A Családi megosztás beállítása a Mac és az Apple TV-n

Ha Ön és más családtagok mind bele vannak erősítve az iOS ökoszisztémájába, akkor vannak további előnyök. A Family Sharing segítségével megoszthatja vásárlásait az Apple „családjában” található bármely eszközön.

Ez megkönnyíti sokak életét, mivel nem kell több alkalmazást vásárolnia több felhasználó számára. Ráadásul a Családi megosztással rendelkező felhasználók megoszthatják a digitális vásárlásokat, például filmeket, tévéműsorokat és zenét.

Mi a családmegosztás?

Mint fentebb említettük, a Megosztás lehetővé teszi, hogy megossza különböző vásárlásait családtagjaival. Itt van egy rövid lista a megosztottakról:

 • App Store vásárlások
 • iTunes Store-vásárlások (filmek / tévéműsorok)
 • iCloud tárolási terv
 • Családi naptár
 • Fotóalbumok
 • Apple Books vásárlások
 • Apple Music (családi csomag)

A megosztás „megfogása” az, hogy csak arra korlátozódhat, hogy csak öt másik taggal megoszthassa. Ha nagyobb családja van, érdemes megnéznie egy másik fiók létrehozását, amely elsődleges megosztási fiókként működik.

Egy másik nagy előny a szülők számára származik, mivel a gyerekekre vonatkozóan külön szabályok vonatkoznak. Beállíthatja például a „Vásárlás kérése” funkciót, amely figyelmeztetést küld a szülőnek, amikor vásárlást kezdeményeznek. Az értesítés alapján jóváhagyhatja vagy megtagadhatja a vásárlást bárhonnan is.

A Családi megosztás beállítása a Mac-en

Mielőtt beállíthatná a megosztást, van néhány figyelmeztetés, amelyekkel tisztában kell lennie. Először is létre kell hoznia egy Apple ID-t minden lehetséges eszköz hozzáadásához. Ezután íme néhány további követelmény:

 • iPhone, iPad vagy iPod Touch iOS 8 vagy újabb verzióval
 • Mac OS X Yosemite vagy újabb verzióval

Ha minden mást beállít és megfelel a követelményeknek, akkor elkezdheti. A Családi megosztás Mac-en történő beállításának folyamata meglehetősen egyszerű, és itt vannak a lépések:

 1. Nyissa meg az Apple menüt 
 2. Válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget
 3. Kattintson a gombraCsaládmegosztás a jobb felső sarokban
 4. Erősítse meg a használni kívánt Apple ID-t
 5. A menüből válassza a lehetőségetVásárlás megosztása és ellenőrizze aOszd meg a Vásárlásaimatdoboz
 6. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat

Miután beállította a Megosztás funkciót, el akarja hívni az embereket, hogy csatlakozzanak a Családhoz. Kovesd ezeket a lepeseket:

 1. Válassza az Apple menü  lehetőséget
 2. Válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget
 3. Kattintson a Családi megosztás elemre
 4. Kattintson a Családtag hozzáadása elemre, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat

A meghívott tagoknak el kell fogadniuk a meghívást. De ha ez megtörtént, a vásárlásait most megosztjuk azok között, akik a Családmegosztás csoportba tartoznak.

Mi a helyzet az Apple TV-vel?

Bár a megosztás félelmetes és megkönnyíti az életet, a folyószámla használatának megakadályozása mellett. Ha az Apple TV-ről van szó, csodálatos, hogy mindenki kedvenc filmjét és tévéműsorát megnézheti.

Sajnos nem indíthatja el vagy konfigurálhatja a Családi megosztást közvetlenül az Apple TV-n. Ehelyett mindent be kell állítania egy Mac, iOS vagy iPadOS eszközön. De a megosztási csoportban továbbra is megtekintheti a megosztott tartalmat.

Hol van a házmegosztás a macOS Catalinán?

Mit kell tennie azokról a videókról, amelyeket maga töltött le és adott hozzá a Mac-hez? A macOS Catalina alkalmazásával a tartalom megosztásának folyamata kissé megváltozott, némi zavart okozva.

A Dalok, videók és más médiatartalmak beállításához a Mac-től az Apple TV-hez kövesse az alábbi lépéseket:

 • Válassza az Apple menü  lehetőséget
 • Válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget
 • Kattintson a gombraMegosztás
 • ToggleMédiamegosztás tovább

Miután bekapcsolta ezt, van egy másik jelölőnégyzet, amelyet engedélyeznie kell - Otthoni megosztás. Választhatja a Play Count frissítését és a fotók megosztásának lehetőségét az Apple TV-vel, ha ez megfelel az Ön igényeinek, de ez nem feltétlenül szükséges.

Következtetés

Van egy oka annak, hogy az Apple ökoszisztémáját tartják a piacon a legjobbnak. Az olyan funkciókkal, mint a Családi megosztás, nagyon nehéz lenne jobb megoldást találni egy másik platformon.

Mondja meg nekünk, hogy ütközött-e valamilyen problémával a megosztás beállítása során a Mac-en. Ha még nem szólalt meg a megjegyzésekben, és tudassa velünk kedvenc filmjeit 2019-ben!

Legutóbbi hozzászólások