A Vezérlőközpont szerkesztése az Apple Watch-on

Néhány hét telt el azóta, hogy megjelent az első watchOS 5 fejlesztői előnézet. Van néhány új funkció, továbbfejlesztett értesítésekkel és Siri-javaslatokkal. Egy másik kisebb funkciót vezettek be, amely lehetővé teszi a Vezérlőközpont szerkesztését.

Az évek során az Apple továbbra is megnyitott néhány testreszabási lehetőséget a Watch tulajdonosok számára. A watchOS 5 ennek csak egy újabb nagyszerű iterációja. Természetesen a múltban ezt nem tudta testre szabni, sem a Watch, sem aNéz alkalmazást az iPhone-on.

Az Apple lassan, de biztosan elkezdi hallgatni a felhasználókat, és ez rendkívül hasznos funkció. Ha szerkeszteni szeretné a Vezérlőközpontot a watchOS 5 Apple Watch-on, akkor itt van a következő lépés:

A Vezérlőközpont szerkesztése az Apple Watch-on

  1. Az Apple Watchon csúsztassa felfelé a képernyő alját
  2. Görgessen egészen az aljáig, és érintse meg a ikontSzerkesztés gomb
  3. Koppintson, tartsa lenyomva, és húzza egy új pozícióba a választott ikont
  4. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg testre szabja a Vezérlőközpont elrendezését
  5. Ha elkészült, vagy érintse meg a ikontKész gombot, vagy nyomja meg a gombotDigitális korona

Sajnos úgy tűnik, hogy egyelőre nem tudja pontosan eltávolítani a Vezérlőközpont kapcsolóit. Ez egy másik funkció, amelyre továbbra is várnunk kell, és remélhetőleg inkább előbb, mint később érkezünk.

Miért akarsz szerkeszteni?

Lehet, hogy abban a táborban tartózkodik, amely soha nem használja az Apple Watch vezérlőközpontját. Ez klassz, de mi van, ha folyamatosan be- vagy kikapcsolnod kell az értesítéseket?

Ezután a fenti lépésekkel szerkesztheti a Vezérlőközpontot, hogy a DND kapcsolót közelebb helyezze a tetejéhez. Lehet, hogy valaki, aki szeret sétálni a sötétben, de szüksége van némi fényre, hogy irányítsa az utat, mozgassa a Zseblámpa kapcsolót a tetejére, nehogy eldugja a lábujját.

A lehetőségek végtelenek, és ez még tovább súlyosbodik, ha újabb fejlesztők ugranak a fedélzetre. A watchOS 5 mindenképpen hatalmas lépés a megfelelő irányba, hogy mindenkit boldoggá tegyen, és ez a kisebb funkció csak egy példa.

Ha bármilyen problémába ütközik, feltétlenül hangozzon el a megjegyzésekben, és tudassa velünk, ha bármilyen problémája van. Emlékeztetőül: a watchOS 5 tervei szerint ez az ősz elindul az iOS 12 és a macOS Mojave mellett.

Legutóbbi hozzászólások