Honnan tudhatom, hogy az iPhone-em fel van-e oldva?

Ha új vagy már korábban birtokolt iPhone-t vagy mobiltelefonos iPad-et szeretne beszerezni, célszerű ellenőrizni, hogy zárolt vagy fel van-e zárva. A feloldott iPhone vagy iPad nem korlátozódik egy adott szolgáltatóra. Csatlakozik a választott mobilszolgáltatóhoz.

Nagy különbség van abban az árban, amelyet fizet, mivel a feloldott iPhone-ok és iPadek általában drágábbak, mint azok, amelyeket egy adott szolgáltatóhoz kötöttek. Sajnos csak egy iPhone-t nézve nem lehet megmondani, hogy zárolva van-e.

A többi mobiltelefon-gyártóval ellentétben az Apple nem engedi, hogy az iPhone-okat vagy iPad-eket mobilszolgáltatók védjegyezzék, ezért ez nem olyan egyszerű, mint logót keresni.

Ha nem Ön az eredeti szerződés tulajdonosa, akkor nehéz feloldania egy iPhone vagy bármely mobiltelefon kinyitását. Ha egy hordozható szolgáltatóval ellátott iPhone készüléket vásárol, és mobil szolgáltatót szeretne váltani, az időt, frusztrációt és valószínűleg az egész iPhone vásárlási árát növeli.

Kövesse ezeket a gyors tippeket az eszköz zárolt állapotának ellenőrzéséhez

 • Nézze meg a Cellular Data Options lehetőséget (Beállítások> Cellular). Ha a Cellular Data (más néven Cellular Data Network) kapcsoló, akkor valószínűleg fel van oldva az iPhone. Ha nem látja ezt az opciót, akkor valószínűleg az iPhone le van zárva egy szolgáltatóhoz
 • Tesztelje készülékét legalább két különböző szolgáltatótól származó SIM-kártyával
 • Keresse meg eszközének IMEI-kódját, és bármely CTIA által akkreditált IMEI-ellenőrzővel keressen rá az Apple GSX adatbázisában
 • Ellenőrizze IMEI-jét a szolgáltató webhelyén, vagy látogasson el a BYOD oldalára (Bring Your Own Device)
 • Hívja szolgáltatóját (vagy leendő szolgáltatóját), és kérje meg őket, hogy ellenőrizzenek

Mi az a hordozható készülék bezárt iPhone?

A zár egy szoftverkód, amelyet a gyártó az iPhone-ra helyezett, hogy megfeleljen a mobilszolgáltató követelményeinek. Ezek a szoftverzárak azért vannak elhelyezve, hogy biztosítsák iPhone készülékének egy adott mobilcégnél való használatát. Ezek a zárak addig vannak érvényben, amíg egy másik szoftverkódot nem adnak meg az eszköz feloldásához.

Tehát a hordozható zárak alapvetően szerződéses zárak. Az ötlet az, hogy amikor kedvezményes áron vásárol egy telefont, elfogadja egy adott időtartamú szerződést (általában körülbelül két évig). Ez az üzlet az iPhone kedvezményét pótolja, azaz a vállalat megtérül az árcsökkenés alatt a szerződés.

Éppen ezért, ha szerződést bont, a vállalat korai felmondási díjat számít fel Önnek - így visszakapják ezt a kedvezményt.

De még akkor is, ha teljes árat fizet, az iPhone valószínűleg még mindig szállítóhoz van zárva. Csak azok az iPhone készülékek, amelyek kifejezetten azt mondják, hogy „feloldva”, valóban nincsenek zárva a szolgáltatóhoz. És ezért kiemelten fontos tudni az iPhone vagy a megvásárolni kívánt iPhone zárolt vagy feloldott állapotát!

Miért kell feloldani a kérdéseket?

Ez egyszerű. A zárolás feloldása után használhatja az iPhone-t (SIM-kártyával rendelkező GSM-készülékek) a világ bármely mobilszolgáltatójával, amely GSM-szolgáltatást nyújt. Csak távolítsa el a jelenlegi SIM-kártyát, és helyezze be az új SIM-kártyát a választott szolgáltatótól.

Ezért olyan fontos elvégezni ezt a létfontosságú ellenőrzéstelőtt bármilyen vásárlás. 100% -ban biztosnak kell lennie abban, hogy az iPhone vagy más eszköz valóban fel van oldva.

Tehát minden további nélkül, itt van néhány lépés, amelyek segítenek megerősíteni az iPhone zárolatlan állapotát.

A SIM-kártya használata annak ellenőrzésére, hogy az iPhone nincs-e nyitva

Megbízhatóbb módja annak ellenőrzésére, hogy az iPhone ki van-e oldva, a SIM-kártya használata. Ez a teszt csak az iPhone készülékeken működik, mivel telefonhívást igényel. Felhívjuk figyelmét, hogy ehhez a teszthez két SIM-kártyára lesz szükség különböző hordozók. Tehát kérdezze meg egy barátját vagy családtagját, hogy ideiglenesen kölcsönadhatja-e iPhone-jának SIM-kártyáját.

Miután két SIM-kártyája van, kövesse ezeket a lépéseket

 1. Kapcsolja ki iPhone készülékét az Alvás / Ébresztés gombbal
 2. Vegye ki az aktuálisan működő SIM-kártyát az iPhone készülékhez kapott kidobó eszközzel vagy egy papírkapocs segítségével
 3. Helyezze be a másik SIM-kártyát
 4. Kapcsolja be az iPhone-t
 5. Ellenőrizze, hogy működik-e az új szolgáltatói SIM-kártya az iPhone készülékén (a szolgáltató nevét a bal felső sarokban látja)
 6. Hívjon most, hogy ellenőrizze, hogy az aktuális SIM működik-e
 7. Ha sikeresen kezdeményez hívást, akkor az iPhone az feloldva
  1. Ha sikertelen, akkor a telefonja zárt az első SIM-kártya hordozójához

Az IMEI szám használata az iPhone zárolásának ellenőrzéséhez

Egy másik módszer az iPhone vagy iPad zárolási állapotának ellenőrzésére az IMEI szám használata. Az IMEI az iPhone vagy iPad sorozatszáma. Kommunikál az Apple szervereivel, és minden információt biztosít az iPhone vagy iPad készülékről.

Ez a módszer megbízható és biztonságos módszer az iDevice ellenőrzésére. Az IMEI számot a következő módokon találja meg:

 • Az iPhone hátuljáról
 • (Beállítások> Névjegy elemre), itt láthatja az IMEI számot
 • Azáltal, hogy csatlakoztatja iPhone-ját vagy iPadjét számítógéppel, és elindítja az iTunes alkalmazást
  • Az iTunes használatakor lépjen az Eszköz-összefoglaló oldalra
  • IPhone esetén kattintson a telefonszámra, és megjelenik az IMEI sorozatszáma
  • IPad esetén kattintson a Sorozatszám gombra az IMEI megkereséséhez
 • Ha még mindig megvan a készülék eredeti csomagolása, ellenőrizze az IMEI vonalkódját
 • Bizonyos iDevices esetén nézze meg a SIM-kártya tálcáját, ott az IMEI nyomtatódik

Ellenőrizze az iPhone IMEI-jét

Miután megszerezte az IMEI-t, lépjen bármelyik CTIA által akkreditált IMEI-ellenőrzőhöz, amely az Apple GSX adatbázisában keres - ezeket megtalálja a kedvenc keresőmotorján keresztül.

A CTIA által akkreditált IMEI ellenőrzők egy része ingyenes, de a legmegbízhatóbb díjat számít fel. Néhány piactéri webhely, például a Swappa és az Orchard, tartalmaz egy IMEI ellenőrzőt, amely mind a GSMA feketelista ellenőrzésén, mind az engedélyezőlistán keresztüli ellenőrzésen keresztül észleli a szolgáltató aktiválási problémáit.

Kiváló olvasói tipp!

Köszönet Zisis olvasónknak, hogy nagyon fontos dolgokra hívta fel a figyelmet az iPhone IMEI Check szolgáltatásokkal kapcsolatban

 • Sajnos NINCS INGYENES szolgáltatás megfelelő iPhone IMEI Check szolgáltatás elvégzéséhez (Ennek oka az, hogy egy megfelelő iPhone IMEI Check szolgáltatáshoz hozzáféréssel kell rendelkeznie az Apple GSX adatbázisához. Csak néhány vállalat fér hozzá ezekhez az adatbázisokhoz, és ők is számoljon fel azért, hogy hozzáférjen hozzájuk - tehát lehetetlen INGYEN felajánlani!).
 • Az iPhone IMEI Check szolgáltatásnak hozzáféréssel kell rendelkeznie az Apple GSX adatbázisaihoz, különben a kapott információk nem lesznek pontosak. Csak a GSX adatbázisok rendelkeznek naprakész és pontos információkkal az IMEI számról, és fontos, hogy az iPhone legújabb állapota legyen!
 • Az iPhone IMEI Check jelentés nem oldja fel iPhone készülékét. Mindazonáltal tisztázza, hogy melyik feloldó szolgáltatást válassza (vagy milyen mobilhálózatot hívjon és rendezze a feloldást - ha jogosult).
 • Sok iPhone IMEI Check szolgáltatás / cég létezik, de mindig győződjön meg arról, hogy kiválasztja azokat, amelyek GSX hozzáféréssel rendelkeznek (Ellenőrizze, hogy van-e mintájuk a jelentésükből, és nézzék meg, hogy rendelkeznek-e a „Next Tether Policy:” értékkel. megvan, akkor ez egy GSX jelentés!).

Néhány évvel ezelőtt Zsis emlékeztetett arra, hogy vannak olyan webhelyek, amelyek ingyenes GSX IMEI Check jelentéseket tudnak nyújtani, DE a GSX-fiókok hatalmas kiszivárgása miatt ma már minden sokkal szigorúbb.

Tehát, ha olyan weboldalt talál, amely ingyenes IMEI Check-et kínál, akkor valószínűleg egy privát OUT-DATED adatbázisból származik (nem pontos információ), vagy megpróbálják megterhelni Önt, miután megadta nekik az IMEI számát.

Ellenőrizze jelenlegi vagy jövőbeli mobilszolgáltatójával, hogy az iPhone fel van-e oldva

Sok vezeték nélküli szolgáltató rendelkezik IMEI ellenőrzővel is, amelyet a fogyasztók használhatnak. Az AT&T saját IMEI ellenőrzővel rendelkezik, csakúgy, mint a T-Mobile.

Tehát kérdezze meg mobilszolgáltatóját, és nézze meg, hogy kínálnak-e saját IMEI ellenőrzőt.

Ezek az ellenőrök megadják az iDevice összes részletét, beleértve a zár állapotát is. Ezek használata pedig biztosítja a tranzakciók biztonságát.

Egyes fuvarozók, mint például az AT&T, rendelkeznek egy eszköz feloldó portállal, amely lehetővé teszi a nem ügyfelek számára is, hogy megadják eszközük IMEI számát és kitöltsék a feloldási kérelmet.

Amint Andrew olvasó rámutat, ez az ellenőrző nem működik az összes IMEI esetében, különösen azoknál, amelyek még mindig aktívak valakinek az AT&T fiókjában.

Tehát, ha az IMEI-ellenőrző mellett dönt, adja meg az adott IMEI-számot. És vessen egy pillantást az eredményeire.

Olvasóink egy része arról számol be, hogy hibákat vagy elégtelen adatokat kapott. Tehát, ha az egyik IMEI-ellenőrző nem ad információt, vagy helytelen, próbálkozzon másikkal.

Hívjon szállítót

Ha következetlen eredményeket lát, hívja a szolgáltatóját, és kérje meg az egyik támogató személyzetet, hogy ellenőrizze az eszköz állapotát.

Amikor kapcsolatba lép a jelenlegi szolgáltatóval, kérje meg őket, hogy oldják fel a készüléket.

Ha fiókja és eszköze megfelel a feloldás követelményeinek, akkor a törvény kötelezi őket (az Egyesült Államokban és sok más országban), hogy egy meghatározott időn belül (általában 24-48 órán belül) kinyissák az eszközt.

A GSM feketelista

Mielőtt bármilyen mobilszolgáltatót meglátogatna, tájékozódjon arról, hogy a lezárt iPhone szerepel-e a GSM feketelistán. A feketelista minden iPhone-ra, iPad-re és más mobileszközre vonatkozik, amelyekről jelentették, hogy elveszettek vagy ellopottak. Miután bejelentették, az iPhone vagy iPad felkerül erre a GSM feketelistára, és egyedi IMEI számán keresztül azonosítható. Az IMEI az International Mobile Equipment Identity kifejezést jelenti, és azt, hogy a gyártók és a mobilszolgáltatók hogyan ismerik fel telefonját vagy más mobileszközét.

A feketelista akkor is előfordul, ha egy eszköz felhasználója már nem képes fizetni a szerződéséért, vagy ha az eszközt csalás útján szerezték meg. A GSM feketelistát mobilszolgáltatók vezetik, és országos és globális adatbázisokat tartalmaz az elveszettként vagy ellopottként felsorolt ​​eszközök megosztására.

A feketelista adatbázisok létrehozása óta a fogyasztók könnyen ellenőrizhetik bármely eszköz állapotát a megfelelő eszközökkel. Ez segít mindenkinek megalapozott döntéseket hozni, szemben a használt készülék vak megvásárlásával.

Eszközök a feketelistán szereplő eszközök azonosításához

 • Bármely CTIA által akkreditált IMEI ellenőrző: Ezek az IMEI ellenőrzők elárulják, hogy egy telefon szerepel-e feketelistán. Ha egy saját tulajdonú vagy új iPhone-t vagy iPad-et szeretne vásárolni idegenektől, mindig kérje az eszköz IMEI-kódját. Használjon IMEI-ellenőrzőt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a telefont nem ellopták vagy elveszettnek jelentették-e
 • Vezeték nélküli hordozók:Ha nem biztos abban, hogy használja-e ezeket a szolgáltatásokat, vagy ha vegyes eredményeket ér el, hívjon bármely vezeték nélküli szolgáltatót. Meg kell válaszolniuk az iPhone feketelistájával kapcsolatos kérdéseket.

Ha az iPhone vagy iPad feketelistára kerül, gyakran nehéz elérni, hogy az iPhone feloldva legyen. A mobilszolgáltatók a csak egyet akiknek jogukban áll visszafordítani a feketelistán szereplő iPhone-t. Ha ismeri az iDevice-hez társított szolgáltatót, forduljon közvetlenül hozzájuk, és kérdezze meg az IMEI állapotát.

Ha rájön, hogy az iPhone zárolva van ÉS NEM a GSM feketelistán vannak feloldások. A telefon aktuális mobilszolgáltatójával való kapcsolatfelvétel általában az első út az iPhone feloldásához. Fel kellene oldaniuk neked.

A BYOD (Bring Your Own Device) használatával ellenőrizheti a feketelista állapotát

Andrew olvasó rámutat, hogy most sokkal könnyebb ellenőrizni, hogy egy iPhone vagy iPad szerepel-e feketelistán. Látogasson el bármely szolgáltató BYOD (Bring Your Own Device) oldalára, és adja meg eszközének IMEI számát.

Ha az iPhone (vagy iPad) készülék feketelistára kerül, az oldalon ezeket az információkat láthatja.

További bónusz, hogy a BYOD IMEI ellenőrzője arról is tájékoztat, hogy az adott iPhone / iPad modell kompatibilis-e a szolgáltató hálózatával!

A hordozók feloldásáról

Az Egyesült Államokban az FCC megköveteli a fuvarozóktól, hogy a fogyasztó kérésére oldják fel a telefonokat, feltéve, hogy a fogyasztó megfelel bizonyos feltételeknek (az alábbiakban ismertetettek szerint).

Ez az irányelv előírja az amerikai mobilszolgáltatóktól, hogy:

 • Tegyen közzé webhelyeiken világos és hozzáférhető információkat az eszközök feloldásáról
 • Nyissa meg az eszközöket azoknak a fogyasztóknak, akik kérésre teljesítették szerződésüket
 • Az aktiválástól számított egy éven belül oldja fel az előre fizetett eszközök zárolását, lehetővé téve ésszerű időt, fizetési vagy használati követelményeket
 • Értesítse az ügyfeleket, ha eszközeik alkalmasak, vagy automatikusan feloldja őket
 • A jogosult kéréstől számított két munkanapon belül kezdeményezte az eszköz feloldását
 • Engedje meg, hogy a tengerentúlon kiküldött katonai személyzet feloldja eszközeit, még akkor is, ha a szerződések nem teljesülnek

Tehát, ha megfelel ezeknek a követelményeknek, folytassa és hívja mobilszolgáltatóját, vagy látogasson el a weboldalukra az iPhone feloldásának megkezdéséhez. Vagy ha egy már meglévő iPhone-t vásárol, kérje meg a jelenlegi tulajdonosát, hogy először oldja fel a zárolását, különösen, ha nem ismeri a zárolt állapotát.

 • Csatlakoztassa az iPhone-t az iTunes-hoz, és kattintson a Visszaállítás újként gombra (NE állítsa vissza a biztonsági mentésből.) Ha a telefon fel van oldva, akkor a „Gratulálunk; az iPhone fel van oldva ”, amikor a visszaállítás befejeződik. Ha nem kapja meg az üzenetet, akkor a telefon a szolgáltatóhoz van zárva. Próbálkozzon újra néhány nap múlva. If gyakran eltart egy ideig egy szolgáltatónál egy feloldási kérelem feldolgozása
 • Amit Steve olvasó valóban hasznosnak talált, ÉS FAST, az Apple támogatási webhelyére ment, kiválasztotta az iDevice-jét, majd egy gyors csevegésre vagy telefonhívásra ugrott az Apple támogatásával. Kérik az eszközöd sorozatszámát (nem IMEI), és meg tudják mondani, hogy a szolgáltató le van-e zárva, vagy sem, valamint azt, hogy jelenleg melyik szolgáltatót / fiókot jeleníti meg. Keresse meg eszközének sorozatszámát itt: Beállítások> Általános> Névjegy vagy fordítsa a készülékét a hátára és keresse meg ott a sorozatszámot. Ha elmentette a csomagolást, akkor ott is szerepel.

Összegzés

Rendkívül fontos tudni, hogy iPhone-ja le van-e zárva vagy fel van-e oldva. Különösen igaz ez akkor, ha korábban már tulajdonolt iPhone-t / iPad-et vásárol, vagy ha új iPhone-t / iPad-et vásárol az eBay-től, a craigslist-től, vagy bármely helyi vagy online viszonteladótól. Vásárlás előtt kérje az IMEI-t. Ha a párt nem hajlandó ezt megadni, akkor az a legjobb, ha továbblép és megtalál egy kereskedőt, aki felajánlja az IMEI-t, mielőtt megvásárolja az iPhone-t vagy az iPad-et.

Legutóbbi hozzászólások