iPhone ütemterv: Több ugyanez 2019-ben, Nagy változások 2020-ban

Az Apple várhatóan idén ősszel mutatja be 2019-es iPhone-sorozatát. A Cupertino várhatóan ismét három új készüléket jelent be. Bár az iPhone-sorozat legjelentősebb változásai valószínűleg csak 2020-ban érkeznek meg, az idei hármasnak ennek ellenére érdekesnek kell bizonyulnia - és nem feltétlenül jó értelemben.

Íme egy áttekintés arról, hogy hol állnak a dolgok a 2019-es és a 2020-as iPhone-sorozatban a legújabb pletykák alapján.

2019: Mire számíthatunk

Tavaly az Apple bemutatta az 5,8 hüvelykes iPhone XS, a 6,5 ​​hüvelykes iPhone XS Max és a 6,1 hüvelykes iPhone XR készülékeket. Mindegyikük utódja valószínűleg szeptemberben érkezik.

A jó

Az új készülékek szinte biztosan tartalmaznak egy új és továbbfejlesztett processzort az A12 Bionic chip cseréjére, valamint a 2018-as modelleken megtalálható új generációs Neural Engine-t. Az új chip természetesen gyorsabb és fejlettebb lesz, mint az előző modell. Ezen túl keveset tudunk a chipről.

Arról is beszámoltak, hogy a három 2019-es iPhone közül a legnagyobb egy hátsó háromkamerás rendszert tartalmaz. Ezzel nagyobb látómező és szélesebb zoom tartomány lesz. Ugyanakkor a legolcsóbb iPhone XR utód valószínűleg kettős kamerát szerez. Ezen kívül ne csodálkozzon, ha mind a három kamera megapixelje megnő; szinte mindig megteszik. Kamera szempontból az Apple várhatóan bemutatja Live Photos funkciójának továbbfejlesztett változatát is. A következő verzió három másodpercről hat másodpercre növeli a videó hosszát.

Hardver tekintetében az iPhone XS és az iPhone XS Max utódjai várhatóan OLED-kijelzőt is tartalmaznak, míg az iPhone XR következő verziója az LCD-nél marad. Ennek a döntésnek van értelme, és lehetővé teszi az Apple számára, hogy továbbra is alacsonyabb árú iPhone-t kínáljon.

Ajánlott:

  • 12 fantasztikusan hasznos Siri parancsikon az iPhone készülékéhez
  • Hogyan állítsuk be az iPhone SE-t „könnyű” telefonként, és miért szeretnéd
  • Hogyan használhatjuk az iOS állandó értesítéseit, hogy soha többé ne hagyj ki riasztást?

A rossz

Tavaly év végén az Apple bemutatta a 11 hüvelykes iPad Pro-t és a harmadik generációs 12,9 hüvelykes iPad Pro-t. Mindkét tabletta az Apple-től elsőként tartalmazta a Face ID-t. Ők voltak az első Apple mobileszközök is, amelyek támogatták az USB-C (nem Lightning) töltést és bővítést. Az Apple valószínűleg nem fogja megtenni ugyanazt az iPhone-t - legalábbis 2019-ben.

Egyrészt tiszteletben tartom az Apple látszólagos döntését, hogy a Lightning mellett marad a legkeresettebb termékén. Az USB-C-re való áttérés ugyanolyan rövid távú súlyosbodást okozna a felhasználók körében, mint az Apple évekkel ezelőtti döntése a fejhallgató-csatlakozó eltávolításáról az iPhone-on. Az iPhone-eladások gyengülésével ez az egyik fejfájás, amire az Apple-nek nincs szüksége.

A villámokhoz való ragaszkodás során az Apple várhatóan a 2019-es iPhone-okat is a régóta használt (és lassú) USB-A csatlakozóval ellátott 5 W-os adapterrel szállítja.

Mondd mi?

Kétségtelen, hogy a haszonkulcsok okozzák ezt a döntést. Az OLED iPhone segítségével az 1000 dolláros korláton való túllépés elfogadhatatlan. Nem értene egyet?

A nagy ismeretlenek

A jelentős hardveres változások hiánya az idei iPhone-kínálatban követi az Apple hagyományos mintáját, amely minden második évben külső változásokat hajt végre. Emiatt azt várnám, hogy az idei modellek legjelentősebb változásai a következő iOS szoftverfrissítéssel érkeznek.

Az úgynevezett „iOS 13” tartalmazhat egy teljesen új sötét módot, újratervezett kezdőképernyőt, megújult Files alkalmazást, új hangulatjeleket és még sok mást. Az iOS-re érkező legnagyobb változások kétségkívül csak az új iPhone-ok bejelentése után derülnek ki. Ezek az új funkciók szinte biztosan exkluzívak lesznek a 2019-es iPhone-modellekre.

2020: A korai olvasás

Ha egy újratervezett iPhone-ra vár, akkor 2020 szeptemberéig kell várnia. Bár a pletykák a jövő évi iPhone-kínálatról továbbra is szűkösek, a legjobb esetben is az, amit hallunk, nagy dolgok következik.

A változások között szerepelhet az úgynevezett bevágás eltávolítása és egy teljesen új 3D-s kamerarendszer bevezetése. A 2020-as iPhone-sorozat is az első lehet, amely nem tartalmaz LCD-modellt. A jövő évi iPhone-k is elsőként támogathatják az 5G-t.

És igen, elvárnám Az Apple árasztja el a Villám USB-C-hez a jövő évi modelleken.

A bevágás megszüntetné az iPhone X korszak egyik legvitatottabb tulajdonságát. Az Apple TrueDepth kamerarendszerének kialakítására tervezett horony soha nem volt népszerű választás. Ennek ellenére nem tűnik úgy, mintha az Apple utódot választott volna.

Az egyik lehetőség az, hogy a hornyot nem feltétlenül távolítják el, de méretük csökken, így kevésbé észrevehető. Egy másik lehetőség az, hogy az Apple „lyukasztó” átalakítással jár. Most, hogy új Android-alapú eszközökön mutatkozik be, ez a kialakítás valószínűleg egy előlapi kamerát tartalmaz a képernyő bal felső sarkában elhelyezkedő kis „Infinity-O” lyukban.

Mint a Bloomberg először megjegyezte, a javasolt hátrafelé néző 3D-s kamerát a környezet átvizsgálására és a valós világ háromdimenziós rekonstrukcióinak létrehozására tervezték.

A lézerrel működő 3D-s kamera javítaná az iPhone kibővített valóságát, lehetővé téve a pontosabb mélységérzékelést és a virtuális tárgyak elhelyezését.

Egy új 3D-s fényképezőgép bevezetése valószínűleg előfutára lesz az Apple régóta pletykás kiterjesztett valóság szemüvegének későbbi megérkezésének.

  • Az Apple kiterjesztett valósága képes lehet a Ride Sharing Platformokra
  • Lehet, hogy a MetaiO lesz az Apple válasza a Google Lensre

Az LCD iPhone-ok eltávolítása a piacról ésszerű, feltételezve, hogy ez nem vezet újabb áremelkedésekhez a sorban. Az LCD nem divatos, és az OLED sokkal jobb megjelenítést biztosít.

  • Az egész iPhone köré kerülő kijelző szerint az Apple szabadalma
Kép forrása: számjegy

Az 5G szempontjából ez nem gond. Amikor az Apple meglátja, hogy az amerikai székhelyű szolgáltatók teljes mértékben felkarolták a 4K utódját, akkor a vállalat mobil termékeire érkezik.

  • Az 5G jön. Készen állnak az iPhone készülékek?

Még egy dolog …

Ami hiányzik a 2019-es és a 2020-as iPhone-sorozatból, az egy 4 hüvelykes készülék újbóli bevezetése. 2018 nagy részében úgy tűnt, hogy az Apple egy második generációs iPhone SE bemutatását tervezte. Ehelyett az Apple szeptemberben megölte a meglévő modellt. Sokan hibának érzik ezt.

Bár imádom a 6,5 ​​hüvelykes iPhone XS Max készülékemet, természetesen nem mindenkinek való. Sok felhasználó örömmel vásárolna egy új generációs 4 hüvelykes iPhone-t a jelenlegi felsorolás összes csengőjével és sípjával. Sajnos úgy tűnik, hogy ez nem az Apple iránya, bár minden lehetséges. Talán az Apple azon dolgozik, ami meglep.

Van néhány új pletyka hiteles forrásokból a legújabb iPhone felállás körül. Kérjük, maradjon velünk a héten, amikor ellenőrizzük és megerősítjük az információkat.

A lényeg

Először 2007-ben mutatták be, az iPhone érett termékké vált. Ez azt jelenti, hogy a hardver és a szoftver változása kevés és messze lesz a továbblépés között. Ha 2018-as iPhone-ja van, akkor elég nagy az esélye annak, hogy nincs szüksége 2019-es modellre. Ehelyett meg kell várni a 2020-as indulást. Ha a frissítés piacán van, akkor azt javaslom, hogy vásároljon egy 2018-as iPhone-t, amelyik eladó, vagy türelmesen várja meg őszig.

Legutóbbi hozzászólások