkor hasznos, ha több nyelvet szeretne használni az óra diktálásához.
 3. Makacsabb problémák esetén az Apple Watch erőteljes újraindítása hasznos lehet. Tartsa lenyomva az oldalsó gombot és a digitális koronát legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Hagyja, hogy az óra magától elinduljon, és akkor ellenőrizheti, hogy továbbra is vannak-e technikai problémák az egységen.

Reméljük, hogy ez a rövid cikk hasznos volt az Ön számára. Feltétlenül nézze meg az AppletoolBox webhelyet további útmutatások és tippek, valamint hírek és egyebekért. Kérjük, ossza meg bátran az alábbi megjegyzéseket.

Legutóbbi hozzászólások