A Safari jelszavak megtekintése, szerkesztése, törlése és kezelése

Ha a Safarit használja előnyben részesített böngészőként, akkor valószínűleg az iCloud kulcstartóval mentheti a jelszavakat, amikor a rendszer kéri. Ezáltal a rendszeresen felkeresett webhelyekre való bejelentkezés sokkal gyorsabb és egyszerűbb.

De előfordulhat, hogy egy másik böngészővel érdemes bejelentkeznie egy webhelyre, és meg kell tekintenie a felhasználónevét és jelszavát. Vagy meg kell változtatnia a mentett jelszót, vagy meg kell tisztítania a már nem használt webhelyek jelszavainak eltávolításával.

Ahhoz, hogy segítséget nyújtson a jelszavaihoz, a következőképpen tekintheti meg, szerkesztheti és törölheti a jelszavakat az iPhone, iPad és Mac Safari Safari alkalmazásában, valamint néhány tippet a kezelésükhöz.

Összefüggő:

 • Hogyan távolítsuk el az ismétlődő bejegyzéseket az iCloud kulcstartóból
 • Ezzel a szkript segítségével egyszerűen exportálhatja jelszavait az iCloud kulcstartóból
 • Hogyan lehet eltávolítani egy webhelyet a Safari „Soha ne mentse” jelszó beállításából
 • Szerezzen asztali böngészést a Safari új iPadOS verziójában
 • Hogyan lehet helyreállítani a törölt Safari lapokat az iOS 13 és az iPadOS rendszerben

A Safari jelszavak kezelése iPhone-on és iPad-en

Ha csak a Safarit használja iPhone vagy iPad eszközén, akkor segítünk a jelszavak megtekintésében, szerkesztésében és eltávolításában a mobileszközön.

Jelszavak megtekintése iPhone-on és iPad-en

Nyissa meg a Beállítások iOS-eszközén, majd kövesse ezeket a lépéseket a Safari-jelszavak megtekintéséhez.

 1. Ban ben Beállítások, válassza ki Jelszavak és fiókok.
 2. Koppintson a Webhely- és alkalmazásjelszavak.
 3. Használja a Touch ID-t, az Face ID-t, vagy írja be a jelszavát.
 4. Megjelenik az összes elmentett felhasználónevet és jelszót tartalmazó webhely. Válasszon egyet a jelszó megtekintéséhez.
Safari jelszavak listája az iPhone-on

Jelszavak szerkesztése iPhone-on és iPad-en

Ha kiválaszt egy elemet a listából a fentiek szerint, akkor megérintheti Szerkesztés a tetején a felhasználónév vagy jelszó megváltoztatásához.

Látnia kell egy linket is Jelszó módosítása a webhelyen. Ne feledje, hogy a hitelesítő adatok módosítása a Beállításokban nem változtatja meg azokat az adott webhelyen.

Szerkessze a Safari jelszavait iPhone-on

Jelszavak törlése iPhone-on és iPad-en

Törölhet egyedi vagy több jelszót egyszerre az iOS rendszeren. Jelszó törlésével a felhasználónév és a webhely is törlődik a listáról.

 • Nak nek töröljön egy jelszót, csúsztassa jobbról balra, és koppintson a ikonra Töröl.
 • Nak nek töröljön egy jelszót a Részletek képernyőn, Koppintson a Szerkesztés, koppintson a mínusz jel a webhelyhez, és érintse meg a elemet Kész.
 • Nak nek töröljön több jelszót, Koppintson a Szerkesztés a lista képernyő tetején válassza ki az eltávolítani kívánt elemeket, és érintse meg a elemet Töröl. Megkérik a művelet megerősítésére, ezért koppintson a ikonra Töröl még egyszer.
Törölje a Safari jelszavakat az iPhone-on

Ne feledje, hogy egy jelszó törlése iPhone vagy iPad készüléken eltávolítja azt az iCloud kulcstartóból. Tehát ne feledje ezt, ha más eszközén használja.

A Safari jelszavak kezelése Mac-en

Ha a Safari a böngészője a Mac számítógépén, akkor segíthetünk a Safari jelszavainak kezelésében.

Jelszavak megtekintése Mac-en

Nyisd ki Szafari Mac-en, majd kövesse ezeket a lépéseket a mentett jelszavak megtekintéséhez.

 1. Kattintson a gombra Szafari >preferenciák a menüsorból.
 2. Válaszd a Jelszavak
 3. Írja be jelszavát, vagy az Apple órája segítségével oldja fel a jelszavak területét úgy, hogy a rendszer kéri, kattintson duplán annak oldalsó gombjára.
 4. Megjelenik az összes elmentett felhasználónevet és jelszót tartalmazó webhely. A jelszavak alapértelmezés szerint maszkoltak, ezért csak válasszon egyet a megtekintéshez.
Safari jelszavak listája Mac-en

A lista webhely, felhasználónév vagy jelszó szerinti rendezéséhez kattintson az oszlopfejlécre.

Jelszavak szerkesztése Mac-en

A webhely, a felhasználónév és a jelszó részleteinek megtekintéséhez válasszon egyet, majd kattintson Részletek vagy egyszerűen kattintson duplán.

Itt szerkesztheti mentett felhasználónevét vagy jelszavát; ez azonban nem változtatja meg azokat a hitelesítő adatokat a tényleges webhelyen. Valószínűleg látni fog egy erről szóló feljegyzést, amely arra utasítja, hogy látogassa meg az adott webhelyet a jelszó megváltoztatásához.

Szerkessze a Safari jelszavait Mac-en

Jelszavak törlése Mac-en

A jelszó eltávolításához válassza ki a listából, majd kattintson a gombra Eltávolítás gomb. Kattintson arra, hogy erősítse meg ezt a műveletet Eltávolítás még egyszer.

Törölje a Safari jelszavakat Mac-en

Vegye figyelembe, hogy ha töröl egy jelszót, akkor az eltávolítja a teljes elemet a listából. Tehát győződjön meg róla, hogy a eltávolítás előtt nem lesz többé szüksége a felhasználó nevére vagy jelszavára.

És az iOS-hez hasonlóan, a Mac Safari jelszavának törlése eltávolítja azt az iCloud kulcstartóból.

Egyéb jelszókezelési tippek

Íme néhány további dolog, amellyel hatékonyan és hatékonyan kezelheti a Safari jelszavait iPhone, iPad és Mac rendszeren.

Az újrafelhasználott jelszavak megtekintése

 • IOS rendszeren láthatja, hogy hányszor használta ugyanazt a jelszót, amely egy szürke háromszög mellett látható a webhely neve alatt. Koppintson a további webhelyek megtekintéséhez, amelyeken már használta.
 • Mac-en sárga háromszöget lát az újrafelhasználott (vagy könnyen kitalálható) jelszavak mellett. Kattintson az egyik háromszögre, hogy megnézze, hány más webhelyen használta ezt a jelszót.
Újrafelhasználta a Safari jelszavakat az iPhone-on

Adjon hozzá jelszavakat manuálisan

 • IOS rendszeren érintse meg a ikont Plusz jel a Webhelyek és jelszavak képernyő tetején adja meg a webhelyet, a felhasználónevet és a jelszót, és érintse meg a elemet Kész.
 • Mac rendszeren kattintson a Hozzáadás gombra, írja be a webhelyet, a felhasználónevet és a jelszót, majd kattintson a gombra Jelszó hozzáadása.
Adjon hozzá Safari jelszót Mac-en

Másolja a felhasználóneveket és jelszavakat

 • IOS rendszeren érintse meg és tartsa lenyomva a listában lévő kijelölést, és válassza ki valamelyiket Felhasználói név másolása vagy Jelszó másolása.
 • Mac rendszeren kattintson a jobb gombbal egy elemre a listában, és válassza a lehetőséget Webhely másolása, Felhasználói név másolása, vagy Jelszó másolása.
Másoljon felhasználónevet vagy jelszót az iPhone készüléken

Jelszavakat küldhet Mac-ről az AirDrop segítségével

Ha meg szeretné osztani a jelszavát a Mac gépén található AirDrop segítségével, ez nagyon egyszerű. Vagy kattintson a jobb gombbal, és válassza a lehetőséget Oszd meg az AirDrop-tal vagy keresse fel a Részletek képernyőt, és kattintson a gombra Részvény gomb.

Ossza meg a Safari jelszavát Mac-en

Mentett jelszavakkal rendelkező webhelyek keresése

Az iOS és a Mac egyaránt kínál egy keresőmezőt, amely segít megtalálni azokat a webhelyeket, amelyekre mentette a jelszavakat. Tehát csak emlékezzen arra a mezőre, ha a lista végiggörgetése során nem találja meg azt, amit keres.

Keressen Safari jelszavakat iPhone-on

A Safari jelszókezelése egyszerűvé vált

Az Apple megkönnyíti a Safari jelszavak kezelését minden eszközén. Akár meg szeretné tekinteni a felhasználónevét és a jelszavát, módosítania kell egyet az iCloud kulcstartójában, amelyet már módosított a webhelyen, vagy törölni néhányat a dolgok tisztításához, rendelkezésére állnak a szükséges eszközök.

Rendszeresen karbantartja-e a Safari jelszó listáját, vagy ez egyike azoknak a dolgoknak, amelyek az ellenőrzés alatt vannak?

Nyugodtan ossza meg saját tippjeit a jelszavak kezelésével kapcsolatban a Safari-ban az alábbi megjegyzésekben, vagy küldjön üzenetet nekünk a Facebookon vagy a Twitteren!

Legutóbbi hozzászólások